- 4 Ekim 2012
- 16.935
- 33.451
- 798
- Konu Sahibi Legal Alien
-
kasiyerlik yapıp pizza dağıtırsanız geleceğe güvenle bakabilecek misiniz? açıkçası ben bu halde geleceğe güvenle bakamazdım, gül gibi işimden olmayı hiç istemezdim. yaşam standartım düşecekse ne işim var?
diplomanızın geçerli olduğu ülkeler yok mu? varsa oraları düşünün bence.
Tabi açmışlar kollarını Türk de Türk diye bekliyorlar.
Daha önce avusturyada yaşadım. Vall eğitim için diyorsunuz ama baksanız çoğu türk cocugu cok iyi eğitim alamıyor, hem ailedende kaynaklı entegrasyon sorunu hemde irkcilik. Bilmiyorum biliyor musunuz şuanda avusturyada irkciluk arttı. En son secimlerde sebastian kurz seçildi ve politikaları ortada.
Eğitim sistemi iyi olabilir ama çocuğunuza bunu verebilecekler mi? Bircok başaralı öğrenci sirf ırkçı öğretmenler yüzünden kayip gidiyor. Çocukları koruyup kollamakta en az türkiye kadar zor orada. Tek yönlü degil geniş olarak araştırın.
Her işi yaparım diyorsunuz ama o zaman öyle düşünmezsiniz, temizlik yapmak agir gelir. Haa zaten diliniz var üniveristeye basvurun saydirin derslerinizi en azından okula başlayın, yine çalışabilirsinizde ama her isi yaparım diye gitmeyin. Çünkü diplomaniz gecersiz olduğu durumda yapacak is seçeneği az.kaldi ki dil öğrenene kadar uzun bir zaman
Irkcilik var diyenlere soyle bir cevabim olacak. Soyle dusunun sizlere bir misafir geldi yedi,icti,doktu ve sizin butun sagladiginiz konforunuzdan yararlandi ve evinizdeki hicbir kurala uymadi.Affedersiniz WC ye girdi sifonu cekmedi. Ortaligi dagitti,, siz oyle bir misafiri birdaha evinizde gormek istermisiniz!!! Irkcilik diyorsunuzda bizler Turkiyede yasayan baska etnik kokenli insanlara cokmu iyi davraniyoruz? Hicmi ayrimcilik yapmiyoruz? Anlayan anlamistir ne demek istedigimi.. Konu sahibi Bende sizin gibi cok iyi ve garanti bir isim,evim barkim varken 30 undan sonra hic yabanci dil bilmeden!!! Yurtdisina ciktim.size soylenenler banada soylendi. Eyer kendinize guveniyorsaniz diploma kompleksinizde yoksa ve her iste calisirim derseniz cekin gidin derim. Ben hic pisman olmadim sizde olmazsiniz. Memleketimin halini gorunce sukrediyorum orda olmadigima:))
Gitmeli miyiz?
Soru bu.
Kardeşim Avusturyalı bir kızla evlendi.
Hem kendisi hem de eşi "siz de gelin Viyana'ya yerleşin" diyor. Hatta kız "ilk birkaç ay bizim evde yaşayın kendinizi toparlayana kadar" bile diyor, ben "olmaz öyle şey" dediğimde şaşırıp sanki dünyanın en normal şeyiymiş gibi "ama neden olmaz ki, bence süper olur" diyor.
Biraz bizden bahsedeyim; ben(33) kamuda İngilizce öğretmeniyim, eşim(37) özelde mühendis. Toplam gelirimiz şimdilik yaklaşık 9bin. İstanbul'da bir evimiz var, şu an farklı bir şehirde yaşıyoruz fakat buraya da kira-aidat-fatura vs ödemiyoruz.
Böyle bahsedince durumumuz fena değil ama biz burada mutlu değiliz. Gelecek kaygımız her geçen gün artıyor.
Çocuğum yok, olursa da bu ortamda büyütmek istemiyorum açıkçası. Bizzat öğretmenim, eğitim sistemimizin içindeyim ve evladım olsa okula göndermek istemezdim.
Bilmiyorum işte, kafam çok karışık.
Eşim de, ben de orada diplomamızın tanınmamasını göze aldık desem olur. "ne iş olsa yaparım" noktasındayız, hiçbir zaman ünvan ya da kariyer peşinde insanlar olmadık ikimiz de. Tek kafama takılan emeklilik sistemi, o konuda detaylı bilgi arayışına girmedim henüz. Biz sadece geleceğe daha rahat bakabileceğimiz, güvende hissedebileceğimiz bir yerde yaşamak istiyoruz. Bunu kendi ülkemde hissedememek acı fakat durum bu.
Gelinimizle konuştuğumuzda yapabileceğimize inandığını, orada olursak daha iyi olacağını söylüyor, kafamda deli sorular...
Siz ne dersiniz?
Elbette git dediniz diye gidecek veya kal dediniz diye kalacak değiliz bunu da belirteyim birazdan bunu yazacak olan arkadaşlar için, fakat bakış açılarınız, yaşanmışlıklarınızı paylaşırsanız benim için çok kıymetli olacak.
Şimdiden teşekkür ederim, herkese mutlu hafta sonları..
Edit: Elbette gidip evlerinde kalacak değiliz, sadece tüm iyi niyetiyle bunu dahi teklif ettiğini belirtmek için eklediğim bir detaydı. Yanlış
Irkcilik var diyenlere soyle bir cevabim olacak. Soyle dusunun sizlere bir misafir geldi yedi,icti,doktu ve sizin butun sagladiginiz konforunuzdan yararlandi ve evinizdeki hicbir kurala uymadi.Affedersiniz WC ye girdi sifonu cekmedi. Ortaligi dagitti,, siz oyle bir misafiri birdaha evinizde gormek istermisiniz!!! Irkcilik diyorsunuzda bizler Turkiyede yasayan baska etnik kokenli insanlara cokmu iyi davraniyoruz? Hicmi ayrimcilik yapmiyoruz? Anlayan anlamistir ne demek istedigimi.. Konu sahibi Bende sizin gibi cok iyi ve garanti bir isim,evim barkim varken 30 undan sonra hic yabanci dil bilmeden!!! Yurtdisina ciktim.size soylenenler banada soylendi. Eyer kendinize guveniyorsaniz diploma kompleksinizde yoksa ve her iste calisirim derseniz cekin gidin derim. Ben hic pisman olmadim sizde olmazsiniz. Memleketimin halini gorunce sukrediyorum orda olmadigima:))
Bunun tersi de var hanımefendi
Aylık 2000euro vergi ödüyorum ben tek başıma
Buranın sarhoşunu ayyaşını, evsizini 15 yaşında hamile kalmış kızını, işsizini benim vergim besliyor
Kimse kimsenin sırtından geçinmiyor yani, yabancılar da vergi ödüyor sonuçta
İnsan olarak saygı gibi bir beklentim zaten yok da, en azından topluma bulunduğum katkı saygı görseydi!
Bu arada bizimkileri gömmüşsünüz ama çok medeni dediğiniz insanlar da yol ortasında sesli sümkürür, 1 euronun hesabını yapar, cilt rengin koyu renkli olduğu için yüzüne küçümseyerek bakmayı kendine hak görür...bu medeniyet mi oluyor şimdi? Kimseyi yüceltmeyin, kimseyi yerin dibine de batırmayın bence.
Şuanda tiksinerek baktıkları o insanların geleceğini baltalarsan onlar da işte böyle gün gelir musallat olup kan ve zorbayla kurduğun düzenin içine ederler. Etme bulma dünyası. Ağzına sağlık Cherry'cim,kimin ne olduğunu asla unutmamak lazım.Bunun tersi de var hanımefendi
Aylık 2000euro vergi ödüyorum ben tek başıma
Buranın sarhoşunu ayyaşını, evsizini 15 yaşında hamile kalmış kızını, işsizini benim vergim besliyor
Kimse kimsenin sırtından geçinmiyor yani, yabancılar da vergi ödüyor sonuçta
İnsan olarak saygı gibi bir beklentim zaten yok da, en azından topluma bulunduğum katkı saygı görseydi!
Bizimkileri gömmüşsünüz ama çok medeni dediğiniz insanlar da yol ortasında sesli sümkürür, 1 euronun hesabını yapar, cilt rengin koyu renkli olduğu için yüzüne küçümseyerek bakmayı kendine hak görür...bu medeniyet mi oluyor şimdi? Bu arada Hollandası da, İngilteresi de, Fransası da o ülkelerin hepsi beğenmedikleri zencinin, Arabın, Hintlinin ülkesini sömürerek zengin oldu. Siz sanıyor musunuz ki avuç kadar ülkeler birden kendi kendilerine zenginleşti? Petrolünü, elmasını, fildişini sömür, yerlisini köle edin, alacağını aldıktan sonra bas git sonra da adamları aşağıla... bu medeniyet mi oluyor şimdi? Çok eğitimli abilerin eğitimlerinin parası başka insanların ezilmesinden geliyor. Hala daha da içsavaşla, darbeyle, ortalığı karıştırmayla Ortadoğunun ve Afrikanın kanını emiyorlar. DeBeers elmasları Fransadan çıkarılmıyor mesela, Afrikadan geliyor Zengin bir herifin karısı boynuna elmas kolye takacak diye Afrikalılar sinekler gibi ölüyor .
Zengin ülke = başka insan evlatlarının vebali bu kadar net
Kimseyi yüceltmeyin, kimseyi yerin dibine de batırmayın bence.
yerlesin derken ya ni sen burdaki malları satıcan oturum hakkını nasıl alıcan ev alman lazım yada bi isyeri ama en az fiyat 250 bin euro bunu merak ettim eger o kadar imkanın varsa zaten gitGitmeli miyiz?
Soru bu.
Kardeşim Avusturyalı bir kızla evlendi.
Hem kendisi hem de eşi "siz de gelin Viyana'ya yerleşin" diyor. Hatta kız "ilk birkaç ay bizim evde yaşayın kendinizi toparlayana kadar" bile diyor, ben "olmaz öyle şey" dediğimde şaşırıp sanki dünyanın en normal şeyiymiş gibi "ama neden olmaz ki, bence süper olur" diyor.
Biraz bizden bahsedeyim; ben(33) kamuda İngilizce öğretmeniyim, eşim(37) özelde mühendis. Toplam gelirimiz şimdilik yaklaşık 9bin. İstanbul'da bir evimiz var, şu an farklı bir şehirde yaşıyoruz fakat buraya da kira-aidat-fatura vs ödemiyoruz.
Böyle bahsedince durumumuz fena değil ama biz burada mutlu değiliz. Gelecek kaygımız her geçen gün artıyor.
Çocuğum yok, olursa da bu ortamda büyütmek istemiyorum açıkçası. Bizzat öğretmenim, eğitim sistemimizin içindeyim ve evladım olsa okula göndermek istemezdim.
Bilmiyorum işte, kafam çok karışık.
Eşim de, ben de orada diplomamızın tanınmamasını göze aldık desem olur. "ne iş olsa yaparım" noktasındayız, hiçbir zaman ünvan ya da kariyer peşinde insanlar olmadık ikimiz de. Tek kafama takılan emeklilik sistemi, o konuda detaylı bilgi arayışına girmedim henüz. Biz sadece geleceğe daha rahat bakabileceğimiz, güvende hissedebileceğimiz bir yerde yaşamak istiyoruz. Bunu kendi ülkemde hissedememek acı fakat durum bu.
Gelinimizle konuştuğumuzda yapabileceğimize inandığını, orada olursak daha iyi olacağını söylüyor, kafamda deli sorular...
Siz ne dersiniz?
Elbette git dediniz diye gidecek veya kal dediniz diye kalacak değiliz bunu da belirteyim birazdan bunu yazacak olan arkadaşlar için, fakat bakış açılarınız, yaşanmışlıklarınızı paylaşırsanız benim için çok kıymetli olacak.
Şimdiden teşekkür ederim, herkese mutlu hafta sonları..
Edit: Elbette gidip evlerinde kalacak değiliz, sadece tüm iyi niyetiyle bunu dahi teklif ettiğini belirtmek için eklediğim bir detaydı. Yanlış anlaşılmak istemem.
Aynen öyle ben gittiğimde kültür şokuna uğradım. Bir de güzeller ki sormaYalnız Helga demişken Antalya tarafları küçük Rusya olmuş diyolla. Sarı sarı kırma bebeler. Güzel güzel gelinlerle dolmuşmuş
Ben yoksul olduğum için gitmedim uzun süredir bilemiyorum. Anlatanların yalancısıyım :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?