- 3 Mayıs 2018
- 905
- 915
- 53
- Konu Sahibi Legal Alien
-
Neyse kötü değil sonuçta genler yeniden şekilleniyorAynen öyle ben gittiğimde kültür şokuna uğradım. Bir de güzeller ki sorma
Bir tanidigimin cocugunu yillar once yabanci bir ulkede(adini hatirlayamadim) sadece Turk diye basarili ogrencilerin denendigi sinava cesitli entrikalarla sokmamislar okulda.
Sirf daha cok yukselip bir yerlere gelmesin diye.
Yank irkcilik var bazi ulkelerde
Bir tanidigimin cocugunu yillar once yabanci bir ulkede(adini hatirlayamadim) sadece Turk diye basarili ogrencilerin denendigi sinava cesitli entrikalarla sokmamislar okulda.
Sirf daha cok yukselip bir yerlere gelmesin diye.
Yank irkcilik var bazi ulkelerde
Çok çok şahane yazmışsınızBunun tersi de var hanımefendi
Aylık 2000euro vergi ödüyorum ben tek başıma
Buranın sarhoşunu ayyaşını, evsizini 15 yaşında hamile kalmış kızını, işsizini benim vergim besliyor
Kimse kimsenin sırtından geçinmiyor yani, yabancılar da vergi ödüyor sonuçta
İnsan olarak saygı gibi bir beklentim zaten yok da, en azından topluma bulunduğum katkı saygı görseydi!
Bizimkileri gömmüşsünüz ama çok medeni dediğiniz insanlar da yol ortasında sesli sümkürür, 1 euronun hesabını yapar, cilt rengin koyu renkli olduğu için yüzüne küçümseyerek bakmayı kendine hak görür...bu medeniyet mi oluyor şimdi? Bu arada Hollandası da, İngilteresi de, Fransası da o ülkelerin hepsi beğenmedikleri zencinin, Arabın, Hintlinin ülkesini sömürerek zengin oldu. Siz sanıyor musunuz ki avuç kadar ülkeler birden kendi kendilerine zenginleşti? Petrolünü, elmasını, fildişini sömür, yerlisini köle edin, alacağını aldıktan sonra bas git sonra da adamları aşağıla... bu medeniyet mi oluyor şimdi? Çok eğitimli abilerin eğitimlerinin parası başka insanların ezilmesinden geliyor. Hala daha da içsavaşla, darbeyle, ortalığı karıştırmayla Ortadoğunun ve Afrikanın kanını emiyorlar. DeBeers elmasları Fransadan çıkarılmıyor mesela, Afrikadan geliyor Zengin bir herifin karısı boynuna elmas kolye takacak diye Afrikalılar sinekler gibi ölüyor .
Zengin ülke = başka insan evlatlarının vebali bu kadar net
Kimseyi yüceltmeyin, kimseyi yerin dibine de batırmayın bence.
+1000000Hmm eminim ondan dolayi sinava girememistir..
Bende yurtdisinda yasiyorum ve memurum. Ha bir yabanci olarak daha cok caba sarf etmen lazim olabilir. Ki bu her ülkede var, ama eminim ki bu ülke bana sagladigi imkanlarin yarisini Türkiyede alamazdim bile.
En basit ise girmek icin torpile gerek yok. Kpss denilen bela yok (ki o'da mülakat ile torpilli oldu). Burda Türk ailelere bakiyorum, tek dertleri devletten nasil para koparirim. Cocuklarin hangi sinifta ne ders gördüklerini bile bilmiyorlar.
Kizlar ise yüksek egitimi "sevgili bulma yeri" olarak görüyorlar. Bir iki yil okuyup sonra evlenip, okulu birakiyorlar. Erkekler ise fazla okumuyorlar. Hemen bir fabrikada is bulmaya calisiyorlar. Annesi babasi devlet'in verdigi evde yasarken, beyefendi BMW araba alma pesinde.
Ondan sonra yok irkcilar. Evet irkcilar var, ama kardesim sende onlara bu kadar malzeme verme!
Yalniz maalesef gözü doymayan mütahitler oralara da el atmaya başladıBen sizin yerinizde olsam gitmem
İşiniz var
Eviniz var
Paranız var
Daha ağaçlıklı bir siteye/bölgeye taşının, Sarıyer gibi mesela. Ya da haftasonları Ağva stili daha doğal, betonlaşmamış yerlere gidin. Çocuğunuz olursa da iyi bir özel okula verirsiniz.
Bahsettiğiniz şekildeki siyasi görüş ve yönetim biçiminden ben de hazzetmiyorum ama alternatifi de günlük gülistanlık değil inanın.
Kaldı ki eşiniz iş bulabilir ama sizin için zor. 0dan dil okuluna gitmek, master yapmak vb bence değmez hayatınız güzel.
Bende cevap yazmistim. Iki kisi ne demek istedigimi anlamamis olacaklarki cok sert dille elestirmislerHmm eminim ondan dolayi sinava girememistir..
Bende yurtdisinda yasiyorum ve memurum. Ha bir yabanci olarak daha cok caba sarf etmen lazim olabilir. Ki bu her ülkede var, ama eminim ki bu ülke bana sagladigi imkanlarin yarisini Türkiyede alamazdim bile.
En basit ise girmek icin torpile gerek yok. Kpss denilen bela yok (ki o'da mülakat ile torpilli oldu). Burda Türk ailelere bakiyorum, tek dertleri devletten nasil para koparirim. Cocuklarin hangi sinifta ne ders gördüklerini bile bilmiyorlar.
Kizlar ise yüksek egitimi "sevgili bulma yeri" olarak görüyorlar. Bir iki yil okuyup sonra evlenip, okulu birakiyorlar. Erkekler ise fazla okumuyorlar. Hemen bir fabrikada is bulmaya calisiyorlar. Annesi babasi devlet'in verdigi evde yasarken, beyefendi BMW araba alma pesinde.
Ondan sonra yok irkcilar. Evet irkcilar var, ama kardesim sende onlara bu kadar malzeme verme!
Siz yazdiklarimi dikkatli okuyup dogru anlamadiniz anlasilanBunun tersi de var hanımefendi
Aylık 2000euro vergi ödüyorum ben tek başıma
Buranın sarhoşunu ayyaşını, evsizini 15 yaşında hamile kalmış kızını, işsizini benim vergim besliyor
Kimse kimsenin sırtından geçinmiyor yani, yabancılar da vergi ödüyor sonuçta
İnsan olarak saygı gibi bir beklentim zaten yok da, en azından topluma bulunduğum katkı saygı görseydi!
Bizimkileri gömmüşsünüz ama çok medeni dediğiniz insanlar da yol ortasında sesli sümkürür, 1 euronun hesabını yapar, cilt rengin koyu renkli olduğu için yüzüne küçümseyerek bakmayı kendine hak görür...bu medeniyet mi oluyor şimdi? Bu arada Hollandası da, İngilteresi de, Fransası da o ülkelerin hepsi beğenmedikleri zencinin, Arabın, Hintlinin ülkesini sömürerek zengin oldu. Siz sanıyor musunuz ki avuç kadar ülkeler birden kendi kendilerine zenginleşti? Petrolünü, elmasını, fildişini sömür, yerlisini köle edin, alacağını aldıktan sonra bas git sonra da adamları aşağıla... bu medeniyet mi oluyor şimdi? Çok eğitimli abilerin eğitimlerinin parası başka insanların ezilmesinden geliyor. Hala daha da içsavaşla, darbeyle, ortalığı karıştırmayla Ortadoğunun ve Afrikanın kanını emiyorlar. DeBeers elmasları Fransadan çıkarılmıyor mesela, Afrikadan geliyor Zengin bir herifin karısı boynuna elmas kolye takacak diye Afrikalılar sinekler gibi ölüyor .
Zengin ülke = başka insan evlatlarının vebali bu kadar net
Kimseyi yüceltmeyin, kimseyi yerin dibine de batırmayın bence.
Bende cevap yazmistim. Iki kisi ne demek istedigimi anlamamis olacaklarki cok sert dille elestirmisler( Bende tam sizin yazdiklarini anlatmak istemistim,size katiliyorum:) Ben avrupada yasamiyorum,avrupada yasayan biriyle tanistim.Aynen sizin anlattiklarinizi anlatti bana. Benim yasadigim ulkedede hicbirseyi ozru olmadigi halde calismayip bizim odedigimiz vergilerle devletin sirtinda gecinenler var ve bende boylelerini hakli gormuyorum. Turkiyede irkcilik yoksa neden etnik kokenlerin oldugunu kabul etmeyip ( Kurt,laz,alevi vs) diye ayirip hor gorup bazende asagiliyoruz.Turkiye' de yasamayi seven Turkiyede kalsin kimseye bir sozumuz yok. Baska ulkede yasayip begenmeyenlerde o cok begendikleri ulkelerine geri donsunler o zaman.sunada eminim gitme diyenlere firsat ciksa kosa kosa kacarlardi cok sevdikleri memleketlerinden:))
Esimin bi lafi vardir , ben burda bize tahammul edemiyorum avrupali neden etsin der :)Cok basit bir örnek vereceğim. Burda düğünde gelin çikarmada iyicene abarttilar. Hani futbol maçlarinda renkli ateşler kullaniyorlar ya, onu kullaniyorlar. Üstüne havaya tabanca ile ateş ediyorlar. Yetmedi otobanda arabalari durdurup dans ediyorlar. Artik gelin çikarmalarda polis izliyor, göz kulak oluyor.
Eh hakli olarak vatandaş diyor "benim vergi verdiğim polis niye bunu yapmak zorunda.
Geçenlerde klip gördüm. Gelin damat hep türk ve mhp bayrak eşiğinde dans ediyor. Hatta kocaman bir bayrak altindan geçiyorlar salona girmek için.
Dünya kupasinda Türkiye olduğunda her yer Türk bayraği. Şimdi Türkiye oynamiypr ve buranin bayrağini asla asmazlar.
Hayir madem bu kadar çok seviyorsunuz, gidin Türkiyeye. Irkçiliğin elbette bahanesi olamaz, ama Türklerde adeta oğraşiyorlar antipatik olmak için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?