Göç Etmek

Asgari ücretle çalışan insanlar olsanız hiç durmayın gidin derdim. Fakat ordaki durum burdakinden iyi olmayacak gibi. Özellikle mesleğime aşıksam isterseler dünyayı önüme seerip seç deseler yinede mesleğimi yapabileceğim yeri isterim. Nitekim öylede zaten. Kamudayım bende. Eşim mühendis. Gelirimiz iyi. Evlerimizde var. Bu şartlar varken çocuğum için endişenlenmem saçma olur. Evet eğitim sistemi devlet okullarında kötü bıdı bıdı üniversiteleri çok fazla ama ben çocuğumun gerekli eğitimi alabileceği okullara gönderebileceğimi düşünüyorum. Ha 3 4 çocuk düşünüyorsanız orası farklı. Şuan kardeşinizden heveslenmişsiniz ama meslek yok belki istediğiniz şartlarda çalışamayacaksınız o zaman geri dönersiniz deneyin madem.

bakin simdi ben kendimde ornek vereyim.lutfen guzelce okuyun pisman olmazsiniz.
ben de ing ogretmeniydim.4.yilimda hic aklimda yokken kismet kader ne diyelim avrupasa yasayan bir turkle tanistim. konustuj cok iyi anlastik,geldi gorustuj birbirimizi cok sevdik. okul bitti nisan yaptik. ilk girisimde atandim hatta kendi memleketime. sonra 1 donem calisip istifami verip esimin yasadigi yere geldim. insan bir anlik dusunceyle,hareketle ya da isterse 1 yil dusunsun o ankihisler bambaska oluyor ve boylece ilerde pismanlik duyabiliyor. ben de hemen calisurm orda fln diyorum diplomam da taniniyor. ama.geldik hemen bebek.yaptik su bu onu buyut derken olmadi. simdi 2.yi dusunyoruz mesela. oyle kolay degil hicbise.
burada is imkani da sonucta kolay degil. butun duzeni bozup gelmek cok sacma. hele ki sizin ikiniz de tr de dogum buyumussunuz. bnm esim baya gencken gelmis dili anadili gbi konusyor. her seyi o hallediyor. ben de ogrendim baya ama ne kadar olabilir tahmin edin. evdeyim sosyal hayatim yok diyebilirm. akraba yok,iki uc dost var onlar da uygunsa gorusebiliyoruz. su siralar trye donus planlarimiz da var bikac seneye. siz yapamazsiniz bu saatten sonra. hic girismeyin. hani kardesiniz orali biriyle evlenip gitmis o baska bi olay. ama sizle millet ne kdr ilgilencek?! kesinlikle olumsuz goruyorum. uzgunum hevesinizi kirdim belki ama dogrusu bu,olani bu. guzelim duzeni isi boz git. ben bile pismanlik duyuyorum su halimde. donersek tekrar sinav vs dusunuyoruz.

ing ne kdr bilseniz de yasadigniz yerin dilini bilmelisiniz. dilci oldgnz icin anlarsiniz. iyki de yazip akil danisiyorsunuz yani belki etkileyebiliriz sizi. yazik etmeyin derim ben kisacasi. sizin sartlar bambaska. oyle gelip is bulmak da kolay degil. insan yapadigini hissettiginde cok kotu oluyor bilio musunuz? kendini aciz hissedio

Bunu ben bizzat kendim yasadim. 13 yasimda geldim Hollanda'ya. Ve 1 yil icinde basari gostererek liseye basladim. Fakat sinif ogretmeni olacak pislik benim derecemi dusurmek icin cok ugrasti. Turlu bahaneler buldu, sinifta birakmak istedi, daha yuksegini yapamaz dedi. Hatta zayifligimi bile bahane gosterdi neymis stresten zayiflamisim, sinifi gecersem iyi olmaz misim. Ailemi cagirmak zorunda kaldim, amcam konustu tartisti. Ben kendimi savunamiyordum, dil sorunumda vardi tabi. Sinifi gectim, derecemi de yukselttim. Sonra bahcede, okul icinde beni ne zaman gorse bu yil sinifta kalacaksin, sen basaramayacaksin dedi durdu pislik. Bir insan bir ogretmen bunu 3 4 yil boyunca yani lise hayatim boyunca devam ettirdi ya inanabiliyor musunuz. Ben de inadina hep basardim, hic sinifta kalmadim. Son mezun oldugumda okuldan gitmisti sanirsam gormedim pisligi ama diplomami yuzune vurmayi cok isterdim. Hala icimde uktedir.

Simdi yegenlerim var. Hep dikkat ediyorum benim gibi bir mualemeye maruz kalmamalari icin. Ama sununda bilincinde olmak gerekir ki, yabanci cocuklarina cifte standart uygulaniyor. Benim olayimin oldugu zamanlar boyle irkcilik cokta artmamisti yabancilar cok fazla degildi bundan 18 yil oncesinden bahsediyorum tabiki. Simdi tahammulleri yok. Cocuklarimizin ekstra bir caba sarfetmesi gerekiyor. Fakat hakki elinden alinan o cocuga uzuldum. Keske uzerine gitselermis o konunun. Ben ortaligi yikardim. Simdi yegenlerimin basina gelse yikarim cunku.

Ya nolur kimse alinmasin. Turistik gezi disinda gitmisligim yok ama almanyada ve avusturyada yasayan turkler gelince cocuklarindan ben utaniyorum. Gorgusuzluk, vizyonsuzluk zirve yapmis oluyor. Bu beni ilgilendirmez ama pek iyi bir egitim sistemi oldugunu dusunmuyorum.

Kendim 20 yil fransada yasadim. Suan 8.yil turkiyedeyim. Turk de degilim fransız da degilim. Burada gelecege daha guvenle bakiyorum. Gidisat kotu evet. Ama insanin kendini egitmesi biraz kendi elinde olan bir sey. Kendini gelistirirsen cok guzel is imkanlari var. Cunku egitim sistemi cok kof. Okuyan adam mezun oluyor ama bombos.
Kotunun iyisi olsan bile isi kapiyorsun. Ortalama olursan isler tikir tikir yuruyor. Yeter ki dunyada sektorunde neler oluyor az cok takip edip adapte ol.

Hmm eminim ondan dolayi sinava girememistir..

Bende yurtdisinda yasiyorum ve memurum. Ha bir yabanci olarak daha cok caba sarf etmen lazim olabilir. Ki bu her ülkede var, ama eminim ki bu ülke bana sagladigi imkanlarin yarisini Türkiyede alamazdim bile.

En basit ise girmek icin torpile gerek yok. Kpss denilen bela yok (ki o'da mülakat ile torpilli oldu). Burda Türk ailelere bakiyorum, tek dertleri devletten nasil para koparirim. Cocuklarin hangi sinifta ne ders gördüklerini bile bilmiyorlar.

Kizlar ise yüksek egitimi "sevgili bulma yeri" olarak görüyorlar. Bir iki yil okuyup sonra evlenip, okulu birakiyorlar. Erkekler ise fazla okumuyorlar. Hemen bir fabrikada is bulmaya calisiyorlar. Annesi babasi devlet'in verdigi evde yasarken, beyefendi BMW araba alma pesinde.

Ondan sonra yok irkcilar. Evet irkcilar var, ama kardesim sende onlara bu kadar malzeme verme!

Yalniz devlet kollarini acip sizi beklemiyor, bunu bilin, oturma izini alabilir misiniz o bile bi muamma ki söyle bi gercek var avrupali insanlar mültecilerden sonra asiri derecede yabanci düsmani oldular, öyle her gelene de oturma izini vermiyorlar, hele ki kendinizi bi süre gecindirecek paraniz yoksa zor o is

Çok çok şahane yazmışsınız

Yurt dışında Türk okullarında görev yapabilir misiniz bunu bir araştırın derim
Eşiniz ise diploma denkliklerini araştırsin

Bende arkadaşlara katılıyorum yazın once bir iki aylığına gidin
Gezin çevre şehirleri öğrenin
Daha doğru bir karar verirsiniz bence

+1000000
Türkiye sanki çok mu farklı
Değil kamuda memurluk için özel sektörde çaycılık için bile torpil isteniyor

Kpss sınavından sonra mülakata giriyorsun sen 90 puanla atanacak mıyım acaba diye düşünürken 65 puanlı biri mülakata valizle geliyor ve atanıyor
Heyy vrum hey

Yalniz maalesef gözü doymayan mütahitler oralara da el atmaya başladı
Yakındır ağva rezidants sarıyer konakları reklamları duymamız

Bende cevap yazmistim. Iki kisi ne demek istedigimi anlamamis olacaklarki cok sert dille elestirmisler( Bende tam sizin yazdiklarini anlatmak istemistim,size katiliyorum:) Ben avrupada yasamiyorum,avrupada yasayan biriyle tanistim.Aynen sizin anlattiklarinizi anlatti bana. Benim yasadigim ulkedede hicbirseyi ozru olmadigi halde calismayip bizim odedigimiz vergilerle devletin sirtinda gecinenler var ve bende boylelerini hakli gormuyorum. Turkiyede irkcilik yoksa neden etnik kokenlerin oldugunu kabul etmeyip ( Kurt,laz,alevi vs) diye ayirip hor gorup bazende asagiliyoruz.Turkiye' de yasamayi seven Turkiyede kalsin kimseye bir sozumuz yok. Baska ulkede yasayip begenmeyenlerde o cok begendikleri ulkelerine geri donsunler o zaman.sunada eminim gitme diyenlere firsat ciksa kosa kosa kacarlardi cok sevdikleri memleketlerinden:))

Siz yazdiklarimi dikkatli okuyup dogru anlamadiniz anlasilan( . Herhalde siz avrupada yasiyorsunuz. Cok begenmiyorsaniz ulkenize geri donun derim. Yazdiklarinizin bazilari dogru somurme konusunda,somurulenlerde akkilli olup kendilerini somurtmesinler.Aslinda yazilacak cok sey varda Ben sizin gibi uzunca yazmayi sevmiyorum. Birde zengin ulke =baska insan evlatlarinin vebali demissinizya. Bende diyorumki sonradan zengin olan yonetici siyasiler= o ulkenin vatandaslarinin somurulmesi vebali bu kadar net. Insallah ne demek istedigimi anlamissinizdir net:)

buradaki durumunuz ne kadar iyi olursa olsun gidin.

ben hep belli bir çemberin içinde yaşadım bu zamana kadar yalan söyleyemem. ankaradayım ama 22 yıllık hayatımda kızılaya 3 kez gitmişimdir. oturduğumuz kesimden başka yerlerde rahat edemedim hiç. artık ben Türk insanından tiksinir oldum. metroda,avmde,her yerde gerçekten gördüğüm insanların Türk olmaması için dua ediyorum,lütfen bu kadar gerilemiş olmayalım diye. dayanamıyorum cidden kendi çevremden dışarı çıktığım an noluyoruz lan oluyorum. ki artık bizim yaşadığımız yerde de varlar. eskiden hiç olmazdı mesela yürüyüş yaparken bize bakan insanlar ama artık ben tek başıma yürüyüşe çıkamıyorum yol kenarındaki dayılar yüzünden veya en basitinden bir mekanın dış tarafında oturup bira içerken hep tedirginiz çünkü daha önce insanlara bu şekilde saldırıldığını çok gördük.

Ekonomi berbat,insanların insanlığı kalmamış,herkes tek tip olmaya doğru gidiyor ve ben bu ülkede bırakın çocuğu evcil hayvanın bile psikolojisinin bozulacağını düşünüyorum.

kendim abd ye yerleştim,ailem de sene sonunda isviçreye yerleşecek biz başka çözüm bulamadık.

Cok basit bir örnek vereceğim. Burda düğünde gelin çikarmada iyicene abarttilar. Hani futbol maçlarinda renkli ateşler kullaniyorlar ya, onu kullaniyorlar. Üstüne havaya tabanca ile ateş ediyorlar. Yetmedi otobanda arabalari durdurup dans ediyorlar. Artik gelin çikarmalarda polis izliyor, göz kulak oluyor.

Eh hakli olarak vatandaş diyor "benim vergi verdiğim polis niye bunu yapmak zorunda.

Geçenlerde klip gördüm. Gelin damat hep türk ve mhp bayrak eşiğinde dans ediyor. Hatta kocaman bir bayrak altindan geçiyorlar salona girmek için.

Dünya kupasinda Türkiye olduğunda her yer Türk bayraği. Şimdi Türkiye oynamiypr ve buranin bayrağini asla asmazlar.

Hayir madem bu kadar çok seviyorsunuz, gidin Türkiyeye. Irkçiliğin elbette bahanesi olamaz, ama Türklerde adeta oğraşiyorlar antipatik olmak için.

Esimin bi lafi vardir , ben burda bize tahammul edemiyorum avrupali neden etsin der :)
Kesinlikle katiliyorum kendisine

Madem çocuk yok 2 çöpsüz üzümsünüz bence deneyin.
Aynı ev tabiki sıkıntı olur. Ev kiralarsınız. Denemekten ne çıkar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…