• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Çatlakları İçin Krem

bebeğim 21 günlük.ilk günden beri acıyo birinin ucu kopacak gibi.. yanıyo bide.. garmostana doğumdan 1 ay önce başladım doğumdan sonra da sürdüm geçmedi. kakao yağı da geçirmedi.dün papilla krem aldım şimdilik onun da geçirdiği yok ama inşallah birkaç güne geçer. sitesindeki yorumlar yalan değilse baya faydası oluyormuş...

ayva çekirdeğini kırın içinde küçük çekirdek taneleri var bunlardan 30- 40 tane kadar elde edin yarım çay bardağı suya atın 1gün bekletin o su jel şekline gelicek onu göğüs uçlarına günde 5- 6 kere sürün etkisini hemen görüceksiniz kızlar

arkadaşlar ben doğumdan sonra 3 aylık olana kadar göğüs acısı çektim bebeğim çok gazlı olduğu içingöğsümü emerken ısırıyordu her sancı geldiğinde ve çatlaklarım geçmiyordu
lansiloh krem kullandım ama çok fayda etmedi.
doktorum önerdi Allah ondan razı olsun kendi sütümü göğsüme sürüp saç kurutma makinasıyla sütü göğüs ucunda kurutmak işte her emzirdikten sonra bunu yaptım ve hem acısından hem de çatlağından böyle kurtuldum arkadaşlar
ama kurutmak önemli kurutmazsak ıslak kalır ve daha çok tariş olurmuş

kızlar lutfen yardım edın goguslerım yara oldugu ıcın gogus kalkanıyla emzırıyordum bebegım sarılık oldu gogus yarası gecmedı gecmedıgı gıbı bebegım pamukcuk oldu hem sarılık hem pamukcuk oldu benım gogsumdede pamukcuk oldu karbonatlı suyla gogsumu sılıyorum bebegımın agzını gunde 2-3 kez sılıyorum ama halen faydasını goremedık ıkımızde bebegım 2-3 gundur cok ıstahsız ve huzursuz uyumuyo dogru durust ve benı emmıyor dogru durust bu yuzden ara ara mama verıyordum su 2-3 gundur mama vermeyı sıklastırdım sanırım mamaya alıstı bırazda kolayına geldı napcamı bılemıyorum mamaya alıstırmak ıstemıyorum ama emzıremıyorumda gogsum cok acıyo sureklı yara oluyo bı yandan agzıda pamukcuk bırde sarılık ıyce kafayı yıcem hastaneye gıtmeye korkuyorum mavı ısıga yatırıyorlar hemen bebegımı oda ısence gıbı cocugum rezıl oluyor nolur yardımcı olun napmam gerekıyor :(

canım çok geçmiş olsun Rabbim kısa sürede geçirir umarım.bende aynı sorunu yaşadım ama şunu farkettim ne yaparsa yap belli bir zaman bu durumla yaşamak zorunda kalıyoruz:(sonra kendiliğinden geçiyor.ben kızıma 5 günlükken mama verdim sırf bu yüzden:(sütüm olduğu halde.şimdi yaralar geçti emiyor ama günde iki kerede mama alıyor mamayı tekrar bıraktıramadım sadece azaltabildim ama tabi sütümde mamasız yetmez oldu:(demem o ki kimden duyduysam dayanıyoruz o acıya öyle emziriyoruz sabrediyoruz diolar ben beceremedim:(kremlere giden paranın haddi hesabıda yok .sabır canım inşallah geçer bir an evvel.tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar inşallah benim bebiş daha 3.5 aylık yaşadıklarım bunlar.ama herkesin bünyesi farklı mesela lansiloh die bir krem var garmastan var fito var hepsi var bende yorumlara bakıyorum millette işe yaramış bende yaramamış yani denemekte fayda var sanırım:)

canım bu arada ben elektirkli pompa aldım o dönem onunda çok faydası oldu emzirmeden hem sütümü verebildim hemde biraz olsun göğüs çatlakları dinlenmiş oldu.birde mümkün olduğunca hava aldır açıkta bırak daha kolay iyileşiyor göğüs pedinin içinde uzun süre durunca iyice havasız kalıyor:(

Boşuna kremlere ücret ödeme çok denedim en son krem olarak mamosil bakım seti kullandım ama en etkili çözüm nar çekirdeği yağı oldu aktarda 5 tl ve 2 günde etkilioldu,bir kaç damla göğüs ucuna ve bir kaç damlada göğüs pedine damlat en sağlıklısı emzirirken temizlemene gerek yok,çok geçmiş olsun şimdiden

Lansinoh - mamosil bakım seti ve zeytinyğa ama hiçbirisi etkili olmadı verdiğin paralara yazık,en güzeli nar çekirdeği yağı hem ekonomik ve en etkilisi denemekte fayda var tavsiye edebilirim.

kızlar lutfen yardım edın goguslerım yara oldugu ıcın gogus kalkanıyla emzırıyordum bebegım sarılık oldu gogus yarası gecmedı gecmedıgı gıbı bebegım pamukcuk oldu hem sarılık hem pamukcuk oldu benım gogsumdede pamukcuk oldu karbonatlı suyla gogsumu sılıyorum bebegımın agzını gunde 2-3 kez sılıyorum ama halen faydasını goremedık ıkımızde bebegım 2-3 gundur cok ıstahsız ve huzursuz uyumuyo dogru durust ve benı emmıyor dogru durust bu yuzden ara ara mama verıyordum su 2-3 gundur mama vermeyı sıklastırdım sanırım mamaya alıstı bırazda kolayına geldı napcamı bılemıyorum mamaya alıstırmak ıstemıyorum ama emzıremıyorumda gogsum cok acıyo sureklı yara oluyo bı yandan agzıda pamukcuk bırde sarılık ıyce kafayı yıcem hastaneye gıtmeye korkuyorum mavı ısıga yatırıyorlar hemen bebegımı oda ısence gıbı cocugum rezıl oluyor nolur yardımcı olun napmam gerekıyor :(

geçmiş olsun. yara için ben garmastan kullandım fayda göremedim bu nedenle eczacı lansinoh u almamı önermedi. içeriği aynıymış. onun yerine bepanthen plus verdi. iki günde iyileşti şükür. sürüyor üzerine gazlı bez koyuyorum. emzirme zamanında karbonatlı su ile ilacı siliyorum. emziren annelerin kullandığı göğüs pedini kullanmanı önermiyorum. benim yaralarım o nedenle olmuştu... emziremiyorsan sağıp vermeni öneririm.( sıcak bez koyup damarları gevşet. kendiliğinden akıyor canında yanmıyor.)

geçmiş olsun ben yaklaşık 50 gün bir göğsümden sürekli yara sorunu yaşadım ikiye ayrıldı ucu kullanmadığım pomat kalmadı hepsi uzun süreli geçiriyor yalnız bu süreçte bir göğsümü sürekli emzirdim yaralı göğsümü sağıp verdim halen ara ara yara olunca aynı yöntemi uyguluyorum chicco nun cam biberonuyla ver sütünü mamayı azalt. gündüz gece birer kez ver sütün yetersizse kendin belirlersin ben aventin sağma makinasıyla sağdım inan ki hiç acımadı sonrasında garmastan pomat aldım 2günde yarayı kapattı şimdi iki göğsüme de bebek emdikten sonra onu sürüyorum bebeği düşün emmeye tekrar alıştır herşey senin elinde sarılık içinse mavi ışık dediğin foto ya bir gece boyunca bizde girdik gözümü kırpmadan bebişin başında bekledim ve 2 saate bir mama ve sağarak kendimi besledim çünkü sarılık düşmezse beyinde allah korusun hasar olabilir bizim uzamış sarılığa döndü bir ay sürdüü bide bebiş sarılıktan dolayı da emmez benimki öyleydi allah yardım eder sen rahat ol.

Benim de şu an 4 aylık bir kızım var. Ve 4 ay bende çoook acılar çektim. (son bir haftam haric:) )işkence... denemediğim bisey kalmadı. Zaten en son çatlaklarimdan enfeksiyon kaptım, göğsüm tıkandı ve biraz daha ilerlese mastit olmak üzereydim, yani sonunda cerrahi müdahale gerekecekti ve bebegimi artik emziremeyecektim. ayrica Bebegim biberon, silikon göğüs ucu felan almıyorduda:( hic bişekilde dinlendiremedim göğsümü.
Neyse ben enfeksiyonu kaptım ve inanılmaz bir ateş başladı bende. Yok böyle bişey. Doktora zor yetiştim. Dr. Antibiyotik yazdi ve ayrıca lansinoh garmastan pomad, kırmızı kantoron yagini dönüşümlü olarak yani her emzirmeden sonra 2 göğsüme de 1 kremi sürmemi söyledi. İnanılmaz bir iyileşme süreci başladı. 1 kaç günde o acılar dinmeye başladı. 2 hafta içinde catlaklarim yaralarim kapandı:)
Herkese tavsiye ederim. denemenizde fayda var.
Bu süreçte dar iç çamaşır kullanmayin. Göğsünüzü rahat bırakın
Bebeginizle huzur dolu emzirmeler diliyorum

benım 20 gun o gogus catlaklıgından cektım zeytınyagı dedıler maf ett benı kuruttu gogsumu kremlerın her cesıdını denedm yok banamısın demedı aktarcılara kadar kaka yagı fln aldm yk ıse yaramadı bana yarayan ayva cekırdegı oldu. 2 surmede kestı acısını

7 8 ayva cekırdeqını cay bardagnn dıbıne su koyup ıcıne atıyosunz snr da ustu kapalı 1 gece bekletılcek snr surun gogusunuze ve bebeqn agzı pamucakda olmaz.

Back
X