- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #28.721
İstanbul 18 mayıs dedi doktor önce 1000 tl hesaba yatır dedi kactımya garantiye alıyo kendini bu sefer daha yatırmadım yapamassam yanacak para diye ayyy kafanızı agrıttım ama çok mutsuzum çokksen ne zaman ameliyat olacaksin canim korkma eminim başaracaksın hangi sehirdesin
Yok tatlim korkutmayim simdi, agri ilk yarim saat oldu sonra hic olmadi, bende cok morluk oldu hematom oldu simdi onunla uğraşıyorum, bu herkeste olan bisey degil merak etme, insan o an yasayinca cok cani sıkılıyor tabi ama bunu yasayan arkadaslar da sagolsunlar destek oldular bana da , velhasıl korkmayin olun gitsin :)
kuzum inan antalyada olsan gelmeye çalışırım yanina destek olmaya doktorla kesin olarak konus odada sana sakinlestirici versinler sakinlstirci verildikten sonra hic birsey olmuyo cok hatirlamiyorsun etrafinda olanlari etkilemiyor seniİstanbul 18 mayıs dedi doktor önce 1000 tl hesaba yatır dedi kactımya garantiye alıyo kendini bu sefer daha yatırmadım yapamassam yanacak para diye ayyy kafanızı agrıttım ama çok mutsuzum çokk
merhaba ameliyatınız benim ameliyatımdan 2 gun önce olmuşsunuz ameliyattan sonra sizdede sirt ve boyun agrisi oldumu benim inanilmaz sirt ve boyun agrim oluyor bana biraz korkudan dik duramiyorum ondan ve sirt üstü yatmaktan gibi geldi yorumlara baktigimda kimse sirt ve boyun agrisindan bahsetmemisMerhabalar
hematomun belli bir sebebi yok diye biliyorum ama yine de sormak istedim. Sizin nasıl oldu? Tetikleyen bir şey oldu mu sizce? Operasyondan kaç gün sonra oldu? Nasıl anladınız? Ben 8 mayısta ameliyat oldum. Bugün kontrole gittim pansumana bile gerek yok. Bantlarını (küçük ince dikiş üstü bantları) çarşamba alıcam dedi. Forumdan falan bahsettim. Herşeyi söyledim. Korkularımı söyleyince (hematom,nekroz,enfeksiyon vs) çok bilmek iyi değil. Dinleme kendini. İyisin. Süper iyileşeceksin dedi.
O yüzden sordum yani. Olursa nasıl anlatım diye.
Yeni ameliyat olan hanımlar, çok kasmayın kendinizi boyun ve sırt ağrısı ondan oluyordur büyük ihtimalle. Kolları dikkatli kullanmakta fayda var elbette ama çok kasılırsanız sıkıntı sonrası için. Ben kambur yürüdüm bir iki hafta baktım belim çok ağrıyor biraz rahat olmaya çalışıp dik durmaya başladım. Sevgili srpsgr (sero) lütfen anestezi ile ilgili olumsuz düşüncelerini bir kenara bırak. Minicik bebeklere sünnet çocuklarına anestezi veriliyor. Çok üzülüyorum senin için keşke bir şey yapabilsem ama İnan bana anestezi korkulacak bir şey değil. Ankara’nın en iyi hastanesinde ünlü bir profesöre oldum ben ameliyatımı ama dünya tatlısı bir anestezi doktorum vardı. Ona çok şey borçluyum benim içimi rahatlatan, benimle konuşup yatıştıran o oldu. Doktorunu ve hastaneni iyi seç gerisini düşünme. Bol bol dua et, olumlu düşün lütfen. Hayata bakış açın değişecek buna İnan. :))merhaba ameliyatınız benim ameliyatımdan 2 gun önce olmuşsunuz ameliyattan sonra sizdede sirt ve boyun agrisi oldumu benim inanilmaz sirt ve boyun agrim oluyor bana biraz korkudan dik duramiyorum ondan ve sirt üstü yatmaktan gibi geldi yorumlara baktigimda kimse sirt ve boyun agrisindan bahsetmemis
İnş cnm çokk teşekkür ederim çokkkkuzum inan antalyada olsan gelmeye çalışırım yanina destek olmaya doktorla kesin olarak konus odada sana sakinlestirici versinler sakinlstirci verildikten sonra hic birsey olmuyo cok hatirlamiyorsun etrafinda olanlari etkilemiyor seni
Çok teşekkür ederim belkide seçimimde yanlış oldu çünkü okadar korkmama ragmen ne anestezi ne doktor motive etmediler anestezi bikaç soru sorup kaçar gibi gitti doktoru zaten görmedim çizime geldinde ben kaçmıştım zatenYeni ameliyat olan hanımlar, çok kasmayın kendinizi boyun ve sırt ağrısı ondan oluyordur büyük ihtimalle. Kolları dikkatli kullanmakta fayda var elbette ama çok kasılırsanız sıkıntı sonrası için. Ben kambur yürüdüm bir iki hafta baktım belim çok ağrıyor biraz rahat olmaya çalışıp dik durmaya başladım. Sevgili srpsgr (sero) lütfen anestezi ile ilgili olumsuz düşüncelerini bir kenara bırak. Minicik bebeklere sünnet çocuklarına anestezi veriliyor. Çok üzülüyorum senin için keşke bir şey yapabilsem ama İnan bana anestezi korkulacak bir şey değil. Ankara’nın en iyi hastanesinde ünlü bir profesöre oldum ben ameliyatımı ama dünya tatlısı bir anestezi doktorum vardı. Ona çok şey borçluyum benim içimi rahatlatan, benimle konuşup yatıştıran o oldu. Doktorunu ve hastaneni iyi seç gerisini düşünme. Bol bol dua et, olumlu düşün lütfen. Hayata bakış açın değişecek buna İnan. :))
Bu kadar hazırlamışken kendini vazgeçmeÇok teşekkür ederim belkide seçimimde yanlış oldu çünkü okadar korkmama ragmen ne anestezi ne doktor motive etmediler anestezi bikaç soru sorup kaçar gibi gitti doktoru zaten görmedim çizime geldinde ben kaçmıştım zatenbu dokttordan vazmıgeçsem hevesimi kaçırdı ama bu bi zevk değil hastalık çünkü benimkiler aşırı büyük
İnş cnm başarabilirimBu kadar hazırlamışken kendini vazgeçme
Bende ameliyattan 4-5 gun sonra gozle gorulur sekilde morluklar olustu, ama cildim morarmaya cok musaittir doktora gonderdim normal dedi sonra artarak cogaldi, gobegime dogru yayilmaya basladi, bunlarin hepsi tek memede oluyor digeri normal iyilesme surecinde, sonra doktora kontrole gittim ordaki fazla kani enjektorle cekti, olabilen biseymis ama bana denk geldi, belki de drenler biraz daha kalmaliydi bilmiyorum ki...Merhabalar
hematomun belli bir sebebi yok diye biliyorum ama yine de sormak istedim. Sizin nasıl oldu? Tetikleyen bir şey oldu mu sizce? Operasyondan kaç gün sonra oldu? Nasıl anladınız? Ben 8 mayısta ameliyat oldum. Bugün kontrole gittim pansumana bile gerek yok. Bantlarını (küçük ince dikiş üstü bantları) çarşamba alıcam dedi. Forumdan falan bahsettim. Herşeyi söyledim. Korkularımı söyleyince (hematom,nekroz,enfeksiyon vs) çok bilmek iyi değil. Dinleme kendini. İyisin. Süper iyileşeceksin dedi.
O yüzden sordum yani. Olursa nasıl anlatım diye.
selamlar, doktorum normal dedi, zamanla geçecek, senin de benim de yapacak bir şeyimiz yok dedi. sonra akşam hafif alt dikişte sızma oldu, yani azıcık kanadı, yine yazdım doktora. batticon gazlı bez koymamı söyledi. ama hep çok normal gibi davranıyor.
şu anda bir tanesi çok normal, ama diğerinin yüzeyinde morluklar var, içi de bayağı sert. alt dikişteki sızma da ara ara devam ediyor (ama çok küçük bir nokta).
o normal deyince de ben de bir şey diyemiyorum, evham yapmayayım diyorum. ama böyle giderse içim rahat etsin diye bir doktora daha gösterebilirim.
benim anladığım tabii normal değil, diğer göğsüm normal olan. ama bu olabilecek bir durum. içeride bir kanama oldu onun için uğraştıracak, iyileşmesi uzun sürecek. normal dediği tehlikesi yok, olabiliyor, iyileşmesini bekleyeceğiz, gibi bir anlamda herhalde.
Hiç mi aramızda benzer bir sorun yaşayan olmadı? bugün benim 19. günüm.
Selamlar, burada yazılan kadar korkunç değil durum, hatta biraz sertlikte azalma oldu galiba. artık iyi ölçemiyorum durumu. morluklarım görülüyor ama çok koyu renkli değiller, şişlik de fazla değil, iki göğsüm arasında hafif fark kaldı, o aşırı gerginlik de azaldı ama herhalde tamamen iyileşmesi çok zaman alacak. Kan boşaltma ile ilgili ilk kanamada doktor iğne ile baktı, boşaltılması gereken bir durum var mı diye. Göğsüme şırınga ile girip kanı almayı denedi ama kan gelmedi, zaten gerek yok dedi. Dün gece alt dikişteki kanama biraz artınca doktora yine yazdım. Gazlı bezi bastır korkacak bir durum yok dedi. Bunlar olabilir dedi. İyileşme olmazsa bir süre daha bekleyip belki başka bir doktora gösterebilirim. çok teşekkür ederim..
İnş şu sürecide bian önce atlatırsın geçer canımEski yazilanlari okuyunca bu yazan arkadasi buldum nerdeyse ayni sorunlar olmuş, acaba hala takip ediyor mudur burayi ?
İnsallah canim sagolİnş şu sürecide bian önce atlatırsın geçer canım
merhaba ameliyatınız benim ameliyatımdan 2 gun önce olmuşsunuz ameliyattan sonra sizdede sirt ve boyun agrisi oldumu benim inanilmaz sirt ve boyun agrim oluyor bana biraz korkudan dik duramiyorum ondan ve sirt üstü yatmaktan gibi geldi yorumlara baktigimda kimse sirt ve boyun agrisindan bahsetmemis
benimde bugün 4. günüm ve bugün boyun agrim hic olmadi odemlerim ciddi azaldi öğlen yatarken hafif bende saga sola dönmeye basladigimi farkettim persembe kontrollum var bakalim ne diyecek doktorumBoyun ağrısı olmadı bende. Çok az bi sırt ağrısı. O da dediğiniz gibi kıpırdamadan yatmaktan. Ben kızımda kullandığım emzirme yastığını boynuma geçirip (şişme seyahat yastıkları da olur) uyudum. Kafamı çevirdim sağa sola. Bi nebze daha rahatlık oldu.
Bu arada 2.günden beri hareket kabiliyetim çok iyi (çok şükür) saçımı tepeden toplayabiliyor, normal şekilde -yukarıdan- kıyafet giyip çıkarabiliyorum
Kendinizi kasmayın bence. Evet tabi ki zorlamayın ama insan vücudunun sınırlarını bilir. Ona göre yapabildiklerinizi belirleyip yapın. Çekinmeyin yani. (Can acıtmadan, zorlamadan) ben 4.günden itibaren uyurken sağa aola dönme çalışmalarına başladım hafiften. Full olmasa da artık yatabiliyorum yanlara.
Bugün itibariyle antibiyotikli kreme başladım. Yuvarlak çevreye sadece. En alttaki kısımlardaki yapışkan bantları çıkarmadı doktor. Çarşambaya dedi.
Geçmiş olsun.
Ayy inş bende bu sohbetlere dahil olurum çokkkkk aminnnnbenimde bugün 4. günüm ve bugün boyun agrim hic olmadi odemlerim ciddi azaldi öğlen yatarken hafif bende saga sola dönmeye basladigimi farkettim persembe kontrollum var bakalim ne diyecek doktorum
ben inanıyorum bu sefer basaracaksinAyy inş bende bu sohbetlere dahil olurum çokkkkk aminnnn
İnşAllahhhhh canımben inanıyorum bu sefer basaracaksin
Srpsgr kafanda kurmayı bırak.ben de vazgeçsem mi oldumdu inanki.uyanamama korkusu ağrı korkusu.yarın 1 hafta olacak.acı yok.öyle aman aman kıprauamıyorum vs hiç bir şey yok.arada bir üşüyünce sızı oluyor.dikişler iyileşmeye başladı.kaçmasaydın şuan her gün mutlu uyanacaktın.omzundan bir yük kalkacak az kendini telkinleİnşAllahhhhh canım
Merak ediyodum seni nasılsın dediğin gibi şimdiye kaç günlükdü musmutluydum ama bi psikolojik durımda oldu hiç yerimden kalkmıyorum umutsuzluk çökme gibi bişey olduSrpsgr kafanda kurmayı bırak.ben de vazgeçsem mi oldumdu inanki.uyanamama korkusu ağrı korkusu.yarın 1 hafta olacak.acı yok.öyle aman aman kıprauamıyorum vs hiç bir şey yok.arada bir üşüyünce sızı oluyor.dikişler iyileşmeye başladı.kaçmasaydın şuan her gün mutlu uyanacaktın.omzundan bir yük kalkacak az kendini telkinle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?