Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Allah dermansiz dert vermesin, umarım iyi olursunuz anne kız, dularım seninle

Evettt morluklar gectikce sira izleri kafaya takmaya geldiii :) bu ne abi baştan sona yarılmışım gibi hissediyorum :)))

Herkese merhaba bende ameliyat olucam İnşallah devlet hastanesinde yaptircam kesin bir gün vermediler bekliyorum heyet raporu anestezi raporu herşey hazır gel demeleri kaldı sadece ben Gata da yaptıracam ameliyati ... İçinizde Gata da bu ameliyati olan varmi

Bu arada çanta nasıl hazırlanır önden düğmeli pijama aldım ıslak ve kuru mendil çorap iç çamaşırı ... Başka ne gerekir deneyimli arkadaşlar

Herkese merhaba bende ameliyat olucam İnşallah devlet hastanesinde yaptircam kesin bir gün vermediler bekliyorum heyet raporu anestezi raporu herşey hazır gel demeleri kaldı sadece ben Gata da yaptıracam ameliyati ... İçinizde Gata da bu ameliyati olan varmi

Merhaba,
Devlet hastanesinde meme küçültme ameliyatı olmayı düşünüyorum.. İstanbul’da yaşıyorum, ameliyat olan arkadaslardan tavsiyeler bekliyorum kızlar. Doktor konusunda çok tecrübesizim nereden başlayacağımı bilemedim...

Ben devlet hastanesinde oldum. Bugün 13.günüm. Ne sordunuz bilmiyorum ama gerilere giderseniz bir çok farklı yerde olan bir çok farklı insanı bulabilirsiniz.
Selam, Hangi hastanede oldunuz acaba? Süt kanallarıyla ilgili ne dediler, sıkıntılarınız neler oldu şimdiden teşekkürler..

Selam, Hangi hastanede oldunuz acaba? Süt kanallarıyla ilgili ne dediler, sıkıntılarınız neler oldu şimdiden teşekkürler..

Merhaba,
Ben İzmit'te yaşıyorum. Buradaki devlet hastanesinde oldum. 2 yaşında bi kızım var. 13 aylıkken memeden kesildi 15. aylıkken (2017 temmuz) araştırma hastanesinden "estetik amaçlı değildir. Tıbbi gerekliliktir." raporu aldım. Önerilen emzirme kesildikten 6 ay sonra ameliyat olunması. Fakat zaten ameliyat olmak istediğim doktor aşırı yoğun biri olduğundan anca 8 Mayısta (15 gün önce) ameliyat olabildim. Ben küçültmek için çocuk sahibi olup emzirmenin bitmesini beklemiştim ama küçültme yapmadan önce de süt olayının bir kesinliği yok. Kimin sütü olur-olmaz belli olmuyor. Aynı kişinin farklı doğumlarda bile belli değil olup olmaması.
Kaldı ki şu an doktorum bir sorun olmadığını söylüyor.
Ameliyattan sonra meme ucu hissizliği, tutmaması, enfeksiyon falan oluşunca risk olabiliyormuş süt kanallarında (sanırım düzgün bağlanmamasının işareti.. bilemedim.)
Normal şartlarda başka bir çocuk düşünmüyorum zaten. ama ne olursa olsun hayat sürprizlerle dolu.

Bugün 15.günüm ptesi iş başı yaptım. ama çok rahat 16sında falan da başlayabilirmişim. Ben dinlenme seçeneğini kullandım. Sıkıntı olarak bir tek narkoz sıkıntım oldu o da bulantı ve istifra olarak. Ama hemen serum takıldı ve sorun çözüldü.

Onun dışında 2.gün bile saçımı tepeden kendim toplayabildim. 4. günden beri hafif sağa-sola dönerek yatabiliyorum. Artık neredeyse hiç sıkıntısız olarak yatıyorum. Doktorum "ilk hafta çok yukarıdan bir şey almak için uzanma, yerden ağırlıklı bir şey alma ve yüzüstü yatma" dedi sadece.

Ters T oldum ameliyatı. Direnlerim sadece 1 gün kaldı (24 saat bile değildi) aslında koymayacaktım ama garanti olsun dedi. Çünkü kan gelmedi bile nerdeyse. Direnlerim çıktı pansuman yapıldı. 2. Gün doktorumun anlaştığı medikal firmasından gelip sütyenimi taktılar. (hiç burada gördüğüm gibi değil. neredeye gündelik bile kullanılabilecek şıklıkta sıkı bir sütyen.) Doktorum ilk gün akşamüzeri çıkış verecekti ama ben kalmak istedim olası bir riske karşı. Salı günü ameliyat oldum perşembe günü çıktım. Antibiyotik ve ağrı kesici yazdı. 6. gün kontrole gittim meme ucu çevresindeki yapışkan bantları çıkardı. Batikon sürüp pansuman yaptı. antibiyotikli kremi areolana (memeucu çevresi) sür kapat gazlı bezle dedi. 8. gün yine gittim.Meme altındaki yapışkan bantları da çıkardı. Dikişlerim eriyen dikiş zaten. alma derdi olmayacak. Bayağı düzgün birleşiyorsun dedi. En son ptesi gittim kontrole. 1. ay kontrole gel artık. O zaman kadar sütyeni kullanmaya devam et. dedi. Antibiyotikli kremler bittikten sonra kullanmak üzere Fito krem ve Noskar krem (dikiş izleri için krem) verdi.

Aklımda kalan tek şey ise sol mememin bi tık büyük olması ve çok az bi potluk (Alt T kısmında gözükmüyor normalde) olması. Ama düzeleceğini söylüyor. Ki ben "realself" sitesinde neler gördüm iyileşen. İnanıyorum geçecek. Şu an 85 civarı ö lçün. Ödemlerin gidip meme yerine inince 80 olacaksın dedi. (inşallah. Süphaneke dinimiz amin.)

(Fotoları döndüremedim. Pot olanı farkedebilirsiniz zaten.)

Bu fotolar 10.günden.

Aklımda başka bir şey yok şimdilik. İsteyen sorabilir..

(bu arada kısım 10kg civarı. Yerden değil ama aynı hizadan kucağıma aldım dün zorlanmadım. Tabi ki alıp taşımam, gezmem ama yine de fazla zorlanmadım.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…