Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ücretsiz olması için şartlar nedir

Boyun fıtığı, bel ağrısı(meme büyüklüğü sebebi ile olması gerek tabi), kamburluk, omuz çökmesi, aşırı sarkma sebepli pişik-deri tahribatı, aşırı büyüklük sebepli pişik,mantar, iki meme arasındaki asimetri..

(Sarkma sınırı; tam köprücük kemiğinizden meme ucunuza 28cm ve daha çoksa sarkık sayılıyor tıbben. büyüklük ise hem beden,boy,kg oranına göre değişiyor hem de tek başına rapor için geçerli olmuyor.)

Ki ben raporlu ve devlet hastanesinde olmama rağmen 1500TL gibi bir rakam ödedim. Bu parayı medikalciye ödedim hastane veya doktora değil. eriyen-ince(özel) ip, farklı kesi aleti, medikal sutyen, vs vs için dendi. doğru yanlış bilemem ama ödedim.)

Benim 28 cm fıtık yok ama görsel olarak çok rahatsızım tahmini ne kadar ücret çıkar raporsuz dogim yapmadim emzireleyebilirmiyim acaba

Benim bir göğüsüm 28 diğer göğüsüm 30 cm çıktı. Fakat devletin bunu karşılamadığını en az 40 cm olması gerektiğini söylediler bana..

Öncelikle baya detaylı olmuş cevap teşekkürler. Doktor seçiminizi neye göre yaptınız?

Dikişlerinin düşmesi ve morlukların geçmesi kaç haftada gerçekleşiyor.sanırım çok sabırsızım bugün 9.gün
Kisiye gore degiskenlik gosteren seyler bunlar ben o kadar ameliyat oldum verilen surelerden hep once iyilestim . bence sabirli olun kontrollerinizde dr unuz ne diyorsa dinleyin . surekli bakmayin yaralariniza gunluk yasaminiza devam edin zaman cok cabuk geciyor

fito kremi ve noskar ınasıl kullanıyosunuz?dönüşümlümü?günde kaç kez?iz kremi dikişlerde kırmızılık yapıyor mu sizde?

fito kremi ve noskar ınasıl kullanıyosunuz?dönüşümlümü?günde kaç kez?iz kremi dikişlerde kırmızılık yapıyor mu sizde?
ben noskar kullanıyorum sabah ve akşam, kesi yerleri pembe evet silikleşecek diye umuyorum sadece alt bölümde izlerim belli, 2 ayı geçtim...

1. aydan sonra kullanacaksın dedi. kontrole gittiğim için şimdiden yazdı. Bu 1 krem devletin karşıladığı kremler. Diğer yara kremleri (Madecassol, Contractubex, siliscar vs) haricen alınıyor.

Önce noskar kullan o bitince fitoya geç, Bi sabah bi akşam sürersin demişti.

Aslında 1. ay için 11 haziranda gidecektim ama ptesi yine gideceğim. sol göğüsün alt kısmında biraz kararma oldu. yani yeşilimsi-morumsu ten rengi değişikliği. ve orası sertleşti. Doktora yazdım bugün foto attım. Normal dedi. ama benim pimpirikliğimi bildiği için gel pazartesi bakarız diye çağırdı.

Sol meme daha çok işlem gördü benim. Bi tık büyük ve sarkıktı zaten. 850gr alınmış ondan. Sağdan ise 450gr. Doktor söyledi aslında "ona daha çok işlem yaptım, uğraştım, kurcaladım.Normal öyle olması" diye. Ben de hazırlamıştım bunlara kendimi. Ama 15 gün üstüne olunca garipsedim. Baştan olsa neyse..

Umarım ptesiye kadar geçer gider. Böylelikle belki gitmemiş olurum.

Öncelikle baya detaylı olmuş cevap teşekkürler. Doktor seçiminizi neye göre yaptınız?

Ben devlet hastanesinde oldum. Maalesef özel hastaneleri karşılayacak durumum yok şu an itibariyle. Buradan bir arkadaş önermişti bana doktorumu. Zaten ameliyat olduğum doktor hariç bir tane de genel cerraha gittim. Çok fazla gezmedim. Ama iyi ki gezmemişim.. (gerçi 10 ay sırasını bekledim ama değdi.) Çok memnunum doktorumdan..

Umarım herkes içinin rahat edeceği, memnun kalacağı doktoru bulur.

Merhaba.. refakatçi olmalı mı sizce

Merhaba.. refakatçi olmalı mı sizce

Eğer lolipop kesi olacaksanız (buna doktor karar vermeli) belki olmadan idare edebilirsiniz. Ama Ters T denen teknikle olacak ve diren takılacaksa bence refakatçi olmalı. Aslında her halükarda olsa çok iyi olur. Çünkü anestezi kaynaklı bir baş dönmesi illa oluyor. vedüşme riski alınmamalı.
Benim ameliyatımda sonda takılmadı bana. Sadece ilk gece refakatçim yardım etti (iç çamaşırı indirip çekmede) çünkü diren takılıyken ve ilk gece olması sebebi ile kolları hareket ettirmek zor ve acılı olabilir.

Hastanede kalacaklar için gerekli eşyalar;
Terlik (kan dolaşımı için ne kadar gezseniz o kadar iyi. zaten insan sadece sırt üstü yatınca her yeri tutuluyor, sıkılıyorsun.)
Havlu peçete, Islak mendil, mini boy çöp poşeti,
fermuarlu hırkalar, veya geniş yakalı, bol rahat t-shirt.
Varsa minik seyahat yastığı (nal şeklinde olan) gece sağa-sola dönülemediği için benim boyun ağrısı olmadan uyumama yardımcı oldu.

selam bende bu sayfayı takip ediyordum yıllarca ve bende meme küçültme ameliyatı olucam insallah 30 mayısta yatısım yapılıcak bugun anestezi kan tahlili işlerini hallettim fakat meme ultrasonu istemedi çıkan parçayı patolojıye gönderiyorum dedi belkide ondandır dısarda yaptırayım dedim ama bilemedim
benim memelerim e cup belki az daha fazlada olabilir cok büyükler yani dr bir cup küçültebilirim en fazla iki dedi daha fazla olmaz dedi ben b cup istemiştim ama olmaz memeye zarar verebiliriz damarına sinirine filan dedi bende bicup yapacaksanız o kadar acıya değmez dedim heyecanlıyım korkuyorum ameliyat 4-5 saat sürer dedi bakalım c cup yapmaya calışıcam dedi korkuyorum kızlar oyhhh ama da kurtulmakta istiyorum bu ağırlıklardan az kaldı 4 günüm

Merhaba.. benimde 31 Mayıs ameliyat cok heycenliyim...

Arkadaslar korkmayin ama bilin ki iyileşme sureci 1 ay sürüyor, yani bana oyle oldu, ozellikle 3 hafta boyunca zorlandim dogrusu, daha yeni yeni rahat hareket ediyorum , bu 1 ay boyunca canım memelerimdeydi sanki :)

Saga sola yatmak kaçıncı günden sonra oluyor.direnler çıkarılırken cok aciyormu

Saga sola yatmak kaçıncı günden sonra oluyor.direnler çıkarılırken cok aciyormu
Direnler cikarken hic acimiyor hic korkma.
İlk yarim saat biraz agri oluyor ama cok dayanilmayacak gibi degil, sonrasi agrim hic olmadi diyebilirim. Mevzu agri degil ama hareket kısıtlılığı sorun. Hep orda bi hissiyat var , bi rahatsizlik sanki hep 1 ay boyunca. Bi de ilk 2 gun sanki gogsune taş koymuslar gibi bi agirlik oluyor. O his bi kac gun sonra cok uzun sure yatar pozisyondan kalkarken tekrarliyor ozellikle sabah uyaninca, gun icinde daha iyi oluyorsun. Saga sola 1 haftadan sonra dikkatlice yattım, doktorum da yatabilirsin demisti. Hala yuz ustu yatamiyorum. Heralde yuzustu bozulmasinlar diye hic yatmiycam:))) Kollarimi yukari henuz cok kaldırmadım agir tasimakta yok tabi bu surede

Her ameliyattan cikan ayni seyi soyluyor ve bana da sira geldi:
Bu kadar zor gelmesine ragmen yine olsa yine yaparim :)))
Bu arada bende olmamasi gereken bir komplikasyon olustu, hematom, belki o yuzden daha zor oldu iyilesme surecim, ona ragmen boyle diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…