- 4 Şubat 2016
- 178
- 254
- 103
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #28.841
Ücretsiz olması için şartlar nedir
Benim 28 cm fıtık yok ama görsel olarak çok rahatsızım tahmini ne kadar ücret çıkar raporsuz dogim yapmadim emzireleyebilirmiyim acabaBoyun fıtığı, bel ağrısı(meme büyüklüğü sebebi ile olması gerek tabi), kamburluk, omuz çökmesi, aşırı sarkma sebepli pişik-deri tahribatı, aşırı büyüklük sebepli pişik,mantar, iki meme arasındaki asimetri..
(Sarkma sınırı; tam köprücük kemiğinizden meme ucunuza 28cm ve daha çoksa sarkık sayılıyor tıbben. büyüklük ise hem beden,boy,kg oranına göre değişiyor hem de tek başına rapor için geçerli olmuyor.)
Ki ben raporlu ve devlet hastanesinde olmama rağmen 1500TL gibi bir rakam ödedim. Bu parayı medikalciye ödedim hastane veya doktora değil. eriyen-ince(özel) ip, farklı kesi aleti, medikal sutyen, vs vs için dendi. doğru yanlış bilemem ama ödedim.)
Boyun fıtığı, bel ağrısı(meme büyüklüğü sebebi ile olması gerek tabi), kamburluk, omuz çökmesi, aşırı sarkma sebepli pişik-deri tahribatı, aşırı büyüklük sebepli pişik,mantar, iki meme arasındaki asimetri..
(Sarkma sınırı; tam köprücük kemiğinizden meme ucunuza 28cm ve daha çoksa sarkık sayılıyor tıbben. büyüklük ise hem beden,boy,kg oranına göre değişiyor hem de tek başına rapor için geçerli olmuyor.)
Ki ben raporlu ve devlet hastanesinde olmama rağmen 1500TL gibi bir rakam ödedim. Bu parayı medikalciye ödedim hastane veya doktora değil. eriyen-ince(özel) ip, farklı kesi aleti, medikal sutyen, vs vs için dendi. doğru yanlış bilemem ama ödedim.)
Merhaba,
Ben İzmit'te yaşıyorum. Buradaki devlet hastanesinde oldum. 2 yaşında bi kızım var. 13 aylıkken memeden kesildi 15. aylıkken (2017 temmuz) araştırma hastanesinden "estetik amaçlı değildir. Tıbbi gerekliliktir." raporu aldım. Önerilen emzirme kesildikten 6 ay sonra ameliyat olunması. Fakat zaten ameliyat olmak istediğim doktor aşırı yoğun biri olduğundan anca 8 Mayısta (15 gün önce) ameliyat olabildim. Ben küçültmek için çocuk sahibi olup emzirmenin bitmesini beklemiştim ama küçültme yapmadan önce de süt olayının bir kesinliği yok. Kimin sütü olur-olmaz belli olmuyor. Aynı kişinin farklı doğumlarda bile belli değil olup olmaması.
Kaldı ki şu an doktorum bir sorun olmadığını söylüyor.
Ameliyattan sonra meme ucu hissizliği, tutmaması, enfeksiyon falan oluşunca risk olabiliyormuş süt kanallarında (sanırım düzgün bağlanmamasının işareti.. bilemedim.)
Normal şartlarda başka bir çocuk düşünmüyorum zaten. ama ne olursa olsun hayat sürprizlerle dolu.
Bugün 15.günüm ptesi iş başı yaptım. ama çok rahat 16sında falan da başlayabilirmişim. Ben dinlenme seçeneğini kullandım. Sıkıntı olarak bir tek narkoz sıkıntım oldu o da bulantı ve istifra olarak. Ama hemen serum takıldı ve sorun çözüldü.
Onun dışında 2.gün bile saçımı tepeden kendim toplayabildim. 4. günden beri hafif sağa-sola dönerek yatabiliyorum. Artık neredeyse hiç sıkıntısız olarak yatıyorum. Doktorum "ilk hafta çok yukarıdan bir şey almak için uzanma, yerden ağırlıklı bir şey alma ve yüzüstü yatma" dedi sadece.
Ters T oldum ameliyatı. Direnlerim sadece 1 gün kaldı (24 saat bile değildi) aslında koymayacaktım ama garanti olsun dedi. Çünkü kan gelmedi bile nerdeyse. Direnlerim çıktı pansuman yapıldı. 2. Gün doktorumun anlaştığı medikal firmasından gelip sütyenimi taktılar. (hiç burada gördüğüm gibi değil. neredeye gündelik bile kullanılabilecek şıklıkta sıkı bir sütyen.) Doktorum ilk gün akşamüzeri çıkış verecekti ama ben kalmak istedim olası bir riske karşı. Salı günü ameliyat oldum perşembe günü çıktım. Antibiyotik ve ağrı kesici yazdı. 6. gün kontrole gittim meme ucu çevresindeki yapışkan bantları çıkardı. Batikon sürüp pansuman yaptı. antibiyotikli kremi areolana (memeucu çevresi) sür kapat gazlı bezle dedi. 8. gün yine gittim.Meme altındaki yapışkan bantları da çıkardı. Dikişlerim eriyen dikiş zaten. alma derdi olmayacak. Bayağı düzgün birleşiyorsun dedi. En son ptesi gittim kontrole. 1. ay kontrole gel artık. O zaman kadar sütyeni kullanmaya devam et. dedi. Antibiyotikli kremler bittikten sonra kullanmak üzere Fito krem ve Noskar krem (dikiş izleri için krem) verdi.
Aklımda kalan tek şey ise sol mememin bi tık büyük olması ve çok az bi potluk (Alt T kısmında gözükmüyor normalde) olması. Ama düzeleceğini söylüyor. Ki ben "realself" sitesinde neler gördüm iyileşen. İnanıyorum geçecek. Şu an 85 civarı ö lçün. Ödemlerin gidip meme yerine inince 80 olacaksın dedi. (inşallah. Süphaneke dinimiz amin.)
Eki Görüntüle 2149291 Eki Görüntüle 2149292 (Fotoları döndüremedim. Pot olanı farkedebilirsiniz zaten.)
Bu fotolar 10.günden.
Aklımda başka bir şey yok şimdilik. İsteyen sorabilir..
(bu arada kısım 10kg civarı. Yerden değil ama aynı hizadan kucağıma aldım dün zorlanmadım. Tabi ki alıp taşımam, gezmem ama yine de fazla zorlanmadım.)
Kisiye gore degiskenlik gosteren seyler bunlar ben o kadar ameliyat oldum verilen surelerden hep once iyilestim . bence sabirli olun kontrollerinizde dr unuz ne diyorsa dinleyin . surekli bakmayin yaralariniza gunluk yasaminiza devam edin zaman cok cabuk geciyorDikişlerinin düşmesi ve morlukların geçmesi kaç haftada gerçekleşiyor.sanırım çok sabırsızım bugün 9.gün
ben noskar kullanıyorum sabah ve akşam, kesi yerleri pembe evet silikleşecek diye umuyorum sadece alt bölümde izlerim belli, 2 ayı geçtim...fito kremi ve noskar ınasıl kullanıyosunuz?dönüşümlümü?günde kaç kez?iz kremi dikişlerde kırmızılık yapıyor mu sizde?
fito kremi ve noskar ınasıl kullanıyosunuz?dönüşümlümü?günde kaç kez?iz kremi dikişlerde kırmızılık yapıyor mu sizde?
Öncelikle baya detaylı olmuş cevap teşekkürler. Doktor seçiminizi neye göre yaptınız?
Ben devlet hastanesinde oldum. Maalesef özel hastaneleri karşılayacak durumum yok şu an itibariyle. Buradan bir arkadaş önermişti bana doktorumu. Zaten ameliyat olduğum doktor hariç bir tane de genel cerraha gittim. Çok fazla gezmedim. Ama iyi ki gezmemişim.. (gerçi 10 ay sırasını bekledim ama değdi.) Çok memnunum doktorumdan..
Umarım herkes içinin rahat edeceği, memnun kalacağı doktoru bulur.
Merhaba.. refakatçi olmalı mı sizce
selam bende bu sayfayı takip ediyordum yıllarca ve bende meme küçültme ameliyatı olucam insallah 30 mayısta yatısım yapılıcak bugun anestezi kan tahlili işlerini hallettim fakat meme ultrasonu istemedi çıkan parçayı patolojıye gönderiyorum dedi belkide ondandır dısarda yaptırayım dedim ama bilemedim
benim memelerim e cup belki az daha fazlada olabilir cok büyükler yani dr bir cup küçültebilirim en fazla iki dedi daha fazla olmaz dedi ben b cup istemiştim ama olmaz memeye zarar verebiliriz damarına sinirine filan dedi bende bicup yapacaksanız o kadar acıya değmez dedim heyecanlıyım korkuyorum ameliyat 4-5 saat sürer dedi bakalım c cup yapmaya calışıcam dedi korkuyorum kızlar oyhhh ama da kurtulmakta istiyorum bu ağırlıklardan az kaldı 4 günüm
Bende korkuyorum sizin cup ölcünüz kac ve ne kadar kücültülecek ins hayirlisiyla olup kurtuluruzMerhaba.. benimde 31 Mayıs ameliyat cok heycenliyim...
Bende korkuyorum sizin cup ölcünüz kac ve ne kadar kücültülecek ins hayirlisiyla olup kurtuluruz
Arkadaslar korkmayin ama bilin ki iyileşme sureci 1 ay sürüyor, yani bana oyle oldu, ozellikle 3 hafta boyunca zorlandim dogrusu, daha yeni yeni rahat hareket ediyorum , bu 1 ay boyunca canım memelerimdeydi sanki :)
Direnler cikarken hic acimiyor hic korkma.Saga sola yatmak kaçıncı günden sonra oluyor.direnler çıkarılırken cok aciyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?