Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

tüm kadınların ortak dertleri ama o pastaları tatlıları yemeden nasıl durabilirdim yarın 15 gün olcak ameliyat olalı yarın alcak doktor bey dikişlerimi. sütyeni yarın sorayım unutmayayım da...

Aynen yazdıklarına katılıyorum.Bende ameliyat sürecini kk paylaşan arkadaşlar sayesinde öğrendim sağolsunlar,doktor isim listemide burda okuduklarımdan çıkardım.İkisi uzaklaştırılmış nedendir diye girdim topiğe.Zamanında bu topiğide çok okudum.Ama sadece karın germe ve lipo olunca topiğede girmedim doğrusu.

Yazılanları okudum kayıtsız kalamadım.Kk paylaşım sitesi.Bu paylaşımlardan hepimiz yararlanıyorken taş atmanın amacını çözmüş değilim.
Yanlış olan ne ameliyat süreçlerini paylaşıp bilgilendirme mi? Yoksa kadın dayanışması mı rahatsızlık veren?
Doktorlar babamızın oğlu değil.Kimse silah zoru ilede ameliyat olmuyor.
Eski yazıları taşımaktaki amacınızı da çözemedim
İnşallah döndüğünüzde tatlıya bağlarsınız.Geyik topiğine de bekleriz bizleri daha iyi tanırsınız.
Sevgiler

Merhaba deniznurol.Genelde 4mm olduğunda alınıyormuş.Yazdığın doğru olabilir ameliyatta alınıp biyobsiye gönderebilirler.Nacizane tavsiyem sağlıklı karar verme adına Genel cerraha da görünmeniz.Benimde kitlem var hala takipte.O yüzden fikrimi yazmak istedim.Şimdiden geçmiş olsun.

cok haklısın bentoprak kimse burda kafamıza silah dayayıp su doktoru secin demiyor bende ilk burda okudugum baska doktora gitmiştim hatta ameliyat günü aldım arayan olmayınca gitmedim sonra gene burdn okudugum baska doktora ameliyat oldum eger burası olmasaydı izmirdeki bu kadar doktor ismini nasıl bulabilirdim kendim marmariste oturuyorum hem fiyatlrı hakkındada az cok bilgi sahibide oldum burası sayesinde

bende meme küçültme ameliyatımı olalı 1.5 ay oldu. ilk hafta sargılı kaldım daha sonrasında sargılar açıldı ve sporcu sütyenine geçtim ve hala sporcu sütyeni kullanıyorum. doktorum ne kadar takacağımı söylemedi sadece ben söyleyene kadar baska sütyen takmak yok dedi. neyse ki kış olduğu için sporcu sütyeni sorun yaratmıyor kıyafetlerde. doktorum sık sık kontrole çağırarak kontrol ediyor. şimdilik her sey yolunda his kaybım yok. dikişlerim eriyen dikiş olduğu için alınmadı. bu hafta dikiş izlerim için contractubex kullanmaya başladım. tek sıkıntı yaratan krem çünkü sabah akşam masaj yaparak kullanıyorum ve üşeniyorum hergün hergün:) ağrımsa olmadı. sadece ilk üç gün direnler olduğu için rahatsız hissediyordum. direnlerin çıktığı akşam biraz ağrım oldu ama ağrı kesiciler hallediyor. sonrasında ağrı kesici içmeyi de bıraktım. şimdi hiç bir sorunum yok. çok memnunum sanki hep bu büyüklükteymişler gibi hissediyorum büyük bir ağırlıktan kurtulmuş gibiyim. bazen doktorumla şakalaşıyorum bu seferde fazla mı küçük oldu acaba diye 18 yaşındaki genç kız memesi yaptım taş gibi taş ideali bu diyor doktorumda:)

ivit bende başka bir doktora ameliyat oldum. fakat ne alakası var aynı doktora ameliyat olunup arkadaş olunamazmı ? saçmalık yani burada doktordaşlar olacak veya olmayacak diye bir kural olamaz. isteyen istediği doktora olur. istediği kişi ilede dost olur ne varmış bunda benim bildiğim tek şey var aynı veya farklı doktor hastaları olup olmamak değil çok zorlu süreçlerde buradaki dostların hep yanımızda olması. doktorlar için birbirini yiyenleri anlamıyorum arkadaş adamların umru bile değil hastaları adam ameliyatını yapar seni unutur gider adamlar kk dan ibaret değil bu adamlar kk yokkende dr du kimse kimseye köstek olmasın sonucta burası paylaşım platformu birbirlerine destek olabilecekler olsun köstek olacaklarda uzasın bi 5-15 metre neyin kafasını yaşıyosa onu yaşasın nokta.

aynen katılıyorum doktorlar ameliyatı yapıp bi kaç kontrolden sonra tabiki unutuluyorlar onlar için herhangi bir hastadan biriyiz neden bir doktor için kavga edeyimki adam sonucta işini yapıp parasını alıyor hepsi bu

Arkadaşlar göğüs küçültme konusunda yardımcı olmanızı rica edicem baya okudum ama okdr çok sayfa varki nası bitireceğimi şaşırdım. Önceliklir ufak bi bebeğim var henüz emziriyorum fakat boyun ve sırt ağrılarım dayanılmaz bi hal aldı ve zor dayanıyorum emzirme sürecim bittiğinde göğüs küçültme amelyatı olmayı düşünüyorum. Olan arkadaşlardan ricam amelyat kaç saat sürüyo? Kaç günde taburcu olunuyo? Ve kaç günde ayaklanıp normal hayata dönülebiliyo ? Agar kaldırmak sanırım bi süre yasak diilmi? Ve çok ağrılı bi süreçmidir bu . Bebeğim oldugu için bunları sormak durumundayım kaç gün idare edilebilir bi durum oldugunu bilmeliyim ve artık bir an önce olmak istiyorum

ysdeniz, güle güle kullan yeni cicişlerini. insan öncesinde ne kadar sıkıntılı olduğunu onlardan kurtulunca daha iyi anlıyor :) senin kadar alındı? kaç bedenden kaça düştün? ben 80d+ 'den 80fullB'ye düştüm. hatta sonrasında biraz kilo verince daha da küçüldüler. Bazen hala bile büyük geliyorlar sırf bu yüzden doktorumdan öncesi/sonrası halinin fotoğrafını istedim. bakıp bi zamanlar ne haldeymişim görebileyim diye

merhaba gllr,
ben de oğlum 2 yaşındayken ameliyat oldum. Doktorumla görüştüğümde oğlumu yeni sütten kesmiştim. Bana emzirme bittikten sonra, memedeki damarlanmanın azalması için 3-4 ay beklememiz gerektiğini söyledi. Muhtemelen senin için de hangi doktora gidersen git benzer şeyler söyleyeceklerdir. Küçük çocukla bu ameliyatın ev süreci biraz sıkıntılı. Gece gündüz sana yardım edip, bebeğinin bakımıyla ilgilenecek biri şart. En az 1 ay. Çünkü 1-1,5 ay boyunca ağırlık kaldırmamak, kolları yanlara doğru esnetecek her türlü hareket yasaklanıyor. İnsan aslında kendini iyi hissediyor, yapabilecek gibi geliyor ama süreçte açılmalar, komplikasyonlar olmaması adına dikkatli davranmak en doğru yol oluyor. Ameliyat 4 saat civarı sürüyor (benimki ve bir çok arkadaşımınki öyle idi) ve ertesi gün taburcu olunuyor. Alınacak dikişler varsa eğer 15.gün civarı alınıyor. Ameliyattah sonra hemen ayağa kalkmak mümkün ama normal hayata dönmek için 1-1,5 ay gerekli. Ağrı yok denecek kadar az. İlk 1-2 gün hafif sızlamalar dışında ağrı olmuyor. Ben taburcu olduğum gün, yani ameliyatımın ertesi günü itibariyle ağrı kesici kullanmadım mesela. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Soruların olursa yine yanıtlamaya çalışırım.

sevgiler...

Çok teşekkür ederim :) şu 3 4 ay bekleme olayı beni resmen hüsrana uğrattı diyebilirim gündüz için sıkıntım yok yardımcım var ama gece için zor olucak onuda bi şekilde hallderiz artık . Ağrısız bi işlem olmasına çok sevindim baha ağrılı olarak anlatıyo genelde insanlar bunu duymak sevindirici oldu :) birde doktorunu sorucaktım kime oldun bu amelyatı ve memnunmusun ? Birde dikiş iZi durumları nasıl?

Son düzenleme:

bu operasyonu yaptırmış olanların hemen hemen hepsi (bu forumda yani) hep ağrı miktarının azlığından bahsettiler, vaktin olur da geçmiş sayfalara bakarsan için bi miktar daha rahatlayacaktır. Benim doktorum Ercan Karacaoğlu. Ben sonucumdan ve izlerimden memnunum. Çünkü boyutları sebebiyle genelde bana ters T kesi önerilirken, Ercan bey lolipop tekniğiyle küçültme işlemini yapabildi. Bu yüzden izlerim olması gerekenden %50 daha az. Dikiş izleri için zaten kremler ve silikon bantlar kullanılarak iz minimuma indirilebiliyor, eğer doktorun da ince dikerse izle ilgili bi sıkıntın olmayacaktır

mrb benımde 10 aylık kızım var ve dogumda buyuyen sarkan gogsler artık sırt agrısı yapıyor amelyatı olmaya tereddutlerım var kızımı kaldırp ındırme bakma konusunda cunku gurbetteym ve aılen kımseye soylemeyı dusunmuyorum kucultme amelyatı olanlar sıze sorum ankaradayım ankarada arastrma unıverste hastanelrınde ucret odemeden yada cuzzı bı mıktar odeypte amelyat olanlar hastane ve doktr ısmı verebılırmı bırde amelyat surecnı anlatabılırmı

merhaba ilkah,

forumda benim ameliyatımla eş dönemde ankarada ameliyat olan flz06 nickli bi arkadaş vardı. geçmiş sayfalara bakarsan (400. sayfalarda olmalı) onun yazıları sana yardımcı olabilir. Uzun zamandır forumda görmüyorum ama, yine de özel mesaj atarak direkt irtibata geçmeyi deneyebilirsin.

sevgiler...

Bende Tuğrul Turan ı çok duydum ona yaptırmayı düşünüyodum sen bi çok doktordan sonramı Ercan beyi tercih ettimn? Tugrul beyle hiç görüştünmü? Ne zor iş yani yaptırmakta kararlıyım ama doktor önemli birde kullandığı teknik tabiki .

bende görebilirmiyim acep

gllr,

benim bir çok doktor ile görüşmem oldu ve sonrasında Ercan Bey'i tercih ettim ama Tuğrul bey ile hiç görüşmedim. Çünkü benim istediğim; lolipop (i) tekniği ile meme küçültme olmak idi. Zira Ercan bey de bana ters T demiş olsaydı sanırım bu ameliyata ben cesaret edemezdim. Ama bu benim izler anlamındaki toleransımla ilgili bi durum. Doktorun daha iyi ya da daha kötü bir tekniğe sahip olmasıyla ilgili değil. Çünkü hepsi kendi alanında iyi işler çıkartan, sonuçlarından memnun hastaları olan hekimler. Tuğrul bey, hem dikleştirme hem de küçültme ameliyatlarında uzun bir ters T kesi yapıyor. Ve alttaki kesi ön dekolte, yada koltuk altındaki kısımda belirgin olabiliyor. Yine benimle eş zamanlarda ameliyat olan Ozdy diye bir arkadaşımız vardı Tuğrul Bey'e meme dikleştirme olan (küçültme ile aynı işlem, sadece iç doku alınmıyor) onun da meme altı kesisi hem uzun, hem de izler rahatsız edici olmuştu ki; bunu geçmiş sayfalara bakarsan sen de görebilirsin. Zaten sonrasında izlerden dolayı revizyon olmuştu. Ben dün javeda'ya yazdığımı yineleyeceğim, meme küçültme olmuş bir kaç doktorun hastasıyla yüz yüze görüşmeyi deneyebilirsin. Bu; hem operasyonla ilgili, izlerle ilgili toleransını belirlemede, hem de doktorun çıkarttığı işleri değerlendirmede sana çok büyük fayda sağlar..

sevgilerimle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…