Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

çok teşekkür ederim ilgi ve alakana. bu gün hastahaneye gittim . ben araştırma hastahanesinde olacağım haftaya cuma gün verdiler ameliyat olacağım. perşembe yatış.. bu arada genel cerraha da randevu aldım. ama adam tam bir arıza çıktı sıram geldiği halde girdiğimde sabah hanımıyla mı kavga etmilş sinirli sinirli dışarı çıkmamı istedi sonra geldi kapıdakilere ses çıkarıyorlar diye bağırdı ben de sinirliydim ben de ona bağırdım hemen çark etti ben size demedim dedi. adama tahlilimi gösterdim maruzatımı anlatmama rağmen tutturdu muayene edeceğim diye aa dedim kendi kendime salak mıdır nedir 4 mm kist içerde gömülü neyini muayene edecek sadece bilmek istemiştim. ben de girmedim adama bu arada kendi doktorumu beklerken genç bir bayan geldi onda da aynı durum fakat ondaki 4 mm önemsenmemiş normal denmiş( daha önce diğer plastık cerrahın dediği gibi ) fakat 1 santimlik olanı bıopsı yapılsıın diye göndermişler. o da özel hastahaneye gitmiş . cerrah demiş ki zaten ameliyat olacaksınız onu alıp patalojiye göndersinler iki kere anestezi almağa gerek yok. tabi ben de burdan ders çıkardım :) demek 4 mm önemli değil. ama yine de tanıdığım güvendiğim bir cerraha görüneceğim . cumaya kadar.. çok uzun oldu :). sizden bilmek istediğim narkozdan uyanma süreci ve ilk 2 gün. beni bilgilendıren olursa sevinirim

canım benim 18 aylık bir bebeğim var. ben bir yaşında süt vermeyi kesmiştim. altı ay geçtikten sonra ameliyat oldum. doktorum süt vermeyi kestikten sonra en erken 4 ay sonra yapılabilir dedi bana. ameliyat oldum ertesi sabah çıktım hastaneden. ameliyat 4,5 saat sürdü benim. ayılınca sadece dikişlerimde sızlama oldu. ağrı olmadı. aslında ameliyat sonrasında bile benim durumum gayet iyiydi ama doktor bey temkinli olmamı söyledi ilk iki hafta azami dikkat et bir ay süresince de kolunu yukarı kaldırma ağır kaldırma kendini kolla dedi. bugün 15 gün oldu ameliyat olalı dikişlerimi aldırdım. benim bebeğime annem bakıyor. 15 gündür sadece seviyorum. kaldırmak yasak. bakımını annem yapıyor. gezme tozma durumunda bi sıkıntım yok ama kollarımı kaldırmamaya dikkat ediyorum. yani bir ay boyunca kendini kollaman gerekiyor dikişlerin güzelce iyleşmesi kaynaşması için. benim de hamilelikte iice artan ağrılarım oldu. hatta tutulmalar yaşıyordum uzun saatler hatta günler süren. ağrıdan ağladığım geceler oldu. ama şükür ameliyat oldum 15 gün geçti bile. darısı başına canım. çok iyi anlıyorum çektiklerini.
yukarda detaylı bir şekilde yazmaya çalıştım yaşadıklarımı. ben istanbulda ameliyat oldum ama forumda ankarada ameliyat olan arkadaşlar vardı bir bak istersen eski sayfalara...

asistanı yok mu ya da o katta görevli başka çalışan onlara soruverin bence....

arkadaşlar gittim doktora bugün. dikişlerimi aldırmaya.. ben doktor dikişleri kontrol ediyo sanıyodum biyandan da sohbet ediyorduk. o sırada dikişleri alıyomuş. korktuğum gibi değilmiş bu dikiş alma işi valla çok sevindim ne yalan söyleyeyim çok korkuyordum çünkü. hafif bir çekilme hissinden başka bişi hissetmedim acıyokmuş yani üstelik ben komple dikiş var sanıyordum ama birkaç tane dikiş varmış. dikişler alındıktan sonra baktım durumuna incecik di iz. doktor beye söyledim doktor bey dikişiniz de pek güzelmiş diye gülmeye başladı anlarım dikiş nakıştan dedi baya eğlenceli geçti bugünki dikiş alma işlemi... (yalnız amma da dikiş yazmışım )
ayrıca söz verdiğim üzere sordum ercan beye neden dikişli yapıyonuz ameliyatı diye:
dedi ki meme başının tam yuvarlak olmasını istediğimden ötürü dikiş kullanıyorum estetik yapmıyorum çünkü nekadar uğraşırsanız uğraşın dikiş olmayınca tam yuvarlak formu elde etmek mümkün olmuyor. meme altında estetik dikiş kullanıyorum çünkü orda deriyi büzüp estetik dikiş yapmak mümkün ancak meme başında bu düzgün ve ince bir görüntü yapmıyor. (amma karışık yazmışım aklımda kalanlar bunlar)
umarım açıklayıcı olmuştur arkadaşlar sorcam dedim sordum (yaptım olacak gibi oldu bu )
ayrıca çamaşırı da sordum 3 ay balensiz sütyen kullanın dedi hani telli olmayanlardan kullanmak gerekiyormuş. çünkü teller tam dikişlerin üzerine gelip zedeleyebiliyormuş dikiş yerlerini. yani şu afilli çamaşırları kullanmak için 3 ay beklemek gerekiyormuş kızlar. ama bu sorun devede kulak gibi bişi bunca sene paraşüt gibi çamaşırları kullandıktan sonra birkaç ay sabretmek çok da zor gelmez bize

canım narkozdan uyanınca üşüme geliyor battaniye örtükleri halde acayip üşüyorsun benim gögüslerimde pek agrı olmadı ama lipo oldugum için göbegimde agrı coktu baya kuvvetli bir agrı kesici yapınca oda gecti ilk 3 saat gözetim altında tutuldum 3 saat sonrada odaya alındım sırt üstü yatıyorsun ben lipo oldugum için bir sey yemem yasaktı serum verdiler hemsire bir igne yaptı daha sonra doktor geldi ve sütyeni bandajın üstüne taktı bana dren takılmadı zaten kanamamda olmadı sabah ta doktor gelip bandajımı cıkardı ve pansuman yapıp sütyeni tekrar taktı suan 4. günümdeyim gidip saglık ocagına pansuman oldum gögüslerim ara ara sızlıyor tabiki uyusma var buda normaldir diye düşüyorum ama aman amn bir agrım yok 10 gün yıkanma dedi 15 gün sonrada kontrole gitcem 3 ayda sütyeni takcan dedi

Bide bana sitem etmiştin yol bahane diye
En şansız vede şanslı benim.Kimseyi görmedim canlı (şansızım) Ameliyat çıkışımda jelesece bekliyordu (şanslıyım) kapıda çok istiyordum gelmesini telde konuşuyorduk tanışmamıştık.Kızıma yarenlik etti (Allah razı olsun) ben dikişleri gördüm:))) Oda karın olacağı için beni görmüş oldu.Akşamıda ikinci şansım fıstık gibi sarı şeker geldi nldglp.
Ay kızlar çok güzel bir paylaşımdı.
Bunları okudukça göğüste olasım geliyor valla estetik manyağımı olacam ne
En iyisi bu topiğe girmiyim ben
Bende görcem resiiim

Son düzenleme:

Canım çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın fakat şu lolipop tekniğiyle ters t kesi arasında çokmu fark oluyo iz bakımından ? Sendemi lolipop tekniğiyle oldun ercan beye ?
Ne kadar çok hastası varmış Ercan beyin sanırım bende kararımı ondan yana kullanıcam . Göğüs ölçüm hamilelik öncesi 80DD idi şimdi E cup oldu emzirmeyi sonlandırdıktan sonra eski cup haline dönermi bilmem ama bu ölçüdeki göğüse lolipop tekniği yapılırmıki ? Birde istediğin cup a indiriyolarmı göğüs ölçünü? yani E cup sa B cup yabalilrmi ? Benimde çokça sırt ve boyun ağrım var ve dayanılma haldeler bi çok gece bende ağlıyorum ve asla dinlendiğimi anlamıyorum sürekli ağrım oluyo hele bebek kucağımdaysa o ağrı belimden boynuma dek uzanıyo bende yaz gibi memeden kesip son bahar gibide olmayı düşünüyorum kısmetse.yaz ayında dikiş durumu biraz zor olabilir die düşündüm. Gündüz yardımcım var ama gece için birilerinden rica edicem artık bebeğe yardımcı olması konusunda . İnan zaman hemen geçsin ve bi an evvel kurtuluyım isriyorum.

benim fazlaca büyük olduğu için ters t tekniği uyguladı doktor. meme durumuna göre teknik değişiyor. inşaallah güzel zamanda güzel sonuçlar alırsın canım. evet burada fazlaca hastası var ercan beyin. ama arkadaşların dediği gibi birkaç doktorla görüüşüp ondan sonra kararını vermen iyi olur. (gerçi ben görüşmedim ama gerek duymadım çünkü ) benimki ele verir talkını kendi yutar salkımı durumuna döndü bu arada....

ya peki sızlaması acaba rahat kaynamamasındanmıı acaba korktum simdi neyse artık doktora sorarım gidince onada taaa 11 martta gitcem

nld hanım yarın aksam yazmaya baslayınca su sorumu cevaplayabilirmisiniz lipo da tam karın gitmiyormu hani sislikmi kalıyor tam böyle gergin durmuyormu ayva göbek gibi bişeymi kalıyor eşinizde dalgalanma oldumu doktor bana 2. ay dalgalanma olcagını söledi ama sonra gececekmiş

Merhaba ben yeniyim Ercan beyin soyadı ne ve hangi şehirde hangi hastanede çalışıyor

istanbul ataşehir memorial hastanesinde çalışıyor. Ercan Karacaoğlu ismi.

ya cnm bu sızlaması acaba kaynamadıgını gösteriyor sordumdu yukarda ama en cok korkutan beni dikişler ayrıca bana doktorum 3 ay bu sütyenden baska bişey kullanmak yasak dedi yedegide yok keske banada diger sütyenlere izin verseydi ama genede gidince sorcam

valla korkulur biz kadın milletinden

:)))))))))) napıyım kuzen basımın etini yiyior gerci polis arkadasım gercekten baktımı bilmiyorum simdi benim aklıma su geldi bir arkdasıma aratıp dokturu gecen sene eşiniz sizi önermişti dedirtcem zaten burdan ne oldugu ortaya cıkar :)))))))) cünkü gidip ben direkt soramam birdaha ameliyat olmak istediğim için yüzgöz olmak istemiyorum

arkadaşlar mesajların bir kısmını okudum ama ameliyatın ücretiyle ilgili bir bilgi göremedim. ortalama olarak ne kadar bu ameliyatın ücreti acaba?

canım benim ameliyat sonrasında sızlamam oldu dikişlerde. araa arada ince sızılar oluyo. ama bunlar bana normalmiş gibi geliyor yani sonuçta kesi var orada. ben de 3 ay kullancam. doktor bey balensiz olabilir dedi bana. birdaha sor istersen belki de tam şeklini alsın diye ısrarla onu kullanmanı istemiştir. ben de yıkayıp kurutup aynısını kullanıyorum daha hiç alışveriş yapmadım.dört gözle alışveriş günlerini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…