- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #12.601
çok teşekkür ederim ilgi ve alakana. bu gün hastahaneye gittim . ben araştırma hastahanesinde olacağım haftaya cuma gün verdiler ameliyat olacağım. perşembe yatış.. bu arada genel cerraha da randevu aldım. ama adam tam bir arıza çıktı sıram geldiği halde girdiğimde sabah hanımıyla mı kavga etmilş sinirli sinirli dışarı çıkmamı istedi sonra geldi kapıdakilere ses çıkarıyorlar diye bağırdı ben de sinirliydim ben de ona bağırdım hemen çark etti ben size demedim dedi. adama tahlilimi gösterdim maruzatımı anlatmama rağmen tutturdu muayene edeceğim diye aa dedim kendi kendime salak mıdır nedir 4 mm kist içerde gömülü neyini muayene edecek sadece bilmek istemiştim. ben de girmedim adama bu arada kendi doktorumu beklerken genç bir bayan geldi onda da aynı durum fakat ondaki 4 mm önemsenmemiş normal denmiş( daha önce diğer plastık cerrahın dediği gibi ) fakat 1 santimlik olanı bıopsı yapılsıın diye göndermişler. o da özel hastahaneye gitmiş . cerrah demiş ki zaten ameliyat olacaksınız onu alıp patalojiye göndersinler iki kere anestezi almağa gerek yok. tabi ben de burdan ders çıkardım :) demek 4 mm önemli değil. ama yine de tanıdığım güvendiğim bir cerraha görüneceğim . cumaya kadar.. çok uzun oldu :). sizden bilmek istediğim narkozdan uyanma süreci ve ilk 2 gün. beni bilgilendıren olursa sevinirimMerhaba deniznurol.Genelde 4mm olduğunda alınıyormuş.Yazdığın doğru olabilir ameliyatta alınıp biyobsiye gönderebilirler.Nacizane tavsiyem sağlıklı karar verme adına Genel cerraha da görünmeniz.Benimde kitlem var hala takipte.O yüzden fikrimi yazmak istedim.Şimdiden geçmiş olsun.
canım benim 18 aylık bir bebeğim var. ben bir yaşında süt vermeyi kesmiştim. altı ay geçtikten sonra ameliyat oldum. doktorum süt vermeyi kestikten sonra en erken 4 ay sonra yapılabilir dedi bana. ameliyat oldum ertesi sabah çıktım hastaneden. ameliyat 4,5 saat sürdü benim. ayılınca sadece dikişlerimde sızlama oldu. ağrı olmadı. aslında ameliyat sonrasında bile benim durumum gayet iyiydi ama doktor bey temkinli olmamı söyledi ilk iki hafta azami dikkat et bir ay süresince de kolunu yukarı kaldırma ağır kaldırma kendini kolla dedi. bugün 15 gün oldu ameliyat olalı dikişlerimi aldırdım. benim bebeğime annem bakıyor. 15 gündür sadece seviyorum. kaldırmak yasak. bakımını annem yapıyor. gezme tozma durumunda bi sıkıntım yok ama kollarımı kaldırmamaya dikkat ediyorum. yani bir ay boyunca kendini kollaman gerekiyor dikişlerin güzelce iyleşmesi kaynaşması için. benim de hamilelikte iice artan ağrılarım oldu. hatta tutulmalar yaşıyordum uzun saatler hatta günler süren. ağrıdan ağladığım geceler oldu. ama şükür ameliyat oldum 15 gün geçti bile. darısı başına canım. çok iyi anlıyorum çektiklerini.Arkadaşlar göğüs küçültme konusunda yardımcı olmanızı rica edicem baya okudum ama okdr çok sayfa varki nası bitireceğimi şaşırdım. Önceliklir ufak bi bebeğim var henüz emziriyorum fakat boyun ve sırt ağrılarım dayanılmaz bi hal aldı ve zor dayanıyorum emzirme sürecim bittiğinde göğüs küçültme amelyatı olmayı düşünüyorum. Olan arkadaşlardan ricam amelyat kaç saat sürüyo? Kaç günde taburcu olunuyo? Ve kaç günde ayaklanıp normal hayata dönülebiliyo ? Agar kaldırmak sanırım bi süre yasak diilmi? Ve çok ağrılı bi süreçmidir bu . Bebeğim oldugu için bunları sormak durumundayım kaç gün idare edilebilir bi durum oldugunu bilmeliyimve artık bir an önce olmak istiyorum
yukarda detaylı bir şekilde yazmaya çalıştım yaşadıklarımı. ben istanbulda ameliyat oldum ama forumda ankarada ameliyat olan arkadaşlar vardı bir bak istersen eski sayfalara...mrb benımde 10 aylık kızım var ve dogumda buyuyen sarkan gogsler artık sırt agrısı yapıyor amelyatı olmaya tereddutlerım var kızımı kaldırp ındırme bakma konusunda cunku gurbetteym ve aılen kımseye soylemeyı dusunmuyorum kucultme amelyatı olanlar sıze sorum ankaradayım ankarada arastrma unıverste hastanelrınde ucret odemeden yada cuzzı bı mıktar odeypte amelyat olanlar hastane ve doktr ısmı verebılırmı bırde amelyat surecnı anlatabılırmı
ama sanırım büyük ihtimalle evlidir asagı yukarı 35 yasındadır ve bu yasta evli olması ihtimali daha yüksek parmagında tabiki yüzük yoktu doktorların cogu takmıyor zaten valla doktora yakın bir kişide yokki nasıl ögrenilir bilemedik
çok teşekkür ederim ilgi ve alakana. bu gün hastahaneye gittim . ben araştırma hastahanesinde olacağım haftaya cuma gün verdiler ameliyat olacağım. perşembe yatış.. bu arada genel cerraha da randevu aldım. ama adam tam bir arıza çıktı sıram geldiği halde girdiğimde sabah hanımıyla mı kavga etmilş sinirli sinirli dışarı çıkmamı istedi sonra geldi kapıdakilere ses çıkarıyorlar diye bağırdı ben de sinirliydim ben de ona bağırdım hemen çark etti ben size demedim dedi. adama tahlilimi gösterdim maruzatımı anlatmama rağmen tutturdu muayene edeceğim diye aa dedim kendi kendime salak mıdır nedir 4 mm kist içerde gömülü neyini muayene edecek sadece bilmek istemiştim. ben de girmedim adama bu arada kendi doktorumu beklerken genç bir bayan geldi onda da aynı durum fakat ondaki 4 mm önemsenmemiş normal denmiş( daha önce diğer plastık cerrahın dediği gibi ) fakat 1 santimlik olanı bıopsı yapılsıın diye göndermişler. o da özel hastahaneye gitmiş . cerrah demiş ki zaten ameliyat olacaksınız onu alıp patalojiye göndersinler iki kere anestezi almağa gerek yok. tabi ben de burdan ders çıkardım :) demek 4 mm önemli değil. ama yine de tanıdığım güvendiğim bir cerraha görüneceğim . cumaya kadar.. çok uzun oldu :). sizden bilmek istediğim narkozdan uyanma süreci ve ilk 2 gün. beni bilgilendıren olursa sevinirim
beğenmene sevindim canım, gerçi beğenenlerim çok oldu amapopoyu da kaşıdım bu arada, güzel sözlerin için tekrar teşekkürler :))
sen en şanslılardansın, ben bi tek jelesec'i görmüştüm Ercan bey'in ameliyat ettiği. Ve zaten onu görünce işte budur demiştim. Sonra da ben oldum zaten. Ama adamın bu işlemle ilgili grafiği hep yükselişte. Seneye sana öyle bi meme yapar ki, biz seninkilere özenerek bakarız gibi geliyor bana. Evinin yakın olması senin için çok büyük bi avantaj, ben 3 saat yol dönmüştüm hastane çıkışında. O yol bana bir ömür gibi uzun gelmişti. Hatırlıyorum da yollardaki kasislere az saydırmamıştım
hakkında hayırlısı kartopum, bu ameliyatı isteyen herkesin, herşey gönlüne göre olur umarım.
canım benim 18 aylık bir bebeğim var. ben bir yaşında süt vermeyi kesmiştim. altı ay geçtikten sonra ameliyat oldum. doktorum süt vermeyi kestikten sonra en erken 4 ay sonra yapılabilir dedi bana. ameliyat oldum ertesi sabah çıktım hastaneden. ameliyat 4,5 saat sürdü benim. ayılınca sadece dikişlerimde sızlama oldu. ağrı olmadı. aslında ameliyat sonrasında bile benim durumum gayet iyiydi ama doktor bey temkinli olmamı söyledi ilk iki hafta azami dikkat et bir ay süresince de kolunu yukarı kaldırma ağır kaldırma kendini kolla dedi. bugün 15 gün oldu ameliyat olalı dikişlerimi aldırdım. benim bebeğime annem bakıyor. 15 gündür sadece seviyorum. kaldırmak yasak. bakımını annem yapıyor. gezme tozma durumunda bi sıkıntım yok ama kollarımı kaldırmamaya dikkat ediyorum. yani bir ay boyunca kendini kollaman gerekiyor dikişlerin güzelce iyleşmesi kaynaşması için. benim de hamilelikte iice artan ağrılarım oldu. hatta tutulmalar yaşıyordum uzun saatler hatta günler süren. ağrıdan ağladığım geceler oldu. ama şükür ameliyat oldum 15 gün geçti bile. darısı başına canım. çok iyi anlıyorum çektiklerini.
....
Canım çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın fakat şu lolipop tekniğiyle ters t kesi arasında çokmu fark oluyo iz bakımından ? Sendemi lolipop tekniğiyle oldun ercan beye ?
Ne kadar çok hastası varmış Ercan beyin sanırım bende kararımı ondan yana kullanıcam . Göğüs ölçüm hamilelik öncesi 80DD idi şimdi E cup oldu emzirmeyi sonlandırdıktan sonra eski cup haline dönermi bilmem ama bu ölçüdeki göğüse lolipop tekniği yapılırmıki ? Birde istediğin cup a indiriyolarmı göğüs ölçünü? yani E cup sa B cup yabalilrmi ? Benimde çokça sırt ve boyun ağrım var ve dayanılma haldeler bi çok gece bende ağlıyorum ve asla dinlendiğimi anlamıyorum sürekli ağrım oluyo hele bebek kucağımdaysa o ağrı belimden boynuma dek uzanıyobende yaz gibi memeden kesip son bahar gibide olmayı düşünüyorum kısmetse.yaz ayında dikiş durumu biraz zor olabilir die düşündüm. Gündüz yardımcım var ama gece için birilerinden rica edicem artık bebeğe yardımcı olması konusunda . İnan zaman hemen geçsin ve bi an evvel kurtuluyım isriyorum.
ben onu bir polis arkadasıma arastırttım adam amerikada tez filan yapmıs ayrıca evliiiiiiiiiiiiiiiii
arkadaşlar gittim doktora bugün. dikişlerimi aldırmaya.. ben doktor dikişleri kontrol ediyo sanıyodum biyandan da sohbet ediyorduk. o sırada dikişleri alıyomuş. korktuğum gibi değilmiş bu dikiş alma işi valla çok sevindim ne yalan söyleyeyim çok korkuyordum çünkü. hafif bir çekilme hissinden başka bişi hissetmedim acıyokmuş yaniüstelik ben komple dikiş var sanıyordum ama birkaç tane dikiş varmış. dikişler alındıktan sonra baktım durumuna incecik di iz. doktor beye söyledim doktor bey dikişiniz de pek güzelmiş diye gülmeye başladı anlarım dikiş nakıştan dedi baya eğlenceli geçti bugünki dikiş alma işlemi... (yalnız amma da dikiş yazmışım )
ayrıca söz verdiğim üzere sordum ercan beye neden dikişli yapıyonuz ameliyatı diye:
dedi ki meme başının tam yuvarlak olmasını istediğimden ötürü dikiş kullanıyorum estetik yapmıyorum çünkü nekadar uğraşırsanız uğraşın dikiş olmayınca tam yuvarlak formu elde etmek mümkün olmuyor. meme altında estetik dikiş kullanıyorum çünkü orda deriyi büzüp estetik dikiş yapmak mümkün ancak meme başında bu düzgün ve ince bir görüntü yapmıyor. (amma karışık yazmışım aklımda kalanlar bunlar)
umarım açıklayıcı olmuştur arkadaşlar sorcam dedim sordum(yaptım olacak gibi oldu bu )
ayrıca çamaşırı da sordum 3 ay balensiz sütyen kullanın dedi hani telli olmayanlardan kullanmak gerekiyormuş. çünkü teller tam dikişlerin üzerine gelip zedeleyebiliyormuş dikiş yerlerini. yani şu afilli çamaşırları kullanmak için 3 ay beklemek gerekiyormuş kızlar. ama bu sorun devede kulak gibi bişibunca sene paraşüt gibi çamaşırları kullandıktan sonra birkaç ay sabretmek çok da zor gelmez bize
Merhaba ben yeniyim Ercan beyin soyadı ne ve hangi şehirde hangi hastanede çalışıyor
Merhaba ben yeniyim Ercan beyin soyadı ne ve hangi şehirde hangi hastanede çalışıyor
istanbul ataşehir memorial hastanesinde çalışıyor. Ercan Karacaoğlu ismi.
valla korkulur biz kadın milletinden
ya cnm bu sızlaması acaba kaynamadıgını gösteriyor sordumdu yukarda ama en cok korkutan beni dikişler ayrıca bana doktorum 3 ay bu sütyenden baska bişey kullanmak yasak dedi yedegide yok keske banada diger sütyenlere izin verseydi ama genede gidince sorcam
arkadaşlar mesajların bir kısmını okudum ama ameliyatın ücretiyle ilgili bir bilgi göremedim. ortalama olarak ne kadar bu ameliyatın ücreti acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?