Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Mide bulantısı bazı kişilerde olabiliyor.Hatta kusma Sanırım narkoz herkeste farklı reaksiyon gösteriyor.Kendimi yazacak olursam bende olmadı.Kimi arkadaşlarda oldu paylaştılar forumda.Bu sebeple aslında herhangi bir durumda hemen müdahale edebilecek birisinin yanınızda olması daha iyi olur.Bunun yanında Ada222 nickli arkadaşımız Almanya dan tek başına gelip ameliyatını olup refakatsiz geri dönmüştü.Sizin biraz da kararlılığınızla ilgili bir durum.Hİç olmaz diyemem ama önlem olarak da birisinin size refakatci olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu topikden Burcu arkadaşımız yeni karın germe ve meme küçültme oldu.KEndisini hastane çok yakın olduğu için gece ziyarete gitmiştim.Durumu çok iyi idi.Tuvalete kalkmak istedi.Kalktı fakat tam kapıda başı dönüp baygınlık geçirdi hemen tuttuk annesi ile ama kucağımızda yığıldı resmen.Hemen hemşireyi çağırdık ama o an panik olduk.Kan kaybı olduğu için ister istemez tansiyon düşüklüğü ve halsizlik yaşanıyor illaki.

Hastanelerde yatağınızın kenarında buton var basıyorsunuz hemşire geliyor.Eğer yalnız kalacaksanız her türlü kalkmak istediğiniz durumlarda yardımcı olması açısından çağırın mutlaka hemşireyi.Kolay gelsin.

Son düzenleme:

İnşallah Deniz hnm.Sizin haftaya Cuma mı operasyonunuz?

Teşekkürler, ilk defa devlet hastanesinde Ameliyat olucam,malum sandalyede oturtuyorlar refakatçileri, bu yüzden kimseye zahmet vermek istemedim. Eyer bulabilirsem ücretli refakatçiler var..onlarla geceyi geçirmeyi tercih edebilirim.

canım bende devlette oldum refakatcim sandalyede oturmad odam iki kişilikti tek kaldım hem uzayan kanepe vardı odada hemde bos yatak ama bilemem belki hastahaneye göre değişiyor refakatci bazı durumlarda işe yarıyor tabiki mesela o kumandaya basıyordu benim için yatagı ayarlamak adına vede kalkarken yardımcı oldu gerci geceye dogru kendim kalkıp hareket ettim

ARKADASLAR bugun uyandıgımda hertaraf pembemsi suydu atletim üstümdeki esofman üstü hatta yataga bile gelmiş korktum dikiş patlatı diye cünkü bergama 6 saat sürüyor hemen doktoru aradım o sıvı birikmesiymiş sanırım dren takılmadıgından tabiki altta b,irikim yaptı ve o sızdı korkulacak bişey yok dedi ama sol gögsümdede baya baktımda birikim var pazartesi gidicemde enjektörle cekecek sıvıyı vede pansumanını ben yaparım dedi bir ay böyle sıvı birikebilir dedi off moralim bozuldu yani bir ay boyunca devamlı bergamayamı gitcem uzak bende yol sevmiyorum doktor halbuki hastahaneden cıkarken birkez gelsen yeter demişti oldumu simdi bu (((((( buarada cumartesi tabi adam evdedir cocuk sesi geliyordu evli herhalde

Naime hnm eğer imkanınız varsa iyi olur aslında.Dediğim gibi tedbiri elden bırakmamakta fayda var.Eğer yanınızda kalacak birini bulamazsanız da hemşireler mutlaka yardımcı oluyorlar.Zaten ilk yürüyüşü hemşire kendisi yaptırıyor.Daha sonra tuvalet ihtiyacınız falan olursa da butona basıp çağırabilirsiniz.Ertesi gün inanın kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Mahsuru yoksa hangi hastanede olacaksınız operasyonunuzu?

Gizmo cum endişe etme.Sanırım diren takılmadığından olsa gerek.Nick ini hatırlamıyorum ama böyle bir durum daha önce de olmuştu geçmiş yazılarda bir üyenin.Evet enjektörle çekiliyor bu sıvı.Ben de pek sevmiyorum bu diren işini ama benim doktorum malesef her hastasına koyuyor.Daha önce de sorduğumda riske gerek yok demişti.Demekki takılmadığında bu tür sonuçlar oluyor.Bunu da tecrübe ettik.

Sen de haklısın yolun uzun ama sakın ihmal etme olur mu? Geçmiş olsun.

bu sıvı biriksemesi iltihap filan yapmaz dimi korktum simdi kimsede olmadımı bu sıvı birikmesi ((((((((

Gizmo cum ben okumuştum ama inan bayağı eski yazılardaydı.Kim olduğunu hatırlamıyorum Hatta bu diren takılması,takılmaması hep konuşulur yazılır bu topikde.Kimi doktor takar, kimi doktor takmaz.Ama sanırım ne kadar sevmesek ve istemesek de yararlı bir şey olduğuna kanaat getirdim artık.

bu sıvı biriksemesi iltihap filan yapmaz dimi korktum simdi kimsede olmadımı bu sıvı birikmesi ((((((((

Ameliyat sonrası antibiyotik vermiştir mutlaka doktorun.Eğer kullandıysan iltihaplık bir durum olmaz sanırım.Sadece sıvıyı çekerler ve rahatlarsın.Bu arada dikiş yerlerine dikkat et de onlarda bir yara falan olmasın.Zira olan arkadaşların iyileşme süreçleri çok uzun olmuştu.

evet bencede takılmalı görsen sabah baya heryer sıvı olmuştu dikiş patladı sandım zaten gecen gün böyle gögüsümden sıvı akıyor hissi olmuştu demekki sıvı birikiyormus ama sol gögüsümde suan aynı durumda patlamaya hazır bir bomba misali baya birikme var pazartesi gitcem ama bir ay olabilir dedi yani herhafta ben sıvı cektirmeyemi gitcem birde bu enjektörle cekilirken acaba acı veriyormu yakıyormu sıvı cekilirken inş canım yanmaz sizin drenler kacıncı gün alınmıştı birde acaba bu sıvı dikişide etkiliyormu

dikiş yerlerimde bandaj var zaten ve bugun aynada ondan önce pansuman yapılırken bile dokunmamıştım halada dokunmuyorum ama o adar acil bişey olsa hemen gel derdi sanırım doktor

Benim 5.günü alınmıştı direnlerim.Çünkü sıvı birikimim 10cc ye 15 cc ye düşmüştü.Bu tabii herkeste farklı oluyor.Kiminin ertesi gün bitiyor kanaması,kimisinin 3 günde,yada 6 günde...bünyemizle alakalı bir durum.Her sabah doktora msj atıyordum.İlk günler 45 cc lerdeydi,sonra 25cc lere düştü birikme.En son 5.günü gelebilirsiniz alalım demişti.

Acıyacağını sanmıyorum kan alma gibi ya da iğne yaptırmak gibi ilk girdiği anda ufak bir acı sonrası hop çeker heralde sıvıyı.Düşünüpte sıkma canını tamammı? Sen zaten paniksin Rahat ol.Eninde sonunda geçecek merak etme.

zaten insan ne kadar birşeyin üstüne düşerse muhakkak bir durum oluyor :)) valla inş acımaz acısada katlancam artık ben 11 mart gibi onbeş gün olunca gitmeyi düşünüyordum ama neyse artık hem dikişlerede bakar bir acılma filan varmı diye ama cok sükür lipo yönünden cok rahatım yan bile yatabiliyorum

ah canım birde doktor evli cıktı cünkü cocuk sesi geliyordu arkdasım yegeni olabilir diyor ama sanmam kuzende agladı bugun

Ben de söylemiştim daha önce bir yazımda.Çok endişeleniyorsun ve panik yapıyorsun.HEmen dikiş patladı,çatladı,aman gittim,aman bittim modundasın.YApma böyle sakin ol tamammı Sadece sana külfeti yol gitmen olacak.Daha iyi dediğin gibi dikişlerine de bakar.Bak iyi bir şey bence de yan yatabilmen.Eşim bayağı uzun bir dönem yatamamıştı yan olarak.Şanslısın bu durumda

merhaba arkadaşlar.ben 20 yaşındayım ve 95 beden kullanıyorum.sizde biliyosunuz ki çok rahatsız edici birşey bu sizlerin yorumunu da okudum ve ameliyat düşünüyorum.ama süt bezlerine zarar verilmesinden çok korkuyorum.bana yardımcı olur musunz? ne yapmalıyım?

Merhaba ebbuss,korkunun ecele faydası yok demişler Bence ilkönce bir başlangıç yapıp burda sıkca adı duyulan doktorlara gitmeyle işe başlayabilirsin.En azından doktorların henüz emzirmemiş hastalara ne cevap vereceğini görürsün.Genelde çoğu doktor ilk muayene ücreti almıyor.İlk adımı atmak bile başarmanın yarısı olacaktır emin ol.Benim yaşadığım 2 örnek var önümde.İkisi de meme ameliyatı oldular ve çocuklarını gayet güzel emziriyorlar.Biraz geçmişi okursan bu tür yazıları göreceksin.Hatta benim yazdığım ve paylaştığım yazıyı da bulacaksın.Kolay gelsin

haklısın bakalım pazartesiyi beklicem artık ama heran sol gögsümdende sızma olabilir sisti baya sıvıdan dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…