Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

siz devlet hastahanesinde olmussunuz acaba ozeldeki. gibi oluyor mu ?

kızlarr bende geldim aranıza..çok heyecanlıyım çünkü bu perşembe bende ameliyat olucam.amaa ameliyat sonrasındaki o dikişlerden çok korkuyorum((

siz devlet hastahanesinde olmussunuz acaba ozeldeki. gibi oluyor mu ?

merhabalar bende 11 şubatta devlette ameliyat oldum.doktorum özelde de yapabiliriz ama hiç gerek yok dedi.meme ameliyatlarında siz söylemeseniz bile tek kişilik odaya alıyorlar.odalarda refakatcı için açılan koltuk var fazladan yastık nevresim takımı var,oadanızın içinde kendinize ait lavabo ve duşda mevcut.hem kabul edelim devlet hastaneleri eskisi gibi değil çok değişti.Birde her ne kadar dikişlerimden çok dren yerleri ağrımış olsa da,bence dren kesinlikle takılmalı.ben pazartesi sabahı gittim 1 saat sonra ameliyata alındım.perşembe akşam çıktım.dört gün boyunca drenlerim her gün doldu ve boşaltıldı.o kadar sıvının içeride biriktiğini bi düşünsenize.doktorunuza güveniyorsanız devlet özel hiç farkı yok bence.

aramızda bir gün var ya hala inanamıyorum

evet bir gün ben ameliyata girdiğimde siz çıkmış olacaksınız. yani bütün endişeler bütün korkular bitmiş olacak. ameliyata kadar korku endişe çıktıktan sonra günlük hayata devam.inşallah siz de ben de ve bütün ameliyat olacak arkadaşlar için temennim her şey yolunda gider

sağolun içimi rahatlattınız. ben çok ameliyat oldum . ama vucumdan parça alınacak herhalde bu korkutıyor beni . bir de her kafadan ses çıkıyor . ben dinlemedim kimseyi. birincisi göhüslerim çok büyük değil ama nerdeyse belime iniyor. kambur duruyorum sırtım ağrıyor omzumda sütyen izleri yazın mem altı kokusu bunlardan daha da önemli kapıldığım kopleks. çok güzel gömleklerim var giyemedim hiç.hepsini toplarsanız epey kalın bir mazeretim oluyor... devlet hastahanesine gelince benim tıbbi bilgim fazladır zamanında doktor olacaktım ama kan göremiyorum kadavraya hiç bakamam o yüzden tıbba gidememdim. gen mühendisliği için o zamanlar türkiyede fakülte yoktu. her neyse doktorlardan çok çektim ben. yanlış tedaviler yanlış teşhisler o yüzden her şeyi kurcalarım. en son özel bir hastahanede rahimimi almaya kalktılar (myom vardı) aldırmadım çünkü menepozda myomların kaybolduğunu çapının küçük olmasının böyle operasyona gerek duyulmadığını biliyorum. ne oldu en son kontrola gittiğimde doktor tertemiz pırıl pırıl dedi. myom da gitmiş. burada deneyimlerimi anlatsam roman olur. ben hastahaneye gittiğimde doktoruma güvendim. işinin ehli tek kusuru fazla konuşmuyor açıklamam yapmıyor. aman işini doğru yapsın da açıklamasın diyorum :) inşallah hayırlısı ile benim gibi ameliyat olacak arkadaşlar da kurtulur.
demek ki 4-5 gün kalacağım ben hemen ertesi gün çıkarırlar zannetmiştim. iyi olsun da varsın hastahanede kalayım. zaten benim için de iyi olur evde dinlenemiyorum inş. orada dinlenirim. tekrar sağolun varolun

Masal gibi okudum :) bence paylaşın Deniz hnm.Paylaşınki bizlerinde aklının bir köşesinde kalsın bu bilgiler.

Devlet hastaneleri sanırım 2-3 gün tutuyorlar.Özel hastanelerde ertesi gün taburcu ediliyor ama eğer isteyen olursa bir gün daha kalma hakkı oluyor.Dnz hanım hiç pişman olmayacaksınız,bir de bu muydu? boşu boşuna bu stresi yaşamışım diyeceksiniz.Çünkü gerçekten ameliyat olduğunuz gece rahat rahat dolaşacaksınız.Direnler konusunda Livor a katılıyorum.Kimi arkadaşlarda kanama miktarı daha fazla oluyor.Diren olmazsa bu kanlar içeride birikip fazlasıyla morarmaya sebep oluyor.Gerçi bunu vücut tolere edebiliyor ama akıp gitmesi benim için de çok mantıklı :) artı olarak diren takılmasının hiç bir zararı yok, yararından başka

Haftaya sizlere dua edeceğiz.Ve güzel haberlerinizi bekleyeceğiz.

Çok geçmiş olsun Livor cuum.Hatırladım şimdi hani emzirme ile ilgili soru sormuştun.Endişeliydin bu konuda.Bak sen de yazarsın tecrübeni buraya.Çünkü bununla ilgili çok soru geliyor.Bir de olduğun hastanenin ve doktorunun ismini yazarmısın? Devlette olmak isteyen çok arkadaş var.Ve bu konuda da hep isim soruluyor. Çok geçmiş olsun.Küçük memeliler kervanına da hoşgeldin

Livorcum bak buldum yazını HAdi bakalım bekliyoruz iyileşme sürecini.

teşekkür ederim. bende hikayeler çoktur . anlatsam bitmez :). ayrıca da geyik yapmasını çok severim.beni buradan cesaretlendiren bütün arkadaşlardan Allah razı olsun. perşembe sabahı değil de cuma direk gitseydim daha iyi olurdu dıyorum ama doktorum 1 gün önce yatacaksın dediğine göre.. aslında çok heyecanlı bir tipim .sizce 1 gün önceden hafif bir yatıştırıcı almamda bir mahsur olur mu?. en azından o heyecan gider. bu arada tabletimi de götüreceğim oradan yazarım deneyimlerimi. hele ameliyat sonrası çok ağrım falan olmazsa mutlaka rapor veririm. drene gelince bence dren olması gerekiyor .çünkü bütün ameliyatlarda içte kanama ve birikintilerin dışarı atılması gerekiyor. benim bildiğim kadarı ile 2-3 gün içersinde dren çıkartılıyor. bence hiç mahsuru yok. mühim olan temiz tutmak mikrop kaptırmamak ve ameliyat sonrası özen göstermek.kafamı meşgul edebilmek için yanıma bir de kitap alacağım okumak için . hayırlısı ile ameliyattan çıkarsam silerin de dediği gibi daha önce nedne yaptırmamışım diyeceğim. yeter ki hepimiz tekrar sağlığımıza kavuşalım

Merhaba siz ne güzel ağırlanmışsınız, bende Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat olucam yarın,tahlillerim ve aneztesi bilgilerimle,plastikcerahide bekleniyorum, bundan sonra neler olucağını bilemiyorum, özel oda ve refaktçi için ayrıca ücret ödedinizmi.. ben raporlu olacağım, raporlular ücretsiz emeliyat oluyor, acaba özel oda için ,ve refakatçi için ayrıca para ödemem gerekecekmi.. Sizi böyle güzel ağırlıyan hastahanenin adı nedir. sevgiler.

Merhaba arkadaşlar,
Devlet hastahanesindeki ameliyatımın ilk gecesi için ücretli refakatçıyı nasıl bulabilir konuhakkında bilginiz varmı..

Merhaba arkadaşlar,
Devlet hastahanesindeki ameliyatımın ilk gecesi için ücretli refakatçıyı nasıl bulabilir konuhakkında bilginiz varmı..

canım bence hiç refakatci tutmana gerek yok cünkü bana hemsire istediğim zaman yardımcı olabileceklerini sölemişti bende devlette oldum

herkese teşekkürler.hayır hiç bir ücret ödemedim.sütyene verdiğim 250 tl dışında.Beykoz devlet hastanesinde oldum,doktorum hacer banu aksoy.çok kibar ve ilgilidir sağ olsun.tek şikayetim karma cerrahide yatmış olmam,odanın dışında olsa da göğüs hastalarının balgamlı öksürük sesleri çok rahatsız ediciydi.birde hastane tadilattan geçiyor,karma cerrahiye henüz sıra gelmemiş o sebepten odalar çok bakımsız ama televizyon var.ayrıca bir kaç kişiyle aynı odada yatıpda başkalarının saçma sapan sorularıyla ve yakınlarıyla muhatap olmaktan çok daha iyi.personelde çok ilgili paspas yapacakları zaman bile kapıyı tıklayıp siz gel demeden içeriye girmiyorlar.süt verme konusunda henüz bisey söyleyemeyeceğim.ama ameliyat çok iyi geçti,bi sorun yaşayacağıma inanmıyorum.yıllardır çektiğim eziyeti düşünüyorum da boşa beklemişim.zaten doktorum müdahaleyi ona göre yaptı.raporsuz olanlar 1200-1300 civarı hastaneye ödeme yapıyormuş.dosyalarınızı teslim ederken servisteki hemşireye refakatçi istediğinizi bildirirseniz yardımcı olur.(biz kadınlar ne zaman kendimiz için yaşamaya başlarsak işte o zaman gerçekten mutlu olabiliriz.)

şöyle bir düzeltme yapayım yanlış anlaşılmasın.ilk görüşmeye gittiğimde sadece doktoruma danışma amacıyla gitmiştim o da kabaca bi ölçüm yapıp öneriyorum gerekli demişti.bunun üzerine ücretli olacağımı söylemiş ve az çok bilgi vermişti.ben bu görüşmeden yaklaşık 2-3 ay sonra kararımı verip gittiğimde detaylı ölçümlerimi yapınca sol göğsümün sağa oranla oldukça büyük olduğunu ve raporlu yapılabileceğimi söyledi.bunun üzerine raporlu yapıldı.

Livor sağolasın.Ben bilmiyordum bu tip şeyler için raporla ameliyat olunduğunu.Sadece çok büyük göğüslerde sağlık açısından sakıncalı olarak görülürse raporlu olarak ameliyat yapıldığını biliyordum.Demekki asimetri gibi,ya da bir göğsün diğerine göre daha farklı olması da raporla yapılabilecek operasyonlara giriyor.Teşekkür ederim kendi adıma paylaştığınız için.

şöyle söyleyeyim.doktorum 30 cm ve üzeri göğüslerde raporla yapıyoruz dedi.benimde sol göğsüm 31 sağ göğsüm 29.5 çıkınca raporla yapıldı.yanlış yönlendirmiş olmayayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…