Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

siz sanslısını ben taa 10 gün sonra yıkanabildim sütyenide 3 ay takacakmısım önden fermuarlı benimki arada acıyorum zaten doktor günde 2 saat cıkarabilirsin yada bir yere giderken farklı sütyen takabilirsin ama sadece 2 saat dedi bu sütyen korse işlemi görüyormus bende yara bandı gibi seyler cıkmadıgı için dikişlerimi göremiyorum bugun ateşlendim baya eneksiyon kaptıgımı düşündüm ama cok sükür değilmiş

canım benim ya sende baya çekmişssin okudum geçen yazıları agrıların nasıl..çok şükür ben dün gece bandajlarımı kendim çıkardım acımadı fakat çok dikiş var bende ters t şeklinde ama meme altım komple kesik benim koltukaltımdan geliodu göğsüm dr onlarıda temizlemiş ama baya bi kesik var umarım geçer bugün 6.günüm sağ göğsümde his var ama solda şuan bişi hissetmiyorum inş geçicicdironun dışında iyiyim çok şükür hokka gibi gözüküyolar:)birazdan kontrole gidicem bakalım neler dicek ha bu arada gece banyo yaptım acımadı hiç:)

Ben bugün ilk defa muayeneye gittim ama doktor bana göğüslerimin aşırı büyük olmadığını söyledi boyun uzun bence gerek yok dedi enfeksiyon riski var süt veremezsin ve 5000 tl maliyeti tutar dedi ben küçültmeyi çok istiyorum ama hevesimi kırdı doktor zaten korkuyordum daha çok tedirgin oldum yarın başka bi doktorla görüşmeye gidecem
çoookkkk canım sıkıldııı ya zaten kendi başıma gidiyorum kimsenin haberi yokk destek veren olmayınca ne kadar kötüymüş herşeyy (((((((

Hiç moralini bozma çektiklerini ancak sen bilirsin herkesin görüşü farklı olabilir.Yanlızım deme insan iradeli olduktan sonra başka hiç kimseye gerek yok sen kendi doğrularına inan.Fikir almak çok güzel destekte iyi birşey ama kimse senin içinde yaşadıklarını bilemez.Diğer doktorlarında fikrini dinle elbette sana yardımcı olacak bir hekim çıkacak.Hakkında hayırlısı olsun canım herşey dilediğin gibi olur inşallah.

Lebensfreude çokkk teşekkür ederim desteğin için yarın saat 2 de başka bi doktordan randevu aldım inşlhh olumlu geçer herşey..

Lebensfreude çokkk teşekkür ederim desteğin için yarın saat 2 de başka bi doktordan randevu aldım inşlhh olumlu geçer herşey..

Canım benim bizde geçtik o yollardan ameliyat olabilmek için ağladığımı bilirim hiç sıkma canını sırası ve zamanı bellidir güzel olayların.Öptüm canım iyi haberlerini almak üzere hoşça kal.

sagol kemancı o hisler ilerleyen zamanda geri geliyormus suan birde sıvı birikti gene agrım pek yok ama sıkıntım cok bugun alttaki bandajlar kendiliğinden cıktı ordaki dikişler 20 gün olacak nerdeyse erimemiş acaba ordan enfeksiyonmu kaptım sıvıda birikti gene hatta sol gögüsümden sıvı geldi bugun of gec iyileşecek bu gidişle

buradan hepınıze nasıl teşkkur edeceğimi bilemedim.sizlerin sayesinde bu amelyata yeltendim bu gün çok mutluyum. ilk banyomu bu gun yaptım kucuk kızım yıkadı korkumuz sargıların dikişleri açasıydı .kızım korktu ama ben ılık su dökunce acıldı.sutyen cok sıkmıştı. kendimi yeniden doğmuş gibi hıssettim. o koca sarkık memeler gıtmıştı.sonra kocama dedim kı bak tek genc olan yerim memelerim dedim o da guldu değişiklik inanılmaz. daha sonra gıymek ıstediğim ama bır turlu içine sıgamadığım gömleklerimden gıydım nasıl keyfım yerine geldi.inşallah 1 aya kadar rejım ve sporla karın yağları da gider. tek kelime ile çok mutluyum .sağolun varolun

arkadaslar mrb
ben bu 1bucuk yıl önce oldum 159 boyundayım şimdi75c takıyorum nie bilmiorum hala buyukmuş gıbı gelıo siz kaç kullanıosunuz

Deniz hanım merhabalaar O güzel enerjiniz ne kadar güzel yansımış bu sayfalara İnsan hangi yaşta olursa olsun içindeki o büyümeyen çocuğu hiç yok etmemeli diye düşünüyorum.Sizin yazılarınızda bunu çokca görüyorum.Bu inanç ve mutluluğunuzla diğer kafanıza takılan yerlerin de üstesinden gelirsiniz eminim Sonsuz sevgiler...

arkadaslar mrb
ben bu 1bucuk yıl önce oldum 159 boyundayım şimdi75c takıyorum nie bilmiorum hala buyukmuş gıbı gelıo siz kaç kullanıosunuz

Merhaba Kayra.C cup zaten dolgun bir göğüs cup bedendir.75 sırt ölçüsünde olan bir kişi ziyadesiyle zayıftır diye düşünüyorum Bilmem yanılıyormuyum? Yıllarca büyük memelerden muzdarip ve dertli olunca herkes iyice küçülsün istiyor sanıyorum. Genelde meme küçültme ameliyatı olan arkadaşların çoğu diyeyim B cup tercih ediyorlar ama bu dediğim gibi tercih ve istek meselesi.Önemli olan sizin yeni bedeninizle yaşadığınız iç huzuru.Benim ameliyat öncesi ölçüm 85DD idi.Şimdi 85 B giyiyorum.3 beden küçültüldü.

Darisi basima:)

KEmancı merhaba Şimdi inan şok oldum bu yazına Çünkü şimdiye kadar bu topikde sütyen taktırmayan ilk senin doktorunu duydum.Takılan sütyen korse gibi güğüsü kavrayıp özellikle dikiş atmaması,şişlikler inene kadar göğüsü kavrayıp sıkı tutması açısından gerekli bir şey olarak biliyorum.Hatta şart diye biliyorum.Sadece burdaki arkadaşlardan ve kendimden değil,internette araştırdığım dönemlerde de bütün doktorların medikal sütyen taktırdığını biliyorum.Sanki bir kere daha mı sorsan? Sırf meme küçültme değil,meme büyütmede de bütün arkadaşlara da doktorları taktırıyor diye biliyorum.Sadece devlet de ve araştırma hastanelerinde kendilerinden vermiyorlar doktorlar.Dışardan temin ediliyor.Özellerdeki çoğu doktor kendisi ameliyat sonrası gelip hemen takıyor.Lütfen bu durumun üstünde dur derim

Protein ağırlıklı beslen kemancı.Ayrıca dikiş yerlerinin çabuk iyileşmesi için de bol c vitamini almalısın.Kendine iyi bak sevgiler...

çok teşekkür ederim sade benim enerjim mi ? sizlerin enerjisi de sayfalaera yansıyor. bu forumda birbirleriyle kader birliği yapan yardımlaşan insanların güzellikleri yansıyor. en güzeli de kafamıza takılan bir şey olduğunda herbirinizin deneyimleri öğütleri bir doktorun vermesi gereken bi,lgilerden daha değerli oluyor. birbirlerine destek olan cesaretlendiren forum üyeleri sayesinde zannederim çok daha fazla şeyler başarılıyor.çok güzel bir platform burası benim için bilhassa korkularımı yenip cesaret bulduğum bir yer. ana rahmi gibi :)

Son 1 ay içinde Ankara da ameliyat olan arkadaş vardı.Tarihlere bakıp bulabilirsin.İsimler şu an aklımda değil Eda.Geçmiş 1 ay ı okursan sanırım kim olduğunu bulabilirsin

ben de şaşırdım kemancı hanım 7 de ben 8 de ameliyat oldum.ve araştırmada olmama rağmen doktorum geldi bandajları aldı merhem surup cerrahi sutyen taktı. o kadar sıktı canım yandı ki 2 gün ama bu gün açtığımda ve yıkandığımda dikiş yerlerinin o sıkıştırmadna dolayı milim açılmadığını gördüm. bence de kemancı hanım mutlaka araştırma yapmalı sağlığı açısından

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum ama bir süredir forumu takip ediyorum. Bende 24 ocakta meme küçültme ameliyatı oldum sağ mememde yağ nekrozu oluştu hala pansumanlarım devam ediyor kimsenin başına geldimi acaba yada duydunuzmu yorumlarınızı bekliyorum...

Canım arkadaşım yeni memelerinle mutlu ve sağlıkla yaşa,sende sağ ol var ol.

Sevgili Tuğçe ilkönce hoşgeldin:) YAğ nekrozunu da duymuştum.Ameliyat sonrası riskler başlığı altında her yerde yazıyordu.Demekki bu da yaşanabilen bir komplikasyon diyebiliriz.Ama sakın üzülme çünkü mutlaka tedavisi vardır.Zaten yazmışsın pansumanlarım devam ediyor diye.Ameliyat sonrası süreçte yaşanabilecek bunun gibi sıkıntıları bir başlığa topladım.Paylaşmak istedim.İnşallah tedavin çabuk sonuçlanır.
Göğüs küçültme sonrası komplikasyonlar
Meme küçültme ameliyatı sırasında ya da sonrasında kanama, kan kaybı, hematom (doku içinde kan birikmesi) olabilir. Çıkarılan meme dokusu ile birlikte belli miktarda kan kaybı olmaktadır. Bu nedenle ameliyat öncesinde kan değerlerinin normal sınırlarda olması önemlidir.
Yara iyileşmesinin gecikmesi ya da belirgin yara izi kalması (hipertrofik skar - keloid) gibi durumlar özellikle şeker hastalarında, çok sigara içenlerde ya da ailevi olarak kötü iz gelişimine yatkın olan kişilerde meydana gelebilir. Bu hastalar bazı özel yöntemlerle tedavi edilebilir.
Meme küçültme ameliyatı süt kanallarını kesmeden yapılamaz. Mutlaka tümü olmasa da süt kanallarının bir kısmı çıkarılan meme dokusu ile birlikte kesilmektedir. Bu nedenle ameliyattan sonra emzirme problemi olabilir. Ancak bazı özel teknikler kullanılarak bu olasılık çok düşük oranlarda tutulabilir.(bu kısmı özellikle paylaşmak istedim.Çünkü çokca soruluyor)
Enfeksiyon, iltihaplanma, yara açılması, dikiş atması olabilir. Bu durumlar zamanında müdahale edilerek düzeltilebilir. Açılan dikiş tekrar dikilebilir.
Göğüs küçültme ameliyatı sonrasında yağ nekrozu yani yağ dokusunun parçalanması ve erimesi olabilir. Buna bağlı yara kenarından ya da dikiş arasında akıntı oluşabilir. Meme küçültme ameliyatı ameliyat sonrası devrede memelerde ağrı sızı, yanma, batma hissi olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…