- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #12.901
Sevgili Tuğçe ilkönce hoşgeldin:) YAğ nekrozunu da duymuştum.Ameliyat sonrası riskler başlığı altında her yerde yazıyordu.Demekki bu da yaşanabilen bir komplikasyon diyebiliriz.Ama sakın üzülme çünkü mutlaka tedavisi vardır.Zaten yazmışsın pansumanlarım devam ediyor diye.Ameliyat sonrası süreçte yaşanabilecek bunun gibi sıkıntıları bir başlığa topladım.Paylaşmak istedim.İnşallah tedavin çabuk sonuçlanır.
Göğüs küçültme sonrası komplikasyonlar
Meme küçültme ameliyatı sırasında ya da sonrasında kanama, kan kaybı, hematom (doku içinde kan birikmesi) olabilir. Çıkarılan meme dokusu ile birlikte belli miktarda kan kaybı olmaktadır. Bu nedenle ameliyat öncesinde kan değerlerinin normal sınırlarda olması önemlidir.
Yara iyileşmesinin gecikmesi ya da belirgin yara izi kalması (hipertrofik skar - keloid) gibi durumlar özellikle şeker hastalarında, çok sigara içenlerde ya da ailevi olarak kötü iz gelişimine yatkın olan kişilerde meydana gelebilir. Bu hastalar bazı özel yöntemlerle tedavi edilebilir.
Meme küçültme ameliyatı süt kanallarını kesmeden yapılamaz. Mutlaka tümü olmasa da süt kanallarının bir kısmı çıkarılan meme dokusu ile birlikte kesilmektedir. Bu nedenle ameliyattan sonra emzirme problemi olabilir. Ancak bazı özel teknikler kullanılarak bu olasılık çok düşük oranlarda tutulabilir.(bu kısmı özellikle paylaşmak istedim.Çünkü çokca soruluyor)
Enfeksiyon, iltihaplanma, yara açılması, dikiş atması olabilir. Bu durumlar zamanında müdahale edilerek düzeltilebilir. Açılan dikiş tekrar dikilebilir.
Göğüs küçültme ameliyatı sonrasında yağ nekrozu yani yağ dokusunun parçalanması ve erimesi olabilir. Buna bağlı yara kenarından ya da dikiş arasında akıntı oluşabilir. Meme küçültme ameliyatı ameliyat sonrası devrede memelerde ağrı sızı, yanma, batma hissi olabilir.
Ben bugün ilk defa muayeneye gittim ama doktor bana göğüslerimin aşırı büyük olmadığını söyledi boyun uzun bence gerek yok dedi enfeksiyon riski var süt veremezsin ve 5000 tl maliyeti tutar dedi ben küçültmeyi çok istiyorum ama hevesimi kırdı doktor zaten korkuyordum daha çok tedirgin oldum yarın başka bi doktorla görüşmeye gidecem
çoookkkk canım sıkıldııı ya zaten kendi başıma gidiyorum kimsenin haberi yokk destek veren olmayınca ne kadar kötüymüş herşeyy(((((((
çok teşekkür ederim sade benim enerjim mi ? sizlerin enerjisi de sayfalaera yansıyor. bu forumda birbirleriyle kader birliği yapan yardımlaşan insanların güzellikleri yansıyor. en güzeli de kafamıza takılan bir şey olduğunda herbirinizin deneyimleri öğütleri bir doktorun vermesi gereken bi,lgilerden daha değerli oluyor. birbirlerine destek olan cesaretlendiren forum üyeleri sayesinde zannederim çok daha fazla şeyler başarılıyor.çok güzel bir platform burası benim için bilhassa korkularımı yenip cesaret bulduğum bir yer. ana rahmi gibi :)
ya bnm gogsumu actılar bayabaya yenıden dııktıler sırıngayla neden almadı acaba demekkı doktorn bı bıldgı wardı...yarın ıse baslamam gerekıo ama hala kambur duruom cok hareket edemıom offffffffff ya ıns senınde duzelır yaaa bıda skntı cekmezsn ıns cnm
nrhn nasıl oldun?
aa cnm cok saol ya ıyı oldum sayılır.yanı kamburlugum gecmıo dık durmaya korkuyorum...hergun banyo yapıp merhem suruyorum.bıde annemın korkuları olmasa cok ıyı olcak acıo bakıo acaba surda kırmızlık war bısemı olmus?aa sarı bıse war ıltıhapmı kapmıs?yemn ederm drenlerm cıkana kadar gecelerı sabaha kadar ne kadar kan gelmıs dıe bakıodu annem tabı korkuyor ama cokkkkkkkkk ewhamlı :) :) raporumda bıttı 1 haftadr kafadan yatıyorm ıse de gondermıyo :)
aa cnm cok saol ya ıyı oldum sayılır.yanı kamburlugum gecmıo dık durmaya korkuyorum...hergun banyo yapıp merhem suruyorum.bıde annemın korkuları olmasa cok ıyı olcak acıo bakıo acaba surda kırmızlık war bısemı olmus?aa sarı bıse war ıltıhapmı kapmıs?yemn ederm drenlerm cıkana kadar gecelerı sabaha kadar ne kadar kan gelmıs dıe bakıodu annem tabı korkuyor ama cokkkkkkkkk ewhamlı :) :) raporumda bıttı 1 haftadr kafadan yatıyorm ıse de gondermıyo :)
Ne mutlu sana ki senin için endişelenen bir anneciğin var..... Allah başından eksik etmesin güzel kardeşim.Ağlarsa annam ağlar gerisi yalan ağlar boşuna dememişler.Tekrar geçmiş olsun canım...
Sevindim nrhn:) Anneler hep öyledir.Sen de olup göreceksin elbet:) Yat dinlen imkanın varsaYavaş yavaş dikileceksin merak etme.Biraz da korkudan insan tam dikilemiyor ama geçecek merak etme.Sonrasında omuzlarını gere gere yürüyeceksin
ayyy cok saol cnnm bnmmmm :) ewet korkuyorm tam dıkılemıyrm ama yawas yawas hareketler ws yapıommmm eskı sutyenlerımn hepsını attımmm cok buyuk geldıler yaaaaaaa cok mutlu oldmmmmm :))))
Canımsn yaa cok tsekkur ederım ınanın sızlerle cok moral buluyorm cok saol ya :)))))Annemmm annem ahh annıskommm bnmmm ya :)
Amida en iyisini yaparsın.Ne kadar çok doktorla görüşürsen senin için o kadar hayırlı olur.Bak bir üst saırda ameliyat risklerini paylaştım.Ameliyat bu her halikarda risk tabii ki var.Bunları göze alıp ameliyat yaptırmaya karar veriyoruz.İyi o zaman hiç kimse enfeksiyon olacağım diye hiç bir şey yaptırmasın.Bence hiç doğru bir yaklaşımda bulunmamış gittiğiniz doktor.Risklerden her doktor bahsediyor.Hatta benim doktorum kalçadan yapılan bir iğnenin bile risk taşıdığı söylemişti.Ben de bunları bile bile, hatta ameliyata girmeden önce sayfa sayfa bir sürü kağıt imzalayıp girmiştim.
Süt verme işine gelince kuzenim meme ameliyatı oldu 5-6 sene önce.Hatta bekardı.Şuanda 2. bebeğini bekliyor:) İlk oğlunu 8 ay hopur hopur sütü ile besledi.Hiç problem yaşamadı.İnşallah 2.bebeği de 2 ay sonra dünyaya gelecek:) Keza bir tanıdığım da meme küçültme sonrası doğum yapıp aynı şekilde emzirmişti.Bence bu gözünüzü korkutmasın.Demekki farklı teknik uygulayıp en minumum risk vadeden doktorlar da var.Çok doktorla görüşüp,kendine bu konuda gerçekten güvenen bir doktor bulabilirsiniz.Nitekim bu topikden yakın iki arkadaşım 8-10 doktorla görüşüp hepsinden ters T yöntemi ile ameliyat olacaklarını öğrenip,sonrasında lolipop yöntemi ile az dikiş az iz yapabilecek bir doktora ameliyatlarını olmuşlardır.Ne kadar araştırırsanız sizin lehinize yani
arkadaşlar sizlerle tanışma hikayem ameliyat tarihini aldıktan(son 2 gün) sonra şöyle bir internetten son bir fikir araştırması yapim derken oldu.nasılmı oldu iyi oldu bu yazıları okumadan önce insan sadece çektiği sıkıntıları (ameliyat olduktan sonra)kendi yaşıyormuş zannediyor. sizleri tanıdıktan sonra inanın bir çok soruma
cevap buldum böylece doktorumuda arma zahmetinden kurtuldum
arkadaşlar merhaba ben level aranıza yeni katıldım
kızlar size bi sorum olck. allah nasip ederse 25inde amlyt olcm medical de 2200e. hastnye gderken yanıma ne almalıym we amlyttan kç gün snra nrmal harkt edeblioz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?