Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Tekrar geçmiş olsun fakat olaya bir cerrahın müddale etmesi çok çok iyi olmuş,acı tecrübe yaşadığın için üzüldük ama bunlarda olabilen ameliyat sonrası keşke olmasaydı dediğimiz risklerden biri.Hızlıca iyileşme dileklerimle kendine iyi bak....

yazdıklarınızı okurken, içim cızladı desem abartmış olmam. Bir kaç gün içinde tekrar ameliyata alınmak çok zor. Hem psikolojik hem de fiziksel açıdan. Umarım bu müdahale ile tüm sorunları gelip geçer kolayca. Siz nasılsınız? her şey yolunda dimi?

evet çok acı ben de hayret etmiştim o daha 26 yaşında bense epey yaşımı aldım. Allah a çok şükürler olsun ben çok iyiyim . tek sıkıntım çok tez canlıyım atlıyorum her seferinde . bir de insanın tenbel çocukları olursa. dün doktorum kollarını fazla hareket ettirme dedi. dikişlerim çok güzel kaynıyor da dokunun iyileşmesi açısından. peki sizler daha deneyimlisiniz ne kadar zaman dikkat etmem lazım bugun 13 gün oldu sırtustu yatıyorum sabah kendim melhemleri sürdüm ama herhalde bir sutyen daha almam lazım. bir de geceleri çıkarıyorum gece de mi takmam gerekiyor bilmiyorum. memelerim 15-16 yaşımdaki durumda biraz komik geldi.daha sonra inecek mi bilmiyorum.
yanımdaki bayana gelince kendini çok kasmış çok gerilmiş. anestezi aldığı zaman zor uyutmuşlar öyle tahmin ediyorum kas gerginliği daha sonra sıkıntı verdi. tekrar ameliyata girmek çok kötü dediğiniz gibi insan ürperiyor üzülüyor.inşallah herşey geçer sıhhatine kavuşur.ilginize teşekkür ederim

Çok sevindim Gizmo. Artık bir hekim tarafından ele alınman ve tedavi edilmen çok rahatlattı inan içimi.Gördüğün gibi burdaki herkesin senin için attı kalbi.Bundan sonrası senin elinde.HEp dikkat etmelisin.Ameliyat yeri üzerindeki dikişlerde bazı arkadaşlar sorun yaşamıştı ama bu kadar büyük olanını görmemiştik.Sen tedaviye çok geç kalmasaydın o delik bu kadar açılmayacaktı.Keşke çok önceden sana bu baskıyı yapsaymışık.Gene de çok huzurluyum inan sebep olup seni gönderebildik diye:) İnşallah bütün sıkıntıların bir an önce son bulur Gizmo cum.Doktorun da ilgilenmiş senin ile.Eşitsizliği şimdilik bekle bakalım.6 ay sonra bakarsın hiç gerek kalmayacak bu tür bir düzeltmeye.Çünkü iki göğüs aynı anda aynı şekilde iyileşmeyebiliyor.Bu yüzden bekleyin deniliyor.Hatta benim bir göğüs ucuma his daha çabuk gelip diğeri tembellik edip daha geç gelmişti Bu süreçde sana sabretmek düşüyor.Sevgiyle kal.Tekrar geçmiş olsun

Ahh o çocuklar ahh.Onlar tembellik ediyorsa siz de bir müddetliğine tembellik yapın Yapın da görsünler bakalım işler yolunda ve intizamlı gitmeyince evde dengeler nasıl şaşıyor

Aslında dikişler tamamen iyileşip kabuklaşmalar bitine kadar yani deri yüzeyi dümdüz eski haline gelene kadar diyelim.1 ay mümkün olduğunca dikkat diyebilirim sanırım.Memeler ilk etapta bana da öyle gelmişti.Yeni yetme memesi gibi dimdik ve havada 2 tane top gibi Sonra sonra aylar geçtikce meme dokusu kendini doktorun verdiği pay kadar sanırım alta bırakıyor.Yani tam meme şeklini almaya başlıyor.Doktorlar sanırım buna göre düşünüp yapıyorlar memeyi yukarı doğru.YAni sarkma miktarını hesap ederek.

ay canım çok sağol demek ki sade bende değil öyle yeni yetme memesi. zaten memeler tek öyle. eh memeler öyle olunca her tarafı yenilemek geliyor insanın aklına :). bir de kocam alışmış öyle inek memeleri görmeğe adam yadırgıyor kimbilir aklındna neler geçiriyor. heh heh çok komik. bu yaşta yeni yetme memeis ...bana diyordu her tarafını yenile diye. ben d eona her tafaımı yenileyince seni napım kocayı da yenilerim diye şaka yapıyordum. canım ben hayatta şunu gördüm çok becerikli annelerin çocukları maalesef tembel oluyor. ben herşeylerini yaptığım için. Allahtan ameliyattan önce bayan aldım yardımcı tanıdığım biri o koşuyor ben de onla koşuyorum ama o koşarken ben pek bir şey yapmıyorum bana çok iyi geldi. pazar günü onun gelmediği zaman zorlandım biraz.ama dediğin gibi bir kaç ay sonra meme yerine oturur inşallah .çünkü dışarı çıkmaya utanıyorum daha önce koca memeli olduğum için utanırdım şimdi de yeni yetme memesi gibi olduğu için.. hayırlısı ama reimlerini gördüm karın gerdirme ameliyatı da yaptırsam diyorum o daha mı zor bir ameliyat

Aslında ben denk gelirsem hep yazıyorum.Beraber bu ameliyatı olmak en güzeli diye ama size geç kaldım sanırım Sizler gene çok şanslısınız.Süreçleri tecrübeleri hep burdan okuyor ve bir nebze de olsa içinizi rahatlatıyorsunuz.Ben ameliyattan 5 ay sonra bu siteye üye olabildim.Dolayısıyla bütün aşamaları bitirip paylaşım yapmaya başlamıştım.Bana eşimin desteği çok büyüktü.Göğüslerim gördüğünüz gibi bayağı büyüktü.Karın deseniz keza aynı şekilde.Büyük ve sarkık Doktorumla görüşmeye gittiğim gün karar verdim aslında.Yoksa sadece ben de göğüs küçültme ameliyatı olacaktım.Sonrasında da kafama çok vuracaktım dolayısıyla:) Şimdi bazen dikkatlice inceliyorum da o memelere kocaman karnım nasıl dururdu diye Sağolsun doktorum da beni teşvik etmesiyle kombine ameliyat olmaya karar verdim.İyi ki de vermişim.Hiç pişmanlık yaşamadım.Göğüs de yaşadığınız süreç neyse karın da aynı şekilde inanın.1 ay her ameliyatta dikkat ve minumum hareket gerekiyor.İnsan ömründe 1 ay da bence değer bu aşamayı yaşamaya.Sadece karın da 15 gün gibi eğik yürüme durumu var.O da dikişleri zorlamama adına.Bu biraz sizi yorabilir çünkü eğik yürümek biraz sırt ağrısı yapıyor.Benim inanın hiç umrumda değildi çünkü dayanılmayacak şeyler değil.Hepsi geçici.Ve hızla iyileşme oluyor.Ben sanırım 15.gün başlamıştım sokağa inip 10 ar dakikalık yürüyüşlerime.Bu yürüyüşler karın germe ameliyatları için mutlaka yapılıyor.Çünkü yürüdükce daha dikleşmeye başlıyorsunuz.Karındaki esneme daha çabuklaşıyor.Bir de ilk hafta birisinin yardımı ile destek alarak kalkıp yatma durumu var.Sonradan ben kendime şöyle bir çözüm bulmuştum.Yanıma yatarken ya da koltukta otururken uzun saplı şemsiyemi koyuyordum.Onun yardımı ile destek alarak zorlanmadan kalkıp oturup yatıyordum.Aslında bakarsanız göğüs küçültme de ne kadar dikkat ediyorsanız karın germede aynı şekilde.Gerçekten çok çekinecek bir durum yok.TAvsiye ederim Siz şu yönden daha rahat olabilirsiniz.Göğüsler iyileşip normal haline geldiği için belki destek almaya bile bu kadar gerek kalmayacak.Benim hem göğsüme hem de karnıma dikkat etmem gerekiyordu.Ama çok şükür bir problem yaşamadan iyileşip bugünlere geldim.

deniz hanım, yazınızı ben geç gördüm, sevgili nldglp sağolsun yanıtlamış zaten. ben de sütyenle ilgili kısım için cevap yazayım dedim. Benim doktorum, sütyeni gece gündüz takmamı istemişti. Elinizde yıkayabilir ve petek üstünde kurutabilirsiniz, o süre zarfında da sütyen takmadan bir kaç saat kadar durabilirsiniz demişti. Yeni ameliyatlı olarak bana yeni sütyen alışverişi zor geldiğinden öyle bir yol izlemiştim ama geceleri sütyeni hiç çıkartmamıştım aklınızda olsun.

Son düzenleme:
merhaba bende anca vakit bulabildim yazmak için dün kontrolüm vardı meme ucundaki dikişleri aldı dr herşey yolundayış çok şükür bol bol göğsünü nemlendir kremle dedi özel başka bişey vermedi haftaya yine beni görmek istediğini söledi.sadece dikiş alınırken hafif sızı oldu.ödemlerimde indi sanki meme şeklini almış eskisi kadar yukarda değil.hareketlerimde gayet rahat.cuma iş başı yapıcam öle alışmıştımki evde oturmaya bi o zor geliyor

gizmo aklım hep sende umarım iyi olmuşssundur gönülden derinden çok üzüldüm.Rabbim seninle olsun inş tez zamanda atlatırsın sıkıntını

sevgili ngyd senin adınada çok sevindim maşallah ben seni çok daha genç sanıyordum Allah bi yastıkta kocatsın sizi.mutlululklar dilerim

Yaşlıyım ben kemancı yaşlı Resimlerle bağdaştıramadın tabii

Çok sevindim iyi olmana.Gene de aman diyeyim dikişlerin yeni alınmış.Dikkat etmende yarar var.GAzlı bezler koy kremlerini sürdükten sonra.Sürekli çamaşıra değip de mikrop kapmasın gene de.Hadi bakalım kolay gele

önerınızı uygulayacağım bilmıyordum ama mutlaka bir ikincı sutyen almalıyım çunku devamlı merhem suruyorum sutyen kırlenşyor akşam yıkayıp sabah giyiyorum. aynı sutyendne almıyacağım bu ispanyol firmasının pahallı bir sutyen kenarları dikişlere geliyor. peki kollarınızı ne zamana kadar kısıtlı kullandınız ve yan ne zaman yatabilirim. bir de dokular tam ne zaman iyileşiyor

bi üstte nldglp de yazmış, dikişlerin üzerini gazlı bezle kapatıp sütyeni öyle giyebilirsiniz, böylelikle sütyen daha hijyenik olur hem. Ben 15.günden sonra, gece yan yatmaya başlamıştım, siz de bi deneyin, bedeniniz zaten alarm verecektir. Zorlamadan yavaş yavaş sınırlarınızı bi ölçün derim. Ben kollarımı 1 ay doğru düzgün kullanmadım desem yeridir. Oğlumu kucağıma 1,5 ay sonra alabildim, benim için ameliyatın en zor yanı orasıydı.

İyi ki bu siteye üye olmuştunuz sitededki bilgiler gerçekten olmayı düşünenler için çok değerli insan okudukça fikir sahibi oluyo

İyi ki bu siteye üye olmuştunuz sitededki bilgiler gerçekten olmayı düşünenler için çok değerli insan okudukça fikir sahibi oluyo

Ameliyat öncesi bende sürekli bu başlığı takip ediyordum çok faydalı bi başlık öncesi ve sonrası süreci paylaşmak fikir alış verişinde bulunmak rahatlatıyor insanı...benimde nisanın 13.ünde karın germe ameliyatım var bire bir bu süreci yaşayan arkadaşlarımdan çok yararlandım hazırım herkesin ameliyat sonucu istediği gibi olur inşallah

Kemancı selam; maşallah diyorum sürecin güzel gidiyor

cnım tesadüf benimde 26sında olck 26sında sbh 8de hastnde olcam. ne güzel ailenin destedgni aldn rahatsn ama bn aileme anck 1 2ay snra syleycem. inş amelyattan çknca formda gzel hberlerimzi paylaşırz..

Nldglp bence yeni halinle çok çitirsin
İnsl herkesin sonuclari boyle olur bende senin gogüslerden istiyorum yaa inslh benimkilerde oyle olur zaman yaklastikca heyacanlaniyorummm :))

Nihayet dr.la gorustunuz mu? Sizin adiniza sevindim tarihi belirlemissiniz umarim hersey guzel gecer.

Nldglp bence yeni halinle çok çitirsin
İnsl herkesin sonuclari boyle olur bende senin gogüslerden istiyorum yaa inslh benimkilerde oyle olur zaman yaklastikca heyacanlaniyorummm :))

Kendini yakından tanıyorum amida...nlglpd cidden çok çıtır öncesi sonrası hali ile şaşırtıyor herkesi benim memelerde güzel sıra karnımın güzel olmasında kıskandım nlglpd yi darısı başına daha güzel memeler senin olsun

Nihayet dr.la gorustunuz mu? Sizin adiniza sevindim tarihi belirlemissiniz umarim hersey guzel gecer.

Çok teşekkürler ben 24.kasımda olacaktım tarihim her şeyim hazırdı son 20.günde bi tahlilim sonucu kötü çıktı ertelendi acil sağlık sorunu için ameliyata yattım 3.ay oldu şimdi karın ameliyatımda sıra... tel ile görüştüm tarihi yazdırdım doktorum belli çıkardığı sonuçlar belli içim rahat :)inşallah sizin sürecinizde istediğiniz gibi ilerler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…