- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #13.441
Saol canim Allah ikimizinde yardimcisi olsun senin nekadar kuculecek konustunmu doktorunla
Topiğimizin bir tatlısı da Aedaa, senin de sorunsuz,gönlünce ve rahat bir ameliyatın olsun inşallah.Sen de Kuzu gibi yatıp,koç gibi kalkacaksın inşallah.Dört gözle sizlerden haber bekleyeceğiz.
Hayırlı uğurlu olsun kararınız.Bu konuda lütfen ne istediğinizi iyice anlatın doktorunuza.Sonrasında hayal kırıklıkları yaşayan arkadaşlar var burda.İnternetten örnek resimler gösterin doktorunuza.Kendisi de eminim fikir verecektir ama siz yinede nasıl bir beklentide olduğunuzu çok iyi anlatın derim.Ameliyat günü uygundur tabii.Zaten ölçünüzü alacak kendisi.Tekrardan hayırlı uğurlu olsun:)
teşekkür ederim evet çok heyecanlıyım yarın ameliyattan önce sakinleştirici verecekler bugün gidip kan falan verdim doktorla konuştum iyikide konuşmuşum çünkü doktorum sadece dikleştirme yapalım diyo küçültmeye gerek yok diyo nedense ama ben ısrarla küçültmek istediğimide söyledim benim gözüme kocaman görünüyolar sadece dikleştirme yapınca bi anlamı olmayacakki umarım doktorum beni hayal kırıklığna uğratmaz bunca sıkıntıya değmediiğini anlarsam çok üzülürüm bu yüzden çokta gerginim(
canım yazdıklarını okudum ne kadar güzel anlatmışsın . evet benim boyum 1.74 kemiklerim çok kalın ve ağırdır genç kızlığımda 70 kıloyla bile hint fakiri gibi görünürdüm çok güzel bir vucudum vardı fakat 87 de sigarayı bıraktım tam 20 kılo aldım sonra zayıfladım şişmanladım bıraktım başladım derken bizde memeler yerçekimine göre uzamaya başaldı. bu maeliyatı olmak için tekrar sigarayı bıraktım6 kılo aldım tabi memelerin 2 kılosu hariç ama hiç üzümüyorum vereceğim inşallah yanlız bir şeyi farkettim beni şişman gösteren memelerimmiş. şimdi millet bakıyor diyor ki ya sen zayıflamışsın 6 kılo fazlaya rağmen mem küçükken farkedilmiyor kılolar . ben de 2-3 haftaya kadar diyet yapıp zayıflıyacağım . karnımda birikiyor maalesef kılolar .karın germe ameliyatı da oldun sen. ben olmaya kalksam evdekiler hır çıkaracak bakacağım sporla yüzmeyle falan kıloları vermeğe çalışacağım.. bir de televizyonda yağları yakan bir ürün var seba tümer onla zayıflamış. aranızda bilen var mı ?87-88 kilolara göre şuanki kilom bana çok iyi Batuseb cim.Boyum çok uzun değil 1.67 aslında ama belim vücuduma göre incedir.Bu yüzden de resimde ince çıkmış olabilirim.Önemli olan her zaman alışveriş yaptığım yerlerde 46 beden giydiğim kıyafetlerin artık 42 sini giymem.Hatta bazen 40 a bile girebiliyorum diyebiirim.Sanırım sporda vücudumun incelmesi ve şekillenmesini daha çabuklaştırdı.
Gerçi şunu da yazayım.Çok sevdiğim iki arkadaşım vardı.Aynı yaşta ,aynı kiloda ve aynı boydalardı.Hatta aralarında bu konuda hep tatlı bir rekabet vardı.Bütün ölçüleri benim yanımda aldılar bir gün hatta.Gerçekten tartıda gördüğüm kiloları,boyları tıpatıp aynı olmasına rağmen görüntüler apayrı idi.Biri daha kilolu görünüyordu.Diğeri incecikBirinin kas yapısı daha çok olduğundan daha zayıf,diğeri daha yağlı vücutlu olduğundan daha kilolu görünüyordu.Bir de tabii kemik yapısı çok önemli bir faktör.Bu yüzden mesela 71 bazı insana çok gelirken bazında zayıf durabiliyor.Şekil ve yapı ile ilgili sanırım bu durum:)
Bu arada sen de süper vermişsin.Bence ha gayret biraz daha sık dişini yaza kadar ve istediğin kiloya in6-7 kilo bir şey değil kesin verirsin.13 kilo veren kesinlikle onu da verir.Önümüz bahar mutlaka daha da hevesle yaparsın eminim
Bide ameliyat olan arkadaslarım bana birazbahsedermisiniZ ameliyat oncesı yapılan testlerden ameliyat gunünden ameliyata giriş esnasında yaşadıklarınızdan ve ilk uyandığınızda neler düşündüğünüzden meraktan çatlıyorummmmmmmm
ben biraz bahsedeyim 7 mart tta araştuıırma hastahanesinde yatışım oldu. yanıma kitap ve tabletimi almıştım.çünkü kafamı hep başka şeylerle meşgul etmem gerekiyordu. yan yatakta 64 yaşında diyarbakırlı bir bayan vardı. kolıtten ızdırabı çoktu.dünya güzeli bir bayan çok sevdim onu 11 tane çocuğu vardı. çocukları da kendi gibi nur yüzlü çok güzel iyi çocuklardı. zaten onların tantanasından canım hiç sıkılmadı düşünmedim bile. akşam üzeri doktorum çizim yaptı ben ona akşam bir sakinleştici almak istediğimi söyledim.iyiki de almışım yanımdaki bayanın çok ızdırabı vardı bütün gece uyumadı inledi. ben de ilaçtan dolayı pek etkilenmedim yoksa sabaha kadar gerilirdim. sabah beklemeye başaldım ama beni ancak 11 de aşağı aldılar 12 de ameliyat salonuna girdim muzaffer bir edayla :) anında da uyudum
saat 4 gibi çıkarıldığımda kızım la oğlum benim yanımda odaya geldiler. donuyordum feci şekilde nasıl titriyordum narkozun etkisi miğdeme vurmuştu tam 6 ssat bir şey yemeden kah uyuyarak geçirdim gece 10 da haifi bir şeyler yedim ve ayağa kalkarak yürüdüm. o gece sırtüsüt uyumaya çalıştım . ertesi gün de dernlerle biraz sıkıntı oldu ama ger şey çok güzeldi çok şükür. hafta sonuna geldiği için pazartesi taburcu olup eve geldim. yani böyle bir ameliyata soyunan bütün arkadaşlarıma nasihatım rahat olmaları. rahat olursanız çok rahat geçirirsiniz korkmayın diyorum
Çok teşekkür ederım canım ya içim rahatladı ben 24 ysındayım ve bebegımde yok ama herseyı göze alıp gırıyorum amelıyatı çünkü cocuğumuz olmuyor ne zaman olur bılmıyorum bekleyemıcem daha fazla benimde cuma gunü olduğu için uç gun kalacakmışım hastanede fakültede olucam bende umarım sorun çıkmaz
hiç merak etme herşey yolunda gidecek bak göreceksin. ameliyat sonrası dikkat etmen gerekiyor. ama en basta söylediğim gibi hazırlıklı ol. yani hastahaneye gittiğinde sakın panik yapma. kendini sal. kasların gerilmesin . bak göreceksin kendini hazırladığından dolayı öçok rahat olacaksın merka etme. bu arad söyliyeyim benim doktorum bilgi vermemişti. ben de bu forumdan okudum. ameliyat sonrası 6 saaate ayağa kalkacaksın kol hareketlerini kısıtla eve geldiğinde de 2 gün duş alıp mutlaka kremlerini muntazam sürmelisin bana bir antibiyotikli krem bir de yara iyileştirici krem verdi. ama ben netten araştırdım 1 ay olunca sılıkon bant alacağım inş. onları kullanacağım iyileşme daha hızlı olur diye düşünüyorum
gögüste suan kötü koku gitti ve biraz sızan iltihap sıvısındada azalma oldu ama gögüs altı acıklıgı devam ediyor sol gögüsümün altı baya acık iç dikişlerin ipleri görünüyor ama bugun hemsire ye sordum buna dikiş atılacakmıs iltihap gecince sizce hangi doktora dikiş attırayım dedim sakın burdaki doktora attırma dikişi dedi kedi doktoruna git dedi hem bence dedi buna dikiş atılmaz kendi kaynayacak dedi bakalım cumartesi doktora gidiyorum o ne dicek böyle yıkanamamak özellikle beni cok bunaltıyor bugun 32 gün oldu ameliyat olalı ama dndüm basa ne zaman iyileşicek artık 2 aymı 3 aymı bilemiyorum işe baslıcam turizmde calışıyorum tabi işede baslayamıyorum bu enfeksiyondan beklemeye devam bence muhakkak dren taktırın bakın bana takılmadıgı iin suan böyle sorunlar yasıyorum o biriken sıvıdan enfeksiyon kapıp acılma oldu kücük bir dikiş vardı altta o dikiş acıldı artıta gögüs altının tamamımı acıldı daha eşitsizlikte gitmedi onuda bekliyorum zamanla ne olacak buarada diger dikiş izlerim için suan herhangi birşey kullanmıyorum silikon bantlar nerde satılıyorki
gögüste suan kötü koku gitti ve biraz sızan iltihap sıvısındada azalma oldu ama gögüs altı acıklıgı devam ediyor sol gögüsümün altı baya acık iç dikişlerin ipleri görünüyor ama bugun hemsire ye sordum buna dikiş atılacakmıs iltihap gecince sizce hangi doktora dikiş attırayım dedim sakın burdaki doktora attırma dikişi dedi kedi doktoruna git dedi hem bence dedi buna dikiş atılmaz kendi kaynayacak dedi bakalım cumartesi doktora gidiyorum o ne dicek böyle yıkanamamak özellikle beni cok bunaltıyor bugun 32 gün oldu ameliyat olalı ama dndüm basa ne zaman iyileşicek artık 2 aymı 3 aymı bilemiyorum işe baslıcam turizmde calışıyorum tabi işede baslayamıyorum bu enfeksiyondan beklemeye devam bence muhakkak dren taktırın bakın bana takılmadıgı iin suan böyle sorunlar yasıyorum o biriken sıvıdan enfeksiyon kapıp acılma oldu kücük bir dikiş vardı altta o dikiş acıldı artıta gögüs altının tamamımı acıldı daha eşitsizlikte gitmedi onuda bekliyorum zamanla ne olacak buarada diger dikiş izlerim için suan herhangi birşey kullanmıyorum silikon bantlar nerde satılıyorki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?