Gönlünüz seviyor ama şartlar hayal ettiğiniz gibi değilse?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sade biraz ayrıntı ver. Oğlan ne kadar okumuş mesela. Evlenseniz ikinizin toplam maaşı geçinmenize yeter mi mesela. Çocuğu yeterince tanımadan kesip atma. Biraz tanı belki kendiliğinden ben anlaşamıyorum diye bırakacaksın. Bir arkadaşımın babası şöyle bir söz söylemişti. Herkesin hayatında birkaç büyük fırsat çıkar demişti. Önemli olan bu fırsatları farkedip değerlendirmek demişti. Ben yüksek lisans mezunuyum. Eşim 2 yıllıktan mezun. Benimd e ailem başta karşı çıktı. Ama sonuçta şimdi Allaha çok şükür evlendik ve çok mutluyuz. Şimdi onun maaşı benimkinden çok. Yani biraz zaman ver bence ilişkiye. Fırsatları hemen kaçırma. Sonra pişman olma:)

evlendikten sonra çok daha iyi anladım ki eşler arasında her açıdan uyum olması mutluluk için çok çok önemliymiş
aileler de dahil buna, bekarken önemsemediğiniz bir çok şey evlendekten sonra göze batmaya başlıyor çünkü çok çok iyi düşün derim

ya herkes farklı bisey soylemis
kimi cok onemli mutlu olamazsin diyor
kimi de gec bunlari onemli olan iyi insan olmasi diyor
kafam karisti

ben onu seviyorum ama aynı yollarda yurumuyoruz
bilmiyorum

nasıl aynı yollarda yürümüyonuz cnm,bence uyumlu olmak çok önemli ve benim için mutlaka erkek bir adım önde olcak,şimdi gözüne görünmeyenler sonra mutlaka görünür hatta gözüne batar,ama ufak tefek şeylerse ayrıntıya takılma bence

ya herkes farklı bisey soylemis
kimi cok onemli mutlu olamazsin diyor
kimi de gec bunlari onemli olan iyi insan olmasi diyor
kafam karisti

herkez kendi düşüncesini söylüyo,sen şimdiyi degil mutlaka ileriyi düşün,sevdigim kişi ilerdede böyle olursa acaba dayana bilirmiyim diye

Sade biraz ayrıntı versene yavgamyoncuiremsu

Bizim de hem aileler hemde eşimle aramızda farklılıklar vardı. Ama bu hiç sorun olmadı, aileler birbirleriyle iyiler ve bizim bile haberimiz olmadan görüşüyorlar. Bence bu kişiliğe bağlı, siz bunu şimdiden kafanıza takmış görünüyorsunuz demekki ileride daha çok sorun haline getireceksiniz. Öncelikle kendinizi tartıp biçin derim ben.

bence en güzeli her ne olursa olsun kafalar uyuyormu....aynı dili konuşuyor ve senı mutlu ediyormu .......gerisi boş.......
eger aradaki uymayan şeylerı sorun etmezseniz........bunu bir şekilde kullanmazsanız sorun yok........

Onun kişiliğine iyice güvendikten sonra; yani biraz daha açıyım ; ailesine karşı beni ezdirmeyeceğine , bana hep shaip çıkacağına , adam gibi adam oluşuna, onu seçtiğim için benim başımı öne eğdirmeyeceğine emin olduktan sonra kesinlikle kalbimin sesini dinlerdim...
Sanırım benimki kalbimin sesinden önce mantığımın sesini dinlemek oldu yerimseniben

Size uymayan özellikleri nelerdir. Herkes birbirine tıpatıp uyması çok zor... ne evlilikler görüyoruz. Her ikisininde ailesi denk mevkileri uygun..gel gör ki onlarda anlaşamıyor. Sanırım denge meselesi birbirinizi dengeleyebiliyormusunuz. :uhm:

eşimi o kadar çok seviyorum ki, bırakın hayalimdeki hayatı aklıma bile gelmeyecek bi hayat sürüyorum... hiç bana uygun değil içinde bulunduğum durum, çok mutlu değilim aslında ama eşimle ve oğlumla beraber olmaya değer...

benim ilişkimi bu sitede bilmeyen yoktu.. ben çok savaştım benim ailem ilk başta karşı çıktı.. ablam ve annem yapamassın ailesi çok sıkı sen serbest yetiştin dedi yapamazsın dendi... bunlar ilk 2 sene çok dendi bana ve ben ufuğu denedim tarttım ölçtüm çok ama çok gözlemledim ve ben onunla mutlu olucağıma adım kadar eminim aynı konumdayız belki o benden biraz daha üstün, alesi ailemele uyuşur diyorum fakat birazcıkı onun ailesi daha tutucu..ama bende sevgim için aşkım için birlikte olduğum insan için bazı şeylerimi değiştirdim kendimi değiştirdim (ailemde anladı gördü değişimimi) oda çok büyük fedakarlıklarda bulundu ve biz böyle 5. yılımıza kadar geldik şuan nasılmıyızz gayet mutluyuz gayet iyiyiz aileside beni biliyo ailemde onu biliyo ve ailem artık inandı benimde yapabileceğime arada bir annem nasihatlar versede pes etmiceğimi gayet iyi biliyor.. sevgi aşk mantık bunlar çok önemli.. seviyorsan ve yapabilirim yanımda olsun diyorsan ama körü körüne aşık olmak değil ileriyide düşün ailesini ve ailenide düşün çünkü iki dünür birbirine gidicek gelicek.. bizim aileler arasında kültür farkı yok iki tarafda aynı seviyede sadece tutuculuk bakımından onlarınkii biraz ağır basıyor okadar buda benim için sorun değil bunuda ben yapabilirim dedim.. beraber olduğum insanla uzun uzun konuştum nelerii yapıp neleri yapamicağımı anlattım ve ikimizde uzlaştık.. böyle iştee canım...

maddiyatı bi kenara atıyorum.arkadaların da dediği gibi bir kibrit çöpüne bakar...ama bir erkeğin çalışmayı sevmesi,çalışma azminde olması çok önemli...çalışılır elbirliği ile ev de olur araba da...
ama eğitim,aile,kültür bence çok önemli...ben de hep bahsediyorum burada 5 yıllık bir ilişkim var benim..
aşk ilişkisi değildi bizimki yani ilk görüşte sen beni sevdin ben seni sevdim olmadı..biraz hoşlanmayla baladı.ama önce ailesini araştırdım.nedir necidirler.nasıl insanlardır bunlar diye.baktım bana ve benim aileme uygun sonra sevgilimi tanımaya başladım.baktım onunla da anlaşabiliyorum aramızda bir sorun yok..sonradan birbirimize çok aşık olduk..şimdi bizi görenler yeni çıkmaya başladık zannederler halbuki 5 yıllık bir ilişkimiz var.ne kavgamız ne gürültümüz oluyor...ben ailesine bakmak zorundaydım.çünkü ben bir evin tek çocuğuyum tek kızıyım.ve ailemi hayalkırıklığına uğratmaya hakkım yok.herşey uygun olmalıydı. ailemin onaylamadığı bir ilişki ailemden önce beni mutsuz ederdi.maddi değil kültürel farklılıktan bahsediyorum.kimse alınmasın burada heryer benim güzel memleketim ama babam hep ankaradan öteye vermem seni derdi...ben de onu dinledim marmra sınırları içerisinde kaldım:))

bence canım sen de iyi ölç tart...olumsuz yanlarını bir kenara yaz olumlu yanlarını bir kenara yaz..evlilik 2 kişi arasında olmuyor maalesef ailelerde evlenmiş oluyor..burada okuyoru yok mesafeli davran yok bilmem ne..bence çok yanlış.eşinin ailesi olacak sonuçta sen eşinin senin ailene kötü davramasını istermisin ya da görüşmek istememesini..işte aynı şey...eğer ailece uyuamazsanız einle aranda çok sorun olur.aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz.körü körüne aşık olma hemen..aşk bitiyor geriye birşeyler kalması gerek...

maddi imaknsızlıkları bi şekilde halledebilirsiniz ama aileler arasında ciddi bir uyuşma problemi varsa yada olması muhtemelse bu bence büyük problem olur..d
kkat edersen burda evlilikle ilgili olan sorunların çoğu eşlerin ailelerinden dolayı yaşanıyo..yani sadece sevdiğimizle değil,ailelerle de evleniyoruz bi şekilde..bu önemli bir detay...

ayrıca demişsinki (yanlış hatırlamıyosam,birilikte mutluyuz ama aynı yolda yürümüyoruz) biribirine seven insanlar sadece birbirlerinin gözlerine bakmazlar,aynı yöne akarlar..yani gelecek için idealler hayaller birlikte aynı yolda olmalıdır..bunuda bi düşün..

kesinlikle katılıyorum. siz birbirinizi sevdikten sonra dış çevreye biraz da kulak tıkayacaksınız. tamam aileler de çok çok önemli ama aynı evi paylaşacak olan sizsiniz,bu fark senin için önemli değilse sevdiğinden vazgeçmeye asla değmez. ailenin,maddi durumunun,eğitiminin çok uyumlu olduğu birini buldun diyelim,onunla mutlu olacağını, seni bu kişi gbi anlayacağını nereden biliyorsun ?

Son düzenleme:
Maddi manevi şartların uygun olması lazım.Benle taban tabana zıt olmamalı.Elbette herkes tam anlamıyla birbiriyle uyumlu olmayacaktır,yeter ki arada aşılması güç olan uçurumlar olmasın.
Benim prensiplerim vardır.Onlara uygun olmazsa kendimi geçici bir hayal dünyasının içine atamam doğrusu.:1closedeyes:

Birde olaya şöyle bak.İleride iyi
baba olabilirmi?Evlenirken bu hiç düşünülmüyor
ama çok önemsenmesi gereken bir konu.

valla hiç de öyle hayallerdeki gibi toz pembe değil herşey..
ki ben en pembeye inananlardandım bir zaman aşk olsun da gerisi boş diye..
eşimle de ailesiyle de aramızda cok fark var..
ve evlılıgımn ılk gununden dugununden öncesnden beri bundan kaynaklandı tüm sorunlar..
öyle ayrı hayatlarda ayrı evlerdeyız..sevdıgımle aynı evde olaymla olmuyor malesef..
hayatta durdugunuz yer bıle ayrı olunca zor cıdden..
bazen öyle anlar oldu kı aılesının yanındayken kendımı uzayda gıbı hıssettim..
maddi anlamda da manevi anlamda kulturel falan her acıdan ucurm var aramızda..
ve ben cok zorlanıyorm..cunku asktan basın dönse de attan ınıp essege bınmek hıc de öle kolay degıl..
Allah kımseyı alıstıgından gerı koymasın ama sana aıt olmayan herseyyle yabancı bır hayatı yasamak, hayata bakısında esınle sureklı ayrı noktalarda durmak ve sacmaspan ınsanlarn cehaletlerı karsısında dumura ugramak hıc ama hıc kolay degıl.ha buna bır de hıc alısık olmadıgn bır hayatın ıcıne dusmeyı de ekleyıverın..evınden tut sehrıne ınsanına kadar..
öle şeyler yasadm kı valla..sımdkı aklm olsa degıl bır kere daha oturur mılyon kere daha dusunurdm..
ha askım bıttı mı hayır..cok sevıyorm hala..o sevgı olmasa katlanamazdm bunca seye..ama katlanmak yerıne zevkle iştirak etmek de var hayata..acıkcası ben ıyı düşün derim..hayat ınan hıc de sandıgmz gıbı toz pembe degıl..bence her alanda denklık sart..ınce bır ayrntı gıb görnse de bu cok muhimmiş bence..tecrübeyle sabittir..

olabilir gayet normal senin işin daha iyidir belki belki maddi durumunuz ondan daha iyidir belki ailen kültürlüdür belki o köylüdür belki şudur belki budur bunlar uzar gider bişe farkedermi sana göre?dicem ama farkedioki burda konu açmışsın canım benim gerçk aşık olan insanlar bunları pek göremio soradan gözleri açılıo ama ozamn iş işten geçmiş oluo yani senin bunları görmen iyi ama sevdigin adamı yarının hiç belli olmayacagı bi dünya içinmi bırakacaksın!!bence ona belli etme çünküçok kırılabilir eger istemiosan bu senin kendi hakkın ayrılmak istedigini söyle ama eger seviosan bence bırakma!çünkü yarın senin işsiz kalman onunda yükselmesi olabilir bu işler belli olmuor evi olan insanlar iflas edio vs vs...
bence ayrım olmamalı çok ciddi boyutta degilse.
saygılar

cok tesekkurler bu kadar cok cevap beklemiyordum
cok mutlu oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…