gönüllü annelik

çüşşşş...nasıl geri vereyim yahu..vicdan kalmadı mı artık kadınlarda bile..hani annelik duygumuz var ya doğuştan..

hemen aklıma para için bunu yapmak isteyen kişiler geldi

neden öyle olsun ki herkez... eğer devlet bir katkı veriyorsa bundan faydalanmakta da bir sakınca yok bence... sonuçta o çocuğun okulu var eğitimi var... daha iyi ayakkabı alırsın misal... daha iyi palto alırsın çocuğa....kurslara gönderirsin..... bunda bi sakınca yok bence....

canım ben çocuğum olmadığı dönemlerde bu konuları çok çok araştırmıştım o yıllardan aklımda kalan bilgiler bunlar yanlış da biliyor olabilirim.

amaçla araç farkı bence bu..amaç kimsesiz bir çocuğa anne babalık yapmak..devlet bunun için destke verirse hayır denmez elbette.ama amaç paraysa,o işten hayır gelmez,bakıcılık değil ki bu..çocuk sahiplenmek..

öyle zihniyetli insanların parayı çocuga harcayacagından ben şüphe duyarım

canım ben çocuğum olmadığı dönemlerde bu konuları çok çok araştırmıştım o yıllardan aklımda kalan bilgiler bunlar yanlış da biliyor olabilirim.
baktım şimdi kadesa,dediğim gibi evde bakılıyor çocuğa.
oruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.
Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.
Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır.

Burası Türkiye her türlü istismarın mümkün olduğu yer. Umarım gerçekten ilgilendiğiniz için bu işe giriyorsunuzdur yoksa yaptırımları çok ağır ve denetimleri çok sıkı. Kedi değil ki canınız sıkılınca sokağa atamazsınız. Ne bileyim insan eti insana ağır gelir derler öyle kolay birşey olduğunu düşünmüyorum büyük sorumluluk ama canı gönülden yaparım diyorsanız bravo...

kadesa bak bunu da buldum,bu konudaki gönüllü aile imiş geçrekten de..koruyucu aileden farklı.
Gönüllü aile olduğunuzda kuruluşta korunma ve bakım altında bulunan çocuklara kuruluş tarafından uygun bulunan dönemler içerisinde kendi ilgi, yetenek ve eğitimleriniz doğrultusunda katkı vermek amacıyla yaptığınız ziyaretlerin yanı sıra uygun bulunan çocukları hafta sonu ya da resmi tatil ve özel günlerde yatılı olarak evinizde misafir ederek hizmet verirsiniz. Gönüllü aile hizmeti kuruluşlar tarafından yürütülmektedir.

öyle zihniyetli insanların parayı çocuga harcayacagından ben şüphe duyarım

çok sıkı denetimi var diye biliyorum çocuğu verip başıboş bırakmıyorlar.... belli aralıklarla evlerini ziyarete gidiyorlar.... tabi kötü niyetli insanlar muhakkak vardır.... ama mesela özel okulda burslu okuma imkanları falan var süper değil mi... o kurumda bu imkanı bulamıcak belki ama biri onu yanına alırsa böyle bir imkana kavuşacak.... hayatı değişicek....

bende çok ilgiliyim bu konuyla.... asıl mesele çocuğun gerçek ailesi isterse çocukla görüşebiliyor... kimbilir nasıl insan çocuğunu bıraktıysa ..... o ihtimal korkunç geliyor bana.... karşı taraf hırlı mı hırsız mı katil mi psikopat mı ne belli değil... korkunç....

zor iş.bu işi gerçekten evlat hasreti geçen vicdanlı insanlar yapmalı.görüyoruz kendi evladına bile merhametleri yok insanların

Bende
Fazlaca boş vaktim var lafınıza takıldım niyeyse.
Vakit gecirmek olarakmı düşünüyorsunuz desem kırarmıyım sizi.
Cok güzel bi düşünce Allah razı olsun sizden ama dediğim gibi o başta kurduğunuz lafa takıldım niyeyse

zor iş.bu işi gerçekten evlat hasreti geçen vicdanlı insanlar yapmalı.görüyoruz kendi evladına bile merhametleri yok insanların

iyi insanlarda var yaa çocuk diye yanıp tutuşan.... gördüğü her bebeyi sarılıp koklamaya çalışan... bende öyle bir yaşlı olucam galiba

zor gerçekten her ihtimali düşünmeli... ya çocuk büyüyünce senin ona sunduğun imkanları beğenmezse , keşke hayatıma hiç girmeseydin derse uyuşturucuya falan bulaşırsa... bunlar çok korkunç şeyler.... bebeyken sevmek onunla oyunlar oynamak güzel olur ama büyüyünce nasıl olur ya istemezse .....

bende çok düşündüm çok araştırdım ama şu an ben kendime zor bakıyorum malesef....

canım benim kendi çocugun yegen hepsi için gecerli bu korkular.bizi niyetimiz kurtarır ne yapalım.

Öncelikle fikrinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Fakat bir konu da nacizane birşey söylemek istiyorum. Yılar önce annemin arkadaşı gönüllü annelik yapıyordu. Haftada 1-2 gün çocuğu alıyordu, eve getiriyordu. Gezmeler,eğlenmeler falan. herşey görünürde güzel gidiyordu ama sonradan sorunlar çıkmaya başladı. Çocuk sürekli o evde kalmak istedi, evden tekrar kuruma dönmesi psikolojisini bozdu. Kurumdan kaçmaya kalktı falan. Çözüm olarak ne yaptılar hatırlamıyorum ama, gönüllü annelik yapmak istiyorsanız eve almak yada dışarı çıkartmak yerine kurumda ziyaret etmek, hediyeler götürmek ve bir kaç günü kurum içinde beraber geçirmek çok daha mantıklı gibi geliyor bana.

Tebrik ederim sizi konu sahibi
Bu tur seylerin kurallari surekli degisiyor, eskiden koruyucu aile olabilmek daha kolaydi simdi ivir zivir birsuru sey soruluyor gelir durumu medeni hal vs
En guzeli guncel olan bilgiyi yetkililerden almaniz

Merhaba,
İzmir'de bi kaç farklı yerde esirgeme kurumu bulunuyor, yer tercihiniz yoksa herhangi birine gidip bazı kayıt işlemleri ve araştırmaları oluyor. Evinize misafir kabul etmenizle orantılı bu araştırmalar da...
Maddi olarak destek olup olamayacağınız, manevi olarak destek verecekseniz zaman dilimleriniz öğreniliyor.

Mesela Seferihisarda var, tesadüfen otobüste karşılaşıp konuşmalarından kendilerini ele veren çocuklar tanımıştım yıllar önce. Ayakkabıları yırtıktı Sonra çocuklardan sorarak öğrendim yerilerini, sohbet ettik otobüste. Daha sonra o çocuğa ayakkabı almıştım, ama orda daha fazlası vardı görünce gecelerce uyuyamadım... Şu an başka şehirdeyim, ama eğer gidecek olursanız başka arkadaşlarınızı da ikna edin giderken.
Çocuklar çok mutlu oluyor azıcık bir farkedilip ilgilenmeye...

henüz öğrencisiniz ve yaşınız da 21-22 tahminen..emin misiniz böyle bir sorumluluk almak istediğinize?
neticede bu bir boş zaman değerlendirme meselesi değil,psikoljisi çok da iyi olmayan,geneli sorunlu çocuklarla ilgilenecek,onlara bir anne sefkati ile yaklaşıp,sevmeniz gerekiyor.size bağlanacak üstelik çocuk da..ciddi bir sorumluluk yani..
ayrıca eğitimleri de varmış,okudum az önce ...
yani sevg,ilimden ayrıldım,şehir değiştirdim,boş vaktim çok ,gideyim de çocuklarla ilgilenip kafamı dağıtayım modundaysanız hiç başlamayın derim..
http://www.koruyucuaile.gov.tr/cocuk

ben de tam konuya olumlu yorum yapacaktım ki senin bu yorumunu gördüm ve bir an duraksadım.

Hayır boş vaktim olduğu bilgisini verme amacım 2-3 defa gidip sonra bırakacaksan hiç başlama daha iyi tarzı cevaplar gelmesine yönelik. Boş vakti olan biriyim yani hayatın karmaşası içerisinde ihmal etmem demek istedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…