- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.685
- 248
- Konu Sahibi filizfilizta
-
çüşşşş...nasıl geri vereyim yahu..vicdan kalmadı mı artık kadınlarda bile..hani annelik duygumuz var ya doğuştan..buraya da öyle konular açılmıştı.boşum zaten çocuk bakayım yapayım hem devlet para da veriyormuş.kendi çocugum olunca geri veririm gibi şeyler direk yazılmıştı.kedi köpek alıyor sanki ki onun bile insan geri veremez
hemen aklıma para için bunu yapmak isteyen kişiler geldi
kadesa ama koruyucu ailede ,çocuk aile ile beraber yaşıyor sanıyordum ben.yani sadece nüfusuna almıyor ve 18 yaşından sonra çocuk isterse evden ayrılabilyor diye.bu şekilde olduğunundan haberim yoktu.
o para olayını biliyorum evet,kötüye kullanmaya çok açık bir durum ne yazık ki ama sıkı denetimleri de var d,ye biliyorum..
amaçla araç farkı bence bu..amaç kimsesiz bir çocuğa anne babalık yapmak..devlet bunun için destke verirse hayır denmez elbette.ama amaç paraysa,o işten hayır gelmez,bakıcılık değil ki bu..çocuk sahiplenmek..neden öyle olsun ki herkez... eğer devlet bir katkı veriyorsa bundan faydalanmakta da bir sakınca yok bence... sonuçta o çocuğun okulu var eğitimi var... daha iyi ayakkabı alırsın misal... daha iyi palto alırsın çocuğa....kurslara gönderirsin..... bunda bi sakınca yok bence....
öyle zihniyetli insanların parayı çocuga harcayacagından ben şüphe duyarımneden öyle olsun ki herkez... eğer devlet bir katkı veriyorsa bundan faydalanmakta da bir sakınca yok bence... sonuçta o çocuğun okulu var eğitimi var... daha iyi ayakkabı alırsın misal... daha iyi palto alırsın çocuğa....kurslara gönderirsin..... bunda bi sakınca yok bence....
baktım şimdi kadesa,dediğim gibi evde bakılıyor çocuğa.canım ben çocuğum olmadığı dönemlerde bu konuları çok çok araştırmıştım o yıllardan aklımda kalan bilgiler bunlar yanlış da biliyor olabilirim.
amaçla araç farkı bence bu..amaç kimsesiz bir çocuğa anne babalık yapmak..devlet bunun için destke verirse hayır denmez elbette.ama amaç paraysa,o işten hayır gelmez,bakıcılık değil ki bu..çocuk sahiplenmek..
öyle zihniyetli insanların parayı çocuga harcayacagından ben şüphe duyarım
zor iş.bu işi gerçekten evlat hasreti geçen vicdanlı insanlar yapmalı.görüyoruz kendi evladına bile merhametleri yok insanlarınçok sıkı denetimi var diye biliyorum çocuğu verip başıboş bırakmıyorlar.... belli aralıklarla evlerini ziyarete gidiyorlar.... tabi kötü niyetli insanlar muhakkak vardır.... ama mesela özel okulda burslu okuma imkanları falan var süper değil mi... o kurumda bu imkanı bulamıcak belki ama biri onu yanına alırsa böyle bir imkana kavuşacak.... hayatı değişicek....
bende çok ilgiliyim bu konuyla.... asıl mesele çocuğun gerçek ailesi isterse çocukla görüşebiliyor... kimbilir nasıl insan çocuğunu bıraktıysa ..... o ihtimal korkunç geliyor bana.... karşı taraf hırlı mı hırsız mı katil mi psikopat mı ne belli değil... korkunç....
zor iş.bu işi gerçekten evlat hasreti geçen vicdanlı insanlar yapmalı.görüyoruz kendi evladına bile merhametleri yok insanların
canım benim kendi çocugun yegen hepsi için gecerli bu korkular.bizi niyetimiz kurtarır ne yapalım.iyi insanlarda var yaa çocuk diye yanıp tutuşan.... gördüğü her bebeyi sarılıp koklamaya çalışan... bende öyle bir yaşlı olucam galiba
zor gerçekten her ihtimali düşünmeli... ya çocuk büyüyünce senin ona sunduğun imkanları beğenmezse , keşke hayatıma hiç girmeseydin derse uyuşturucuya falan bulaşırsa... bunlar çok korkunç şeyler.... bebeyken sevmek onunla oyunlar oynamak güzel olur ama büyüyünce nasıl olur ya istemezse .....
bende çok düşündüm çok araştırdım ama şu an ben kendime zor bakıyorum malesef....
Hanımlar fazlaca bos vakti olan biriyim ve cok uzun zamandir kimsesiz cocuklarla ilgilenmek istiyorum. Sehir değiştirmek falan derken anca arastirmalara basladim ve gönüllü annelik kavramını buldum. Izmirde yaşıyorum ve nerede cocuk esirgeme kurumu, sevgi evi, kimsesizler yuvası tarzi yer vardır? Gönüllü anne olmak için ne yapmak gerekir, bir şartı var mıdır? Ziyaret etmek icin ozel izin gerekiyor mu? Seçeceğimiz bir cocukla duzenli olarak haftanin belli günleri kurumda ve ayrica izin alarak dışarıda ilgilenmek, aktiviteler yapmak, evimde misafir etmek, arkadaslik etmek mümkün müdür? Izmir için yardımlarınızı, bilgilerinizi bekliyorum eminim burada bu konuda tecrubeli olan bir cok kadın vardir şimdiden cok tesekkurler :)
ben de tam konuya olumlu yorum yapacaktım ki senin bu yorumunu gördüm ve bir an duraksadım.
Bende
Fazlaca boş vaktim var lafınıza takıldım niyeyse.
Vakit gecirmek olarakmı düşünüyorsunuz desem kırarmıyım sizi.
Cok güzel bi düşünce Allah razı olsun sizden ama dediğim gibi o başta kurduğunuz lafa takıldım niyeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?