görgüden mi görgüsüzlükten mi?

florasa

Guru
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
268
1
318
Hakkari
kızlar 10 gun önce bi trafik kazası geçirdim Allah a şükür çok buyuk bı problemın yok sadece şuan sol ayağımda ezik var ustune yenı yenı basmaya başladım aılem fazrklı sehırde annem bana bı hafta kadar bakıp gıttı smdı kendı kendımı ıdare edıyorum sewgılı kaynanam aradı uc gun sonrası ıcın esımın teyzesı annannesı kaynanam vs. geçmiş olsuna geleceklermiş hayır yanı anlayamadım geçmiş olsuna haberlı mı gıdılır benm bıldıgım bı saat önceden ararsın ararsanda uc gun önceden haber vermek ne alaka ben hazırlık mı yapıcam şimdi bunlaraaa!!

Çat kapı mı gelselerdi ya da 1 saat önce ararlarsa nasıl bir hazırlık yapacaktın ?
Tabiki halil ibrahim sofrası hazırlamayacaksın ama çayını böreğini yaparsın olur biter.
Tebrik etmek lazım düşünüp aramış seni kaç gün öncesinden

O halde senin hazırlık yapmayacağını biliyordur, yalnız gelmediğinden dolayı hani bide rahatsızsın diye evin uygun olmaz diye haber vermiştir. Bence gayet görgülü bi kayınvalideniz var kendinize örnek almalısınız bu huyunu.

geçmiş olsuna gidilirken kısa bir zaman önce aranması gerekir, öyle 3 gün önceden değil... gelen kv ve onun akrabaları ya hizmet beklerler, hiç hastaymış, müsait değilmiş falan pek düşünmezler... seni düşünseydi kv. sen hiç bi şey yapma, ben bi şeyler hazırlarım, sadece evin toplu olsun, derdi...

yani hazırlık yapmanız için aramış, görgüden değil ... bence hazır kuru pasta alın, yanınada bi çay, olsun bitsin...

ahhh kızlarr siz bilmezsiniz onu:) daha önce amlıyat olduğumda yemeklı mısafır getirdi geçmiş olsuna hazırlık yapıyım dıye dedıgınden eminim ben görgülü bi kayınvalide 3 gun öncesinden aramaz geleceklerı gun arar kendısıde bıraz erken gelır destek olur bana yanı bence böyle tabı olesınıde arakı bulasın :)

bende aynen bu fikirdeyim canım ama işte hazırlık yapmadanda duramam kiii arkamdan bı ton konusurlar

bende aynen bu fikirdeyim canım ama işte hazırlık yapmadanda duramam kiii arkamdan bı ton konusurlar
konusssunla canım kulagın sagır olsun duymasın azcık
rıca edıyorum kımseye ederınden daha fazla deger vermeyın
sonucta hazırlık yapsanızda madalya yada taç takıp odullendırmeyecekler
bundan sonra haber vermeden gelmeyı yada gelmemeyı ogrenırler...
zamanında bır kus sutu eksık masamı bıle begenmedıler kayınvalıdemler
hızmet ettıgımle kaldım boss yapmayın degmeyecek ınsanlar ıcın kuru pasta ve cay
gecmıs olsuna gelen ınsana kafıdır...

ama canım sen yürüyemiyormuşsun ki, geldiklerinde söylersin durumu, yürüyemiyorum, fazla bir şey yapamadım, kusura bakmayın, diye..

normal zaman olsa tabiki en güzel hazırlığını yaparsın-ki yazdığına göre yapıyormuşsun da zaten, ama böyle bir durumdayken sırf konuşmasınlar, iyi olalım diyede kendini paralaman doğru değil.. hoş zaten kimseye yaranamazsın da heleki bahsettiğin gibi bir kv. ye hiç yaranamazsın

boş yere kendini yorma hiç bir şey ikram etmeden olmaz tabi, bence en güzeli kuru pasta ve çay...

çok çok haklısın aslında bılıyorum yapsamda bı ton kusur konusacaklar

Hiç güleceğim yoktu, kadın trafik kazası geçirmiş.Birde hala hizmet et diye sana kaç gün önceden size geleceğini söylüyor..
Şimdi bu saatten sonra yapmasan dedikleri gibi dırdır eder, evine gittik bir şey hazırlamadan bizi karşıladı falan diyip senin sinirini daha da bozarlar..

O yüzden eşinden rica et, tatlı matlı kurabiye falan alsın.
Çayla ikram edersin..

Senden börek çörek yaprak sarmaları beklesinler , boşa yani..

Geçmiş olun , iyi olmana sevindim

1 saat onceden arasa bu seferde insan önceden haber verir diyecektiniz,
cat kapi gelseler daha mi iyi olacakti..
cayin yanina bir iki bisey yapin olsun bitsin onlarda anlar herhalde gune gelmiyorlar,
onceden haber vermesi bence iyi birsey

gecmis olsun ALLAH tekrarini yasatmasin INSALLAH :)

Son düzenleme:

Ne güzel önceden haber vermişleri hastasınız dinleniyorsunuz belki eviniz müsait olmaz diye.

Hazırlık yapmayın hazır seyler alıp ikram edin. Gayet nazik davranmışlar bence.

Ben grip olurum peçeteler bir hafta yerlerde kalır o derece salarım evide kendimide
Bana 1 saat kala geliceğini söylese kızardım rezil olurdum çünkü
Ama siz amacı başka diyorsunuz ozaman istediğini yapmayın
Kurabiye kuruyemiş çay meyve ağırlayın

Hasta halinizle bir sey hazirlamaniz gerekmez hasta ziyareti bu ev oturmasi degil , esini disardan meyvesuyu kuru pasta vs alsin yeterli bence
Hic sevmiyorum şöyle seyleri yaa , gecmis olsun bu arada

Ben takdir ettim kayinvalidenizi. Ikramdan cok sizimahcup etmemek amacli bence. Evinizin derlitoplu olmasi icin bence soylemis. Ikram dediğiniz nedirki herseyin haziri var.hatta ev yapimi bile var.odami dert yani

ne gorgusu ya boyle gorgumu olur. kv denizi tebrik edenlerde olmus ne sacma. gelip sana yardim edecegine bide senden hizmet bekliyor utanmaz gecmis olsun a geliyosan karnini doyurmaya deyil. su geri kafali etrafina hava atmaya calisan kv delerden biktim usandim ya. hicbisey yapma cayi bile anne sen koy de kalkamiyorum biguzel rezil olsun.sus sus nereye kadar resmen terbiyesizlik birak arkandan ne derse desinler it urur keevan yurur.terbiye ve gorguye bak aman aman

kv amacını bilemem ama
sana geçmiş olsun takma kafanada
eşin elmalı pasta un kurabiyesi
2 çeşitte tuzlu alsın
sende çay demle otursunlar yesinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…