Görgüsüzlük mü ettim 😔

Yaptığınız görgüsüzlük değil ama kocaman insanların işine karışmayın bir zahmet. Herkes yaptıklarıyla kendisini, aile yapısını temsil eder bunu bilir bunu söylerim( sizin için söylemiyorum kayınvalidenizin tavrı için söylüyorum)

en nefret ettigim sey hesapli iyilik yapan insanlar. hem iyilik yapip hem de onu verdi bunu verdi diye takip etmekten yorulmuyor musunuz? bir de sormadan yapip minnet bekler boyle tipler.

Annenizin gönlü bol demek ki ama siz maalesef ben mesela yaptığım seyleri dağitmaya bayılırim komsularım çok şanslı ama tabagımı illa doldurup getirmeleri hoşuma gitmez çünkü bi karsılık beklemiyorum ayrıca insanlar size tesekkür ediyor annenizi babanizi niye ozel aradın kraliyet soyundan mısinız

Eşim teşekkür eder, sık sık arar annemi de babamı da. Ama ailesi bana teşekkür eder. Sağ olsunlar derler denk gelirsek. Ama ben göndermiyorum ki haberim bile olmaz, biliyorlar. Annemle kavga edicem derken yani gönderme demiştim anne falan derim ne diyicem başka çöpe atmasını gerektirecek birşey de yok. İhtiyacı olana verirdim dua ederlerdi. Çok sevmiyorum zaten ailesini

Ben herkesten farklı bir yorum yazıcam lafı iyi tıpmışsınız vallahi hoşuma gitti
Konuya gelirsem anneyi arayın tabi ama kavga falan etmeyin anne bunlar nankör bir kez olsun teşekkür etmediler gönderme diyin.
Dünürlerin arasını neden açsın belki iki taraf da böyle mutlu.. Ayrıca annesi bunu duyarsa hayat boyu unutmaz. Damadına ve ailesine karşı hep olumsuz duygular içinde olur..

İşte bütün sorun bu son cumlenizde

Belli sevmediğiniz.

Anneniz de damadının gönlü hoş olsun diye ailesine hediye göndermek istiyor demek ki.

Bence hiç karışmayın, içinden nasıl geliyorsa öyle yapsın öyle yapsın kadın.

Yorumları tek tek okudum herses davranışınızı yanlış bulmuş ama ben öyle düşünmüyorum. Sanırım insan bazı şeyleri yaşamadan yorum yapmak gayet kolay geliyor. Emin ol buna benzer olayları bende yaşıyorum eşimin ailesi tarafımdan. Ben annenin binbir emek verip hazırladığı şeyleri bi teşekkürü bile çok gören insanlara göndermesinin seni rahatsız etmesini çok normal karşılıyorum. Kayınvalidenin de ailenden sürekli hediyeler alıp yaptığı salçayıda herkese dağıtıp aileni düşünmemesi gerçekten çok çirkin bi davranış olmuş. Ben olsam bende aynı tepkiyi verirdim. Şahsi düşüncem şu ki bana karşı yapılan saygısızlıkları bi noktada göz ardı edebilirim fakat bu saygısızlıklar aileme yapılmaya başlayınca işin rengi değişir. Bu konuda yaptığını yanlış bulduğum tek nokta eşine eğer bu sözleri annenin yanında söylediysen mahçup olmuştur. Ama bunu ikiniz yalnızken konuşursan emin ol daha etkili olur ve eşin kimin ne yaptığını görüyordur zaten. Kafana takma çok fazla seni yok sayanlara aynı şekilde yaklaş.

Annem memlekette :) kendisi gelmedi. Aslında cimri bir insan değilim valla, bende elimden geldiğince gerektiği kadar veririm. Ama dediğiniz gibi saygısızlık bu. Misal ben teşekkür beklemem ama benim aracılığımla arkadaşım olabilir yada ailem farketmez yapılan jeste teşekkür edilmeli. Annemde kendi el emeğini ufak tefek şeyler gönderiyor. Yarım kg salçasın da asla değilim ama önemli olan değerli hissettirmek

Ben sizi haklı buldum. Bence eşiniz olaya müdahil olup anne baba arayın teşekkür edin diyebilir. Muhatabı siz değilsiniz ki gönderen aileniz. Benim ailemde minik bir rahatsızlık vs olursa eşim hemen odaya çekilir ailesini arar haberiniz olsun arayın der. Duyarım ama duymamış gibi davranırım. Bence haklısınız. Boşverin iyi olmuş.

Söyleyin vermesin. Rahatsız oluyorum diye. Böyle kavga ettik kocamla bu mesele yüzünden. Ben vermeni istemiyorum, sinirleniyorum deyin. Ayrıca ben de sizi haklı buldum. Ne o öyle yaranmaya çalışıyor gibi. Hediye dediğin şey karşılıklıdır. Birebir olmasa da 10 sen gönderdiysen bu insan da hediye gönderip duruyor diye 1 tane bir şey hediye edersin yani.

Belki kaynanan istemiyor bile, göndermesin diye düşünüyor ki karşılık vermemiş.

Sabah annemi de arayıp kavga edicem en büyük suç onda zaten. Neden yaranmaya çalışıyor hep aynı şeyi yapıyor bilmiyorum
Eşine sonunu düşünmeden cümleler kurup mahcup oldun, yarın anana da kur, yine mahcup ol.
Eşeğin hatri yoksa sahibinin hatri var derler, anneniz eşinizin hattına ailesine gönderiyor,ne karışıyorsunuz? Kadın böyle kendini rahat hissediyor , demek ki içinden geliyor .
Anne,gönderme falan diyebilirsiniz belki ama arayıp kavga etmeniz çok yanlış.
Bir şey desem annem x in (eşim) hatrına sen karışma diyor.
Böyle naif bir anne nasıl sizi yetistirdi acaba??

Ve son olarak nasıl ördek verdi? Fransızlar gibi ördek eti mi yiyorsunuz yoksa canlı ördek mi?

Annemin ördekleri ve tavukları var civcivken alıp büyütüp kesiyor :)) köydeler zaten kaz hindi de bakıyordu bir ara ama onlara bakmak zormuş sanırım bıraktı :) neyse benim naif birisi olmadığıma nasıl kanaat getirdiniz bilemedim. Mesela siz kimseden teşekkür gönül alıcı bir söz vs beklemez misiniz ? Bu konuyla naifliğin alakası yok bence

Ben sizi çok iyi anladım. Ben de gerçekten çok rahatsızlık duyardım. Eşinize sert çıkmışsınız biraz ama ailesi kesinlikle hak etmiş. Anneniz damadının hatrına bunları yapıyorsa, dünürlerin de en azından sizin hatrınıza nezaketen bir teşekkür etmesi gerekir. Kabalık etmişler.

İyi de bu konunun muhatabi eşiniz veya ailesi değil. Kendi annenize göndermemesini söyleyin. Anneniz herşeye rağmen gönderiyorsa tutup eşinize böyle şeyler söylemeyin. Kimse annenize yağ ve ördek sipariş vermiyor sonuçta değil mi?
Eşim bana sizin yaptiginizi yapsa yaği fln önüne atardım. Cok cirkin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…