Görgüsüzlük mü ettim 😔

Valla 7 lt zeytinyağıda bayağı bir şey yani şu devirde.Ben sizi haklı buldum çok sinir olurum böyle şeylere .Arayıp teşekkür etmesi lazım tabiki .Ya da bir araya geldiklerinde söylemesi lazım.Benim annemde köyde oturuyor .ilk evlendiğimiz zaman kv yede koyardı bir şeyler .Teşekkürde sorun yok arayıp demesede bana söylerdi.Ama kendide yarım elma gönül alma bir etek bluz vs.al yolla demi.Kaç seneden beri getirmiyorym artik onlara bir şey.Benim annemde yaşlı zar zor yetiştiriyor zaten anca bize artık.

Sana hak verdim konu sahibi.
Esinin ailesinin de her defasinda olmasa da nadiren de olsa yarim elma gonul alma biseyler gondermesi gerekir, cunku kayinvaliden de yapiyormus ve yaptigi halde gondermiyormus.
Ustelik hediyeye bir hediyeyle karsilik vermeyi birak, dunurunu arayip bir tesekkur bile etmemek cok buyuk kabalik.
Ben de olsam kesinlikle anneme bir daha bir igne bile gondermezdim. Annenize acikca onun bu hediye huyu yuzunden esinizle araniz acildigini, karsi tarafa kizdiginiz icin bu konuyu esinizle tartistiginizi, kayinvalidenize ister istemez soguk davranip iyice huzursuzlasacaginizi soyleyin. Benim mutlulugumu, huzurumu, evliligimi dusunuyorsan bu konuda bana israr etme deyin.

Anneniz gibi olun. Hayatta herşeyin bir karşılığı yok

Eşlerinizle nasıl ilişkileriniz var ben anlamıyorum. Mesela ben eşime bunu desem bana neden böyle düşündün der. (Çünkü bence erkeklerde olayları analiz etme becerisi yok) Ben de burda yazdıklarını derim geçen yaptığı salçadan vs vermediğini, hep tek taraflı olunca değer verilmediğini düşündüğümü falan. Sonra eşim de haklısın hayatım o zaman bu yağı ve ördeği vermeyelim der. Ben de bunları biz yiyelim derim vermem yani.
Ne biliyim eşler böyle konuşmuyor mu acayip olan biz miyiz

Eşinize böyle davranmanız hoş olmamış

Aynı benim annem gibi
Herşey verir, yapar , eder. Ama karşılığında da kv de herşey verir yani bı sağ ol demesini biliyor Allah'tan. Eşinize bundan bahsetmeniz çok kötü olmuş. Annenizi arayıp hesap sormayın ortalığı karıştıran sizsiniz. Alan memnun veren memnun ..

Annenizi arayıp teşekkür etseler hoş olurmuş. Belki düşünememişlerdir, belki nasılsa size teşekkür ediyorlar iletirsiniz diye düşünüyor olabilirler.
Eşinizin yerinde olsam o laftdan sonra asla getirmezdim aileme ailenizin yolladıklarından, insanların boğazında kalır vallah, hayrını göremezler.
Anneniz zaten köyde yaşadığı için bu tarz şeyleri kendi yetiştiriyordur, yazdan kış hazırlığını yapıyordur. O yüzden salçasını vs de kendi yapıyordur kesin. Bunu bildiği için kv yollamamıştır ama bukadar içinize dert olduysa deseydiniz bir kavanoz ayırda giderken anneme getireyim diye, anlardı kadın ozaman beklentinizi.
Evet aileniz çok cömert ama siz nasibinizi alamamışsınız.

Annenize niye hesap soracaksınız. O göndermiş siz kafanıza göre engel olmaya çalışmışsınız. Asıl suç şunda değil şunda demek de moda oldu. Asıl suç annenizde değil sizde.

Ne güzel bir anne , damadını seviyor , kızının eşine değer veriyor ve damadın ailesine hediye gönderiyor , ben bu açıdan bakar mutlu olurdum.
Karşı taraf teşekkür etmiyorsa bu onların terbiyesizliği , siz hiç karışmayın , girmeyin aralarına.
Eşinize çok ayıp etmişsiniz , özür dileyin adamdan

Haksiz degilsin aslinda o kadar hediye karsiliginda tesekkuru cok gormek cok ayip. Hem arar dunurlerininde hatrini sormus olurlar karsiliklo gonuller hos olur. Sanki boyle verecekler tabi ne tesekkur edicez der gibi oluyor o kadar kisi karsi goruste ama karsi olanlara hediye geldiginde direk aliyorsunuz tesekkur etmiyormusunuz yada biri kargo ile hediye gonderdi diyelim arayip yada msj atip bir tesekkur etmiyormusunuz ben olsam bende anneme gonderme derdim he o illa gonderiyorsada annene goturme deme sansim yok o emanet artik

Kaba ve görgüsüzce davranmışsınız.. Bu eşinize söyleyeceğiniz bir durum değil. Annenizle sıkıntınızı paylaşırsınız. Annenizde bundan sonra ister gönderir ister göndermez,sizi yine alakadar etmez.

GGerçekten kötü olmuş, anneniz eşinin hatırına sen karışma diyor. Anneniz gocunmuyor görmezden gelebiliyorken sizin tepkiniz hoş olmamış. Dilin kemiği yok birden düşünmeden konuştunuz sanirim. Üzülmüştür eşiniz sizin böyle düşüncelerde olduğunuzu bilmiyorsa

Böyle bir şey yapıp da yok teşekkür yok karşılık bekleyen insanlardan nefret ediyorum. Eğer ki böyle beklentiniz varsa yapmayın, kafanız rahat olsun.

Benim de ablamla annem surekli bişey koyuyir. Kiymet bilmiyorlar. Ama yine de veriyorum yapacak bisey yok.

Aa bu durumda olan tek ben değilmişim. Benim de annem memlekete gidince koliyle meyve yollar kv me. Ama kv min anneme hiçbir şey verdiği yok teşekkür ettiği yok. Bu yaz annem memlekete gideceğim diyince meyve milden isteriz dedi. Eşim utandı onun adına. Anneme de kv me de karışmam. Nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar. Ama ben annemin yerinde olsam yapmam ne gerek var ,kv mler hatır gönül bilen insanlar değiller..

haklı yönleriniz var
bende olsam salça olayından sonra özellikle kızardım ve kv ye direk tepki verirdim
insan bir anneme de ayırır anne düşünemedin herhalde diye mutlaka çarpardım lafı

ama babasının arayıp birde babasının arayıp teşekkür etmesi olayı çok komik geldi kusura bakmayın
baba ne alaka yani? hee evde k.peder yemek pişiriyorsa olabilir tabi

benzer bırseyı ben yasadım aılem cok sever bırseyler yapmayı babam da annemde oyle , kayınvalıdem ve kayınpederıme hakettıklerınden fazlasını yapmaya calıstıkları an babamı uyardım yapmayın onlar sızın gıbı dusunmuyor o babayda dünürse sende oylesın bırak bırazda onlar senı saysın sevsın senın verdıgın kadar degerı hak etmıyorlar dedım

esım normalde aılem hatalı dıyebılecek bır ınsan ondan asla da cekınmem ama boyle bır konusma yaptıgımdan esımın haberı yok cunku yuz goz olmaya gerek yok aılesıyle ılgılı boyle fıkrımı bılmese de olur ona bunu soyledıgımde aılemlede benzer konusma yapacagımı bılır aıleme karsı mahcup da olabılır o yuzden hıc esımı karıstırmam dırekt aılemle konusurum kı oyle yaptım

sız esınıze soyleyerek cok buyuk hata etmıssınız hem utandırmıs hem kırmıssınızdır kendınızı onun yerıne koyun
keske sadece annenızle konussaydınız

Bence çok haklısın. Benim de annem ilk evlendiğim zamanlar her şeyi yollardı kayınvalideme sizinki gibi bi arayıp teşekkür bile etmezlerdi, bende uyardım annemi koyma bişey götürmem artık diye. O kadın saygısından, sevgisinden hediye yolluyorsa bi arayıp teşekkür etmek bu kadar zor değil.

Yazdığınızı anlayıp analiz etmek için beynimi süper modta kullanmak zorunda kaldım. Cevap ise size ne? Alan memnun veren memnun. Siz sadece kargocusunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…