görgüsüzlük sinirden ölüyorum

10 lira kavun
50 kuruş çikolata
oooo bütün maddi sıkıntıları aşacak kadar büyük miktarda paralarmış
eee ne olacak şimdi
eşim bana yapsa bu durumu kahrolurdum ben...
Kavuna 10 lira verdim derken kilosunu hesaplamak icin soyledi. Bir arkadas da madem geleniniz gideniniz cok ikiser ucer tane alin dedi, elimiz dar nasil alayim dedi konu sahibi. Ben anlamiyorum ya kadina amma yuklenilmis. Paylasimci olun bilmem ne diye sayfalardir yaziliyor, sizin dolabinizdan gelip arsiz arsiz yemek yense cok mu hosunuza gider gulumseyerek mi bakarsiniz acaba?
Lafim sadece size degil, sizi alintilayarak fikir beyan ettim.

denedim herseyi ama bu insanı tanısanız ne demek istediğimi anlarsınız küfretsen güler o derece

bence mevzu yedıgı kavun degıl
yanı takıldıgın buysa takıldıgın yer yanlıs

adam butun dolapları acıp kurcalıyormus ya
ben bundan rahatsız oldum
kavun son damlaydı taşıran bardagı darlandım konuşacak kimsem yoktu yazdım buraya am sagolsun bi kaç arkadaş moralimi daha bozdular

Bu nasıl bir konuşma şekli.Konuşmayı bilmeyen,kalkıp burda görgü eğitimi veriyor.Kavunun standart büyüklüğü belli.Sana çok büyük geliyorsa bilemem.10 liralık kavun büyük olsun demenden belli.10 lira yaaa 10 lira.Siz kavunu karpuzu 2 lira mı sanıyorsunuz.

Senin babanla aranda mutfağa girip dolabını açacak kadar hukuk yoksa,o sizin aile ilişkilerinizle alakalı.
Bilmem kaç küsür yaşında insanları değiştirip terbiye edemeyeceğimize göre hoşgörüyle yaklaşıp,daha makul bir yolla uyarabiliriz.Görgü nezaket bunu gerektirir.Sana göre görgüsüzlüktür,o insana göre samimiyettir.Bir yabancıdan da bahsedilmiyor ayrıca.Tamamen karşılıklı ilişkilere dayanan davranış biçimi bu.

Ayrıca benim fikrim bu yönde diye,hiç mii büyük kavun görmeDİN diye yargılamak görgü kurallarının neresinde mevcut.

Ya hu 3 yaşında minik bir oğlancığın canı bir şey çekmiş. Annesi gidip son parasıyla almış gelmiş.
Onu da homini gırtlak bir dede oturup yemiş.
5 kiloluk kavun la bu? Doyumluk yeme de tadımlık ye! 3 dilim de yesen 10 dilim de yesen fark etmeyecek!
Bizde çocuk mühimdir, canı istemişse alınır, gözü kalmasın diye. Bunu da en az yarım asrı devirmiş dedesi oturup yemez!

Hiç unutmam küçüktüm daha, bakkalın önünde can eriği görmüştüm. Nasıl canım çekmişti anlatamam, anneme söylemiştim. O zaman bizim de durumumuz kötüymüş sanırım alamamıştı. Hala can eriğine karşı biz zaafım var. Nasıl gözüm kaldıysa.
Ben çocuğa kıyamam yani. Ne demek çocuğun öğününü 1 oturuşta mideye indirmek ya! Utanmadan bir de çocuğun çikolatasını yemiş kocaman adam! Sen çikolata yemesen ne oluyor acaba?
Bir de şunu savunanlar olmuş. Eh oldu o zaman çocuklarınızın rızklarını dağıtın pis boğazlara!

inanın tek bi elmam olsa bölüp kv deyle paylştım zamanında ben cimri yemek sakınan biri değilim

denedim herseyi ama bu insanı tanısanız ne demek istediğimi anlarsınız küfretsen güler o derece
O zaman bende küfrederim
Çok sabırlı bir o kadar da tezcanlıyımdır ama İnsanlarla uğraşmaya bayılırım
Eşim yenmişe içmişe hiç karışmaz bizde de var sizdekiler gibi tipler biz sadece gülüyoruz

galiba beni kast ediyorsunuz ama
Allah hakkı için şu konuda ki bütün yorumlarımı okuyun
Konu sahibi ne tavsiye verirsek verelim yapmam diyor
Sakla diyorum buluyorlar diyor
Çalış diyorum maaşımı yerler diyor
Kapıyı açma diyorum kırıyorlar diyor
İnan üzüldüğüm için saatlerdir kafa yoruyorum ne yapılabilir diye
Muhalefet olmak için değil

demek ki sizinkiler az bi arları kalmış

yapılacak tekşey boşanmak ondada çocugumu rahat bırakmazlar bu kezde hemde dedikoları kesmezler annem boşan gel ama kızım ama başkalrı için yuvanı yıkma çocugunun boynunuı bükme dedi sabret dedi

neler nelr yaptım inan artık gücüm kalmadı beni ve eşimi tanıyan herkes çalışmasın sargoz baban onu da yer dediler inanın adam da kv de de o kadar arsızlarki

İş kocanda bitiyor işte. Seni değilse bile evladını düşünmesi lazım. Ne yap ne et kocanı ikna et. Sakın aynı apartmana taşınmayın.

Sırf senin tavrın yüzünden böyle yapıyorum palavrası erkeklerin 1 numaralı yalanıdır hem de karşısındakine suçlu hissettirerek. Kanma, inanma, diren.

" Canım babanın maşallahı var hepimizi GÖMER!"

İlahi çok tatlısınız, hiç güleceğim yoktu. Ama utandırma ve emrivaki taktiği belki işe yarar, haklısınız. Denemek lazım?

Her ne kadar oğlunun evi de olsa, öyle davranması görgüsüzlük gerçekten..
Gelir, " kızım içim yandı, dolabında meyve falan varsa getirir misin? " dese, insan zevkle ikram eder.
Ama fare gibi dolabı tırtıklamak, kaşıkla kavuna dalmak, kendi getireceği yerde torunun çikolatasını yemek görgüsüzlüğün daniskasıdır..

Çoğu kv ve kp'de olduğu gibi, ' oğlumun evi benim evimdir, burada tabi ki rahat olacağım ' ı dayatmaya çalışıyorlar..

başka evlerede bakıyoruz ama kiralar uçmuş o ev in fiyatı bize uygun ne yapacagımı şaşırdım daha 2 gün önce bir eve baktık 650 tl diyor

Kim ne yorum yapmış bakmadım, genelde böyle bir hava var baştan beri.
Yapamıyorsa da yapamaz ve kendi çeker ne denebilir ki? Herkes her şeyi icraata dökemez, kadın anlatıp rahatlamak istedi belki de sadece. Ben de not yaz dolaba dedim, ona da "Anlamazlar" dedi. Ne diyeyim? "O halde kpin dolabı komple yesin de gör" mü diyeyim?

Neyse. Çözüme kavuşur umarım derdi. Çünkü gerçekten sinir bozucu.

canım inanın defalarca dedim açık açık söyledim eşimle birbirimize girdik ama anlamıyorlar eşimde bıktım artık diyor

başka evlerede bakıyoruz ama kiralar uçmuş o ev in fiyatı bize uygun ne yapacagımı şaşırdım daha 2 gün önce bir eve baktık 650 tl diyor

Nerede yaşıyorsun? Sen de çalışsan annen çocuğuna bakar mı?

ne kadar yediğine değil de, buzdolabını fln açıp almasındaki rahatlığa takıldım.
zaten kavun mesele değil tek sorun son 10 tl mi kavuna verdim çocugum için ama kp der hepsini tek hamlede yedi diger 10 tl yede yesillik ve 3 muz aldım ALLAH TAN muzu görmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…