‘Görmemişsin’ dedi..

Şu an seninle uğraşamam diyen bir sevgiliye, benimle uğraşmasını gerektirecek tek bir saniye bile ayırmazdım.
Bu kadar konuştuğuna göre sizi seviyor olmalı, kestirip atmamış.
Söylediklerini samimi buldum adamın.

Haketmissiniz ne demek yahu? Kimse böyle çirkin sözleri hak etmez. Konu sahibi yanlış yapmış bile olsa kullanılan kelimeler çok terbiyesizce. Herhalde daha ciddi bir tartiama olsa ve 2 tokat yese cildirtmasaydiniz diyecektiniz. Kadın kendine hak görüyor ya bunları hayret ediyorum.
Yahu siz ne diyorsunuz?
Ben dayağı mı hakareti mi haketmiş dedim?
Size hakaret etmesi çok mu doğru dedim. Böyle bir ibare varsa bir zahmet alıntılayabilir misiniz?
"haksızsınız ve trip atılmasını haketmişsiniz" anlamında dedim.
Çocuğun tavrının zaten hoş olmadığını belirtmişim orada.
Evet çocuğun tavrı hoş değil, hatta berbat. Erkek arkadaşı bırakın sıradan bir arkadaş bile o hakaretleri edemez kimseye.
Ama bir kızın da ona değer verip merak eden erkek arkadaşınla "şimdi seninle uğraşamam" demesi yanlış. Orada "müsade istiyorum" demek yerine "kuzenim fenalaştı, 1 2 saat sonra seni ararım, beni merak etme." tarzı birşey yazmak çok mu zor.
Kendi adıma empati yapıyorum, biri beni endişelendirip daha sonra 1 2 saat bana cevap vermese olayı öğrenince acayip sinirlenirim. "endişelendirecek ne vardı, hemen söyleyebilirdin" diye trip atarım.
Bu arada beni bir yorumumla eleştirmeyin rica ederim, diğer yorumlarımı da bir okuyun ya da ne demek istediğimi anlayın. Her şekilde hemcinslerimi savunan biriyim. Ama konu sahibi hata yapmış, evet oğlanın geri dönüşü çok hadsizce ama konu sahibinin hatası ile olaylar buraya gelmiş. Neyse.

Kadın zaten söylemiş.Kuzen ayrıntısını söylememiş bir tek.
''durum var 1 2 saat müsade istiyorum senden eve gidince anlatıcam ''
Bunun üzerine kadını 20 kere aramış.Yapmayın lütfen,karşınızdaki size böyle bir şey söyleyince telefonla boğuyor musunuz insanları ?

Adam boğmamış ki gerekli izahat verilmediği için endişelenmiş, konu sahibi de panikle kaba davranmış, sonradan biraz gönül almak ne kadar zor olabilir ki
Ha keza kendim olarak bakarsam olaya ; bana telefonda seninle uğraşamam diyen birini bir daha asla aramam, tozumu bile bulamaz

Yahu siz ne diyorsunuz?
Ben dayağı mı hakareti mi haketmiş dedim?
Size hakaret etmesi çok mu doğru dedim. Böyle bir ibare varsa bir zahmet alıntılayabilir misiniz?
"haksızsınız ve trip atılmasını haketmişsiniz" anlamında dedim.
Çocuğun tavrının zaten hoş olmadığını belirtmişim orada.
Evet çocuğun tavrı hoş değil, hatta berbat. Erkek arkadaşı bırakın sıradan bir arkadaş bile o hakaretleri edemez kimseye.
Ama bir kızın da ona değer verip merak eden erkek arkadaşınla "şimdi seninle uğraşamam" demesi yanlış. Orada "müsade istiyorum" demek yerine "kuzenim fenalaştı, 1 2 saat sonra seni ararım, beni merak etme." tarzı birşey yazmak çok mu zor.
Kendi adıma empati yapıyorum, biri beni endişelendirip daha sonra 1 2 saat bana cevap vermese olayı öğrenince acayip sinirlenirim. "endişelendirecek ne vardı, hemen söyleyebilirdin" diye trip atarım.
Bu arada beni bir yorumumla eleştirmeyin rica ederim, diğer yorumlarımı da bir okuyun ya da ne demek istediğimi anlayın. Her şekilde hemcinslerimi savunan biriyim. Ama konu sahibi hata yapmış, evet oğlanın geri dönüşü çok hadsizce ama konu sahibinin hatası ile olaylar buraya gelmiş. Neyse.
Siz başlatmışsınız ve haketmişsiniz.
Onun tavrı da hoş değil ama seninle uğraşamam diyerek onu adam yerine koymamışsınız.
Yazmissiniz.
Dolayısı ile bu cümlelerden sadece trip kısmını hak ettiği ama sözleri hak etmedigi anlasilmiyor kusura bakmayın. Acele ile ya da özet olarak ya da anlasilacagi varsayılarak yazdiysaniz bile okuyunca anlaşılan olayı bütünüyle hak ettiği. Ben ne yapabilirim

Evet, kavga esnasında söyledi bunu..
Olayı baştan anlatmam gerekirse;
Psikolojik rahatsızlıkları olan ve tedavi gören bir kuzenim var. 2 gün önce beraber bi alışveriş merkezine gittik ve orada sinir krizi geçirip kendini yerlere attı.. ben de o sırada erkek arkadaşıma ‘bir durum var 1 2 saat müsade istiyorum senden eve gidince anlatıcam’ dedim ve kuzenimle ilgilendim.. buraya kadar sorun yok. Bunun üzerine 20 kere aradı, merak etmiş açamadım o an. En sonunda açtım ve ailevi birşey şuan seninle uğraşamam diyip kapattım. Eve geldiğimde de anlattım tüm olayı bana destek oldu vs. Gerçekten zor durumdaydım onca insanın içinde sinir krizi geçiren biriyle ilgilenmek başıma ilk defa gelen bir şey ve çok zordu benim için. Benim de sinirlerim bozuldu, başıma çok fena ağrı girdi..
Neyse olayı erkek arkadaşıma anlattıktan 2 saat sonra, bana o an ‘müsade istiyorum’ yazmak yerine ‘kuzenim fenalaştı’ diye yazmam gerektiğini, meraktan deliye döndüğünü benim hatalı olduğumu onu insan yerine koymadığını söyledi. Ben de haber verdiğim için ve eve gelince de olayı zaten anlattığım için kendimi hatalı görmedim tartışma büyüdü.. Bana sen sevgi ilgi görmemişsin, sana şerefsiz gevşek biri olmak lazım, götünde pervane olduğum içim böyle oluyor dedi..
Ben de ayrılmak istediğimi söyledim. Bu sözler bana göre çok ağır çünkü. O ise hakaret amacıyla söylemediğini, hakaret olmadığını savunuyor.
Sizce hakaret değil mi ben mi abartıyorum?
O an benim ne halde olduğumu bilip, başımın hala ağrıdan çatladığını bilip böyle yapması normal mi?
sizde müsait değilim diyeceğinize kuzenim fenalastı sonra ararım deseydiniz

Siz başlatmışsınız ve haketmişsiniz.
Onun tavrı da hoş değil ama seninle uğraşamam diyerek onu adam yerine koymamışsınız.
Yazmissiniz.
Dolayısı ile bu cümlelerden sadece trip kısmını hak ettiği ama sözleri hak etmedigi anlasilmiyor kusura bakmayın. Acele ile ya da özet olarak ya da anlasilacagi varsayılarak yazdiysaniz bile okuyunca anlaşılan olayı bütünüyle hak ettiği. Ben ne yapabilirim
E ben orada "adam sana küfür etmekle haklı" yazmadığıma göre arkadaşım. Ben orada zaten adamın tavrı hoş değil demişim. Adamın tavrını desteklemiyorum yani. Keşke yorumu anlayamadığınızı belirtseydiniz bana yürümeden önce.
Ha konuya gelince "seninle uğraşamam" diyen bir sevgiliyle bir daha muhatap olmayıp benimle uğraşacak bir sevgili bulurdum. :) bir ilişkide karşı taraf şımarık cevaplar verince aşırı irrite olur karşıdaki insan. Oğlanı da anlıyorum yani.

Benim asıl kırıldığım bu kavgayı ve sözleri olayın olduğu gün çıkarması, söylemesi.. ertesi gün söylese belki bu kadar alınmazdım ama zor bir gece geçirmişim, eve geldiğimde sinir krizi geçiren kuzenimin kardeşi bize geldi ağlıyor onu teselli ediyorum ve başım ağrıdan çatlıyor. Bu kavgayı çıkarması yeri miydi? O an müsade istemek aklına gelmiş diye düşünmesi çok mu zor? Bana diyor ki; seni sevdiğim için allah Benim belamı versin.. ben onu ne aldattım ne yalan söyledim.. ben mi abartıyorum

Adam boğmamış ki gerekli izahat verilmediği için endişelenmiş, konu sahibi de panikle kaba davranmış, sonradan biraz gönül almak ne kadar zor olabilir ki
Ha keza kendim olarak bakarsam olaya ; bana telefonda seninle uğraşamam diyen birini bir daha asla aramam, tozumu bile bulamaz

Gerekli izahat zaten verilecek,20 kere arayıp karşıdakini daha da panik içine sokmasına gerek yok bana kalırsa.
Biri beni 2 kere meşgule atsa ben ''meşgul'' olduğunu anlarım mesela veya yanıt vermese telefona,üstelik şunu söylemişken ''durum var 1 2 saat müsade istiyorum senden eve gidince anlatıcam '' en fazla bir kere ararım,meşgulse zorlamam ''işin bitince dönersin o zaman haber bekliyorum'' diye mesaj atar bırakırım.O insan zaten yardımımı istese bunu başta söyler,diğer türlü sırf merakım için panik altında olan ve belli ki meşgul olan bir insanı aralıksız aramak bana kalırsa saygısızlık.Sevgili de olsa,eş de olsa karşıdaki insanın sözüne güvenip öyle davranacaksın.

Evet, kavga esnasında söyledi bunu..
Olayı baştan anlatmam gerekirse;
Psikolojik rahatsızlıkları olan ve tedavi gören bir kuzenim var. 2 gün önce beraber bi alışveriş merkezine gittik ve orada sinir krizi geçirip kendini yerlere attı.. ben de o sırada erkek arkadaşıma ‘bir durum var 1 2 saat müsade istiyorum senden eve gidince anlatıcam’ dedim ve kuzenimle ilgilendim.. buraya kadar sorun yok. Bunun üzerine 20 kere aradı, merak etmiş açamadım o an. En sonunda açtım ve ailevi birşey şuan seninle uğraşamam diyip kapattım. Eve geldiğimde de anlattım tüm olayı bana destek oldu vs. Gerçekten zor durumdaydım onca insanın içinde sinir krizi geçiren biriyle ilgilenmek başıma ilk defa gelen bir şey ve çok zordu benim için. Benim de sinirlerim bozuldu, başıma çok fena ağrı girdi..
Neyse olayı erkek arkadaşıma anlattıktan 2 saat sonra, bana o an ‘müsade istiyorum’ yazmak yerine ‘kuzenim fenalaştı’ diye yazmam gerektiğini, meraktan deliye döndüğünü benim hatalı olduğumu onu insan yerine koymadığını söyledi. Ben de haber verdiğim için ve eve gelince de olayı zaten anlattığım için kendimi hatalı görmedim tartışma büyüdü.. Bana sen sevgi ilgi görmemişsin, sana şerefsiz gevşek biri olmak lazım, götünde pervane olduğum içim böyle oluyor dedi..
Ben de ayrılmak istediğimi söyledim. Bu sözler bana göre çok ağır çünkü. O ise hakaret amacıyla söylemediğini, hakaret olmadığını savunuyor.
Sizce hakaret değil mi ben mi abartıyorum?
O an benim ne halde olduğumu bilip, başımın hala ağrıdan çatladığını bilip böyle yapması normal mi?
Şuan seninle uğraşamam diyip kapatırsan aklına Herşey gelir kusura bakma ama haklı biraz üstüne düşüyor diye şımarıklık yapmışsın sende ama böyle hareket etme birdaha bensiz yapamaz dediğimiz insanlar bir başkasınıda çok güzel adapte oluyor sonra kaçana üzülürsün

ben konu sahıbını haklı buldum

ortada sinir krızı gecıren bırı var onunla ılgılenıyor konu sahıbı ve tabıkı oncelık o esnada kuzene aıt , bır sanıye musade ıstıyorum demıs sevgılısı merak etmesın dıye ve demesıne ragmen sankı dememıs gıbı ısrarla sapık gıbı telefonunu arıyor sevgılısı rahatsızlık verıyor

ben olsam bende o esnada senınle suan hıc ugrasamam derdım.zaten derdı basından askın ve zaten bır sanıye musade ıstıyorum demıs ortamın gerektırdıgı kadar . zaten musade dıyerek musaıt olunca donucem demıs oluyorsunuz yanı bekle ısım var demıs oluyorsunuz onun sakınce sızı beklemesı gerekıyordu

farzedelım kı oda cok panıkledıgınden gerılmıs sıze bu yuzden cıkısmıs olsun bunun karsılıgı kufur olmamalıydı, boyle zamanlarda sinirler gergın olur , kendısı sıze yeterı kadar gerılmıssın neyse sorunun ustesınden gelmıssın sıkma canını demesı gerekırdı uzatmamalıydı

ego sorunu yasayıp kufur eden adam yarın bırgun de yemege salca koymussun dıye kufur eder kufur ederek zaten haksızlıgını sabıtlemıs ıspatlamıs kufur sıddetın bır cesıdıdır ve ahlak eksıklıgınden olur bukadar basıt

tam aksıne ben bukadar basıt bırsey ıcın oyle terbıyesız konusan adamla devam etmezdım

Son düzenleme:
Görmemissin diyince görgüsüzsün dedi sandım
Ablacım kelimeleri neden yarım yantalak kullanıyorsun.
Adama da aynısını yapmıssın🙈
Kuzenim sinir krizi gecirdi arıcam de bitti gitti.
Adam ayrı öküz o da baska konu.

Bi konuşmada şahsına hitaben göt ve şerefsiz deniyorsa evet hakarettir. Diyelim ki siz hatalısınız her hatanızda bayramlık ağzını açacaksa ohooo. İyi yapmışsınız yol vermekle

Konu sahibine şerefsiz dememiş. Konu sahibinin şerefsiz birine layık olduğunu söylemiş. Ve bence bu da büyük bir hakaret.

Benim asıl kırıldığım bu kavgayı ve sözleri olayın olduğu gün çıkarması, söylemesi.. ertesi gün söylese belki bu kadar alınmazdım ama zor bir gece geçirmişim, eve geldiğimde sinir krizi geçiren kuzenimin kardeşi bize geldi ağlıyor onu teselli ediyorum ve başım ağrıdan çatlıyor. Bu kavgayı çıkarması yeri miydi? O an müsade istemek aklına gelmiş diye düşünmesi çok mu zor? Bana diyor ki; seni sevdiğim için allah Benim belamı versin.. ben onu ne aldattım ne yalan söyledim.. ben mi abartıyorum
Genelde yorumların geneline katılırım. Ama bu sefer katılamadım. Haksız olduğunuzu düşünmüyorum, dolayısıyla erkek arkadaşınızın haklı olduğunu da. Yazıyı okurken gözümde olay canlandı kuzenim sinir krizi geçirse yanımda telefonu açmam bile, muhtemelen arayan olursa da meşgule atarım ki meşgulümdür, bu eşim de olsa sevgilim de olsa böyle. Ha o da şu an konuşamıyor diye anlar zaten. Kaldı ki sen 1-2 saat meşgulüm sonra anlatacağım demişsin, en sinir olduğun şey böyle bir rica ettikten sonra 20 kere aranmaktır. Asıl onun yaptığı terbiyesizlik benim gözümde. Senle uğraşamam demek kötü olmuş ama, meşgulüm dedikten sonra sizi hiçe sayıp bu kadar aranınca demiş olmanızı da garipsemedim.

Buna bozulduğunu da daha güzel dile getirebilir, millet canıyla uğraşırken hakaret etmesi terbiyesini göstermiştir. Bir gün sonra “canım aklım sende kaldı, bir daha biraz daha açıklayıcı olursan sevinirim. Ayrıca şu şu kelimeler olmadı, çok kırıldım” demiş olsa siz de gönlünü almak için çabalardınız diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back
X