• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görücü sorunsalı yardımm ???

Yenge kaynına kız beğeniyo ayrı bir komedi zaten, bu iş olsa ilerde sittin sene dinle dur benim sayemde evlendiniz türküsünü

Burda elti evli kayınbiraderine kız ayarlamış. Eş konu açmıştı ..

O geldi aklıma kusura bakmayın ama Ada'm evli mi yoksa?

görücü usulu evlenmeyi kabul eden biri bence memleketi yüzünden beğenilmemeye çok şaşırmamalı yani.

Burda elti evli kayınbiraderine kız ayarlamış. Eş konu açmıştı ..

O geldi aklıma kusura bakmayın ama Ada'm evli mi yoksa?

Yok ya zannetmiyorum. Yasi var ama deildir. Hatta abla demis isi o kadar iyi iste cocugu cok ovuyosun ama bu yasa kadar madem niye bekledi acaba bi kusurumu var diyo insan demisti. Belki bl hastaligi filan mi var. Bilemeyjz tabk

görücü usulu evlenmeyi kabul eden biri bence memleketi yüzünden beğenilmemeye çok şaşırmamalı yani.

Yoo sasirmadim zaten. Diger mesajlarimda da belirttim benjm ailemde takilir. Hatta ailemde dogumu diyince korkmakta haklklar diyo. Ayrica goruxu usulude tanisip bakicaz anlasirsak olur anlasmazsak olmaz. Ha arkadas ortaminda bi kez gordugun biriyle gorusmussun ha boyle gorusmussun bence bi farki yok. Begenmezse bi taraf zafen gorusmez bi daha olur biter

bende ilk defa kabul ettim ama isin icinde bisey var mi bilemem

arkadaşlar iş yerindeki bir abla birinden bahsetti. beni görmüş iş yerinde beğenmişler. yenge ve abi beğenmiş. abisi kardeşine düşünmüş. kardeşi burada yaşamıyor. özel şirkette çalışıyormuş. yurt dışına gidip geliyormuş. 1 ay önce abla bana dedi görüşürmüsün diye. bende şu an düşünmüyorum dedim. bir ay geçti aradan. yengesi gelip konuşmak istemiş ablaya direk konuya girsem demiş. abla da sen bilirsin demiş. tabi bu arada abla sürekli görüş görüş çok iyidir diye aklıma girdi.

yengesi geldi tanıştık çok tatlı biri sevdim. tanıştıktan sonra ablaya tatlı kız işte kaynım gelince görüşmek isterse görüşürler anlaşırlarsa olur demiş. aradan 2 hafta geçti. abla dedi ki yurtdışından gelmiş yakında buraya gelecekmiş görüşücek misin. bende biraz düşünüyim dedim. abla ertesi gün sordu. tamam dedim görüşiyim.
ne zaman gelicekmiş diye sordum merak ettim. o da tamam sorayım dedi. sen de olsan yanımızda dedim. o da olur dedi biraz oturur kalkarım dedi. onu bile ayarladık düşünün.

sonra da 3 gün oldu abla bana hiçbişey demedi konusunu dahi açmadı. annem doğulu demiştim. onun detayını sordu. doğulu ama istanbulda büyümüş dedim. e öyle desene dedi. doğulu diyince korkuyo herkes dimi dedim ama alakası yok. e yani öyle deme dedi.

bana biraz annem doğulu diye sanki caydılar gibi geldi çünkü abla mutlaka bişey derdi. yani kadına da demiştim. sizce napıyim bu durumda? sessiz kalmaya devam mı ediyim? yada direk vazmı geçtim desem. aslında sonradan görüşmekte istemiştim.
Büyük ihtimalle bu olaylar çocuğun haberi olmadan gelişmiş olabilir belkide çocuk istemiyo bence sessiz kal hevesli görünme derim olucağı varsa olur zatn görücü usülü onlar senin peşinde koşsunlar ;)

Yoo sasirmadim zaten. Diger mesajlarimda da belirttim benjm ailemde takilir. Hatta ailemde dogumu diyince korkmakta haklklar diyo. Ayrica goruxu usulude tanisip bakicaz anlasirsak olur anlasmazsak olmaz. Ha arkadas ortaminda bi kez gordugun biriyle gorusmussun ha boyle gorusmussun bence bi farki yok. Begenmezse bi taraf zafen gorusmez bi daha olur biter

bende ilk defa kabul ettim ama isin icinde bisey var mi bilemem
arkadaş ortamında kendin görüp direkt beğenip belki birbirinize numaralarınızı veriyorsunuz. ancak görücü usulünde biri geliyor seni beğeniyor uzun uzun izliyor, oturmana kalkmana bakıyor. eş adayına değil kendi ailesine uygun mu diye hesaplıyor sonra araya bir ara bulucu koyuyor. bu bana itici geliyor sadece. umarım hayırlısı olur canım :)

Büyük ihtimalle bu olaylar çocuğun haberi olmadan gelişmiş olabilir belkide çocuk istemiyo bence sessiz kal hevesli görünme derim olucağı varsa olur zatn görücü usülü onlar senin peşinde koşsunlar :KK66:

Eğer böyleyse art niyet ararım. Çünkü bana kaç kere diyip gelip konuşup sonra tekrar arayıp emin oluyor çocuğa demiyorsa gerçekten çok komik.. Ama o da geçti aklımdan bi tane kadın öyle yapmıştı çünkü ne acaip insanlar var

arkadaş ortamında kendin görüp direkt beğenip belki birbirinize numaralarınızı veriyorsunuz. ancak görücü usulünde biri geliyor seni beğeniyor uzun uzun izliyor, oturmana kalkmana bakıyor. eş adayına değil kendi ailesine uygun mu diye hesaplıyor sonra araya bir ara bulucu koyuyor. bu bana itici geliyor sadece. umarım hayırlısı olur canım :)

Aslında bir açıdan da güzel bence. Düşünsene ailesi zaten beğenmiş oluyor ve eğer olucaksa iş cidden şanslı oluyorsun bu açıdan.

arkadaşlar iş yerindeki bir abla birinden bahsetti. beni görmüş iş yerinde beğenmişler. yenge ve abi beğenmiş. abisi kardeşine düşünmüş. kardeşi burada yaşamıyor. özel şirkette çalışıyormuş. yurt dışına gidip geliyormuş. 1 ay önce abla bana dedi görüşürmüsün diye. bende şu an düşünmüyorum dedim. bir ay geçti aradan. yengesi gelip konuşmak istemiş ablaya direk konuya girsem demiş. abla da sen bilirsin demiş. tabi bu arada abla sürekli görüş görüş çok iyidir diye aklıma girdi.

yengesi geldi tanıştık çok tatlı biri sevdim. tanıştıktan sonra ablaya tatlı kız işte kaynım gelince görüşmek isterse görüşürler anlaşırlarsa olur demiş. aradan 2 hafta geçti. abla dedi ki yurtdışından gelmiş yakında buraya gelecekmiş görüşücek misin. bende biraz düşünüyim dedim. abla ertesi gün sordu. tamam dedim görüşiyim.
ne zaman gelicekmiş diye sordum merak ettim. o da tamam sorayım dedi. sen de olsan yanımızda dedim. o da olur dedi biraz oturur kalkarım dedi. onu bile ayarladık düşünün.

sonra da 3 gün oldu abla bana hiçbişey demedi konusunu dahi açmadı. annem doğulu demiştim. onun detayını sordu. doğulu ama istanbulda büyümüş dedim. e öyle desene dedi. doğulu diyince korkuyo herkes dimi dedim ama alakası yok. e yani öyle deme dedi.

bana biraz annem doğulu diye sanki caydılar gibi geldi çünkü abla mutlaka bişey derdi. yani kadına da demiştim. sizce napıyim bu durumda? sessiz kalmaya devam mı ediyim? yada direk vazmı geçtim desem. aslında sonradan görüşmekte istemiştim.
Sessiz kal. Halen bu ülkede doğu da batı da Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında olduğunu düşünmeyip sorun yapanlar var demek ki.

Konuyu gündeme getirenler onlar, seni görüşmeye ikna etmeye çalışanlar onlar
Sessiz kal sorma bile
Eğer gelirlerse hala istiyorsan bir görüşür bakarsın
Belki bu arada başkası bile girebilir hayatına belli olmaz
Bir beklenti yaratılmış ama karşına gelince belkide hiç hoşlanmayacaksın
Takma bile kafana sen hayatına devam et
Nasipse zaten olur

Sessiz kal. Halen bu ülkede doğu da batı da Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında olduğunu düşünmeyip sorun yapanlar var demek ki.

Sessiz kalıcam ya haklılar biraz. Benim ailemde öylr mesela onları duyunca ailemde ay oralılar da içkici olur diye yorum yaptı o yüzden kınayamam

Konuyu gündeme getirenler onlar, seni görüşmeye ikna etmeye çalışanlar onlar
Sessiz kal sorma bile
Eğer gelirlerse hala istiyorsan bir görüşür bakarsın
Belki bu arada başkası bile girebilir hayatına belli olmaz
Bir beklenti yaratılmış ama karşına gelince belkide hiç hoşlanmayacaksın
Takma bile kafana sen hayatına devam et
Nasipse zaten olur

Haklısınız. Diyen onlar zaten ben bişey demem onlar söylemedikçe demedimde. Yengeyi gördükten beride 2-3 hafta geçti. O zaman da dedim heralde vazgeçtiler. Sonra bidaha aradı şimdi yine ses yok. Hatta acaba çocuk direk benimle görüşmek için gelicekte o yüzden mi bu kadar arıyolar dedim. Ama gene ses yok. Bakalım dediğin gibi nasipse olur hayırlıysa olsun sağolun

İyi de sen neden dedin ki doğulu diye belirtmene gerek yoktu bence doğusuda batısıda güneyi de kuzeyide hepimiz bu cografyanın insanıyız.Bence başka bir şey annenle alakalı oldğunu sanmam.Nasip olduktan sonra farketmez istersen kuzey kutubundan olsun.

Back
X