görücü usulü evlilik ne demek!

bazı insanlar direk 'aaaa sen de mi görücü usulü evlendin üniden birini bulamadın mı diye soruyorlar.. inanır mısın bazen burun kıvıranını bile gördüm.. neyse ne diyelim ne şekilde olursa olsun Allah herkezi mutlu mesut etsin

şu cümleleriniz, sizi neden gocunduruyor sorumun cevabı oldu.
ya umursamayacaksınız ya da oturup biz iyice tanıyarak evlendik, çok da mutluyuz diye laf anlatacaksınız. bence umursamayın.

hayır içerlemedim :6: ama günümüzde insanların çoğu neden mesafeli yaklaşır diye sormak istedim.. ve aslında öyle olmadığını ve aile vasıtasıyla tanışanların da birbirlerini tanıyıp sevebileceklerini göstermek söylemek istedim...

Kesinlikle katılıyorum hatta bazen görücü usülü evliliklerin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.. :42: Çünkü bütün her şeyi evlilikte yaşıyorsun birbirini tanıyorsun seviyorsun aşık olabiliyorsun felan.. Ve görücü usülü evliliklerde saygı ön planda oluyor.. Aslında o ya da bu fark etmez kişi her türlü saygısını, sevgisini, dürüstlüğünü, samimiyetini ve en önemlisi sadakatini koruduktan sonra her evlilik yürür :6:

kimi sizin kadar şanslı olur ama maalesef görücü usulü bazen öyle işlemiyor.
Benim oda arkadaşım mesela,ailesi görmüş ailesi beğenmiş ailesi sevmiş..tanıştırdılar ,kızın istemiyorum demeleri çeşitli vaadler duygu sömürüleri ve karşı tarafın en mükemmel koca adayı maskeleriyle bastırıldı.
üstelik ciddi düşünmese de bir sevgilisi vardı kızın o zamanlar.Yani böyle bir evlilik sahibi insan konu açtığında sormak insanların hakkı.
"severek-onaylayarak-aşkla bekleyerek" mi evlendiniz yoksa "ailenizin onayıyla,çok içinize sinmeden mi" diye
işte sizin yazdığınız gibi soruş tarzı bu olursa normal bence.. dedim ya kimisi aile vasıtasıyla evlenenler kötü bişy yapmış gibi bakıyolar olaya..

arkadaşınız için üzüldüm.. maalesef böyle olaylar sık sık yaşanabiliyor..ama ailesinin yaptıkları bırakın görücü usülü diye adlandırılmayı hiç bi usul altında adlandırılamaz herhalde...

Eskiden görücü usulüyle evlenenler,bi tanistiklarinda görürler birbirlerini,sonra sözde,nisanda,dügünde ve hooooop yatak odasina... Kizada pek sorulmaz istiyonmu diye sorulsada kiz hayir demeye cesaret edemezbaski yüzünden ama erkek bir adim öndedir cogunlukla ve genelde kizi görmüs begenmistir ama tanimadan evlenirler maalesef günümüzdede hala böyle olaylar var, aaaa yürümezmi? Yürüye bilir zamanla asik oluna bilir burda karakterler önemli... Nasil tanisilirsa tanisilsin taniyip,anlasip,sevip öyle evlenilmesi lazim...Görücü usulü isim olarak kalmis artik cogu kez ama kötü niyetle sorulduguna inanmiyorum genel olarak... Rahatsiz edici tarafi aile yada yakin biri misal o adami iyi taniyodur disa göre efendidir falan ama kimse icini bilemezki,bazende huylarini bilirler ama iste isi gücü varya uydun aday olur kizlari bilerek atese atarlar... Bi kisyle 10 sene cikip ask evliligi yapsanda iyi gitmeye bilir...Kimse beraber yasamadikca bilemez... Evlilik kumar gibidir bana göre... Ben esimle kendim tanistim,iki hafta gece gündüz zaman gecirdik, bi yilda telefon ve internet iliskisi oldu ve daha fazla beklemek istemedik evlendik...cok büyük riskti herkez :53: böyle oldu,ayriliriz gözüyle bakti....Allaha sükür 11 senelik güzel bi yuvam ve iki saglikli evladim :16:...nasil tanisilirsa tanisilsin allah herkesin karsisina dürüst ve vicdanli bi es cikartsin insallah....Sans isi binevi....

Ben mutlu olduktan sonra nasi tanisip evlendigim onemli degil.ister gorucu ister arkadas ortami ister barda tanisip evlenirim.kime ne .milletin dusuncesinden banane.neden ustunuze aliniyorsunuz anlamadım. Siz mutluysaniz kime ne.

görücü usulü,tanışarak,tanıştırılarak,çarpışarak bence nasıl tanıştığımızdan çok ne kadar tanıyabildiğimiz önemli.ama bazı konularda bu sorunun sorulması bana da gerip geliyor istisnalar dışında artık kimse kimseyle zorla evlendirilmiyor

birileri aracıyla tanısıyosun ama seversen evlenıyosun bende uyuz olurum bu soruyo banada sorarlar hep gorucu usulumu severek mı. Görücü usulu arkadaşım tanıstırdı dıyorum sonucta oda gorucu usulu dımı biri tanıstırıyo. ama yok aileler tanıstırınca gorucu usulu ark fln tanıstırınca sever töbe Allahım:41:

Mrb bende nişanlımla görücü usulu ile tanıştım sonra konuştuk tanımak için biraz zaman verdik birbirimizi 2 ay konuştuk 3.ay geldi istedi vede nişanlandık 6 aydır hayatımda vede çok mutluyum şuan inş. böyle devam eder diye düşünüyorum mayıstada inş. düğünümüz olacak.

Severek ve görücü usulu diye ayırmamak lazım..görücü usulü ailenin vesile olduğu tanışma şeklidir,eğer aile değil de kendinin bulduğu biriyse o da sevgilidir..ikisinde de aşk olabilir olmayabilir de..yani severek mi görücü usulu mü değil de,sevgili olarak mı yoksa görücü usulü ile evlendiniz diye sormak daha doğru..

siz görücü usulü ile, aileler tarafından tanıştırılarak evlenmeyi karıştırıyorsunuz farkında mısınız?
görücü usulünde adı üstünde, evliliğe görücüler karar verir. kıza görücü gelir önce, erkeğin annesi, teyzesi v.s. kızı beğenir, sonra erkeğe gösterirler, o da beğenirse (bazı yörelerde göstermezler bile) kız istenir, eğer aileler uygun görürse yüzük takılır, sonra da düğün yapılır.
aramızda annesi, ninesi v.s. büyüğü bu şekilde evlenen çok arkadaş vardır, maalesef hala bazı bölgelerde uygulanan bir yöntem, erkekle kız bir kez bile başbaşa oturup sohbet etmeden evlendiriliyorlar. örneğin benim kayınvalidem, kayınpederimi ilk defa nikahında görmüş...
yani sizin dediğiniz gibi aileler tanıştırdı, bilmemkaç ay flört ettik sonra evlendik olayı görücü usulü olmuyor zaten.

Evet bende anlayamıyorum onu.
Kk'daki bazı üyeler görücü usülü evliliği çok abes karşılıyor.
"Tanımadan evlilik mi olur ayolll" diye düşünüyorlar.
Ya da görücü usülü evlilikte aşka , sevgiye yer olmadığını zannediyorlar.
Oysaki çoğu görücü usülü evlilik, aşk evliliklerine göre daha sağlıklı, daha uzun ömürlü.

Back
X