- Konu Sahibi onlyforjustice
-
hepinize merabalar, yardıma ihtiyacım var( görücü usulüyle tanıştığım kişilere karşı önyargım oluyor. Sanki karşımdaki insanın amacı zaten evlenmek ve karşısındaki kızın kim olduğunun önemi yokmuş gibi geliyor bana. Ve bu şekilde tanıştığım kişilerin beni gerçekten sevebildiklerine inanamıyorum. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?? Yorumlarınız benim için önemli, kendimi de çevremi de üzüyorum çünkü (
benim 3 yıla yakın bir ilişkim olmuştu ve biz aşık olarak başladık sonradan evlenme isteğine dönüştü. Fakat evlenmek nasip olmadı ve ayrıldık.Şu an ona karşı hiçbişey hissetmiyorum. Ama görücüyle tanıştığım kişiler de sırf mesleği var,memleketlerimiz aynı,
aile yapılarımız uygun vs. gibi sebeplerle sanki uygun bir kız diye düşündükleri için evlenmek istiyorlarmış gibi geliyor. Karşımdaki insan beni ben olduğum için sevsin istiyorum.
Görücü usulüyle tanışıp evlenen, nişanlanan arkadaşlar sizlerin düşüncesi nedir? Karşınızdaki kişinin samimiyetini nasıl anladınız??
görücü usulü samimi mi bilemiyorum da bence direktmantık evliliği gibi. O kişiyi ilerde sevmek şans gibi.
Ismarlama sevgi oluyor mu?
Nişanlılık döneminde anlarsınız sevip sevmediğinizi Yada uzun süre sözlü kalarak sevebileceğinizi anlarsınız
görücü usulü samimi mi bilemiyorum da bence direktmantık evliliği gibi. O kişiyi ilerde sevmek şans gibi.
Ismarlama sevgi oluyor mu?
Evet anlaşılabilir tabi.. Sevmeyince söz ya da nişan da bozulabilir.
Amaç evlenmek olunca bu yola çıkılabilir evet.
Ben yapamazdım. (Zaten evliyim de) Yani şöyle yapamazdım derken. Evlilik ancak sevdiğim biriyle kurabileceğim bir kutsallık yani. eğer seversem evlenirim niyetiyle yola çıkılabilcek bir kurum olarak göremiyorum bu durumu. Herkesin fikrine de saygım var tabi ki..
Diyelim çok sevdin mantık yok.mantıksızlık aşkını bitirecek.okuyormusun burada yazılanları çok seviyorduk ama boşanıyoruz diyenlerin haddi hesabı yok.fakat mantık evliliğinde (mantık derken her açıdan size uygun fakat tutku olmayan evlilikten bahsediyorum ) boşanmalar Nadirdir.
Severek mi evlendiniz? Eğer severek evlendiyseniz, neyi sevdiğinizi merak ttim doğrusu .şunu merak ettim mantıklı olduğu içinmi yoksa tutuklu olduğu içinmi sevdiniz
görücü usülü gelen adamın niyetinin evlenmek olduğunu en baştan bilmek, evet mantıkdır ama garantindir. bu durumda ilk adım olarak, ilk gördüğünde ne hissettiğindir. nasıl ki flört başlangıcında hoşlantı varsa bunda da öyle canım. bazı flörtlerde erkek evlenmek yanlısı olmayıp gezip tozup terkedebiliyor. görücü usülü ciddi bir durum olduğundan, sana kalan kalp atışlarını dinlemek olacak. ne farkı var ki? düşün ki bi arkadaş ortamında tanıştırdılar aşık oldun, bu da öyle olamaz mı yani. bağnaz olarak bakmayın, birinde yüzük takıp flört ediyosun diğeri yüzüksüz
öyle aslında sadece tanışmamızı sağlayan kişiler arkadaş değil de; aile, tanıdık vs. oluyor. Görücü usulü tanıştığım kişiler oldu.Öyle hemen yüzük, söz olaylarına da girmedik. Tanımak amaçlı 1-2 ay görüşüyoruz ama; (sorun ben de biliyorum ama napım( )
Karşımdaki insanın beni içten duygularla sevip sevmediğine emin olamıyorum. Belki saçma olacak ama bunu anlamanın bir yolu var mı?? Bizden duygusal olarak etkilenmeyen bir erkek sırf münasip, efendi,iyi biri diye evlilik yapar mı ki?
Evlilik düşünüyorum ve ailem de istiyor, tanıştırıldığım insanları da reddetmek istemiyorum ama karşımdaki kişinin benden hoşlandığını anlayamıyorum((
canım çok haklısın emin ol bende senin gibi düşünüyorum. sanki ailesi zorla görücü usülü evlendirmek istediği için görmeye gelenler olduğunu düşündüm hep. öyle gelen erkek ana kuzusu,beceriksiz, dışarda bulamamış gelmiş diye düşündüklerimde oldu. ve asla evlenmem bu şekilde dedim. gelen kişiyi tam anlamıyla tanımak hiç bir şekilde kolay değil. her iki şekilde de erkek, kandıran konumunda olup kendini aylarca hatta yıllarca saklayabiliyor. yani bi garantisi yok. ona neden görücü usulüyle evlenmeyi seçtiğini sormanı tavsiye ederim. bu konuyu irdele hatta. bence senden önce flörtleri olduysa ve o şekilde iyi bir sonuç alamadığını, görücü usulüne daha çok aklı yattığını söylüyorsa bence sorun yok. ilk seni görmeye mi gelmiş,yoksa daha önce de görmeye gitmiş mi bunları sor.(görücüye gittiğinde vazgeçen taraf kim olmuş,bu önemli) çünkü ilk gördüğüne yapışıyorsa sevgisi ikinci planda kalabilir. eğer gönlüne yatanı bulana kadar bu şekilde devam etmişse bu güzel, çünkü sevgi istiyor,aşk istiyor demektir.
canım sen yazdıklarımı tam okumadın sanırım. ben cahiliyet dönemimde böyle düşünüyordum, ta ki eşim gelene kadar.sen benim gibi düşünme demek istedim konu sahibi kardeşimize.görücü usulü tanışmayı kabul eden erkekler beceriksiz ana kuzuları öyle mi :) o zaman tanışmayı kabul eden kızlar ne oluyor:)) önyargılı olmayın. nasibi sizsiniz belki de sizi bekledi olamaz mı...
sınav hazırlıyordum molada başlığı gördüm yardımcı olmak istedim iyi okuyun ilham alın derimben de görücü usulü tanışıp evlendim. tanışmak için anasını alıp evimize gelmesini değil de akşam çıkıp bir çay içmeyi uygun gördüm. sadece ikimiz yani hoş bir yerde buluştuk. ben çay içtim, o kahve içti. genel bir sohbet ettik. diğer tanıştıklarım daha ilk görüşmede ''dini konulara nasıl bakarsınız, yemek yapmayı biliyor musunuz, evlenecek olursak alışverişleri falan isteğinize göre yaparız, şehirli olduğunuz her halinizden belli'' gibi saçma sapan laflar ettikleri için ikinci görüşmeleri yapmaya gerek duymamıştım. çünkü bunların evleneyim de ne olursa olsun diye düşündüğü aşikardı. ama eşim çok kibar ve güleryüzlüydü. diğerlerinin yaptığı şekilde bana öküz gibi gözünü dikmedi. medeni ve tatlı bir sohbeti vardı. ama tipim değildi dış görünüş olarak. buna rağmen güzel vakit geçirdiğim için ikinci görüşmeyi kabul ettim. ayrılırken tekrar görüşmek istediğini, benden çok etkilendiğini söyledi. ben de heyecan duymadan evlenmeyeceğimi ve kendisine karşı o duygusal yoğunluğu yaşamadığımı, kimsenin de vaktini almayacağımı söyledim özür diledim. ''bunu vakit almak olarak düşünmeyin. sanki ben şimdi kapıdan çıkıp hemen birini mi bulacağım... siz en azından bir müddet aklımda olacaksınız zaten'' dedi ama tabii benim kararım değişmedi o akşam. beni ertesi gün aradı. ''evlilik gibi bir kararı anlık heyecana göre vermeye kalkmanız sizce mantıklı mı'' dediği anda bende ampul yandı.haklıydı. isteği üzerine beni arasıra aramasına, arkadaşça bir muhabbete izin verdim zaten ben de boştum. sonra ilerledi ve sonuç evliyiz. kısacası zaten anlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?