- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
- 133
- Konu Sahibi zeysmother
-
Dediginiz gibi olsaymis daha iyi olurdu evet ama boyle tercih edilmis burda misafire ikramin bol olmasini hevesli gorup agirdan satmakla alakali bulan var neyse tesekkur ederimİlk oğlan ve kız dışarda görüşseydi,sonrası olumlu olursa evde ailece misafir edilseydi iyi olurmuş.
Ama madem eve geliniyor artık,çayın yanına börek, sarma,kurabiye,browni tarzı pasta yada kekimsi tatlı ve hava sıcak olduğu için minik kaselerde rus salatası tarzı yoğurtlu bir salata güzel olur.
Sırf görmek için uzun bir yoldan geliniyor,ki gelinmesede eve gelen kim olursa olsun ikramın bol olması gerektiğini düşünenerdenim.
Olumsuz olacak diye düşünmeyin ne imkansızlar oluyor ve iki aya düğünle sonuçlanıyor.
Hakkında hayırlısıysa ve mutlu olacaklarsa olsun inşallah.
Durust olalim evet ahlak onemli ama hepimiz goruntuyede onem vermiyormuyuz cocugun gelmesi de demek degilki hadi evlenelim burda karar vericiler aileler degilki sadece ailesi bize cay icmeye geleceklermis o zamana kadar belki aileden once de gorusulur yada o gunden sonrada tabiki olumlu olursaaklın yolu.
önce iki mesajlaşıp konuşup tanışsalardı keşke.
oğlan resimde görmüş beğenmiş görüntüye geliyor. aklı başında olsa biz önce bir tanışıp konuşalım demesi lazım.
Suan sizde tanimadiginiz insana onyargili yaklasiyosunuz ezik vs.Ne bilgi sahibi yahu? En fazla bir fotoğraf görmüştür, bu mu bilgi sahibi olmak? Ve madem facebooktan bulmuş, neden kardeşiniz ile konuşmadi?
Ben burda bile söylüyorum oğlan ezik bir tiptir ve kaynana dominanttir. O evde herşeye kaynana karar veriyordur. Kaynana en basit "x bize kiz önerdi, hadi sende geliyorsun" demuştir ve cocuk tatil gününü kullandi annesi babasi istiyor diye.
Daha önce dedim, görücüye karşi değilim. Elbette eş dost birini önerebilir fakat usul bu olmamali. Klişe olacak fakat yil 2018 ve kiz ile oğlan tek başina tanişamiyor bile. Bence çok aci bir durum.
Soyle soyleyim taniyanlar yakistirmis cocuk doguyu bitirip evlenmeyi dusunuyor hemen evlilik yok aileler karar verici degil karar iki kisiye hatta bi kisiye ait biri istemezse yine olmaz ailelerin isin icinde olmasi islerin olumlu gittigi anlamina gelmiyor evet bu zamanda pek olmuyor boyle seyler ama tercih meselesi olmazsa hayir diyecek sonucta niyetleri tanistirmak iki genci evet oncesinde konussalar idi daha mantikli ama taniyip davranisina gore karar versek daha dogru olmazmiGörücüye çıkarmak bana hep vitrine koymak gibi gelmiştir, sözüm size değil.
Ailelerin bu konuda bu kadar karar verici mekanizma olmasını da yanlış buluyorum.
"Anne bana bir kız bul ben evlenicem" kafasını samimiyetsiz buluyorum.
Şahsi fikirlerim bu yönde.
Suan sizde tanimadiginiz insana onyargili yaklasiyosunuz ezik vs.
Ha olaki oyle dediginiz gibi biri bu tipler belli ider hayir diye bi kelime var istemiyor deriz bitti bu kadar
Gerginlik niye olsun evet sizin anlatmak istediginizide anladim kestirip atmali mi tanimaya degmez miBu önyargi değil ki. 1+1=2 gibi birşey. Elbette kardeşin hayir diyebilir fakat tüm bu formalite, gerginlik ve herkesin haberdar olmasi gereksiz benim gözümde. Ister istemez baski yükseliyor.
kültür ile alakalı birşey tabiki,ailesi de şehir dışından uzak yoldan geliyorsa az ikram hiç uygun olmaz.Dediginiz gibi olsaymis daha iyi olurdu evet ama boyle tercih edilmis burda misafire ikramin bol olmasini hevesli gorup agirdan satmakla alakali bulan var neyse tesekkur ederim
Aynen misafiri gectim kapidan bes dk ugrayan komsuya bile ne var ne yok ikram eder annem boyle gormus kadin guzel agilamaya calisir herkesi bunun sonucla alakaasi yokkültür ile alakalı birşey tabiki,ailesi de şehir dışından uzak yoldan geliyorsa az ikram hiç uygun olmaz.
Sonuçta olur yada olmaz,ancak evegelen misafir olarak görülüyorsa herkes gibi güzel ağırlanmalı.
Gerginlik niye olsun evet sizin anlatmak istediginizide anladim kestirip atmali mi tanimaya degmez mi
Bu devirde kaldimi diyeceksiniz evet kalmis
En yakinima kardesime gelecekler. Olumsuz baksakta cok israr edilmis, annemde kesip atamamis. Birbirlerini hic gormediler oglan doguda gorev yapiyor, bu mesele icin izin almis geliyor. kardesimde saglik calisani talipleri hic eksik olmaz imkan olsada atsam resmini cok guzeldir sarisin renkli gozlu kardesim diye ovmuyorum gorseninz hak verirsiniz:))
Herneyse meseleye geceyim basindan gecirenler varsa nasil agirlanir ne ikram edilir normal bi sekildemi extradan yapmamiz gerekenler varmi herkes cok rahat tasasi bana dustu bende boyle bise yasamadim direk istediler evlendik tanisiyorduk zaten
Bunuda es gecmeyim suan kardesim denizde yanmis yanaklari felan hep pembe pembe olmus varmi tavsiye edebileceginiz guzel kapaticiligi olan fondoten vs..
kültür ile alakalı birşey tabiki,ailesi de şehir dışından uzak yoldan geliyorsa az ikram hiç uygun olmaz.
Sonuçta olur yada olmaz,ancak evegelen misafir olarak görülüyorsa herkes gibi güzel ağırlanmalı.
Kendi sehir disinda soyleyen isteyen cok anlaminda soyledim suan tatilde memlekete geliyorEee kardeşime çok görücü geliyor demişsiniz öğrenmiş olmanız lazım değil mi bu işleri.
Cocugun ailesi ile zaten ayni sehirdeler sadece cocuk doguda gorev yapiyor izne ayrildi isteme degil maksat tanistirmak evet ailelerin olmasi ciddiyete bindiriyomus gibi goruyor suan ama hayir dese bitmistir bizim icimEvet uzun yoldan gelene doyurucu bir menu gerekir bence de. Ortak tanidiga sorulsa daha iyi, yemek gibi bisey bile olur.
Aslinda en iyisi ortak tanidigin evinde tanismakmis, boylesi tam isteme gibi olacak bence, ister istemez de bir baski olusur kizda.
Ve son olarak ben de demeden gecemicem. Bu devirde olur sey degil, iletisim cagindayiz yahu. Cocuk o kadsr yolu gelmeden bi alo diyememis mi, kardesiniz de bu ise nasil onay verdi hayret dogrusu.
Ayy sukur hayir diye bi kelime var yani lugatimizda istemiyosa bitmistir dimi yani evet once gorusse daha iyi olabilirdi ama bu yol tercih edilmis kimseyi mecburiyet altinda birakmiyoruz sonucta aileside gormek istemisSayfalara göz attım da herkes ne kadar yadırgamış. Uzaylılar yorum yapmış sanki... ben hiç görücü kabul etmedim eve, teklif eden de olmadı zaten.benden tavsiye üzerine haberdar olmuş Kv ve damat adayları bile dışarda bir çay içelim dediler telefonda. Eşimle de öyle başladı mesela. Ama aileyi görmek açısından eve gelmeleri de iyi olabilir. Sonuçta kızı yüklenip gidecek değiller, sohbet edilir şöyle havadan Sudan. Çayın yanında ikramlık hazırlarsınız. Nasip kısmet...
Tatili yarıda bırakan bir kız, işten izin alan bir erkek.Kendi sehir disinda soyleyen isteyen cok anlaminda soyledim suan tatilde memlekete geliyor
Cocugun ailesi ile zaten ayni sehirdeler sadece cocuk doguda gorev yapiyor izne ayrildi isteme degil maksat tanistirmak evet ailelerin olmasi ciddiyete bindiriyomus gibi goruyor suan ama hayir dese bitmistir bizim icim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?