Görümce... GÖR ÖMRÜNCE MİSALİ :(

şakayla karışık falan bişey denecek durumu geçmiş seninki..

direk açık açık sert bir şekilde uyarını yap. 'böyle davranmaya devam ederseniz...' ile başlayan bir cümle kur ve eğer böyle davranmaya devam ederlerse de cümleni gerçekleştir. Böyle insanlarla görüşülürmğ yahu... terbiyesizler.

Niye herşeyi sineye çektiniz ki?Bu kadar hakaret etmelerine izin verdiğiniz için suçlusunuz.Yaptıkları terbiyesizliktende öte.Bir an önce ağzının payını vermezseniz daha çok üzülürsünüz.Kesinlikle araya mesafe koyun,sınırlarınızı çizin ki herkez haddini bilsin.

Ben de azeriyim.Sorunun azeri olmalarından kaynaklandığı gibi bir izlenim vermişsiniz.Bunun azerilikle alakası yok,karakter meselesi.Batıda yaşayıpta yine 2. evlilik konusunda böyle düşünen bir aile de olabilirdi.

hayır canım azerilikle alakası yok insanlıkla alakası var olanların...kaynanam da azeri ona bakarsan ama melek gibi kadın sorun görümcelerimde... kesinlikle beni istemiyorlar... bende onları istemiyorum.eşim zaten görüyor olanları ben ona birşey demeden o gerekeni yapıyor.

şakayla karışık falan bişey denecek durumu geçmiş seninki..

direk açık açık sert bir şekilde uyarını yap. 'böyle davranmaya devam ederseniz...' ile başlayan bir cümle kur ve eğer böyle davranmaya devam ederlerse de cümleni gerçekleştir. Böyle insanlarla görüşülürmğ yahu... terbiyesizler.

canım ben ağzımı açtığım zaman olayların boyutu değişecek. eşim gerekeni yapmasa elbette vereceğim ağzılarının payını. zaten bir kere daha aynı cümleleri kullansınlar o zaman bi açacağım ağzımı görecekler...

dul eşini kaybetmiş bayana denir

ellerinde balta kardeşin evliliğini baltalamaya hazırlar ellerine ne geçecekse

Yazdıklarından kompleksli olduklarını ve sana her fırsatta dul diyerek bu ezikliklerini gidermeye çalıştıklarını çıkarttım

bende mesafe koy mecburiyetler haricinde görüşme hastalıkları zor durumları haricinde arama gafletinde bulunma
bu saatten sonra sana karşı yapıcı bir tavır sergilemeyecekleri kesin .

Canım benim, hiç sıkma kendini. Sonuçta onlarla evlenmedin, eşinle evlendin. Eminim ki eşin de zaten rahatsız oluyordur onların bu halinden. Eşinle güzelce konuş ve mümkün mertebe sokma onları hayatınıza. Ha zaman içinde görümcelerin yaptıkları şeyin ne kadar aşağılıkça olduğunu idrak ederse belki onlara karşı tavrın da değişir...

Görümcelerine gelince. İşte bu tip insanlara "kraldan çok kralcı" olmak denir. Ya hu sen de bir kadınsın, yarın öbür gün belki senin de problemlerin olacak ve boşanacaksın, belki sana da "dul" diyecekler, bu çok mu hoşuna gidecek bre aklı kıt canlı?

Ama yok, işin o yönünü idrak edemezler, o şu an dul değil ya, aklı sıra "dul" olmamanın sağladığı psikolojik güçle aklı sıra diğerlerini ezip egosunu şişirecek.

Bir de çarşaf muhabbeti yapmış, Allah'ın görgüsüzleri.

Abin sevmiş, evlenmiş, sana ne oluyor? Abin sevmediği bir kadınla sırf hiç evlenmemiş diye evlense daha mı mutlu olacaksın, Allah'ın sevgiden anlamayan maddeci, şekilci, aman millet ne derci yaratığı?

Ben dul değilim, hiç evlenmedim ama bir gün abim daha önce evlilik yaşamış bir kadınla karşıma çıksa, birbirinizi seviyorsanız hiç durmayın keratalar derim, başka da bir halta karışmam.

Bir de hanımlara bir şeyler söylemek istiyorum, okuyan olursa, 1 kişi bile okusa kardır... Arkadaşlar, bu çocukları yetiştirenler hanımlardır, yani sizler. Çocuklarınızı (kız ya da erkek fark etmeden) böyle saçma sapan şeylerden uzak tutun. Erkektir yapar, kız dediğin çarşafı kadardır tarzı mide bulandırıcı ikiyüzlülüklerden uzak tutun. Yarın sizlerin de kızları aynı saçmalıklarla yüzleşmesin.

allah yardım etsin zor bir durum.ama bence evliliğinizin ilk günleri,tadını çıkarın takmayın onları.eşinizede sorun yapmayın. görümceleriniz yine birşeyler söyleyip canınızı sıkarlarsada lütfen bu şekilde konuşmayın hoşlanmıyorum vs. diyip kesin bir dille ciddiyetinizi belirtin.laf sokarsanız bu iş uzar gider gibime geliyor.zaten şanslısınızki eşinizde sizi koruyor.araya mesafe koyar çok görüşmesseniz rahat edersiniz.

Canım benim, hiç sıkma kendini. Sonuçta onlarla evlenmedin, eşinle evlendin. Eminim ki eşin de zaten rahatsız oluyordur onların bu halinden. Eşinle güzelce konuş ve mümkün mertebe sokma onları hayatınıza. Ha zaman içinde görümcelerin yaptıkları şeyin ne kadar aşağılıkça olduğunu idrak ederse belki onlara karşı tavrın da değişir...

Görümcelerine gelince. İşte bu tip insanlara "kraldan çok kralcı" olmak denir. Ya hu sen de bir kadınsın, yarın öbür gün belki senin de problemlerin olacak ve boşanacaksın, belki sana da "dul" diyecekler, bu çok mu hoşuna gidecek bre aklı kıt canlı?

Ama yok, işin o yönünü idrak edemezler, o şu an dul değil ya, aklı sıra "dul" olmamanın sağladığı psikolojik güçle aklı sıra diğerlerini ezip egosunu şişirecek.

Bir de çarşaf muhabbeti yapmış, Allah'ın görgüsüzleri.

Abin sevmiş, evlenmiş, sana ne oluyor? Abin sevmediği bir kadınla sırf hiç evlenmemiş diye evlense daha mı mutlu olacaksın, Allah'ın sevgiden anlamayan maddeci, şekilci, aman millet ne derci yaratığı?

Ben dul değilim, hiç evlenmedim ama bir gün abim daha önce evlilik yaşamış bir kadınla karşıma çıksa, birbirinizi seviyorsanız hiç durmayın keratalar derim, başka da bir halta karışmam.

Bir de hanımlara bir şeyler söylemek istiyorum, okuyan olursa, 1 kişi bile okusa kardır... Arkadaşlar, bu çocukları yetiştirenler hanımlardır, yani sizler. Çocuklarınızı (kız ya da erkek fark etmeden) böyle saçma sapan şeylerden uzak tutun. Erkektir yapar, kız dediğin çarşafı kadardır tarzı mide bulandırıcı ikiyüzlülüklerden uzak tutun. Yarın sizlerin de kızları aynı saçmalıklarla yüzleşmesin.

canım eşimde bende öğretmenim.zaten şurda kalmış okulların açılmasına kısa bir süre istedikki evimizde rahat edelim ama nerdee.. ben istiyorum ki kalpleri kırılmasın ama onlar zorla damarıma basıyorlar.demin aradılar bize gelin diye!üstelik emir veriyorlar... bende dedim abla bugün biz gezmeye gideceğiz 1 hafta falan buralarda değiliz... oysa yalan :) evdeyiz telefonları kapatıp evde oturacağız buna mecbur ettiler bizi...

Canım nasıl başlarsa, nasıl alışırlarsa öyle gider.
Allahtan eşin farkında neler olduğunun.
Gereken mesafeyi mutlaka sağlaman ve gereken cevabı sertçe vermen lazım.
Arsız insan tipi baş edilmesi en zor insan tipidir.
Maalesef seninkiler hem arsız hem terbiyesizler.

Canım nasıl başlarsa, nasıl alışırlarsa öyle gider.
Allahtan eşin farkında neler olduğunun.
Gereken mesafeyi mutlaka sağlaman ve gereken cevabı sertçe vermen lazım.
Arsız insan tipi baş edilmesi en zor insan tipidir.
Maalesef seninkiler hem arsız hem terbiyesizler.

sanki kötü birşey yapmışım gibi davranıyorlar.. bu gayet normal birşey oysa... evlendim anlaşamadım ve ayrıldım... eşimin ilk evliliği diye başıma kakıp durdular ama artık yeter bunaldım daha ilk haftadan...evimi bi görseniz kızlar onlar glince resmen yangın yeri oluyor sözde yeni gelin evi ama! gerçi onlara göre ne gerek var bunlara ya neyse! işte böyle canlar ...ama inanın onlar bana bir adım gelse ben b,n adım atarım ama nerdeee... eşimi çok seviyorum o bana Allahın bir lutfu resmen...

içim kaardı resmen, böyle insanların olması ne kötü :50:
eşinin seni koruması, laf söyletmemesi hoşuma gitti ama :)) sende eşinin hatrına ortalıgı ayaga kaldırmazsın, ama her geldiklerinde sende laflarına lafla karşılık verirsin anlar onlarda senin susup köşede oturmayacagını

hatta ben olsam çocuklar için de uyarırdım mutlaka onları, "aman abla sizinkilerde çocuk değil maşallah yürüyen bomba, elleri dursa ayakları durmuyo nasıl yetiştirdiyseniz artık" derim :47:

içim kaardı resmen, böyle insanların olması ne kötü :50:
Eşinin seni koruması, laf söyletmemesi hoşuma gitti ama :)) sende eşinin hatrına ortalıgı ayaga kaldırmazsın, ama her geldiklerinde sende laflarına lafla karşılık verirsin anlar onlarda senin susup köşede oturmayacagını

hatta ben olsam çocuklar için de uyarırdım mutlaka onları, "aman abla sizinkilerde çocuk değil maşallah yürüyen bomba, elleri dursa ayakları durmuyo nasıl yetiştirdiyseniz artık" derim :47:

eşimin hatırına sabrediyorum bu kadar zaten :) ayy ne güldüm ama canım sen çok yaşa emi :) evet o güzelim halıya koca bardak vişne suyunu dökünce ve üstüne annesi de ses etmeyince kızdım abla allah aşkına bu kadar gamsız olmayın ya beyaz halı nasıl çıkacak bu dedim! Bayağı bozuldu.dedim çocuk değil yürüyen bomba ya hele bak evin haline... Ondan sonra biraz bozuldu ama merak etmeyin yine aynı pişkinlik devam eder...

Allah sana sabır versın..Benım annemde ıkı evlılık yapmıs bı bayan..Dul oldugu zamanda,evlılıgı boyuncada ıgneleyıcı sozler hıc tukenmedı dıllerınde..Bunlara kulak tıkayabılmenız cok onemlı..Cocuk psıkolojısıyle banada yasattıklarını ben bılırım..Anneme yapılan her saygısızlıkta babam agızlarını kapatsada...Cahil insanların ağzını kapamak cok zor..Kendınızı onları duymamaya odaklayın..Cevap vermek bıle cok gereksız..Anlamayana anlatamazsınki..Bi arkadasında dedıgı gıbı kınayıp kulp bulan ınsanın vasına gelmeden bu dunyadan can cıkmazmış..

Esınızle konusun gerekli tavrı o gostersın..Bu seferde sızın doldurdugunuzu soyleyeceklerdır..Laf bıtmez bu gıbılerınde..ama en dogrusu bu olacaktır kendımce...Davranıslarından rahatsız oldeugunuzu ve buna bı cekıduzen verecek konusmayı yapacak kısının esı olarak yapmasını dogru buldugunuzu belırten bı konusma yapın..Esınız anlayıslı ınsanmıs..Umarım bir son bulur..Yada sehrın en ucra kosesıne kacın kurtulun..

Çok ayıp çok gerçekten. Kendi evladında görürse anlar nasıl oluyormuş böylesine kötü davranılmak, ezilmek.
Geçenlerde bir akrabanın oğlu evlenmiş boşanmış bir kızla evlendi. Ama ne fırtınalar kopmuş öncesinde. Bir türlü yakıştıramadılar gelini oğullarına. Daha çeneleri durmadı nikahtan sonra bile. Neymiş çocuk olmazsa belki vazgeçer, soğur boşar diyorlar. E o zaman dedim oğlanları da dedikleri gibi dul! olacak ne farkedecek ki dedim. cevap şu erkeğin dulu olmaz!:26:

Allah yardımcın olsun canım böyle yüzsüz arsız insanlarla geçinmek zordur eşin anlayışlı biriymiş senin arkanda yine şanslısın.sen bu görümcelerle arana mesafe koy gerektiğinde cevaplarını ver bazen şakaya getir bazen ciddi ciddi ağızlarının payını ver
söyledikleri laflar çok ayıp cidden:20:insan ne oldum dememeli ne olacağım demeli ama cahil insanlar bunu hiç düşünmüyor:19:

hayır canım azerilikle alakası yok insanlıkla alakası var olanların...kaynanam da azeri ona bakarsan ama melek gibi kadın sorun görümcelerimde... kesinlikle beni istemiyorlar... bende onları istemiyorum.eşim zaten görüyor olanları ben ona birşey demeden o gerekeni yapıyor.

cnm sanki bu yazıyı ben yazdım yaaa:ssz:

Allah sana sabır versın..Benım annemde ıkı evlılık yapmıs bı bayan..Dul oldugu zamanda,evlılıgı boyuncada ıgneleyıcı sozler hıc tukenmedı dıllerınde..Bunlara kulak tıkayabılmenız cok onemlı..Cocuk psıkolojısıyle banada yasattıklarını ben bılırım..Anneme yapılan her saygısızlıkta babam agızlarını kapatsada...Cahil insanların ağzını kapamak cok zor..Kendınızı onları duymamaya odaklayın..Cevap vermek bıle cok gereksız..Anlamayana anlatamazsınki..Bi arkadasında dedıgı gıbı kınayıp kulp bulan ınsanın vasına gelmeden bu dunyadan can cıkmazmış..

Esınızle konusun gerekli tavrı o gostersın..Bu seferde sızın doldurdugunuzu soyleyeceklerdır..Laf bıtmez bu gıbılerınde..ama en dogrusu bu olacaktır kendımce...Davranıslarından rahatsız oldeugunuzu ve buna bı cekıduzen verecek konusmayı yapacak kısının esı olarak yapmasını dogru buldugunuzu belırten bı konusma yapın..Esınız anlayıslı ınsanmıs..Umarım bir son bulur..Yada sehrın en ucra kosesıne kacın kurtulun..

Anlamadığım konu şu kızlar ne yani şimdi ben hiç evlenmemiş olsaydım herşey güllük gülistanlık mı olacaktı ... eşim Allah razı olsun bunu hiç sorun etmedi.ama ailesi ile ilk tanışmaya gittik ablaları zaten başta demiş bu olmaz diye daha o günden taktılar herşeye... boyu kısa kaşı öyle gözü böyle bilmem ne... kayınvalidem Allah razı olsun hiç ses etmedi normaldir insan hali dedi.ama ablaları... benden uzak Allah yakın...bugün akşam eşim dedi biliyorum canını sıkıyorlar ama azcık sabret eğer gelmesinler diyorsan ben deri kapımızı açamazlar hiç bişe senden kıymetli değil... sen benim için gülsün güneşsin..ahhh canım kocam o olmasa asla katlanılmaz bu dengesizlere.bende dedim eğer tekrar ederlerse gelmesinle çünkü çok üzülüyorum. bakalım sonuç ne olacak kızlar...

Back
X