Görümce görmeyeyim seni ömrümce !

cnm yorumları okuyamadım ama sen kocanı seviyor musun yani onunla devam etmek istiyor musun ki istiyorsun hemen kalk evine dön yani kocan gel seni seviyorum istiyorum dediği an topla valizini git sonrada kavga etmek istemediğini onun ailesini sevdiğini saydığını onların hem babası hem abisi hem kardeşi olduğunu bildiğini söyle ama ailesini şimdiki ailesini unutmamasını ve ne olursa olsun seni kırmamasını iste. ailendeki kişilerde bazı sorunlar olduğunu görüyorum anlıyorum babasız büyümek zor hep bunun etkileri de ama sen eğer yanlışlarını görmez onları doğru bir şekilde uyarmazsan hiç düzelemeyeceklerini yada bu halden kurtulmalarını kolaylaştıramayacağını anlat. görümcene de yapabileceğin tek şey ona yardım etmek - yani dostun yanında düşmanın dahada yakında olsun- onu anladığını belli et. kocasıyla olan problemlerini dinle ve görümcenin bakışlarını mutlu ailenden kendi ailesine çek- bu şekilde belki biraz rahatlarsın. umarım. ama onlar maalesef kocan olduğu sürece hep hayatında olacaklar sabır ve uğraş gerekiyor. Allah yardımcın olsun.

Ben de onu anlamaya çalışıyorum. 3 gün oldu geleli. Kendimi gayet ii hissediyorum. Kocamla ilgili bir sorun yok. Ama annemi burada yalnız bırakıyorum zaten o aklıma takılıyor. Orada da gittiğimden beri bunlarla uğraşıyorum. Benim zayıflıklarım var korkuyorum vs ondan tabii. Yani benimde eksiklerim var. Ama sonuçta kapasitem bu kadar. Orada savaşmaya devamm etsem burada annemi babamla tek kalıyor. Aklım onda kalıyor. Çocukluğumdan beri kavga ettiler. BE n uzakta olunca bütün herşeyi annem yapıyor. Yardım edemiyorum. Birde annem biz yeni evliyken yanımıza geldi kalmaya. o ara eşimle tartıştığımız günlerdi. Sonra işte ertesi gn yılbaşı annemin doğum gününe gidicez dedi. ona sonraki hafta gidderiz dedim. Önce yeni yıl kutlayalım dedim. Bu da bana sert davrandı işte. O anda annem kalktı. Noluyor filan gece gece tartışmayın çocuklar vs. sonra işler büyüdü. En son olrak eşimin anneme burası benim evim beğenmiyorsan git mi ne öyle birşey dediğini hatırlıyorum. Bu olayı unutamıyorum. Ya ben nefret ettim artık bunlardan galiba. Başlıcam bunun anasınada, ablasına da..Bak şimdi aklıma geldi gene. O yüzden daha önce bunları hatırlatıp bir daha bana bağırsan bile giderim bu evden dedim. Azcık bağırsan bile demiştim. Öyle de oldu.
kendi bilir. Zaten annesi babası boşanmış, ablası boşanıyor. Çok uzakta kalıyorum ailemden. Annem bbam artık evime gelmek istemiyor. Babam zaten hiç gelmedi. Evlendim 1 kere bile evimize gelmedi. Baya uzakta oturuyorum. Annemde 1 ay kaldı. Sonra annemden özür diledi. Çok pişmanım. Nasıl öyle yaptım vs. Ama güvenemiyorum. O anda kavga ediyormuşuz annemde evde olup karışınca böyle olmuş. O bana söylemişti buara anneni çağırma diye ben dinlememiştim. Ben sana söylemiştim kavga ediyoruz annenleri çağırma henüz diye.. Herkeste bi sorunlar oluo başta genelde ama bunun sonrası da var. Hem de aileme bir faydam dokunamıyor. Hani onlar yaknda olsa ben bnları hiç takmıycam zaten

yani sen aslında ayrılmak için bahane mi arıyorsun,ailenin yanında olmak için:44:

bir de sanki ilk konuyu anlatan başka birisi,sonra yazan başka biri gibi olmuş yorumlar.ilk yazdığında mükemmel çocukluk geçirmişken,sonradan aslında mükemmel çocukluk yaşamadığını yazmışsın.aslında sorunun sadece bahane galiba:26:

peki karşına,kocasının ailesiyle görüşmesinden rahatsız olan,telefonlarından bile nefret eden biri çıkarsa ne yaparsın

şöyle söyliyim ben bu deneyimleri kazanınca çift taraflı bakmayı ogrendim sanırım. ben kardeşimi günde 5 kere arayıp hayatının çeteresini tutmam. nerdesiniz napıyosunuz demem. sabahın 6 sında arayıp hadi kalk benim biricik aşkım demem ( erkek kardeşimden bahsediyorum aşkım diye ) sonra gelinime el kızı gibi görüp sürekli laf sokmam her fırsatta bak ben onun kardeşiyim kanıyım sen elsin gibi hatırlatmalarda bulunmam. cunku o benim kardeşimin diger yarısıdır eşidir. ve kardeşimin yanı benim degil karısının yanıdır. annemi dahi simdiden engelliyorum ben kendine hislerine hakim olacaksın diye. e ben böyle yapmazsam onları seversem gelinim beni zaten sever. hatta öz gibi olmasada belki bişeye üzülünce o beni arar cunku ben gerçekten sevmişimdir onu. ben % 80 gelinlerin temiz kalple yuva kurduklarına ve cok saygı ile davrandıklarına sahit oluyorum. istisnalar müstesna olarak gelinler gerçekten cok temiz duygular tasıyorlar hatta cogu kendi ailesini bile 2. sırada tutup kaynanasına görumcesine yaranmaya calısıyorlar ama görüyoruzki sonuclar ortada.

varya bu kan muhabbetidene ayrı kılım haa........ :2::2::2::2::2: benim bazı arkadaşlarım var bintane akrabama değişmem.

ben de tam tersi gelinleri görüyorum.resmen kaynanalar gelinlere yaranmak için çabalıyor
aman yüzü gülsün.aman yanlış anlamasın,aman beraberken huzursuzluk çıkarmasın diye

Son düzenleme:
ben de tam tersi gelinleri görüyorum.resmen kaynanalar gelinlere yaranmak için çabalıyor
aman yüzü gülsün.aman yanlış anlamasın,aman beraberken huzursuzluk çıkarmasın diye

ozaman bu kk daki kızlara ve bana denk gelmemiş ozman

Ben onlara göre daha iyi bir çocukluk geçirdim. Onlar başklarının ynında filan büyümüşler. Anasız babasız. Benim annem babam beni hep severdi, yanımdaydı. Ama hep kavga ederlerdi. bilmiyrum : ( bugün kendimi biraz kötü hissediyorum ilk defa. Ben aslında eşimin yanında olmak istiyorum. Biz kendi halimizde bir çiftiz. Bir düzenimiz var. Sürekli aynı şeyleri yaparız. Ufak tefek konular yüzünden tartışmamız olmaz. Tek sorunumuz bu. Artık midem bulandı bu aile muhabbetinden. Evlenmeden önce ablasının böyle olmasından korkuyordum, eşimde yok ablam hiç öyle değildir diyordu. Sonra evlndik olaylar olunca bu söylediklerimi hatırlattım. Eşim diyor ki bende ablamın böyle olduğunu bilmiyordum diyor. Ona demiştim ablam kıskançlık filan yapıp bizimle uğraşırsa ben yürütemem dedim. Allahım ben napıcam sen yardım et. Anneleri burda bırakınca aklım buraada kalıyor. Gece rüyalarımda kabuslarla uyanıyorum. Hayatıma devam edemiyorum. Neyse düşünmeyi bırakıyorum artık. Herşey olacağına varır.

Son düzenleme:

ya güzelim biliyosun hep seni haklı buldum halada haklı buluyorum ancak insanların kişiliğini hep çoçuklugu yansıtmazz yani herşeyi cocukluga baglama bu kadar bende süper bi cocukluk geçirmedim ama sıkıntılı biride pek degilimdir enazından cevrem öle söyler yani bukadar didikleme bu cocuklugunu bilmemnesini.

kesinlikle katılıyorum doğru söylüyorsun. Zaten benim bu didikleme huyum yüüznden gelio ne geliorsa başıma. Allahım sen bana yardım et.

Bahane arıyormuşum gibi mi duruyor. Yani aslında bu dertler palavra aklım fikrim annemin yanına gelmekte mi sence? eşimde sürekli bahane aradığımı söylüyorda..

kesinlikle katılıyorum doğru söylüyorsun. Zaten benim bu didikleme huyum yüüznden gelio ne geliorsa başıma. Allahım sen bana yardım et.

sende destek al güzelim psikiyatriden belirli bir takıntı durumu olusmus olabilir cok doğal insani şeyler bunlar

sımdı bu sebeblerden esının evet ben cok mutsuzdum sımdı cok mutluyum aıleyım dedıgını hatta cıglık atmasınımı ıstıyorsunuz
hanı sankı esım boyle yapıyor dedıgınız sey varya sankı tersınden sız yapıyorsunuz bu durumu
yazık o kadar zor gecmıslerı olmus esınıze hiç ACIMIYORMUSUNUZ?

varya bu kan muhabbetidene ayrı kılım haa........ :2::2::2::2::2: benim bazı arkadaşlarım var bintane akrabama değişmem.

ya al bendende bir okadar, gözleride kör oluyor,sağduyularınıda kaybediyorlar aileleri söz konusu olunca, nefret ettim gelim görümce elti durumlarından, alsınlar başlarına çalsınlar analarını danalarını, ablası geliyor bugün kan beynine çıkmış durumda, senle gelir senle giderim sürekli laf sokup itiştirip kakıştırıyorlar sen yokken dedim, gideceksin yanlarında oturacaksın bişey olmaz yanlış anlıyorsundur dedi, kurbanlık kuzu gibi bekliyorum yiyeceğim yutacağım lafları.

bir cok arkadasım komsularım bnm dayımdan bilmemnemden önde gelirrr bende sahsen

okuduğum kişisel gelişim kitaplarının haddi hesabı yok, kafamı boşaltmayı çok istiyorum yıllarım bu vıdı vıdılarla gitmesin ama içimdeki canavar harekete geçince kapanan tüm dosyalar ortaya çıkıyor. bende ailemin yanına gidince rahatlıyorum kendimi harika istiyorum ama eve geri dönünce hayat kaldığı yerden devam etmeye başlıyor. ben nasıl olmak istiyorum biliyormusun bu küçücük sıkıcı aile sürtüşmelerinden kafamı dışarı çıkartıp hayatımı geri almayı onları hayatımın merkezinden çıkartmayı, hatta kocamıda umursamadan yaşayıp ama mutsuz olmadan huzurlu olarak, ne desm boş değişmek lazım değişmezsen hayat kendini tekrarlıyor.

kocamı biraz olsun takmamak bende çok istiyorumm

Ben de eşim ve eşimin ailesinden muzdaribim. 11 aylık evliyim. eşim bankacı ben ise memurum. maddi yönden bir sıkıntımız yok çok şükür yani öyle görünüyor. kaynanam 78 yaşında aşırı kilolu yürüme da zorluk çeken pasaklı dedikoducu bir kadın. evlenmeden önce eşimle kaynanam konusunda konuşmuştuk annesinin yürümede zorluk çektiğini görmüştüm ama dedikoducu herşeye konuşan cahil pasaklı bir kadın olduğunu bilmiyordum eşim annesinin bir problem olmayacağını söylemişti.ben ise annemi küçük yaşta kaybetmiş bir insanım kaynanamlar oturmayı kabul ettim tüm merhamet duygularımla; ama ne yazıkki eşim ve ailesi evlliğimin ilk dönemlerini zehir etti bana nasıl mı?
KAYNANAM: kaynanama evimde oda verdik 30-40 yıllık eşyası ( kokmuş,çürümüş, yamalı çul çaput) ile odasını donattı odası bu kokuşmuş eşya kokusundan geçilmiyor.kendisinin yemesi içmesi divanın altında ( eski ayaklı divanlardan) meyve, içecek, kuru yiyecekler hepsi divanın altında aşırı cimri olduğu için kimseye yedirmez yiyecekler çürür sonrasında miydeye indirir. eminolun tavanda kurtlar geziyor. dahası ilk başta düzene sokmaya çalıştım kıç bezi, sümük bezi, ter bezi vs. bu kıç bezini birgün iğrenç koktuğu için dış kapı çöpüne attım ne olduğunu bilmiyordum ama kendisi çöpleri karıştırmış ( çöp karıştırma huyları da var ne atmışım ne yemişim gibisinden) bulmuş inanın ortalıığı birbirna kattı.eşime şkayet etti ve daha 1 aylık evliyiz.eşim de anasının kıç bezinin hesabını sordı bana.ve 11 aydır anasının çulu çaputu bir problem ve sıkıntı.kadın temizliğe dikkat etmiyor altına kaçırıyor kaçırdığı çamaşırları yıkatmamak için sorun çıkarıyor odasının havalanmasına kapısının açılmsına dahi izi vermiyor siz düşünün odanın durumunu sidik,ter ve eşya kokusu.ve evimin içine de sindi bu koku.nefret ediyorum inanın evimde hiç bir şey istediğim gibi gitmiyor. ben titiz bir insanım ama eşim ( başta çok titiz olduğunu söylemesine rağmen) ve annesi tiksindirici yaşama şekilleri var pis ve görgü kurallarından hiç haberleri yok.kaynanam aynı zamanda kim olursA OLsun dedikodumu eder özellikle görümcemlere evin içindeki herşeyden haberleri var ( sabah kaçta kakltıığmdan ya da namaz kılıp kılmadığımdan) sonuç kaynanamlar son olarak tartıştık bakamayacağımı söyledim aksi takdirde boşanacağımı ifade ettim şuan kızlarının yanında ama bayramdan sonra gelecek ne yapacağımı bilmiyorum.
GÖRÜMCEM : Görümcem 2 gün de bir yerli yersiz evime gelen müsade istemeden evimin anahtarını yaptırıp istediğinde misafir getiren beni adam yerine koymaya bir kadın. çalıştığım için evime geldiğimde dinlenmek istediğimde evimde görümcem,imam eşi, oğullarını ( oğlunun biri eşini dayısından kıskanıp annesine gönderir kendisi çıkar bana gelir) bulduğum insanlar. telfon açıp da sizdeyiz ya da müsait misin diye sormayan ve burası benim babamın evi müsade istemem ( kirada otururuyoruz evlenmeden önce tutmuş oldukları evde) diyen bir kadın.bu durumdan rahatsız olduğumu eşime söyledim eşim kendisinin de rahatsız olduğunu eniştesini sevmediğini dile getirdi konuşacağını söyledi.sonuç mu eşim beni ablasına istemiyor sizi ne biçim insan nerden geldi başıma gibisinden kötüleyip bu şekilde çözüm buldu. ablası ekmeği vs.sakladığım konusunda bile dedikodu etti iftira attıu zamanı gelince.evime gelmeye devam etti psikoloijm alt üst oldu artık elime geçen mutfak malzamelerini kırmaya başladım ve bunlar da görümceme ve ailesine eşim tarafından yansıtıldı. evime gelen diğer akrabaları adabıyla geldiler ve güzel şekilde ağırlandılar ama adım misafir istemeyen isnsan yüzü görmeyen kadın olarak lanse ediildi ve ediyorda eşim ve ailesi tarafından.görümcem şuan geliyor evime ama annesi geldikten sonra geleceğini düşünüyorum yerli yersiz yine;
EŞİM : eşim sessiz konuşmaktan aciz şakadan anlamayan ot gibi yaşayan,zamanının bir bölümünü bilgisayar başında borsayla geçiren, ne annesi ne de eşine karşı sevgisinin olmadığını düşündüğüm, kimseyle diyaloğu ve dışarda sosyal hayatı hiç olmayan izin günlerinde tüm gününü evde geçirip de sohbetten paylaşımdan bir haber olan bir insandır. Evlenmeden önce kredi çektirtip düğün altınlarımı kendir paramla aldırdı bana dahası 10 tane altınımı fikrim sorulmadan görümceme ödünç verdi görümcemde para olarak ayda 200,500 vs.eşime ödedi o da gidip parayı borsaya yatırdı.almış olduğum gelinliğin borcunu bile ben ödedim.eve kendi isteğimle eşya olsun en ufak birşey olsun aldığımda benden gizli almayacaksın deyip morelimi bozuyor. annesinin eski eşyalarını öneriyor onları değerlendir diyor. ay da elime 200 lira verir geri paradan ne yapmış ne etmiş kendi geliri için bile bilgi vermez.annesinin çulu çaputu başından beridir aramızda bir problem normal bir hayat sunmadığı gibi benden normal davranışlar bekliyor. ne biçim insansın diyor. Hayatta tek dayanağım olan babama senin kızın ömrümü yedi bir yığın borçla aldım onu saygısız, anama bakmıyor bıktım vs gibisinden şikayet edip beni yerin dibine soktu.derdi para pul param gitti borç oldu kira ödüyorum bir sürü borcum var vs. evlendiğimizde aldığımız yatak odası tv.ve kanepe başka hiç bir şey almadık.11 aydan beridir borcum var kartlar dolu deyip duruyor. borsada 30.000 lira parası var neyapıyor ne ediyor bilmiyor. ben ise düğünde takılan bir kaç takı ve kendi paramlar alınan bleziklerimi bozup kredi borcumu ödedim bari maaşımı kurtarayım gibisinden çünkü 200 lira verip alınan bir şeyin ücretini ( mutfağa anasının fazlalıklarını koymak için çok amaçlı dolap) kartını çektirip gelip taksitini benim 200 liralık maaşımdan alan bir insan.anası gibi pis ve paspal temizlik denen hiç bir şey yok maalesef.bir ömür nasıl geçecek diye düşünüyorum.
BEN : bu girdap içerisinde 3.5 aylık hamileyim 56 kilodan 48 kiloya düştüm.evde hiç bir değerimin olmadığını düşünüyorum. ayrıyeten bu stres içerisinde çalışıyorum evi (çamaşır,bulaşık,temizlik, ütü)idare ediyorum içimde heveslerim var yine de bunu yapayım şunu yapayım gibisinden ama eşimden destek görmüyorum anlaşılan çok yalnızım eşimle iletişim sıfır derdi para pul. şuan maaşımın bir bölümünü kurtardım çocuğm ve kendim için birktirmeyi düşünüyorum ama eşim sürekli bu konuda borcum var deyip paramı istiyor. surat asıyor.hastaneye kendim gider ücretlerini kendim öderim hamileyim ama umrunda bile değil.iş dostalar küçükken görmediğim aileden yoksun hayatım burda da bu şekilde devam ediyor babam destek olmadı bana anasına bakacaksın dedi mecbur şuan hiç kimsem yok yalnız geldim sanırım yalnız gidicem yorumlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…