Görümce görümceklik yapmaya mı başladı ?

Açıkça bizim evimiz x abi
Üzerine olmaz diye

Tapu kredi çeken kişinin üzerine olur diye biliyorum.
Kusura bakmayın ama 10 yıl kredi ödeyeceğim bir evi eniştenin üzerine yapmam.
nasıl güveneceksınız?

10 sene borç ödeyeceksiniz tapu başkasının üzerine mi olacak?

Bu kadar lafı gider söylerim nişanlıma. Kimseye minnettar kalmak istemiyorum ben çekicem derim. Ezdirmeyin kendinizi babanız doğru söylemiş

Tabiki de ben de istemem nişanlımın üstüne olsun, benim üstüme olmasın ona da eyvallah.
Dün annem laf arasında Gebere Jacksona maaş yazısı yazarım ben istediği krediyi çeker dedi.
Tamam benim kredi olmazsa ona çektiririz dedi enişte de.
Bir tapu masrafı 10 sene sonra bi tapu masrafı daha.
Evle ilgili her olayda eniştenin imzası gerekmesi de cabası.

Ben olsam görümceye cevap vermem.
Bi bakış atar çekerim gözümü veya hiç duymamış gibi yaparım sallamadığımı anlar.

Bence konudaki tek sıkıntı tapu meselesi.
Bu sefer de paragöz gelin görüntüsü almak istemiyorum, tek başına bu işlerle uğraşmak çok zor, gerçekten zor

Nişanlımın arabası ve ikimizin birikmişi peşinat, aileden bir lira yok, istemiyoruz da çok şükür yetiyor bize

O zaman malınıza sahip çıkın böyle saçmalık olur mu.

Güvenilirse kendine güvenilir olsun, tapuyu üstüne yapmak ne alaka.

Yani başta nasıl mevzu yapabildiniz ki, kredi bana zaten çıkıyor sağolun gerek yok diyemediniz mi?

Diyemediyseniz şimdi deyin.

Evin tamamına kredi çekecektik önce bana o kadarı çıkmıyordu. Daha sonra arabayı saattık birikmişi ortaya koyduk yarısını tamamladık evin.
Yüksek miktar çıkmıyordu ama bu rakam bana hayli hayli çıkar.

O tapu o eniştenin üzerine olduğu sürece daha çok karışır o görümce. Yarın öbür gün bir fırsat geçer elinize ama o görümce uygun görmediği için sattırmaz mesela evi. Ya da satılır, enişte bana o paradan şu kadar lazım diyerek alır kullanır istediği gibi. Ohooo bir sürü örnek verebilirim. Çevremde gördüm çünkü.

Bence nişanlın söylesin,senin bu durumda söylediğini takmıyorlarsa. Nişanlın bunu kabul eder mi bilmiyorum ama.. İlerde sıkıntı yaşamamak için şimdiden çözmelisiniz bu sorunu. Enişte iyidir,eşi kötüdür bir sorun olur elbet.

Tamam işte böyle anlatacaksınız.
Bankaya uğradım, şu kadar bana çıkıyor, sağol enişte desteğin için ben hallederim artık diyeceksiniz.

İnsan kendi malını kendi üstüne yaptı diye paragöz olmaz mantık çerçevesinde.

Diretirse tapu masrafı zaten çok iki kez masraf etmeye gerek yok dersiniz.

Nişanlınız neden sizin üzerine olacağını söyleyip kestirip atmıyor, gerçekten saçma durum.

Krediyi eşi çektiği için bu kadar karışma hakkını kendinde görüyor olabilir mi? Dahası başında böyleyse siz eve taşındıktan sonrada rahat vermez. Görümce bunları söylediği için rahatsız oldum evi kendi üstüme alacağım deme şansınız yok mu?

bu 10 sene içinde enişte ölse ne yapacaksınız?
eniştenın hanımı yok mu
direkt ona kalacak
dünyanın hali belli olmaz enişteye kredi işini unutun bnce

hayat sizin hayatınız kararları başkasına bırakmayın.
bizimde şu günlerde bir ev alma durumumuz oldu. babamın kredibilitesi daha yüksek olduğundan krediyi o çekti tapuda onun üzerine oldu. daha sonra bizim üzerimize geçireceğiz tapuyu. extra 3000 lira kadar bir tapu devir masrafı oluyor o kadar. nişanlınızla konuşun krediyi ben çekeyim deyin. yada alımdan sonra bize devretsin tapuyu deyin..
ben 30 yaşındayım daha yeni çocuğa karar verdik. 34 biraz geç ama zaten krediyide erken kaparsınız gerekirse. çocuğu da ne zaman isterseniz o zaman yapar ister bakar ister bakıcı tutarsınız karar sizin.

çok fazla müdahil bir aile var karşınızda önleminizi şimdiden alın...

Kv ye geldiğimizde evin kaporasını bıraktığımızı söyledik, site içinde bu daire, hisse ne kadar kalıyor dedi, 45 dedim.
Iyyy bizim 87, ıyyy ezikkkk dedi. (Varan 2 )

bu nedemek bunu anlamadım neyin hissesi ,

o görümceye bir kere sesini yukseltıp cevap vereceksin sesini kesecek ,

Canım ben tapunun eniştenin üzerine olmasına takıldım.Bu aile belli ki çok uyanık bir aile.Krediyi çekebilecek 3 kişi varken nasıl oldu anlamadım iş ona kaldı diyorsun.Şimdi;

Krediyi sen çekmiş olsaydın ev büyük ihtimalle senin üzerine olacaktı, ama henüz evli değilsiniz.Tapu nikahtan önce senin üzerine olacağı için eşin evlilik birliği gerçekleştikten sonra ev üzerinde hak iddia edemeyecek.Tahmin ediyorum aile bunun önüne geçmeye çalışmış.(Tabi ki bu durumun hukuki ayrıntıları var ama aile bu riske girmemeyi tercih etmiş.)

Sen dışarıdan bir insansan enişte de dışarıdan bir insan o aile için.Yani "aslında bizim için fark etmez,birisi gelinimiz,birisi damadımız" diyerek işi iyi niyet kisvesine bürümeye çalışmışlar.Ancak enişte tahminimce uzun yıllardır o ailenin içinde ve artık ona güveniyorlar.Sana güvenmedikleri için evin senin üzerine olmasını istememişler.Çünkü boşanırsan oğullarının ev üzerinde hak iddia edemeyeceğini düşünmüşler.Enişte ve görümce -olur da- boşanırsa evin %50'si yine bu ailede kalır diye böyle hareket etmişler.Düz mantık.Yani her durumda aile tapu üzerinde hak sahibi.Yıllarca o evin taksitlerini ödeyecek olan sen ise hiçbir şekilde hak sahibi olamayacaksın.

Memursun,iş-güç sahibi insansın.Buna neden göz yumuyorsun?Hemen kendi evinizi almanız şart mıydı?Evlendikten 1 yıl sonra sakin sakin bu işleri yapabilirsiniz.Bak şimdiden hayatını ipotek altına alma çalışmaları başlamış.Çalış,taksitleri öde,çocuğa annem baksın gibi.Ödeme bahanesiyle şimdi düğün altınlarını da elinden alırlarsa iş temelli sarpa sarar.İş güç sahibi bir insan kendine bunları neden yapar hiç anlamıyorum.Elin insanı seni düşünüp korumaz sen kendini düşünüp kollayacaksın.

Görümcekiniz haddini aşmış. Sesini kısmanız lazım...
O tapu işi çok sakat. Krediyi siz çekin, sizin üstünüze olsun. Kim ödüyor krediyi? Nişanlınız mı ortak mı?
Hem kredi ödeyecem hemde görümcekin kocasının üstüne olucak. Yarın bir gün bir şey olduğunda zırnık alamazsınız...

Kredi olayı zaten ofsayt, onu geçtim illa düğünüm tam, evim kendimin olsun diye onlarca borç içinde evlenen gençleri asla anlamayacağım.

Yeni bir birlikteliğe el atıyorsunuz, en azından 2-3 yıl gönlünüzce yiyin, için gezin , di mi?

kardeşim saf mısın sen? siz ödiyeceksiniz tapu eniştenin üzerine. yarin öbürgün o ev benim derse hiç ama hiç birşey yapamazsınız bunu biliyorsunuz demi?! bu zamanda babana güven bile olmaz mal mülk konusunda. hayatta eniştenin üzerine ev almam. kirada otururum daha iyi... ya cok safsın yada fazlasıyla ıyı niyetlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…