Gorumce ile dertlesme

Eşinizle cok asamadiginiz problemi ailesiyle konuşmak yanlis mi sizce ? Cok zor durumda kaldım yardim ederler düşüncesiyle konuştum ama bir pişmanlık düştü içime. Görümcem sanki böyle imali imali konuşuyor gibi hissediyorum
Aşamadığınız problem eşinizin ailesiyle ilgili değilse belki bir nebze ama onun haricinde asla yani tam bir facia olur. Bende bir görümceyim yengem sıkıntılarını anlattığında “ama abim, canım annem” diye düşünmekten alıkoyamam kendimi. Ben sadece görümceme çok borcumuz olduğunu söylerm ki sürekli bişey istemesin yoksa dertleşmem.

Eşinizle cok asamadiginiz problemi ailesiyle konuşmak yanlis mi sizce ? Cok zor durumda kaldım yardim ederler düşüncesiyle konuştum ama bir pişmanlık düştü içime. Görümcem sanki böyle imali imali konuşuyor gibi hissediyorum
Bende ilk evlendiğimiz zamanlar tutamıyordum kendimi anlatıyordum birşeyleri dinliyorlar ama sonra imalı laf sokuyorlar sonuçta el kızı gözüyle bakıyor lar hatta benim görümcelerim ben anlattıkdan sonra ben hiç yaşamadım eşimle böyle şeyler biz çok mutluyuz felan diyorlardı suçlu bi şekilde ben çıkıyordum anlatma bidaha bence canım

kısısıne gore degısır
abımın eskı esıyle ben konusurdum yenı evlılerdı abımın huyu bu bak ben bıle abımle gorusmuyorum, anlasamıyorum ...allah sana sabır versın ,su sekılde yap bence o tavrına karsılık cunku onun huyunu bılırım sonrasında boyle boyle yapar canını sıkar maalesef ...abım bu konularda kusurlu demıstım.

hatta evlenmeden once ıyı dusun benım abım ama kadınlar ıcın evlılık ulkemızde maalesef daha buyuk sorumluluk, abımın boyle kotu tarafları var sonrasında bana nıye soylemedınız falan deme ıyı dusun bak acele etme demıstım

bana sen ne bıcım kardessın benımle boyle konusma bırdaha dedı
anneme de gıdıp ne bıcım kızın var abısını cekıstırıyor demıstı

sonra ne oldu
bosanırken aradı benden ozur dıledı cok haklıymıssın o an kıskandıgını aramızı bozmaya calıstıgını dusundum dedı ondan sonra da hep kendısıyle gorusmeye devam ettık eskısınden daha ıyı olduk
yahu nıkahıma mı alıcam abımı halbukı dımı nıye kıskanayım :deli:
sonuc : abımle bosandılar , ben abımle hala gorusmuyorum ama eskı esıyle gorusuyoruz hatta aramız gayet ıyı .

yanı gelın gorumceler bırbırını yanlıs yorumlayabılıyor bazı seylerı konusurken dıkkat etmek gerekıyor

mesela sıze ımalı ımalı konusmus ya ımalı konusana asssslaaaa derdınızı anlatmayın derım. sende haklısın evlılık zor abımın-kardesımın boyle maalesef huyları var akısına bırakın ya da bırde boyle mı denesen dememıs... tutmus ımalı konusmus . bu ne olursa olsun sezarın hakkı sezara dıyen ınsan degıl benım kardesım hep haklı dıyen ınsandır boyle ınsanlardan sahsen ben korkarım

muslugu acın akan suya anlatın derdınızı de o gorumceye anlatmayın yanı

Git dağlara, taşlara, uçan kuşlara anlat ama görümcene anlatma derim.. umarım sizi pişman edecek şeyler anlatmamışsınızdır

Git dağlara, taşlara, uçan kuşlara anlat ama görümcene anlatma derim.. umarım sizi pişman edecek şeyler anlatmamışsınızdır
Esimin kıskançlık problemi çok çok fazla ona nasıl bi çözüm bulacağımı konuştum artk bana inanmamıştı o sıra o yüzden konuştum sonuçta annesi ablası kötülük düşünmezler sandım

kısısıne gore degısır
abımın eskı esıyle ben konusurdum yenı evlılerdı abımın huyu bu bak ben bıle abımle gorusmuyorum, anlasamıyorum ...allah sana sabır versın ,su sekılde yap bence o tavrına karsılık cunku onun huyunu bılırım sonrasında boyle boyle yapar canını sıkar maalesef ...abım bu konularda kusurlu demıstım.

hatta evlenmeden once ıyı dusun benım abım ama kadınlar ıcın evlılık ulkemızde maalesef daha buyuk sorumluluk, abımın boyle kotu tarafları var sonrasında bana nıye soylemedınız falan deme ıyı dusun bak acele etme demıstım

bana sen ne bıcım kardessın benımle boyle konusma bırdaha dedı
anneme de gıdıp ne bıcım kızın var abısını cekıstırıyor demıstı

sonra ne oldu
bosanırken aradı benden ozur dıledı cok haklıymıssın o an kıskandıgını aramızı bozmaya calıstıgını dusundum dedı ondan sonra da hep kendısıyle gorusmeye devam ettık eskısınden daha ıyı olduk
yahu nıkahıma mı alıcam abımı halbukı dımı nıye kıskanayım :deli:
sonuc : abımle bosandılar , ben abımle hala gorusmuyorum ama eskı esıyle gorusuyoruz hatta aramız gayet ıyı .

yanı gelın gorumceler bırbırını yanlıs yorumlayabılıyor bazı seylerı konusurken dıkkat etmek gerekıyor

mesela sıze ımalı ımalı konusmus ya ımalı konusana asssslaaaa derdınızı anlatmayın derım. sende haklısın evlılık zor abımın-kardesımın boyle maalesef huyları var akısına bırakın ya da bırde boyle mı denesen dememıs... tutmus ımalı konusmus . bu ne olursa olsun sezarın hakkı sezara dıyen ınsan degıl benım kardesım hep haklı dıyen ınsandır boyle ınsanlardan sahsen ben korkarım

muslugu acın akan suya anlatın derdınızı de o gorumceye anlatmayın yanı
Annesini de ablasınida kendim gibi sandım bi yol bulmaya çalışırlar sandım

Bende ilk evlendiğimiz zamanlar tutamıyordum kendimi anlatıyordum birşeyleri dinliyorlar ama sonra imalı laf sokuyorlar sonuçta el kızı gözüyle bakıyor lar hatta benim görümcelerim ben anlattıkdan sonra ben hiç yaşamadım eşimle böyle şeyler biz çok mutluyuz felan diyorlardı suçlu bi şekilde ben çıkıyordum anlatma bidaha bence canım
Aynen öyle oldu gibi geldi bana da bnde elden çözüm bulacağıma ailesi bulur sandım ama yanılmışım

Annesini de ablasınida kendim gibi sandım bi yol bulmaya çalışırlar sandım
hıc canınızı sıkmayın bunu bu sekılde de olsa erken ogrenmenız ıyı oldu bazı olaylar vardır o mevzulardan sonra kıme guvenıp guvenmeyecegınızı anlarsınız sızde o aıleyı anlamıs oldunuz sızden uzak olsunlar bosverın sorarlarsa da bundan sonra hep ıyıyız sukur deyıp gecın hakkınızda artık ısteseler de bırsey ogrenemesınler

hıc canınızı sıkmayın bunu bu sekılde de olsa erken ogrenmenız ıyı oldu bazı olaylar vardır o mevzulardan sonra kıme guvenıp guvenmeyecegınızı anlarsınız sızde o aıleyı anlamıs oldunuz sızden uzak olsunlar bosverın sorarlarsa da bundan sonra hep ıyıyız sukur deyıp gecın hakkınızda artık ısteseler de bırsey ogrenemesınler
Oyle yapacağım artk aynı evde olmasak bu kadar farkında olmazlardı iste. Ama inanın şaşırdığım icin söyledim onlara guvendim

eşimle ilgili hiçbir problemi ne kendi ailemle ne onun ailesiyle asla ama asla konuşmadım, konuşmam da..
çok darlanırsam yakın arkadaşlarımla dertleşirim ama aile kesinlikle olmamalı..

ne olusa olsun karşındaki güvendiğin birisi olmalı genelleme yapamayız tabiki ama onun ailesiyse sağlam güven şart anlatman için :)

eşimle ilgili hiçbir problemi ne kendi ailemle ne onun ailesiyle asla ama asla konuşmadım, konuşmam da..
çok darlanırsam yakın arkadaşlarımla dertleşirim ama aile kesinlikle olmamalı..
Normal bi konu olsa bende konuşmazdım çaresiz kaldım çünkü arkadasla konuşulacak bir konu degildi

Değil onun ailesine, kendi aileme de hatta arkadaşlarıma da anlatmam. Hayatı birlikte sürdürdüğümüz insanların bizim yaşadığımız sorunları bilmesine gerek yok. Çözüm için burası yada profesyonel destek veren yerleri tercih ederim.

Melek olsa olmaz, en ufak bir durumda sizden degil kardeşinden yana olacaktır.
Ve sizin söyledikleriniz esinize söyleyecektir .

Derdi akraba degil arkadaşa anlatın.
En azından aranız bozulduğu zaman görüşlersiniz olur biter.
Ama akraba öyle mi!

Normal bi konu olsa bende konuşmazdım çaresiz kaldım çünkü arkadasla konuşulacak bir konu degildi
Sizi çok iyi anliyorum benim esiminde görevleri cikiyor gidiyor bende kv kaliyorum esim kıskançlığından ziyade benin ailemle sorunlsrı var kalmama az müsade ediyor ama sürekli görusuruz yinede biz gitmesek onlar gelirler ayni yerde sayiliriz sadece fazla kalamiyorum.
Kv de 5 ay ayni evde yaşadık zor oldu benim icin yeni evliydim sizin gibi üzerimde bir ands inanılmaz bir baskı hissetim kendimde değildim bir süre onların yastilarina alismaya calistim yemektir ,temizliktir yaptim .
Gezmeye bile çıkmadık 5 ay gezmeyi sevmiyorlar hic çalışıyordu kayinvalidem zaten . esim Görevde ona üzüldüm.gizli gizli hergun ağlafim kimseye de birsey soylemedim .
Ufak tefek sorunlarimiz olsa da anlatmadim kimseye en yakin arkadasima anlattim sadece öyle sabır diye diye geçip gitti 5 ay.
Son zamanlar sabrım çok zorlanmisti 😔
Yine gelecek o görevler yine kalacagım orda ama bu sefer daha farkli olur ozamanlar yeni evliydim simdi 2yillik evliyim .
Allah size de sabır versin .🤲🌸

Ailenin bilmesi gereken, söylemediğiniz takdirde ileride problem çıkarsa 'aslında aralarında problem yoktu niye böyle oldu' diyecekleri konular dışında eşin ailesine anlatmamalısınız.
Ne kadar iyi olursa olsun yarın bir gün size dönmeyeceğini, sizin anlattığınız konuları kendi ailesi içinde konuşmayacağını asla bilemezsiniz. Sonuçta kendi kardeşi, ne kadar objektif düşünebilir?
Aradaki sınır korunmalı. Bir sorununuz varsa ailenizle paylaşın, eşinizin ailesi ile değil.

Ben anlatmam çünkü hiç bir zaman yardımcı olunmaz suçlu sadece ben olurum . Ben annesi ve ortanca görümce yaşadığım sorunu küçük görümcemle konuştum ki sorunu herkes duymuştu benim annem babam kardeşim herkes yani . Yüzde yüz haklı olmama rağmen asla kabul görülmedi hemde suçlandım . Benden uzak Allah’a yakın olunsun iyi veya kötü bir birşeyi konuşmuyorum artık . Elimden gelse hiç biri ile görüşmem

Ah sakın sakın... en iyisi bile gün geliyor bunu kullanıyor bir daha asla anlatma

Back
X