Görümce ile sorun bi yorum yapın lütfen

sakın haa çok yanlış yapıyorsun..bu kadarcık şey için görüşmeyelim olur mu idare ediceksin..

herzaman değil belki ama arada kalkıp sen de işin ucundan tut.. görümcenden iş bekleme

nasıl sen ona hizmet etmek zorunda değilsen o da sana hizmet etmek zorunda değil

kv gidince çay istiyorsan koy..açsanız yemek yap..

kimseden bir şey bekleme..kendi evinde ne yapıyorsan onu yap..bir süre sonra geçer bu durum dert etme

haklısın ama onun bana hizmet etmesini beklemiyorum ben yemek yemicektim zaten görümcemin ablası uzun yoldan gelmişti onun için yapabilirdi en azından ayrıca kendisi ve çocuklarıda yemek yememişti.

Neyse arkadaşlar biraz karışık bi durum ama böyle şeyleri hiç sevmiyorum bana iyi geleni iyi karşılarım ama kötü niyet olanıda karşılığını vermek gerek bence. Öyle bi zaman geliyorki çevremdede duyuyorum ne kadar iyilik yaparsan yap anlamıcaklarsa yine anlamıyorlar yine sen kötü oluyosun istersen ağzında kuş tut.

haklısın ama onun bana hizmet etmesini beklemiyorum ben yemek yemicektim zaten görümcemin ablası uzun yoldan gelmişti onun için yapabilirdi en azından ayrıca kendisi ve çocuklarıda yemek yememişti.

ilk yıllarda oluyor böyle şeyler..

kendiniz ezdirme tabi ki ama orada da misafir gibi oturma

benim demek istediğim bu...uzun yoldan gelmiş ablası bak

kv oğluna demiş kaşık diye.. belli ki sana söylemek istemiş..

ama sana direkt söylememiş..sen anla diye beklemiş..

annesi söylemesine rağmen kalkmıyorsa görümcen kasıtlı yapıyor belli ki..

belli ki birşeye kızmış oda..anladığım kadarıyla sen geçip oturuyorsun

kimse kalkmadan kalkmıyorsun..olmaz canım öyle..göze batar..

hele ki ilk zamanlarda..

örneğin gittiğinizde anne çay içelim de ve kalk çayı sen koy..

sonrası düzelir zaten

benım gourmcem agır kanlıdır...
kayınwalıdem bısey der mesela yapsın dıye anne yaparız bı dur der..
bende tez canlıyımdır...
tutarım kolundan kalk gız borulcem der kaldırırım :)
ama bızım samımıyetımız ayrı..
sız resmı oldugunuz ıcın bunu yapamazsın..
sende nabza gore seb-rbet wer kardesım ..
yapmazsa yapmasın..
sen yapıver senden gıtsın..

gelin=hizmetçi gözüyle bakanlara deli oluyorum.

aferin gayet guzel davranmıssın.
kaynanan ona demıs kalksın yapsın. sonra sen yardım edersın.

ayrıca bı kız anasının evınde herzaman anasının işini yapmalı bence. gelin var dıye nıye ondan beklıosun ki?
ben evın hanımıyım gelın hızmetcı!!!! zihniyete bak.

muhattap olma fazla. bısey dersede aldırıs etme bıldıgını oku. kalksın bı zahmet hanımefendı.
zaten sen duruşunu belli ettiginde artık zorlamayacaktır.
anlar bı sure sonra.

eşinde aslında haklı. sana hak verse sen belkı ılerde daha cok sey soyleyeceksın.
belkı onlarda senın hakkında bıseyler soyluyordur, onları da susturuyordur. olması gereken de o zaten.
ne sen ailesine laf edebıleceksın ne de ailesi sana.

Aynen benimkilerde öyle ağır kanlı kontes ikiside
süzüm süzüm süzülürler,ikisinide çok severim, çok samimiyiz
bende tez canlıyım hemen kalkarım girerim mutfağa karıştırırım, ne yemek yapalım falan derim
ama eğer sen gelinsin sen yapacaksın gibi bir tavırları olsa bende kendimi ağırdan satmaya çalışırım,
her işe zıplamam ( tabi durabilirsem)

çok yanlış bir düşünce..kusura bakmayın ama..

kimse kimsenin hizmetçisi değil..

kaldı ki kimse de konu sahibi arkadaş için öyle düşünmemiş

ayrıca ne demek öyle kız anasının evinde yapmalı falan

ozman siz annenizin evinde varsa eğer agabeyinizn hanımına hizmet etmek zorundasınız öyle mi?

kv sinin evi sonuçta yabacı gibi oturulur mu??

ay boyle anlasabılen gelın gorumce gelın kayınwalıde oldumu cok sevınıyorumm yaa..
ben kayınwalıdem kos dese elım kanda olsa kosarım..
gorumcemde ole...

gorumcem bazen der kalk gız kahve yap
gelın aldıgımızı anlıyalım der...
bende anne kızın ne dedı duydun mu derım kayınwalıdeme..
kayınwalıdem sen benım kızıma ole dıyemezsın kalk kendın yap der..
gorumcemde kalır ıhale yapar ıcerıs..
kahveyı yapar ama bı yandand konusur..
ahh ahh oglanın basını yaktık
bu bana bole yapıyosa oglana neler yapıyo allah bılır dıye yakınır..
ama öyle komık mımıklerı warkı yarıırız gulcez dıye

bak aklıma geldı arıyımda kızdırayım azcık

Aynen canım bende çok sinir oluyorum "gelin=hizmetçi gözüyle bakanlara deli oluyorum." bu duruma. bekarken de en gıcık olduğum şeydi şimdide başıma geldi:). Bende senin gibi düşünüyorum sonuçta orası onun annesinin evi ilk onun kalkması gerekir. Benim abimde evlenicek bugün yarın ama ben öyle yapmayı düşünmüyorum. Sonuçta gelin bize misafir geliyor elimden geleni yaparım.

Benim için gelin her zaman misafir durumunda olmalı çünkü adı üstünde gelin geliyor gelinin bi tılsımı olmalı bence. ben her zaman kayınvalideme gitmiyorum görümcem ise her zaman annesinde oluyor benim sinirlerimi bozan beni denemesi yoksa önceden direk kalkardım yardım etmeye. Benim evime gelen görümcem veya başka hangi misafir olursa olsun ben eksiksiz hizmetimi yaparım bana misafir geliyor sonuçta kimsedende hizmet beklemem.

ay evet ya bizde öyleyiz, mesela ben birşey yaptım güzel olmadı,
eşim derki, bunu kaynanana yedir der, kaynanam çıldırır, ben onun annesiyim,ne demek kaynana der
hepimiz gurbetteyiz,bir araya gelince sabahlara kadar sohbet edip güleriz,çarşıda gezeriz,
ama eltimle tam tersi,çok soğuk bir kız,buzdolabı resmen,araya mesafe koymaya çalışıyor ama abarttı iyice.

bence umursamaz davrann .. sen gelınsen oda o evın kıızı kalksın yardım etsın cok ayıpp.. dıger arkadasların dedıgı gıbı tartısmaya gırmee ..

Konu sahibi görümcenin ağırdan alışını neden kendine yorumluyorsun hemen orda çok insan varmış sadece sen değilki!!

gelin hizmetçi değildir diyenler evet kesinlikle katılıyorum ama gelinin de biraz sahiplenmesi lazım artık. Ne demek gelin misafirdir. Oldu ben kv ye gidim yayıp oturim hizmet bekliyim..Ollur mu hiç öyle şey? Artık o aileye girmişsin birşey yapılacaksa kalkar yaparsın kendi evinde annene sorarmıydın çay koyulacağı zaman? Artık o ailenin ferdi olduğunu kabul etsin gelinlerde sonra burda yakınıyolar beni ailden görmüyolar diye.Önce sen bi kendini gör sonra onlar seni görsün.
Benim kv bana gık demez şunu yap bunu yap diye iyi niyetlidir. Ama ben onlara gittiğim zaman bulaşığı varsa yıkarım, yaşlı zaten nolcak elimemi yapışcak. Çay canım isterse koyarım hatta sormam bile oturur beraber içeriz. Görümcem olunca da ondan asla bişey beklemem hatta aksine yapsa garibime gider, rahatsız olurum.
kimseden bişey bekleme canın çay istiyosa kalk koy çayını bu hizmetçilik değildir..

Valla ben kimseden hizmet beklemiyorum sonuçta sofrayıda benim için kurmuyorlar kendileri yemek yiyeceklermiş. Tabi bende yardım ederim insanız sonuçta ama orda beni beklemesi ağırıma gitti yapmadım şimdi olsa yine yapmam. Yoksa bende kayın valideme gidince yardım ediyorumdum çayları koyuyordum ama burda besbelli bi kasıt var. Orda çok kişide yoktu uzaktan gelen ablası görümcem ve ben vardım.

Bizimde gelinlerimiz var ama biz hemen onlar kalkmadan sofrayı kuruyoruz hiç bir art niyet gözetmiyoruz ama gelinlerimiz yardım ediyor bu içten samimi bi davranıştır. yardım etmesede neden yardım etmiyosun demeyiz.

Ufacık şeyler aslında
Görümcen iyi niyetli olsa kalkar, sende ardına oturacak değilsin sonuçta
Ama o herhalde sen gelinsin sen yapmalısın mantığında

Bence taviz verme
Annesi ona diyor madem bi zahmet kalksın, sonrasında ama yardım et sende

Eşine anlatmışsın yorum katarak
Bence anlatma, kendin tavrını belli et onlara yeterli..
Kimse yoğurdum ekşi demez 'sana öyle gelmiştir' olur..

Bencede canım eşine aksettirme böyle şeyleri.
Kendin çöz. Bu kadarcım şeyden o varken ben gitmeyim dersen senin abarttığını düşünür,
İhale sana kalr. Erkekler anlamaz böyle şeylerden.
Orada da abartılacak bir durum yok zaten. Sen tavrını koru yeter.

kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum..

ne demek ben misafirim ne ayıp..konu sahibinin anlayışı buysa ne dense boş

yok önce o kalksın ben kalkarım sen resmen hizmet bekliyorsun...eşin farkına varmayacak mı..

ondan sonra eşim beni dinlemiyo hep onları savunuyo derler..

bazı yeni evli arkadaşlar nedense böyle yapmam etmem görüşmem konuşmam misafirim havalarında..

tecrübesizlik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…