- Konu Sahibi titanicesra
-
Tamam canım seni anladımda ama şunu merak ettim sen eşin ve ailesiyle çok iyi anlaşıyorsan kimseyle sorunun yoksa neden bu forumdasın? farkedersen burası eşi ve eşinin ailesiyle sorun yaşayanların formu...
senden daha ''yagcı'' olanlarda var canım ben mesela gercı ıs yapmam kv de ıs beklemez ama hedıyelere bogarım anne demem annecım derım sarılır operım kızlarımın ona benzedıgını herkes soyler kım dogurdu sana boyle benzerınden ıkı tane dıye takılırım bazen kucuk kız derım hıtap ederken ama sıvelı bır bıcımde kısacası yapmadıgım sey kalmaz ama karsılıgını da bın kat fazlasıyla alırım benım ıcın dusunmeden canını verır hastalandıgım bır gun sabaha dek dua edıp basımda durmustu her ıkı dogumumdada bana aylarca baktı ıyılestıgım halde ıs yaptırmadı esıme her zaman ama her zaman benı uzerse sutunu ona helal etmeyecegını soyledı dahası da varda anlatıp nazarlara gelmeyım kısacası arabın elını opmekle dudak kararmaz demıs atalarımız ben bunu yagcılık veya baskası ıcın kendını degıstırme olarak gormuyorum ben huzur ıcın yapıyorum hamdolsun hıcbır huzursuzlugumuz olmadı annemle
ay çok şükür sorunum yok öyle büyük büyük.. Hatta burdaki yazılanları gördükçe Allahı'a bin şükür ediyorum. Mutlu bir evliliğim, iyi bir anne baba , kv kp. ye sahibim..arada ufak tefek oluyor ztn konularımda böyle..
Ben gelip okuyorum, kim nasıl yaşıyo, kimin ne derdi var filan sadece merak yani..e üyede olmuşum arada da yazıyorum konu sahiplerinin hoşuna gitsede gitmesede..Konu açanlara belki dokunur yardımımız,zaten fikir almak için konu açılmıyor mu? Öle yani..Eminim buraya sadece eşi ve ailesi ile sorunlu olanlar gelmiyordur. Bir de sorun diye yazılanların çoğu sorun bile değil bence ki bakış açısı tabi.Bir sakıncası yok umarım !!
Doğru söylüyosun bazıları buraya eşi ve ailesi sorunlu olduğu için gelmiyordur kompleksli olup burda sorun yaşayanların sorununa sırf yorum yapmak için girende oluyor. Bu zaten başlı başına bi kişilik sorunudur. Benim buraya açtığım ilk konuydu kimseyede yorum yapmak için girmem.
Allah başka keder vermesin valla büyük derdin var..Allah yardımcın olsun..Görümcene de büyü filan yaptırda sana el pençe divan dursun. Tılsımlı gelin geliyor diye kapılara bayraklar balonlar assınlar. Amin
Belki görümceniz hep böyleydi,iş yapmayı sevmeyen üşengeç biriydi.birde böyle düşünmelisiniz bence.zamanla herkesi daha iyi tanırsınız nasılsa.
bu arada benimde ne eşimle ne de ailesiyle hiç sorunum olmadı hatta çok da iyi anlaşırız.yukarda bi arkadaşa o zaman burda olmaktaki maksadınız ne diye sormanız tuhafıma gitti.bi örnekle izah etmem gerekiyor ki şiddete karşı olmak için dayak yemek gerekmiyor değil mi.burası birilerinin derdini anlatıp başkalarından fikir edilebilmek için kurulmuş bi yerse, aynı sorunları yaşamayan birinin tavsiyeleri kıymetli olmalı.zira kelin ilacı olsa önce başına sürermiş, deyimi de bunu doğruluyor.
Gelin olduğun için senden bekliyordur canım. Benim 5 görümcem var ve en küçüğü bile benden 9 yaş büyük. Bizim adetlerimiz de ağırdır allahtan zamanla çoğu kalktı. Ama öyle görümce kayınvalide yani büyüklerin ayaktayken oturup hizmet beklemek bizde büyük saygısızlıktır. Bütün işiniz bitti oturuyosunuz oturduğun yere bile dikkat etmelisin. Başköşeye yani odanın sonundaki koltuklara en büyükler oturur [büyük enişteler] kanepenin koltuk tarafında kalan kısmına onların bi küçükleri. Ben mutlaka kapıya yakın otururum. Bu da her an hizmete hazır olduğumu gösteriyo sanırım:) Ama üzülmüyorum az kaldı an fazla 30 - 40 yıl sonra başköşe benim:) Benim canım kıymetli kimsenin gözüne girmek gibi bi derdim yok diyosan kimseyi takmayacaksın. Yok benim görümceyle iyi geçinmem lazım diyorsan bir iş varsa yapılacak hemen mutfak önlüğünü takacaksın:) Benim görümcelerim Allah'tan biz oturalım gelin yapsın demiyorlar anca beraber kanca beraber günahlarını almıyım
Gelin olduğun için senden bekliyordur canım. Benim 5 görümcem var ve en küçüğü bile benden 9 yaş büyük. Bizim adetlerimiz de ağırdır allahtan zamanla çoğu kalktı. Ama öyle görümce kayınvalide yani büyüklerin ayaktayken oturup hizmet beklemek bizde büyük saygısızlıktır. Bütün işiniz bitti oturuyosunuz oturduğun yere bile dikkat etmelisin. Başköşeye yani odanın sonundaki koltuklara en büyükler oturur [büyük enişteler] kanepenin koltuk tarafında kalan kısmına onların bi küçükleri. Ben mutlaka kapıya yakın otururum. Bu da her an hizmete hazır olduğumu gösteriyo sanırım:) Ama üzülmüyorum az kaldı an fazla 30 - 40 yıl sonra başköşe benim:) Benim canım kıymetli kimsenin gözüne girmek gibi bi derdim yok diyosan kimseyi takmayacaksın. Yok benim görümceyle iyi geçinmem lazım diyorsan bir iş varsa yapılacak hemen mutfak önlüğünü takacaksın:) Benim görümcelerim Allah'tan biz oturalım gelin yapsın demiyorlar anca beraber kanca beraber günahlarını almıyım
Dün akşama kayınvalidelere gittik misal o zaman görümcem yoktu sofrayı hazırladım kurdum bulaşıkları yıkadım kvalidem sen yapma ben yıkarım sonra dediği halde yıkadım ama görümce olunca iş değişiyor kasılıyorum onun yanında. Bunun için çıkar peşinde olan insanları sevmiyorum. Ne var sanki iş yapmakta bu kadar zor mu. Neyse arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Seninle benim durumum biraz farklı zaten. Senin görümcen biraz sinsi gibi geldi bana. Ben adetlerine yeni yeni alışıyorum bilmeden gidip başköşeye oturduğumda oldu işten kaytardığımda ama görümcelerimin beni rahatsız edecek tavırları hiç olmadı. Gülüp geçtiler. Sen görümcenden hafif hafif psikolojik baskı hissediyorsun. Ama Allah'tan görümcenin dili yok sanırım öyle laf söz vurmaya çalışmıyor oda güzel bişey. Sürekli açığını arayıp yüzüne vurmaya çalışsa o varken kayınvalidene gitmemen uygun olurdu ama böyle oturdu kalkmadı yaptı yapmadılara çok takılıp arayı açma, canını da sıkma bence.. Neyse kolay gelsin :)
Canım kusura bakma ama çok takıyorsun.. Görümcenin oturduğu dakikayı bile saymışsınbir de eşine ablan ordayken gitmek istemiyorum demişsin.. Ne yaptı ki kardeşleri sana? Hakaret mi etti, kavga mı etti, evine Mi karıştı? Eğer böyle yaparsan eşinin gözünde sorunlu olan, abartan taraf sen olursun. İnandırıcılığın kalmaz. Bişiy deme eşine çünkü erkeklerin gözünde çok küçük ve gereksiz mevzular bunlar. Yani görümcem benden hizmet bekliyor diye de düşünme.. Biraz ön yargı oluyor bu bence.. Annesi ona kalk dediği zaman sen kalksaydın bakalım arkandan gelip yardım edicek mi.. Bir olur iki olur ve yardım etmezse anlarsın niyetini, sende ona göre davranırsın... Belki o da senin için benden hizmet bekliyor diye düşünüyordur ve önce senin kalkmanı bekliyordur. Neticede anladığım kadarıyla görümcen senden büyük.. Bilemezsin ki içinden ne geçiriyor o an..
Bende bir görümceyim, evli de değilim.Hiç bir zaman gelin hizmetçidir diye düşünmedim..Belki senin durumunla aynı şey değil fakat abimlere gittiğimde yeri gelir moralim bozuktur otururum, yeri gelir yengemin temizliğine kadar yaparım...Ama bu zamana kadar yengem hiç senin yüklediğin gibi bir anlam yüklemedi davranışlarıma..
Sen de akışına bırak, çok kasma..Evliliğini de bu gibi önemsiz konularla yıpratma canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?