Görümce ile sorun bi yorum yapın lütfen

titanicesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
128
1
96
İstanbul
Arkadaşlar ben evleneli bi buçuk yıl oldu. Kayınvalidem iyi birisi ama görümcemle pek frekansımız tutmadı sanırım. Sözel olarak bi atışmamız olmadı ama Geçenlerde kaynanamlara gittiğimde o görümcemde ordaydı 1 saatliğine uğramıştık aceleten ertesi gün sınavım var diye çok kalamadık. kayınvalidem gelinler çok kalmıcakmış çay koy dedi görümceme ama görümcem çay koymadı. giderayak poğça ve yanında 1 bardak su koyarak verdi. Birde yine geçenlerde uzak şehirde olan büyük görümcem kayınvalideme gelmişti. bizde onu görmeye gittik hoşlamaya. Yine diğer görümcemde ordaydı. Kayınvalidem sofra kuralım dedi ama o görümcem hala yerinde oturdu 4 dakka filan oturdu sonra oğluna kaşıkları getir filan dedi bi süre sonra görümcem kalktı çorbaları getirmeye başladı. Beni denediğini düşünerek hemen kalkmadım bende onun kalkmasını bekledim. Görümcem kalktıktan sonra ben kalktım. Bu kadının derdi ne anlamadım benimle. Çok moralim bozuldu bu davranışına. Ben normalde 50 kişi misafir ağırlarım ama onun o davranışından dolayı hemen kalkmadım. Sizce neden böyle yapıyordur? bir fikir verin nasıl davranıyım sizce ona karşı?

Nabız yokluyor olabilir, veya senin bu durumlara nasıl tepki vereceğini yokluyordur.
Nasıl davranıyorsa ona göre davranış sergile, politik olmakta fayda var.
Ne polemiğe gir, ne de tartışmaya.
Olurda bu konularla ilgili sana birşey diyecek olursa, "öyle mi farkında değilim vallahi" dersin olur biter...

bence umursamayın.
o nasıl davranıyorsa sizde öyle davranırsınız olur biter.

Takılma boşver heryerden çıkar bir marazlı onun dünyasıda bu kadar işde onu rahatsız et bunu huzursuz et ne var yani iki güleryüz çok mu zor sen duruşunu bozma bunu da asla sorun yapma kalk hizmetinide yap kısacası kendin gibi ol ki sana değil onda sorun arasınlar ama bu cins insanları haklı çıkartırlar daha çok o yüzden uzak dur sakın kayınvalidene de anlatma onun olduğu yerde dikkatli ol yeter :)

Sorun çıkarmaya öeyilli bir tip sanırım.
Ama çayı sizde koyabilirdiniz
Sizin hizmet etmenizi beklemiştir muhtemelen.

gelin olduğun için senin yapmanı yani önce senin kalkmanı bekliyor sanırım.
zoruna gidiyor olabilir.aklıma başka bişey gelmedi.
saçma sapan şeyler

Hiç bulaşma, hata neden böyle davranıyor diye bile ilgilenme,
cani sıkılıyor, sana çatmak isteye bilir,
senden hoşlanmıyorda olabilir,
eşeği var sankide, diye bilir

Millet hep problemli, boş ver ve ciddiye alma

sanırım siz evin gelini olduğunuzdan sizden hizmet bekliyor
yani ben öyle algıladım..
bence kv. niz kime işi söylüyorsa o kalksın önce
yani görümcenize söylediyse bekelyin o kalksın sonra siz yardıma gidin
size söylediyse kimseyi beklemeden siz kalkıp yapın

teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için haklısınız birde eşime düşüncelerimi anlatıyorum hatta eşimde ordaydı bunlar olurken ama eşim kardeşine toz kondurmuyor. sen yanlış anlıyorsundur, yorulmuştur ondan kalkmamıştır, sende herşeyde bişey arıyosun sana kasıtlı bişey yok filan diyor. Eşimin bana hak vermemesine bozuluyorum. Bana kastılı olmasaydı o kadar beklermiydi kalkmak için bide oğluna buyuruyor kaşıkları getir diye oğluma diyorum gelinim sen anla hesabı gibi.

Kayınvalidem bi kişiye hitap etmedi genel olarak dedi sofrayı kuralım diye. bide ben o gün baya hastaydım farenjit olmuştum zor duruyordum orda ama ben hastalığıma rağmen yine iş yaparım bi kasıt gözetilmemesi şartıyla.

haklısın canım ama ben çok iyi niyetli oldukça karşıdanda onu alamayınca kafaya takıyor biraz. ama haklısın takmamak lazım :)

Çok haklısın canım bende öyle yapmayı düşünüyorum.

teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için haklısınız birde eşime düşüncelerimi anlatıyorum hatta eşimde ordaydı bunlar olurken ama eşim kardeşine toz kondurmuyor. sen yanlış anlıyorsundur, yorulmuştur ondan kalkmamıştır, sende herşeyde bişey arıyosun sana kasıtlı bişey yok filan diyor. Eşimin bana hak vermemesine bozuluyorum. Bana kastılı olmasaydı o kadar beklermiydi kalkmak için bide oğluna buyuruyor kaşıkları getir diye oğluma diyorum gelinim sen anla hesabı gibi. Arkadaşlar sizce eşime bu konuda nasıl davranmalıyım kardeşi hakkında bişey söylemelimiyim sizce?

Arkadaşlar eşime ben artık ablan varken kayınvalidemlere gitmek istemiyorum o yokken gitmek istiyorum dedim. Sizcede daha iyi olmazmı? en azından moralim bozulmaz diye düşünüyorum onunla iletişim kurmayacağım için.

Eşine anlatma derim böyle şeyleri, klasiktir, yanlış anlıyorsun sana öyle geliyor falan bunları hep duyarsın..
'Ayy haklısın kardeşimde ne düşüncesiz' demeyecek hiçbir zaman
Hiç bahsetme eşine, gel bizimle paylaş :)

Evet canım aynen öyle bide şöyle diyor eşim haklısın desem neolcak ne değişicek diyor. bende diyorum benim sözüme itibar etmiş olucaksın diyorum onun umrunda omuyor malesef en iyisi sizinle paylaşmak :)

görümceniz belki üşengeç biridir..
boyle seylerle kendınızı doldurmayın bence....
ben olsam o yapmayınca kendım kalkar ne kadar becerikli oldugumu gosterırdim..

Ayrıca doldurma kendini görümcen konusunda, eşine gtmeyelim o varken demen de çok yanlış, bundan sonra ciddi bişey olsa bile kaile almaz, eşim sevmiyor kardeşimi, suç eşimde diye düşünmesin..
İletişim kurmak zorun da değilsin ki, mecburen iki kelime dersin onun dışın da muhattap olma, rahatlığınla sen onu rahatsız et

bence aranızı düzeltmelisin. görümceniz sonuçta her yerde karşılaşıcaksınız. evinize çağırın sohbet edin. hediye falan alın ona. bende de bi tane var. soğuk bir kadındı ama kötü değildi. kaynanamlar köye gitti 3 ay boyunca kapımı çalmadı telefon bile açmadı yeni evli olduğum halde. eşime söyledim. ne hali varsa görsün dedi. o herşeye alınıyor zaten dedi. görümcemin aramama nedeni yeni evli olmammış rahatsız etmek istememiş. neyse dedim. ben gittim ziyaretine ben arayıp sordum kötü niyetli değildi eminim. şimdi aramız çok iyi. eğer görümcenle aran bozulursa kaynananla da bozulur eşinle de bozulur. eften püften sebeblerden huzurunu kaçırma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…