- Konu Sahibi titanicesra
-
Ufacık şeyler aslında
Görümcen iyi niyetli olsa kalkar, sende ardına oturacak değilsin sonuçta
Ama o herhalde sen gelinsin sen yapmalısın mantığında
Bence taviz verme
Annesi ona diyor madem bi zahmet kalksın, sonrasında ama yardım et sende
Eşine anlatmışsın yorum katarak
Bence anlatma, kendin tavrını belli et onlara yeterli..
Kimse yoğurdum ekşi demez 'sana öyle gelmiştir' olur..
kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum..
ne demek ben misafirim ne ayıp..konu sahibinin anlayışı buysa ne dense boş
yok önce o kalksın ben kalkarım sen resmen hizmet bekliyorsun...eşin farkına varmayacak mı..
ondan sonra eşim beni dinlemiyo hep onları savunuyo derler..
bazı yeni evli arkadaşlar nedense böyle yapmam etmem görüşmem konuşmam misafirim havalarında..
tecrübesizlik..
teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için haklısınız birde eşime düşüncelerimi anlatıyorum hatta eşimde ordaydı bunlar olurken ama eşim kardeşine toz kondurmuyor. sen yanlış anlıyorsundur, yorulmuştur ondan kalkmamıştır, sende herşeyde bişey arıyosun sana kasıtlı bişey yok filan diyor. Eşimin bana hak vermemesine bozuluyorum. Bana kastılı olmasaydı o kadar beklermiydi kalkmak için bide oğluna buyuruyor kaşıkları getir diye oğluma diyorum gelinim sen anla hesabı gibi.
Bu konuda tecrübe sahibi olmak istemem ayrıca bu konunun tecrübeyle alakası yok. herkesin kendi görüşü saygı duyuyorum görüşünüze herkesin hayat anlayışı farklıdır. Ben kimseden hizmet beklemiyorum bunu eşimde biliyor bana bu konudada bişey demez diyemez zaten.
Bu konuda tecrübe sahibi olmak istemem ayrıca bu konunun tecrübeyle alakası yok. herkesin kendi görüşü saygı duyuyorum görüşünüze herkesin hayat anlayışı farklıdır. Ben kimseden hizmet beklemiyorum bunu eşimde biliyor bana bu konudada bişey demez diyemez zaten.
Benim için gelin her zaman misafir durumunda olmalı çünkü adı üstünde gelin geliyor gelinin bi tılsımı olmalı bence. ben her zaman kayınvalideme gitmiyorum görümcem ise her zaman annesinde oluyor benim sinirlerimi bozan beni denemesi yoksa önceden direk kalkardım yardım etmeye. Benim evime gelen görümcem veya başka hangi misafir olursa olsun ben eksiksiz hizmetimi yaparım bana misafir geliyor sonuçta kimsedende hizmet beklemem.
ne büyük bişey valla gelin geliyor hazırolllllD tılsımlı..hay allah yaa
büyük ihtimalle gelin olduğun için senden hizmet bekliyor sana hizmet etmek zoruna gidiyordur boşver hiç kafana takma laf da söyleme o iş yapınca yardımcı ol yeter eşine de yansıtma çünkü erkekler bizim gibi düşünmüyorlar seni haksız çıkarabilir
[/QUOTE]Siz gelin olarak kendinizi değerli görmüyorsanız orasını bilemem ama
Görürüm ama karşımdaki eşimin ailesi onları da değerli görürüm ve bilirim onlar için de ben değerliyimdir. Çünkü böyle; yok görümcem bana hizmet etmedi, yok bana çay koymadı , yok bana tavır aldı vs. gibi sizin burda konu olarak yazdığınız şeylerin hiçbirinin olmasına izin verecek hareketlerim olmaz. Ben yerimi bilir, kendimi o aileden sayar, bana kimsenin hizmet etmesini beklemem ve böyle şeyleri sorun etmem.. Sen de dene bak görümcende değişir o zman emin ol...
bende yerimi çok iyi bilirim herkesede değer veririm ama herkesin karakteri farklı ben o kadar yağcı olamıyorum malesef sorun burda evet. Bi insan nasılsa öyledir ne ben başkası için değişirim nede başkası benim için değişmesin.
''yağcı'' derken????
senden daha ''yagcı'' olanlarda var canım ben mesela gercı ıs yapmam kv de ıs beklemez ama hedıyelere bogarım anne demem annecım derım sarılır operım kızlarımın ona benzedıgını herkes soyler kım dogurdu sana boyle benzerınden ıkı tane dıye takılırım bazen kucuk kız derım hıtap ederken ama sıvelı bır bıcımde kısacası yapmadıgım sey kalmaz ama karsılıgını da bın kat fazlasıyla alırım benım ıcın dusunmeden canını verır hastalandıgım bır gun sabaha dek dua edıp basımda durmustu her ıkı dogumumdada bana aylarca baktı ıyılestıgım halde ıs yaptırmadı esıme her zaman ama her zaman benı uzerse sutunu ona helal etmeyecegını soyledı dahası da varda anlatıp nazarlara gelmeyım kısacası arabın elını opmekle dudak kararmaz demıs atalarımız ben bunu yagcılık veya baskası ıcın kendını degıstırme olarak gormuyorum ben huzur ıcın yapıyorum hamdolsun hıcbır huzursuzlugumuz olmadı annemleBenim şekerim yağcı olanKv lerde kendi işimi yapıyorum, çay koyuyorum , bulaşık filan yıkıyorum ya hem yağcı hem hizmetçiyim Ama garip olan bir şey var ki bunları kendi evimde de yapıyorum, annemin evinde de yapıyordum o zman hizmetçi değilim oraları kendi evim. Burası kv nin evi olmaz koltuğa yapışıp kalmalıyım, konu sahibi arkadaşımız gibi görümcenin kalkıp bana hizmet etmesini beklemeliyim işte o zman tam bir gelin olurum. Ama kahretsin ki yapamıyorum benden adam olmaz
Benim şekerim yağcı olanKv lerde kendi işimi yapıyorum, çay koyuyorum , bulaşık filan yıkıyorum ya hem yağcı hem hizmetçiyim Ama garip olan bir şey var ki bunları kendi evimde de yapıyorum, annemin evinde de yapıyordum o zman hizmetçi değilim oraları kendi evim. Burası kv nin evi olmaz koltuğa yapışıp kalmalıyım, konu sahibi arkadaşımız gibi görümcenin kalkıp bana hizmet etmesini beklemeliyim işte o zman tam bir gelin olurum. Ama kahretsin ki yapamıyorum benden adam olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?