Görümce ile sorun bi yorum yapın lütfen

Aynen canım benimde anlatmak istediğim bu yoksa gelin otursun demiyorum. Haklısın canım kimse yoğurdum ekşi demez.

Bu konuda tecrübe sahibi olmak istemem ayrıca bu konunun tecrübeyle alakası yok. herkesin kendi görüşü saygı duyuyorum görüşünüze herkesin hayat anlayışı farklıdır. Ben kimseden hizmet beklemiyorum bunu eşimde biliyor bana bu konudada bişey demez diyemez zaten.

bu kocalar böyle anacım.ne yaptı ki sana?sen yanlış anlamışsındır,ben bi yanlış görmedim senin hüsnü kuruntun.asla laf ettirmezler.bence de senden hizmet beklemiş olabilir.çok üstünde durma.

o zaman görümcenin ne düşüncesi var biz bilemicez ..herseye yok öyle değilim, ben farklıyım diyosunuz madem herseyi biliyorsunuz bunu da bilirsiniz..kolay gelsin

canım bu konuyla ilgili tecrübe değil bahsettiğim..

eşinle ailesiyle geçinmek geçinebilmek bir sanattır..

ve zamanla oturur...

böyle küçük şeylerden sorun çıkartmaması gerektiğini zamanla öğreniyor insan..

ne büyük bişey valla gelin geliyor hazırolllllD tılsımlı..hay allah yaa

büyük ihtimalle gelin olduğun için senden hizmet bekliyor sana hizmet etmek zoruna gidiyordur boşver hiç kafana takma laf da söyleme o iş yapınca yardımcı ol yeter eşine de yansıtma çünkü erkekler bizim gibi düşünmüyorlar seni haksız çıkarabilir

Siz gelin olarak kendinizi değerli görmüyorsanız orasını bilemem ama
[/QUOTE]

Görürüm ama karşımdaki eşimin ailesi onları da değerli görürüm ve bilirim onlar için de ben değerliyimdir. Çünkü böyle; yok görümcem bana hizmet etmedi, yok bana çay koymadı , yok bana tavır aldı vs. gibi sizin burda konu olarak yazdığınız şeylerin hiçbirinin olmasına izin verecek hareketlerim olmaz. Ben yerimi bilir, kendimi o aileden sayar, bana kimsenin hizmet etmesini beklemem ve böyle şeyleri sorun etmem.. Sen de dene bak görümcende değişir o zman emin ol...

Görürüm ama karşımdaki eşimin ailesi onları da değerli görürüm ve bilirim onlar için de ben değerliyimdir. Çünkü böyle; yok görümcem bana hizmet etmedi, yok bana çay koymadı , yok bana tavır aldı vs. gibi sizin burda konu olarak yazdığınız şeylerin hiçbirinin olmasına izin verecek hareketlerim olmaz. Ben yerimi bilir, kendimi o aileden sayar, bana kimsenin hizmet etmesini beklemem ve böyle şeyleri sorun etmem.. Sen de dene bak görümcende değişir o zman emin ol...

bende yerimi çok iyi bilirim herkesede değer veririm ama herkesin karakteri farklı ben o kadar yağcı olamıyorum malesef sorun burda evet. Bi insan nasılsa öyledir ne ben başkası için değişirim nede başkası benim için değişmesin.

''yağcı'' derken????

canım ben de benzer seylerı yasadım evlıloıgımn ılk zmnlarında..o kadar cok tarıstm kı esımle yazık ettım o gunlerıme yazıkkk tecrubesızlıkten mı artık neden bılmıyrm cok yalnıs davrandım sana en buyuk tavsıyem umursama asla gıtmeyelm deme esıne gıt ama esın olmadan gıtme derım... asla umursama arkadaslardan bırı de demış ya rahatlıgınla rahatsız et onu

Son düzenleme:
görümceniz sizden buyukse bence kalkın kendi çayınızı kendiniz koyun niye ondan hizmet bekliyorsunuz ki küçük olsada hemen beraber kalkar yapmalısınız
daha tam aileye adapte olamadıgınızı anladıgı için kayınvalideniz kızına söylüyor epey bi samimi olsanız size sölerdi yada sölemeden siz kalkardınız
görümcenizde sorun yok bence siz alınganlık yapmışsınız

''yağcı'' derken????

Benim şekerim yağcı olan Kv lerde kendi işimi yapıyorum, çay koyuyorum , bulaşık filan yıkıyorum ya hem yağcı hem hizmetçiyim Ama garip olan bir şey var ki bunları kendi evimde de yapıyorum, annemin evinde de yapıyordum o zman hizmetçi değilim oraları kendi evim. Burası kv nin evi olmaz koltuğa yapışıp kalmalıyım, konu sahibi arkadaşımız gibi görümcenin kalkıp bana hizmet etmesini beklemeliyim işte o zman tam bir gelin olurum. Ama kahretsin ki yapamıyorum benden adam olmaz

Herkes kendi işini yapsın, miss.

Şimdi şöyle bir durum var, kaynanan görümcene sana çay getirmesini söylediğinde "yok ben alırım" demediysen görümceden hizmet beklemiş olursun. Ha yok ona müsaade etmezsen de sen iş yaparken görümcelerinin oturmasına bozulursan o zaman tepkini koyarsın, dikkate de alınır.

Ama şimdi sen hem görümcenin sana hizmet etmesini normal kabul etmiş, hem de "görümcen yardım etmeden ben yardım etmem" moduna girmişsin. Bence böyle yapma, ben de görümcenin yerinde olsam sana sinirlenirdim. Orası aile evi, beraber yemek yenilecekse herkesin bir işin ucundan tutması normal. Hem kv ile ilişkinde de ilerleme kaydedersin böylece. Kalk git tüm işlerini hallet demiyorum ben sana, ama kendi yiyeceğin yemeğe yardım etmelisin. Sen yardımını et, görümcenden de kendin için bir şey bekleme. Onlar sana "biz değil sen yapmalısın" fikrini hissettirirlerse de tabii ki tavrını koy.

Son düzenleme:
senden daha ''yagcı'' olanlarda var canım ben mesela gercı ıs yapmam kv de ıs beklemez ama hedıyelere bogarım anne demem annecım derım sarılır operım kızlarımın ona benzedıgını herkes soyler kım dogurdu sana boyle benzerınden ıkı tane dıye takılırım bazen kucuk kız derım hıtap ederken ama sıvelı bır bıcımde kısacası yapmadıgım sey kalmaz ama karsılıgını da bın kat fazlasıyla alırım benım ıcın dusunmeden canını verır hastalandıgım bır gun sabaha dek dua edıp basımda durmustu her ıkı dogumumdada bana aylarca baktı ıyılestıgım halde ıs yaptırmadı esıme her zaman ama her zaman benı uzerse sutunu ona helal etmeyecegını soyledı dahası da varda anlatıp nazarlara gelmeyım kısacası arabın elını opmekle dudak kararmaz demıs atalarımız ben bunu yagcılık veya baskası ıcın kendını degıstırme olarak gormuyorum ben huzur ıcın yapıyorum hamdolsun hıcbır huzursuzlugumuz olmadı annemle

Tamam canım seni anladımda ama şunu merak ettim sen eşin ve ailesiyle çok iyi anlaşıyorsan kimseyle sorunun yoksa neden bu forumdasın? farkedersen burası eşi ve eşinin ailesiyle sorun yaşayanların formu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…