Görümce & Kaynım ..

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Bayanlar öncelikle 3 buçuk ay önce doğum yaptım konularını bilen bilir ..
Ve maddi zorluklar yüzünden ailemin yakınına taşındık ..
Eşimin ailesinden hiç destek görmedik .
Sorun şu benim çocuğumu eşimin ailesinden bir Allahın kulu görmeye gelmedi hayırlı olsun diye aramadı ..
Yarın görümcemin oğlunun sünneti var yardım vs için bizi çağııyorlarmış ben gelemmem ta avcılara dedim eşime bursadan özel araç olmadan nasıl avcılara otobüsle gideyim. ( küçük bebekle )
çarşamba günü haber verdiler bide gecen hafta arabayı sanayiye verdikk birşeyler parçalanıp motora kaçmış araba yolda kalıryordu gidemem arabayı alıp yolda kalırım dedi keşke daha önce bilseydin diyip duurdu ..
Eşim ben gidicem dedi surat astım ama hep biz gidiyoruz çoçuğu doğdu gittik abisinin oğlu evlendi gittik annesi hastalandı gittik ama 5 sene içinde ben onların herşeyine koşmuşken benim çocuğumu görmeye gelmemeleri zoruma gidiyor arayıp sormadılar bahaneleri bile yoktu gelmemek için dedim eşime haklısın seni zorlamam sen gelme istersen çocuk yolu çekemezdi derim diyor .
Ama kendisi gitme taraftarı asla kimseye karşı kiin tutamıyor..
Abiside 2 gündür arıyor şunu alırız şöyle yaparız bak gel bak geliceksin zorundayız felan bende eşime senin yerinde olsaydım siz benim neyime geldiniz neyin zorundayım gelmiyorum yaptığınız ayıbı anlayın der kapatırdım dedim eşim akşam yola çıkacak gönlümü almaya çalışıyor senin suratın asıkken yola çıkak istemiyorum lütfen böyle yapma felan diyor siz olsanız ne yapardınız ?
Bide düğününedemi gelmediler diceksiniz geldiler tartışma oldu aile arasında kavgalı olan kişiler vardı akrabaları ikiye bölündü düğünün başında gelenlerde tartışıp sinirlenip çoğu gitti.
Kızgınım onlara gitsin istemiyorum ama eşime karışmakta istemiyorum akıl verin bana ..

Eşin seni zorlasa gidelim diye haklısın ama kendisi gidecekmis tamam Evet yaptıkları ayıp ama sende o şekilde konuşma eşine bu sefer ailesine karşı senin onu doldurdugunu düşünür. Bırak gitsin sen otur evinde. Neden gelmedin diye ailesinden biri sana sorarsa cevabını güzel bi şekilde verirsin

Ben olsam mesaj atardım "kusura bakmayın ben yavrum doğduğunda bi gözün aydına gelmediğiniz için gelmiyorum ama eşimin yufka yüreği dayanamadı o geliyor. İyi günler." Derdim.
Eşim niye mesaj attın diye laf yaparsa "yalan söylemeyi sevmiyorum hayatım, neden gitmediğimin sebebini saklayamazdım. Sana ben ve çocuğun olmadan iyi eğlenceler muck" yazardım.
:KK45:

Eşin seni gel diye zorlamıyorsa oh mis ne güzel. Kendi gitsin ama şöyle anlamlı bir konuşma yap ki karşı tarafın dolduruşuna gelemesin.

Eşini çok sevdiklerinden değil, yaptıracakları masraflar İçin çağırıyorlar.

Bırakın eşiniz gitsin, siz gitmek zorunda değilsiniz. Gitme durumunuz olsa dahi gitmeyin, Daha çok siniriniz bozulur
Direk para için göndermiyorsun derler diye yazmak istemedim ama çok iyi tespitti evet annesi de arıyor benide uğra al araba yok diyince arayıp sormadı daha ..
Kesinlikle öyle herşeylerine eşim koşsun istiyorlar ama eşimin zor zamanlarında kimse yok çocuğumuz oldu kaynanam bile gelmedi resmen kullanılıyor gözümün önünde ..

Eşinle ailesinin arasına girme .ne yaparlarsa yapsınlar ,deli değil ya sonunda anlar .sen gitmiyorsan gitme ama onuda engelleme .onlar iyi olur sen kötü gelin .
Bende engellemek istemiyorum ama morelimde bozulmuyor değil en doğru objektif yorumları burdan alıyorum genelde uyguluyorumda ..
Keşke eşiminde tutumu benim gibi olsa diye düşünmüyor değilim

Onlar et tırnak, kardeş. Sizlik bir şey yok. Kardeşine, yeğenine elbet gidecek. Bence karışma hakkınız yok. Evlendi diye insan kardeşine bile kafa rahatlığıyla gidemeyecelse ohoo...

Onlar et tırnak, kardeş. Sizlik bir şey yok. Kardeşine, yeğenine elbet gidecek. Bence karışma hakkınız yok. Evlendi diye insan kardeşine bile kafa rahatlığıyla gidemeyecelse ohoo...
Çok doğru yazmışsınız
Peki bu durumda konu sahibinin doğurduğu çocuk ne oluyor? O kimin kimi de kimse onu görmeye gelmiyor?

Ben olsam gitmem,ama eşime gidiyor diye bir şeyde demem.Evet çocuk doğuruyoruz .Dünyaya bir canlı getiriyoruz ama sadece biz getirmiyoruz.Neticede bebeginiz sadece sizin degilki.Onlar torunlarını görmüyorlar.
Eşinize söyleyeceğiniz her laf ilerde karşınıza çıkabilir .Sizi zorlasa tamam ama gitmemek gibi bir seçeneğiniz varsa üstünde durmayın derim.

Ben dogum yaptığım zaman, yeğenlerini görmeye gelmediler ve eşim hala onlara ailem diyecek.. belki yanlışım ama ben eşimin gitmesine dahi razı gelmezdim. Hatta kendimi tanıyorum, aramizda bu sebepten kavga dahi çıkardı..

Çok doğru yazmışsınız
Peki bu durumda konu sahibinin doğurduğu çocuk ne oluyor? O kimin kimi de kimse onu görmeye gelmiyor?

Bu argümanın geleceğini biliyordum.
Birçok innsan annesini sevmediğinin çocuğundan da soğuyor açıkçası. Yani görmek istemiyor veya isteyip de annesinden çekiniyor olabilirler. Düğünde bile kavga çıkmış. Onlara sorsak kimbilir ne anlatırlar...
O konu ayrı bu konu ayrı. Çünkü şu anki konuda bu adam kardeşine ve yeğenine gitmek istiyor, anlaşılan " sen benim çocuğuma gelmedin" derdi yok. Kimbilir niye... Velhasılı, yeğen görme meselesinin içyüzü farklı bence.

Back
X