Görümce oğlunun davranışları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vesile34

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
123
89
298
İstanbul
Merhaba sabahtandır aklımı kurcalayan bir konu var. Görümcemin 13 yaşında ikiz çocukları var kız ~erkek. Bunlar bize geldiklerinde erkek olan çocuk sürekli odalarda dolaşmakta(yatak odası hariç) can sıkıntısından karıştıracak yer arıyor. Buzdolabındakilerden ya da ortada olan cips tarzı şeylerden birkaç sefer kaybolanlar oldu.
Olabilir canı çekmiştir çocuk deyip geçiştirdim ama bu sabah sucuklu yumurta yapayım dedim. 1 kangal sucuk vardı çok az kullanmıştım. Bir baktım yok. İyice baktım hatta perşembe günü dolap temizliği yapmıştım. Bu çocuklar da cumartesi geldi. Canım sıkıldı. Ne yapabilirim.
Giden gitsin ama 13 yaşındaki bir çocuğun bu davranışlar sergilemesi ve enim hep susup geçiştirmem mi gerekiyor?

Ne yapmam gerekiyor?

eve getirse annesi bu nerden geldi diye sorar, çiğ çiğ de oturup yememiştir herhalde
onun aldığına eminmisiniz,
yani siz veya eşin bişeye kullanmış olabilirsiniz unutmuş olabilirsiniz
bilemedim
sucuk sonuçta çok önemli bişey değil ama 13 yaşında bir çocuğun böyle bir eğilimi var ise ortalıkta para, takı gibi şeyler bırakmak sakıncalı olabilir

Gerçekten ne yapabilirsin ki . Geldiklerinde karınlarını iyice doyur. Gözümü kalıyor acaba . Başkasının evinde izin almadan yemek yemesi enterasan . 13 yaşında kocaman oğlan . Gördüğün an uyaracaksın.

İşte hanımlar ben de sizin gibi düşünüyorum.ufak da değil 13 yaşında. Kız olan çok utangaç mesela. Masayı hazırladığım yerinden bile utana sıkıla kalkıyor.
Durumları iyi değil. Elimizden geldiğince maddi yardım da ediyoruz. Hatta onlar gelince pasta börek tarzı ıvır zıvır çok yapıyorum ki çocuklar sevinsin hem de ben çok seviyorum onları. Sadece bu davranış pek hoşuma gitmedi

Hayır kullanmadığım eminim. Sucuk da 1 aydır dolaptaydı. Eşim de sabah kahvaltıda o tarz şeyler yemez. Sabahtandır vicdan yapıyorum. Yanlış mıyım diye
Evet takı konusunda haklısınız

Buraya konu acmaniz bile ne kadar ayip, 13 yasinda henuz cok kucuk feda olsun diyeceginize, cipsi hangi cocuk gorse alir yer bunun bile lafini etmeniz...
Arayin gorumcenizi bi daha size gelmesinler. Boyle dusuncelere sahip oldugunuzu bilse zaten adim atmaz en azindan net olursunuz.

Başkasının evindeki dolap içlerine bakmanın ayıp olduğunu her defasında hatırlatırdım ben olsam.
bende
tatlılıkla söylerdim
"Canım öyle dolaplar açılıp kapanılmaz ayıp. Başka yerlerde de yaparsın yanlış anlaşılır" vs gibi konuşurdum

Polemiğe girip banlanmak istemiyorum. Bu tarz yorumlardan çekindiğim için buraya konu açmakta kararsız kaldım. İlk mesajı da giden gitsin yazdım.
Benim buradaki konu açmamdaki sebep 13 yaşındaki bir çocuğun bu davranışları yapması ve çocuğa karşı kırmadan dökmeden nasıl bir yol izlemem gerektiğini öğrenmekti.

Konu sahibi çocuğu yargılamıyor. Sucuk değil yani sorun, çocuğun ufak da olsa izinsiz birinin evinden birşeyler alması. Maddiyatla ilgisi yok. Eğer uyarılırsa annesi babası tarafından önlenebilir ama gel gelelim bu nasıl söylenir ben de bilemedim. 13 yaş küçük de değil Allah korusun bugün sucuk yarın öbür gün başka şeylere meyil eder.

Benim evimde bir doabımda atıştırmalık olur çocuklar için. Yeğenlerim bilir ve bakarlar sevdikleri birşey olursa izin isterler. Ben de yemeklerini yemişlerse izin veririm. Siz de boyle bir düzen oluşturabilirsiniz. Ayrıca yeğen bu birşeyler arıyor demek. Çocuklar seviyor çikolata cips bana normal geldi. Sucuğu o almamıştır bence.

Ben kesinlikle yargılamıyorum çok teşekkür ederim yorumunuz için. İlk zamanlar geçiştiriyorum benim de yeğenim sayılır, olabilir, yapsın vs diyordum ama benim bu davranışım o çocuğun üzerinde yanlış bir yönelme girmesini istemiyorum.

Sizi Banlatacak kadar agir bir yorum yaptigimi dusunmuyorum. Her fikre saygili olmaniz lazim buraya konu actiysaniz. Cocugu kirip dokecek bi durum yok sucugu alirken onu gormemissiniz dahi. Gordugumuz seye dahi emin olmak icin sahit gerekirken bu nasi bi on yargidir anlamadim.

Ben bu çocukların annesi olsam ve durumu farketmesem kesinlikle bana söylenmesini isterdim. Çocuğun yediği içtiği sorun değil, gönlünce yesin. Ama bir başkasının evinde böyle birşey başıma gelse, anne olarak çok mahcup olurdum. Ama burada annenin tavrı çok önemli. Eğer sen benim çocuğuma hırsız mı diyorsun diye çemkirecekse ya da size tamam deyip çocuğu incitecekse o zaman sesimi çıkarmaz, konuşmazdım anneyle. Çocuklar geldiği zaman ise, canının çektiği birşey olursa bana söyle ben vereyim olur mu filan diye çaktırmadan takip etmeye çalışırdım.

Dediğiniz gibi ben de yapayım güzellikle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…