Görümce oğlunun davranışları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazık demek ki evinde yiyemiyor,sizde görünce yemiş ,bu arada siz haklısınız konunuzda sonuçta başkasının evi karıştırilmaz ama nefsine hakim olamamıs çocuk bu aşikar.
Yerinizde olsam karıştırırken gördüğümde güzellikle sorardım,ne istiyorsun tabağa koyup vereyim diye ki,anlasın ve cekinmeden isteyebilsin.

Başkasının evindeki dolap içlerine bakmanın ayıp olduğunu her defasında hatırlatırdım ben olsam.
Başkasının evi değil ki dayısı ve yengesi. Ne arıyorsun tatlım söyle ben vereyim diyebilir konu sahibi. Benim yeğenlerim buzdolabı ve atıştırmalık dolabını açabilirler bunda ne var ki? Sadece yeme sınırları var mideleri bozulmasın, iştahları kesilmesin diye. Kendi evleri gibi yani.

Biz daha uyanmadan sabahın 6sında kalkıp evin içinde dolaşıyor

Yanlış düşünüyorsunuz 13 yaş ortaokul çağı, 2 sene sonra liseye gidecek bu çocuk. Şimdi sucuk alır, cips alır ilerde de para alır, eşya alır. Öğrenmiş olmalıydı o yaşta izinsiz kimsenin eşyasına dokunulmayacağını. Ben 1. Sınıfta yanlışlıkla arkadaşımın silgisini eve getirmiştim o gece ağla ağla içim şişti geri götürünce bana hırsız derse diye. Bunlar 13 yaşına kadar öğrenilecek şeyler. Benim bir tanıdığım ger gün evimize gidip gelirdi, aynı bu çocuklar gibi eline gele alır yerdi bir şey demezdik. Bir gün bir sosyal paylaşım sitesinde fotoğraf paylaşmış bir baktım olduğu gibi benim elbiseler. Meğer bi yerlerine sıkıştırmış almış gitmiş bir sürü şeyi . Açıkca uyardık annesine de söyledik. Zaten bana sorsa alabilirdi dem geri vermek şartıyla böyle yapması yanlış diye geri getirdi. Ama hala Çok sevdiğim bir lacivert çantam kayıptır.

bu biraz farklı bir durum işte

Sucugu aldigini konu sahibi gormemis dahi, siz kimi neyse sucluyorsunuz o dahi mechul. Cips desen şu yasimda yengemin masasinda cips gorsem alir yerim kaldi ki 13 yaş cocugy hayli hayli yer. Yani asla boyle seyleri umruna almayan neyi varsa herkesle paylasan biriyim, esyalarim da zaman zaman kaybolur ama asla birini suclamak aklima gelmez,kim bilir nerde unuttum derim.

Lütfen benim demek istediğim buydu işte. Tamam siz de kendinize göre haklısınız. Cips konusu da çocuk biz içerdeyken sürekli mutfağa girip çıkıyor oturuyor tek başına. Oğlum napıyosun burda ne istiyorsun söyle bana yapalım edelim diyorum.hiç oturuyorum öyle diyor. Akşama bir bakıyorum o dediğimiz şey yok.

Bu nasıl olmuş?
Sizde mi kalıyorlar geldiklerinde?
Yani biri sizi uyurken gizlice çekmiş, öyle mi?
Aman bacım giden sucuk, eşya vs olsun, sen bu durumun üzerine yoğunlaş.
Tövbe tövbe röntgenci gibi o ne öyle!

Evet burda anlatmak istediğim düşünceyi siz daha iyi dile getirdiniz teşekkür ederim

Evet haftasonu kursları oluyor kalıyorlar. Zaten giden gitsin umrumda değil. Amacım çocuğun garip davranışlarını düzeltmek için neler yapabiliriz onu soruyorum

yemis olabilir uzuldum davranisa

Masamdaki cipsi 10 alıp yiyebilir fakat dolabımdakini alıp kimse yiyemez bu malımı sakınmak değildir bu sosyal bir sinirdir, sınırını öğrenmeli herkes. Nerde kadar ileri gideceğini bilmeli. Ben de kızın üzerinde kıyafetlerimi görene kadar olmadıklarının farkında bile değildim sonradan jeton düştü.

Biz daha uyanmadan sabahın 6sında kalkıp evin içinde dolaşıyor
Hee yatılı kalıyor. Böyle erken saatte cips birşeyler yiyorsa annesine söyleyin uyaracaksa o uyarsın. Bence sorun yok diye de belirtin. Sağlıksız olduğu için söylüyorum deyin. Sucuğu bilemedim. Yani çantasına koysa kokar annesi görür. Çocuk işte.

Boşuna demiyorlar çok verme arsız olur, az verme hırsız olur diye..

13 yaşındaki bir çocuk başkasının dolabını, evini karıştırmaması gerektiğini öğretilseydi bilirdi. Sanıldığı gibi küçük değil. Ergenliğe girmiştir bile.. Benim de yeğenlerim çok iyi biliyorum.

Aç olsa bile, cips paketi bile olsa özgürce açı yiyemez. Sorması gerekir.

Biz de çocuk olduk. Evimizde temel gıda maddeleri olurdu ama abur cubur gibi şeylere her istediğimizde ulaşamazdık. Annem çok az harçlık verirdi. Ama buna rağmen kimsenin dolabını, çantasını karıştırmazdık.
Biri çantasından bir şey istese çantayla birlikte götürürdük.

Mesele karın açlığı, bir kangal sucuk değil. Her şey yerine koyulabilir. Mesele bir çocuğu kötü huydan korumak. Annesiyle konuşun sert tepki vermeden oğlunu uyarsın. İleride çok zor durumlar olmaması için..

Bence konu sahibi cipsin falan lafını etmemiş hemen hazırsınız ne kadar ayıp falan diye normalmi sizce kocaman çocuğun dolap karıştırması bu öğretilmesi gereken bı davranis. Tabiki çocuktur gözü kalabilir ama evime geldiklerinde herşeyi yapiyirum maddi yardım ediyoruz demiş daha ne yapsın ??? Gez çocuğum bütün odaları ne istiyorsan beğen al mi desin kadın ???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…