Görümce oğlunun davranışları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yasla alakasi yok da benim 26 aylik oglum video da cekiyor Ama saat supheli tabi .Allah yardimcinz olsun ins gecici biseydir de duzelir cocuk.Once bi esinizle paylasin durumu bakin ne diyecek.
Evet genelde bizde olduklarında ben 8de uyanmışsam çocuklar çoktan kalkmış oluyor. O laydan sonra hep tedirginlik. Aile içinde anlattım uyardılar sonra ne oldu bilmiyorum

Böyle seylerin küçüğü büyüğü olmaz bugun ufak seylerı izinsiz alan yarın daha büyüğüne kalkışır. 13 yaşında kocaman ergenliğe girmiş cocuğun bunun yanlış olduğunu bilmeyecek kadar küçük olduğunu söyleyemeyiz. Hele alsın neolacak tarzı yaklaşım iyilik değil kötülüktür cocuga. Dur demek uyarmak lazım.

Bu olay mart ayında oldu yani 3,5 yaşındaydı kızım ve kızım o saatte uyanmaz. Bir de erkek yatıp sabahın köründe kalkıyor görümcemin oğlu. Sabah kursa gidecekleri için
Almayın evinize mecbur musunuz? İyi bir çocuk değil belli ki 13 yaşına kadar alacağı terbiyeyi alması lazımdı

İyice tespitinizi yapın yani gerçekten çocuk mu alıyor. Sonra elinizle görüşğn o da görümce ile görüşsün.
Gerçekten iyi değil.

İşte ben bundan korkuyorum ve vebal almak istemiyorum. Zamanında bunun önüne geçmedik diye
Siz neden vebal alacaksınız ki, anlayamadım.
Annesi çocuğunun ne olduğunu karakterini çok çok çok iyi biliyordur.
Bebeğin ne olduğunu biliyor annesi de sizin görümceniz çocuğunun ne yaptığını mı biliyordur.
Bunu sizin değil annesinin babasının düşünmesi gerek.

58. Kez ve son kez yaziyorum konu sahibi dolabi acarkeb sucugu alirken GORMEMIS. BU DURUMDA YAPTIGI SEY "IFTIRA" oluyor. Kimsenin hosuna gtsin diye yorum yapmiyorum objektif bakiyorum olaya.

Bende zaten sucuga yorum yapmadım çocuğun dolap karıştırması zaten başlı başına olmaması gereken bişey onu söylüyorum.

Çok boş yorum yapmissin senin oglun baskasinin evinden gizlice sucuk alsa ne olur tepkin 13 yasinda cocuk değil ki resmen hırsızlığa giriyor

hırsızlıgın maddı durumla alakası yok kı arkadaslar benım cok cok cok zengın bır arkadasım var gıttıgı heryerden bırsey çalar gorusmeyı kestım gıdıp tedavı olmadıgı ıcın bazı ınsanlar boyle hasta

13 yasındakı cocuga ayıbı gunahı ogretmezsenız bılmez belkı çalmak maksatlı degıldır oyun gıbı saklamak gıbı gormustur almıstır . evınızde olanı sız bılırsınız bır anda yok olduysa boyle esya kurcalama huyu da varsa almıstır yapacak bırsey yok bu terbıyeyı aıle verır yegenlerım asla ev kurcalamazlar bır cocuk odasına gırerler bır oturma odasına daha hıc bır yegenım dolabımı acıp kurcalamamıstır yenge veya hala bu var mı verır mısın derler ızın ısterler 12 yasında da yegenım var 5 yasında da benımde 4 yasında kızım var oda hıc bır evı kurcalayamaz ayıp cunku bırsey gorur canı cekerse gelır bana soyler tamam eve gıderken alırız derım ya da yengesı kendısı verır cocuklar cunku canları ıstemıs olabılır dıye ama dolap kurcalamak odaları karıstırmak cok cok ayıp bunu benım 4 yasındakı kızım bılıyorsa 13 yasındakı de pek ala bılır . ama bu egıtımı terbıyeyı anne verır

onlar geldıgınde odalarınızı kapatın bırtek mutfak acık kalsın mutfaga gectıgınde bırsey mı ıstedın canım ? dıye sorun cocugun pesınde gezın . bır sure sonra dıkkatlı davranacaktır artık

Ben bayanın demek istediğini anladım bayan sucukta cipste değil çocuk istese zaten verir ama istemeden karıştırıp alması hastalık (hırsızlık vb. Hastalıkları kastediyorum) olabilir mi demek istiyo böyle bir şey varsa ne yapmam gerekiyor diyo. Bence onların geliceği bir gün bi yere boyunun eğebilceği yer olsun ya bi oyuncak ya bi 20 tl gibi bi para koy gittikten sonra bak eğer alırsa olabilir ne kadar erken tedavi o kadar iyi ama almazsa çocukluktan muzurluk yapıp almıştır sucuktu cipsi falan

su dunyada kac kısı hırsızlık anında suc ustu yakalıyor kı zaten ? :)
evınızde olan sey bellıdır eksılıp eksılmedıgını bırı gelıp gıttıkten sonra bır eksıklık varsa neden olabılecegını bılırsınız
neden sucugu yedı demıyor her geldıgınde evı kurcalıyor karıstırıyor bırkac kere de eksıklık gordum cıps gıbı sucuk gıbı dıyor
yanı cocuk ıstese yok yeme mı dıyecek kı
sız tamamen yanlıs anladınız konu sahıbını kım olursa olsun kardesım annem babam bıle olsa evıme gırıp cıktıgında bırseyler eksılıyorsa odalarım kurcalanıyorsa bende rahatsız olurum burda mevzu gızlı saklı ıs yapılmak ıstenmesı cunku. yoksa 1 sucukla konu sahıbı ıflas etmıs 3 ay ac kalmıs degıl sakındıgı sucuk degıl endıselendıgı cocugun benımsemıs oldugu yanlıs davranıs

O yaştaki bir çocuğun annesi, elinde eve birazi yenmis sucukla gidince sorar nerden geldi bu diye. Çiğde yiyemez.

Bazen benimde olur arada. Var diye hatırlarım ama yerinde yoktur. Evime o sıralarda kimsede gelmemiştir, esim hatırlatır şu gun yemistik diye. Ayrıca her gördüğünüzde uyarın öyle heryeri kurcalayamaz kendi evi gibi, annesi uyarmiyor mu? 13 yasinda çocuk artik büyümüştür yani ayıp boyle şeyler

İzin almasın demiyorum benim yeğenler alıyor zira takip ediyorum abur cuburlarını. Ama kendi açar alır gayet normal. Hatta bakar teyze hiç atıştırmalığımız kalmamış der... Kendi çocuğum gibi. Hiç çocuğunuz açıp cips almıyor mu dolaptan? Hırsız falan abartı değil mi? Bilemiyorum benim fikrim böyle.

Zaten çocuk onu hırsızlık olarak algılamıyordur ki. Sizin bahsettiğiniz olay hırsızlıkta değil
Aslında kendi evi gibi gördüğü bir yerde o davranışı sergiliyor.
Birde siz haberdarsınız aldığınız dan.
Ama yine de davranışı normal olarak algılamamalı.

13 yaş küçük değil.Cips falan yemesi normal bazı çocuklar rahat oluyor dolabı açıp istediğini alıyor.Sucuğu çalmış olduğunun farkındadır sonuçta alıp eve götürmüş.annesi bu olanları nasıl fark etmiyor?odaları falan karıştırınca müdehale etmesi lazım.sizin yerinizde olsam yatak odalarını kitlerdim.giden sucuk olsun ama ileride daha büyük birşey çalabilir.bomba muhabbetini oyundan görmüştür.oyunlarda bir yere yapıştırıp kapıyı patlattığın bombolar oluyor.ona çok takılmadım şahsen meraklı bir çocuk anlaşılan.

Sırt çantası var. Ertesi gün okula gideceği için. Biz oturma odası dayız misal hepberaber. O evin içi de dolanıyor can sıkıntısından
Can sıkıntısından değil, çalacak birşeyler aramak için dolanıyor evin içinde. Ayrıca sucugu da resmen çalıp çantasına koyup çiğ çiğ yemiş annesinin haberi bile yoktur, siz söyleyin annesine. Mutfağı bütün odaları kilitleyin

O sizin görüşünüz. Dayısı da olsa kendi evi değil sonuçta. Sadece yiyecek de aramıyormuş üstelik. Genel anlamda dolapları karıştırıyormuş. Yarın öbür gün altın, para da alıp götürsün o zaman. Ya da özel (iç giyim, prezervatif, ilaç) gibi şeylerle karşılaşsın. Hiç hoş değil açıkcası.

Takipte kalın göreceği yerlere dikkatini çekecek şeyler koyun sonra bakın. Eğer alınmışsa annesiyle uygun dille kalp kırmadan konuşun. Ayrıca çiğ çiğ sucuk yenmez demişler ama çocuk bu yer. Hatta bazen doğrarken ben bile yerim.

Tabi ki benim Görüşüm. Buzdolabı ve atıştırmalık dolabı dedim . Dolaplar mutfak dolapları. Yatak odası dolabından çekmecelerden bahsedilmedi. Neyse bunları çocuğum da yapabilir. Uyarır öğretirim. Benim için ha çocuğum ha yeğenim. Herkesin düşüncesine saygılıyım daha öncede söyledim. Ben böyleyim. Kimse böyle olmalı demedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…