Sanirim yorum yapanlarin çoğu gorumce!.Ne dilencilik kalmış ne ne olmuş gelmiş gezmiş gorumce vs.ler.Gelip gezmesi tozmasi bana dert degil zaten o çocuğun(gorumcenin)suçu yok onu bu hale getiren benmerkezci yapan ailede sorun.Çocuk napsın oyle gormuş..ben güneşim dünya 360derece etrafimda dönsün..Herkesi almış ele yonlendir dur.Şu sözü ağzından bizzat çıkmıştır ben mutlu degilsem kimsede olmasin...
İşten eve gelip birde onlara yemek hazırla arkalarını topla.. kv yle akşama kadar oturuyolar kp ile gelince hic oyle davranmiyor kv..Birakiniz yapsinlar biz yokken nasil idare ediyorlarsa dusuncesi.
Evlendiginde ve sonrasindada cekilen krediler..oğlana bisi yok..Eşim belli ediyor rahatsizligini ayrimciligi goruyor ve hazmedemiyor o yuzdende tenezzul etmiyor.Zamaninda durumlari kotuymus okuma hakkini ablasina tanimis kendi okuyamamis evine destek olmus calismis.
Kendi aile yapima gelince bizde gelinlerimiz herturlu maddi manevi destegi gormuslerdir gormektedirler.Cocuklarda dahil.Elkızı gozuyle bakilmamistir.
Onlar sag biz selamet.Allah herkesin gonlune gore versin.
evet çok kötü bir fikir hem de,
bikaç ay 3-5 bişey gönderirler gerisi gelmez, bir ömür biz baktık biz okuttuk diye çocuğun başına kakılır.
hiç gerek yok.
Dogru tespit.Istemem cocugum boyle birsey yasasin.
Kaç yıllık ailenin bağlarını siz kuvvetlendiremezsiniz. İlla yapcam diyorsanızda ben yaptım, ben ettim, yok yoruldum diye söylenmeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Kimse size aileye köprü ol demiyor sonuçta. Aile bağlarına önem verıyorsanız kendi ailenize bakın.
Uzak yerlerde oturduklari icin ozlem duymasinlar cocugumda buyuklerini bilsin diye goruntulu arayip gorustururum.Benim babam yok cunku hic tanimadi cocugum.Dedesini bilsin tanisin yeni yeni akli eriyor.
Kendi aileme bakmaz olurmuyum haksiz durum olunca orayida elestiririm hic merak buyurmayin.
Neden bu kadar fesatsınız. Kardeşimin eşi benim hakkımda bunları düşünse, benim kardeşim çok kötü tepki verirdi. Genel problem olabilir, gelmişken arkadaşlarımla vakit geçireyim demiş olabilir, o gün kendini iyi hissetmiş olabilir. Bence kıskançlık var biraz. Anlamadım nasıl böyle düşünebiliyorsunuz. Adamlar kızlarını daha çok seviyorlarmış, kızları sonuçta. Eşiniz isterse konuşur, siz kendi ailenizle konuşun. Benim annem, babam ve benim hakkımda bizim gelinimiz bu şekilde düşünse çok fena cevap alırdı. Çok ilginçsiniz. Kardeşinin evi gelmiş birkaç gün kalmış ne var bunda. Yuh diyorum. Yok hastaydı, yok samimiyetsiz. Ay size ne ya, derdine düşmeyin, hastaysa hasta değilse değil.
Böyle düşünmeniz çok yanlış.
Deseniz ki huzurumu bozuyor, kocamı dolduruyor, bizden maddi beklentisi var, kocam Çocuğumun rızkını ona harcıyor, düzenimi bozuyor vs. Gb nedenleriniz olsa sonuna kadar hak verirdim ama kadının yaptığı bir şey yok. Ağlanıp sızlanıyorsa ailesine yapıyor, kardeşine nazlanıyor.
Sineye çek otur köşende yani.Ben mutlu degilsem kimsede olmasin diyen bir gorumceden bahsediyoruz.Kıskançlık fesatlikla dem vurmuşsunuzda dişe dokunur duzgun bir oneriniz olmamış.Mesela evlat ayrımı durumunu hiç görmemişsiniz.
Peki eşinin babası gelip elinize bir hesap numarası tutustursa
Hacca gitcem yada maldivlere eee bu kadar zaman baktık büyüttük
çorbada sizinde tuzunuz olsun dese
her ay oraya para yatırmanızı dikte etse biz aileyiz tabi ki yatıracağız der miydiniz?
Tum samimiyetimle elbette derdim ben durustluk samimi adil kuvvetli bir bağ olsun istiyorum.Mevzu illa cocuga versin degil.Bazi seyler dusunulur yapilir bu zamana kadar olmadi.Dusuncem yanlismis kabul ediyorum.
Sizde Bir aileye girince kök söktüren sürekli huzursuz,kaprisli,herşeyi mesele yapan nadir gelinlerdensiniz galiba.
Biraz sakin olun görümcesini ne çok yerdiniz öyle kadın hamile diye bunalım mi takılacak tabi ki yeğenini de görecek abisinin evine de gelecek kalacaktı geldiği yerin keyfini çıkaracak o ev sadece sizin eviniz değil eşinizin de evi.
Ve eşiniz ağaç kavuğundan çıkmadı.
Buna sadece

yorumlari okumanizi tavsiye ederim.
Açıkcası ben sizden hiç iyi enerji alamadım kıskançsınız bunu bir kabul edin. Çok çirkin bir düşünce eşini yok sayıp ailesinden para dilenmek... Eşiniz minnet etmiyorken eşinizin ailesinden nasıl para istemeyi düşünürsünüz? Kimse kimseye destek çıkmak zorunda değil çocuğunuza iyi bir gelecek sağlamak istiyorsanız önce iyi bir örnek olun çalışın kazanın armut piş ağzıma düş yok öyle dünya...
Calisip kazaniyorum.ayni yorumu armut piş agzima duş yorumunu gorumce icinde soyleyebilirmisiniz..
Görümcene yapılanlarla sana yapılanları kıyaslama madem eşin minnet etmiyor kendi aileni kendi çocuğunu siz geçindirin
Bu düşünce ile görümcenin çocuğu ile kendi çocuğunu da kıyaslarsan ilerde çocuğunun gelişimine çok büyük zararı olur
Biz gecindirip geciniyoruzda sukur.Asla kiyas yapmam Allah oyle olma ihtimali varsa bile hatta evlat ayrimi yaptiracak ihtimali yazdiysa bozsun.En gicik oldugum insan tipi.
Canim gorunce konusunda haklisin ama yinede kafanda bu kadar buyutme. Samimiyetsiz insalar gercekten cekilmrz oluyor nefes almalari bile insan a batıyor snei anlayabiliyorum ama gel gelelim kp in kizina yardimina. O onun evladi o kisim seni ilgilendirmez simdi diyeceksin ki e benim kocamda onun oglu. Ama erkek adam basinin caresine baksin mantigi var biliyorsun bizim insanimizda. Sende kendi evladından ve geleceginden mesulsun. Bence bu konuyu hic acma o kendi yardim etmek isterse eder. Hem esinin tenezzul etmedigi yerde senin istemen olmaz.
O mantik kesinlikle var insanlarimizda..O etmiyorsa ben hic etmiyim.Ama uzuluyorumda bu ayrimciliga dış kapinin mandaliymis gibi tavirlarindan eşim çok rahatsiz belli ediyor.
Ben senin ne demek istedigini anladim. Kp kizinin cocuguna her turlu yardimi yapiyor ama seninkine yapmiyor? Bu dogal olarsk zoruna gidiyor. Sahsen ayri gayri yapilmasindan bende hoslanmam. İnsallah rabbim kimseye muhtaç etmez kimsenin eline düşürmesin. Ayrica gorumcen konusunda yaoabilcegin bir sey yok. Gelmis gitmis
Amin amin ne de guzel ozetlemissin.
Allah göstermesin ben belki ölürüm ama kayınpederime "her ay benim çocuğuma para ver "demem nasıl böyle birşey düşünürsünüz yemin ederim çok ama çok şaşırdım
Benim çocuklarım bayramda onlara harçlık verildiğinde bile rahatsız oluyorlar şimdi anlıyorum demek ki benim onları yetiştirme tarzımla alakalı şükürler olsun rabbime
Bakın Allah insana kardeş yaratmış onun bile rızkını ayrı yaratmış
Kimseye minnet etmeyin çocuğunuz da sizden bunu görüp o da kimseye minnet etmesin
Kayınpederimin oda dolusu altını olsa bir tane ver demem ! Biraz omurgalı olun
Bu zamana kadar agzimi acip hicbirsey istemedim bayramlarda gelini olarak bana dönüp harclik verdiginde bile almayacak kadarda omurgaliydim rahat olun.
Bi yerden cekipte anlatmayin kendinizi.Konuyu ve yorumlari butunuyle dikkate alip soylemde bulunursaniz daha hoş olur