Gorumce sorunsali

1-Universite mezunu olmanızın konuyla alakası nedir?
2-Yeni gelirken bozdurdugunuz altınlarla konun alakası nedir?
3-Altinlari bozdurmak eşler arası verilen bir karardır,ailenizin parçalanmış olmasıyla bu konunun alakası nedir?
4-Kocaniz size kardeşi yüzünden tokat atmış. Sizse adamı melek gibi bir anlık hezeyan gibi gösterip anlatmışsınız bunda amacınız nedir?

Ben kız kardeşiyle biraz daha fazla zaman geçirmek için beni tokatlayan adamla aynı havayı teneffüs etmeyi bunyede kişiliğime hakaret görürüm .Degilki gidip birde kardeşini mutlu edeceğim .
Daha neler göreceğiz acaba.
Kızıma hep derim.'Asla ilk tokati atan olma.Tokatta yeme.Ama oldu ki tokat yedin.Bunu sakın unutma!'
Ne diyeyim.Allah yardımcın olsun

Esim cok iyi bir insandir beni de kesinlikle cok sever ama gecen gun cok kotu bisi oldu.

Esim israr etti ben israr ettim en son esim ilk kez bana tokat atti gitti

Çelişkinizi görün istedim. Bu tokat ilk olabilir ama son olmayacak biliyorsunuz değil mi? Siz tokattan sonra aranızı düzeltip (!) o kadar laf söyleyen ablasına gidiyorsanız kesinlikle son olmayacak hatta.. Ayrıca da konu başlığı neden görümceniz? Tokatı atan eşinizden daha mı sorun olarak görüyorsunuz onu. Eğer tokat yememin sebebi o falan diceksiniz kendinizi kandırıyorsunuz. Kim ne derse desin dolduruşla size tokat atan adam yarın neler yapmaz, asıl sorununuz bu olsun görümceniz değil .

Oyle abla olmaz, oyle koca da olmaz olsun. Siz neden kendi hakkinizi savunamiyorsunuz? Niye pasif kalmayi tercih ediyorsunuz?

'Mey biter saki kalır. Her renk solar haki kalır. İlim insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır.'

Güzel bir söz, aklınızda bulunsun diye yazdım.

Eşiniz iyi değil bu bir kabul edin. O tokadı yedikten sonra hala görümceye nasıl gittiniz? Eşinize hiçbir tepkiniz olmamış. Umarım ikincisi olmaz çünkü taviz vermişsiniz. Üzücü.

Gerçekten çok zor sizin durumunuz, görümcenizle belirli bir mesafeyi koruyabilmenz çok önemli. Eşinizin tokat atıcak seviyeye gelmesi çok zor bir olay, inşallah unutulur 2 taraftanda, yoksa ilerideki günler çok daha zor olabilir. Siz sakin olup, çatışmaya girmemeye çalışın. kendi hayatınız ve çocuğunuza kanalize olun derim ben

Iyi gunler kizlar basliktan anlasilacagi uzere sorun gorumcem. Az sonra anlatacaklarim icin beni cahil sanmayin lisans hemsirelik mezunuyum. Ben 3 yillik evliyim. 1 kizim var 6 aylik. Evlendigimde gorumcemle kaynanam altinlari baski yaparak bozdurttular. Para bizde kaldi ama ben ispartaliym bizim orada altin onemlidir ve kesinlikle gelinden alinmaz karisilmaz. Ama benim ailem paraclanmis oldugu icin pek arkamda duran olmadi. Bende nereye kadar direneyim ilk kez gittigim bir evde. 1 hafta sonra bozduruldu. Ben bunu unutmaya calistm unuttum da. Esim cok iyi bir insandir beni de kesinlikle cok sever ama gecen gun cok kotu bisi oldu. 3 gunlune kurban bayramina benim dedemlere gittik. Gorumcem tutturdu 1 gecede bende kalacaksiniz diye. Bende ugrayalim bi kac saat etlerin buzu cozmesin giderken dedim. Sonra firtina koptu. Esimi baya bi doldurusa getirmis. Yok o essek basi miymis ugramak da neymis. Onu oglu epilepsi hastasiymis cocuk uzuluyomus ben ne bicim bir insanmisim vijdanim yok muymus. Esim israr etti ben israr ettim en son esim ilk kez bana tokat atti gitti sonra saatlerce agladi. Yani nasil bu hale geldi kocam cok sasirdim asla yapmaz dedigim biriydi. Sonra gorumcemden bana bi du nya hakaret mesaji saygisiz terbiyesiz ahlaksiz. Senden biktik. Annem senin yuzunden seker hastasi. Haddini bil. Vijdan azabi cek. Daha bi suru sey yazdi. Babannem araya girdi esimle aram duzeldi. Gerci hala kirginim ama sirf yegenleri o cocuklar uzulmesin diye yine bi kac saat ugradik. Ama ben kendimi aptal gibi hissedigorum. Neden ugradim ki evliligimze yaptiklari bana hakaretleri yanina kar kaldi diye ken dimi yiyorum. Resmen kendi kendime bir sinir harbi ici ndeyim. Yaa beddua etmek istemiyorum ama oda bi sekilde agzinin payini alsin istiyorum. Napabilirm. Yada kendimi bu sinir harbinden nasl kurtarabilirm. Karisk ve uzun oldu k. Bakmayin. Sevgiler
Size o kadar hakaret eden ve onun yüzünden eşinizden tokat yediğiniz halde onun evine mi gittiniz ne diyim size artık diyecek bisey yok.

Yazdiklarinizda sadece onlarin soylediklerini yaptiklarini paylasmissiniz mesela sizin soyledikleriniz veya yaptiklariniz bunun neresinde?
Herhalde siz sadece susup oylece kalmadiniz yoksa esiniz niye bukadar ileri gidip size tokat atacak duruma gelsin? Ben sadece nasil bu kadar tokat atacak kadar ileri gittigini olayin bu denli buyudugunu merak ettim illaki sizinde soylediginiz sozler veyahut davranisiniz olmustur atesi koruklemek icin.. hee tabi bu tokat atmasini gerektirmez onaylamiyorum kesinlikle.. ama tek tarafli anlatmissiniz olayi haliyle cozemedim ben durumu..
Birseyi anlatirken mesela ben soyle soyledim oda boyle yapti gibi anlatilirsa en azindan hakli haksiz anlasilir.
Keske yasanmasaydi bunlar genelde hep bayramdan bayrama gorusulen kisiler oldugu zaman boyle olaylar yasanabiliyor..

Iyi gunler kizlar basliktan anlasilacagi uzere sorun gorumcem. Az sonra anlatacaklarim icin beni cahil sanmayin lisans hemsirelik mezunuyum. Ben 3 yillik evliyim. 1 kizim var 6 aylik. Evlendigimde gorumcemle kaynanam altinlari baski yaparak bozdurttular. Para bizde kaldi ama ben ispartaliym bizim orada altin onemlidir ve kesinlikle gelinden alinmaz karisilmaz. Ama benim ailem paraclanmis oldugu icin pek arkamda duran olmadi. Bende nereye kadar direneyim ilk kez gittigim bir evde. 1 hafta sonra bozduruldu. Ben bunu unutmaya calistm unuttum da. Esim cok iyi bir insandir beni de kesinlikle cok sever ama gecen gun cok kotu bisi oldu. 3 gunlune kurban bayramina benim dedemlere gittik. Gorumcem tutturdu 1 gecede bende kalacaksiniz diye. Bende ugrayalim bi kac saat etlerin buzu cozmesin giderken dedim. Sonra firtina koptu. Esimi baya bi doldurusa getirmis. Yok o essek basi miymis ugramak da neymis. Onu oglu epilepsi hastasiymis cocuk uzuluyomus ben ne bicim bir insanmisim vijdanim yok muymus. Esim israr etti ben israr ettim en son esim ilk kez bana tokat atti gitti sonra saatlerce agladi. Yani nasil bu hale geldi kocam cok sasirdim asla yapmaz dedigim biriydi. Sonra gorumcemden bana bi du nya hakaret mesaji saygisiz terbiyesiz ahlaksiz. Senden biktik. Annem senin yuzunden seker hastasi. Haddini bil. Vijdan azabi cek. Daha bi suru sey yazdi. Babannem araya girdi esimle aram duzeldi. Gerci hala kirginim ama sirf yegenleri o cocuklar uzulmesin diye yine bi kac saat ugradik. Ama ben kendimi aptal gibi hissedigorum. Neden ugradim ki evliligimze yaptiklari bana hakaretleri yanina kar kaldi diye ken dimi yiyorum. Resmen kendi kendime bir sinir harbi ici ndeyim. Yaa beddua etmek istemiyorum ama oda bi sekilde agzinin payini alsin istiyorum. Napabilirm. Yada kendimi bu sinir harbinden nasl kurtarabilirm. Karisk ve uzun oldu k. Bakmayin. Sevgiler
Hep ailenizdemi kaliosunuz yani esininzn ailesine pek gtmiyomusunuzda gorumcenz bu kadar sinirlendi yada arada baska sorunlar varmi?tokattan sonra ve gorumcenzn yazdiklarindan sonra gtmeniz hata olmus.bundan sonra gorusmeyin bence madem bu kadar sorun oluyo hersey

Daha 1 ay oncesi ben zaten onda 1 hafta kaldim. Sorun kalmamak degil. Zaman kisitli ve babannem bir suru erzak katmisti 8 saatlik yolda bozulsun istemedim. Birde diffirizinde yer ayarlarsa kalalim erzaklari koyup dedm ayarlayamazmis. Sorun onda kalmamak degildi.
Oh haspam. Hem dediğim olsun hem keyfim bozulmasın. Etler bozulsa sana mı verecekmiş. Eşin bunu akıl edemedi mi. Keşke uğramasaydınız

Tokat yemişim,üstüne hakaret msjları gelmiş?Bir de oturmya gitcem!Allahımm sen akıl fikir ver.Valla sen daha cok üzülürsün bu kafayla bacım.Görümce falan dinlemem yolarım ben onu,oturmaya gitmek söyle dursun.

Tokat yedikten sonra hala eşinizi yanınızda tutabiliyorsanız yorumum yok ...

Olan olmus. Bundan sonra benim sana butun gelislerimi sen gidis say de gorumcene.
Gerci senin anlattigin kadariyla degerlendiriyoruz olayi. Soy bagi adina en azindan saygi temelli bir hasbihal olmali. Sen mi kactin onlara mi yetmedi klasik gelini ezelim moduna gectiler de boyle mi oldu bilemiyorum.
Burada es de pinpon topu olmaya musaitmis. Krizi yonetememis.

Konunun ana fikrini anlamayip sadece kendi gocunduklari yere takilan arkadaslar uzgunum lisede yuzuk takip sozleneceginize okuyabilirdiniz. Ben o c umleyi yazmasam yine bu arkadaslar cahil misin niye katlaniyosun diye yazacaklardi. Cunki kendi hayatlari mukemmel. Turkiye gercekleri masal kitaplarinda yaziyor zaten. Yazim imla kurallarina takilan arkadalsr ise uzgunum disardan edebiyat bitirmedim. Onun disinda konu ile ilgili elestirenler basimin uzerinde yeriniz var. Evet bencede o eve gitmemeliydim ama hepimiz hatalar yapip pismanlik duyuyoruz. Benimki de bu oldu. Yazini basinda demistim 6 aylik kizim var postpartum depresyonun etkilerinden yeni kurtuluyorum. Yani pek saglikli dusunemedim ben bu konuda. O yuzden burada belki anlayan birisi olur diye yazdim. Cogunluk anlamis zaten durumu. Esim temize cikarmk gibi bir niyetim yok yaptigi affedilir degil ama o kocayla 3 yili ben gecirdim affetmem demeyelim de bosanmamamin sebebi budur. Audica ben 3 yasinda iken ailem bosanmis zorligunu dede hala elinde buyumenin ne demek oldunu da biliyorum. O gun esim yegeni icin gitti eve ablasi ile de bana ettigi hakaretler icin konusmasini yapti. Tokattan dolayi hala kendinden nefret esiyor bunu gorebiliyorum. Yani neden gorumce sorunsali yazdim yukariya anlatabildim umarim. Cunki ben sizden esimle aramdaki sorun icin akil istemedim..

Back
X