Görümceler hep mi böyle? Oysa kardeş gibi sevmiştim..

On yaşında küçük bir gorumcem var:) sevimli bir sey aslında yalnız tek kız olduğu için biraz simartilmis ama çocuk sonuçta.. O bile kıskanıyor eşimi benden :) inşallah hep böyle masum kalır... Eşimin ailesinde sevdiğim tek insan kucuk gorumcem:)

Bir çin atasözü der ki; görumceden dost olmaz.Ben de yillar önce yeni gelinken o hatayi yaptim.Evlenmemize vesile olan gorumcemi dost bildim meger sinsi sinsi abla gibi yaklasip agzimdan laf aliyormus.Bana yol,su,elektrik olarak geri dondu tabi.Onun yuzunden hala insanlarla dost olamiyorum agzimdan cikani 10 kere tartiyorum...

Ben daha yeni görümce oldum ve nedense içimde aynen bahsettiğiniz o iktidar olma baskın olma isteği çıktı. Yakın zamanda canavara mı dönüşürüm bilmem

Enişte ve tarafi degerli, cunku... kızlarını uzmesinler. Ama gelin ve tarafi üzülmüş, kimin umutunda???

bazi gorumcelerin karakteri boyle sanirim.
bizimkide annem yasimda ama kiskanc hallerini goruyorum bazen. kadin bele yarisiyo sanki :)
iyi olmus yuzunu gordugun, mesafeli olursun.
ama kavga cikarmaya degmez. onun bi abukluk yapip kendi kiskancligini ortaya dokmesini bekle. hep mesafeli ol bence.

anlamıyorum su insanları bende gorumce oldum gelinimiz yemek yapmayı henüz bilmiyo 1 aylık evliler yemek yapıp yolluyorum gayet iyiyiz oda beni çok sever kötü davraninca konuşunca ellerine ne geçiyor anlamıyorum
Bende yaptım hamileyken,
Ne teşekkür ne eline sağlık.
Beklemem yapım değil ama olması gereken budur bunu bilirim.
Üstüne bide çokta canım çekmemişti denince offf tüylerim diken diken oluyor aklıma getirmiyorum, adını bile anmak istemiyorum.
Bende gelinim, ama gelinin fesat kalplisi de hiç az değil arkadaşlar.
5 yıl alttan aldım, bildiğin katlandı m hertürlü kötü niyete.
Ama yok artık yapamıyorum, o evdeyken tlf bile açmam sesini duyarum diye artık.
Kötü niyetli insanla geçinmek zor, kim olursa olsun saldııııım gittiii.evinde mutlu olsun.
Mesele gelin,görünce,kız anası, oğlan anası değil.insanlık...

Bu arada eniştesini kıskanan baldız var arkadaşlar, yaşı geçmiş evlenmemiş baldız tanıyorum yakışıklı karizmatik esprili enişteye düşman olan

zor tabi aile içinden bir kişi neticesinde. biliyormusun hiç birşey olmamış gibi davranmak aslında en büyük silahtır. tabi ki mesafeli.. arada da bildiğini çaktırırsın

mesafe güzeldir ve insanların kötü yüzünü çok acı çekmeden görmekte şanstır...

merhaba keşke her gelin sizin gibi olsa bazen sen nasıl olursan ol arada bir soğukluk oluyor ve bu git gide dahada büyüyor sitede yeniyim konu açmayı başaramadım o nedenle buraya yazıyorum benimde abim yeni evlendi abim avukat gelinimizde okumuş kültürlü ilk günden bu yana mesafeli mizacı öyle dedim illede vıcık vıcık olmak zorunda değilizya deidm ama zaman geçtikçe yanıldığımı anlıyorum çünki sadece bana karşı böyle gözlemlediğim en basiti yılbaşında hediye aldım bir teşekkür bile etmedi yada evine hediye götürdüm bunlar küçük şeyler ama ev aldılar kalabalık arkadaş grubunu yemeğe çağardılar benimde içinde olduğum herkes birbirini tanıyor sonuçta kardeşimin evi el değilim mutfakta yardım etmek istiyorum 2-3 kız daha var bana sen git yemeğini ye diyor yani karışma diyor birşey yapsam kulp buluyor beğenmediğini ima eden sonuçta mutfak işi herzaman yaptığımız şeyler acaba dedim yanlışmı anlıyorum alınganlıkmı yapıyrum ama yok baya baya kardeşimin evinde misafir gibi hareket etmemi istiyor oradaki insanlar gelinimizin istemediğini bilmez hiçbirşeye karışmıyor der en çokta buna üzüldüm yani henüz ilk senesi tavrımı hiç bellli etmedim çünki arada kardeşim var ve biliyorumki başta olan bir mesele yıllar yılı devam ediyor ama açıkcası anladığımıda farkettiğimide bilmesini istiyorum ne yapmam lazım bilmiyorum kısaca olay bir mutfak yardım etme meselesi gibi gelebilir ama öyle değil bu örnek sadece beni aleni dışlıyor düğünde bile oynarken karşılıklı ikimiz kaldık hemen arkasını döndü gibi gibi bunlar birikti doğum günüm oldu faceden kırk kat el kutladı gelinimiz gene kutlamadı tavır alsam dert almasam içimde kalacak

Bende görümceyim, tabiki yengemi ablam kadar sevemem ama saygi vardir aramizda. O benim abimin esiyse ona yaptigim en ufak hatada abimide uzecegimi bilirim ve benden yasi buyuk oldugu icin her zaman duzgun davranmaya calisirim. Oda bana karsi oyledir, tabiki kardesi gibi sevemez ama hic kirmadik birbirimizi 3 senelik evliler hep boyle gitti bu. Malesef kimi insanlarda oluyor kiskanclik, abisini, o dugun hazirliklarini kiskanan ama bende oyle bisey olmadi hic :)

Boşver samimi olmak istemiyorsan sende uzak dur. Kardeşinle görüş yeter

Baştan koymanız gereken mesafeyi şimdi koymaya karar vermeniz de bir şeydir...

Ben karşı tarafın ailesi, dünya tatlısı olsa bile, mesafeli ve dolayısıyla saygılı kalmak taraftarıyım hep. O zaman bir ömür dünya tatlısı kalırlar çünkü.

Sizin zaten bir aileniz varken eşinizin kardeşini ya da ailesini kardeş ve aile benimsemenize gerek yok. Zaten gördüğünüz gibi insan uygulamada, gerçekten kardeş gibi olamıyor. Mesela düğününüzde sizi kıskanan öz kardeşiniz olsaydı, muhtemelen affederdiniz, kısa sürede konuyu hallederdiniz, o size içini dökerdi, siz dökerdiniz olur biterdi. Ama eşinizin kardeşi olunca söz konusu kişi, durum değişir, sizin öz kardeşiniz gibi olamaz elbette, neden olsun ki!?

Anne gibi olan kvlerin tavrı bile bir karı koca kavgasına bakar. Bu da çok normaldir. Atıyorum siz eşinizi bir şekilde üzerseniz (ki bu her evlilikte olabilir) zaten o taraftan kimse sizi kardeş ya da evlat bilmez, kendi evlatlarının derdine düşerler haliyle.

Baştan bunları kabullenirseniz, eşinizin ailesiyle sıkı fıkı olmaya mecbur olmadığınızı da anlarsınız. Hele ki içinizi dökmek bence çok yersiz... Yarın öbür gün aranız düzelse bile, gönlünüzü alsa ya da yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıksa bile ne görümcenize ne de eşinizin ailesinden birine içinizi dökmeyin derim. Sizin bunun için kendi aileniz ve arkadaşlarınız olmalı, yoksa da duvarlara anlatın ama onlara dökmeyin içinizi, özelinizi derim.

Mesafe iyidir... Saygıyı da beraberinde getirir. Zamanla da bağlar güçlendikçe sevgi de eklenir bu ilişkilere, bence mesafe korunduğu müddetçe her şey daha kolay olur, ilişkiler yıpranmaz ve evinizdeki huzuru korumak daha kolay olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…