Görümceler ne ister ?

Abisi ve ben görümcemden 3 yaş büyüğüz. Bizden ne bekler bilmiyorum ama aramız çok iyi. Bir kardeşim yok ama aramız iyi olsun diye değil sevdiğim için yaptıklarım var. Belki de soruna cevap olabilir. Abisiyle bir yere gideceksek sponten ve evdeyse genelde gelmek ister misin deriz. Bir misafir odamız var istediğinde gelip kalacağını bilir bir ay gelmese gelsene bu haftasonu deriz. Değişik bir yere veya değişik bir yemek yemeğe gideceksek onsuz gitmek pek istemeyiz. Benimle paylaştığı sırların hepsi bendedir, o eşimden ayrı benimde kardeşim çünkü. Özel günü olursa değer veririm, işe başlama çiçeği gönderirim, doğum günü pastasını yaparım, aynı değeri o da her zaman bana vermiştir. Pastamı yapar kapıya gelir ki düğünümde kınamda elim ayağım oldu bana. Abisiyle ilişkisini hiç ellemiyorum aşırı düşkünler birbirlerine tartışsalar bile beni bulaştırmayın diyorum 15 dk geçiyor cünkü bağrışmaları. Maddi olarak benden bir beklentisi yok, bir şey beğensem koşar gider harçlığı ile alır anne babaya bir şey alıncaksa da genelde ben veya eşim 3 müz adına ödüyoruz, çünkü o daha yeni öğrencilikten çıktı ben iyi kazanan bir işe sahibim. Sanırım kardeşim olsaydı da hayatımda böyle bir düzen olurdu. Ekstra bir şey yapmıyorum, iyi olsun diye uğrasmıyorum. Ama seviyorum bir iki gün konuşmasak sesini duymak için bile ararım. Sevgililik dahil 10 yıldan fazladır tanıyorum, Eşimle sevgili olduğumuzda ilk okuldaydı şuan üniversiteyi bitirdi. Para peşinde koşan, huzursuzluk çıkaran biri olsaydı, eminim aramız böyle olamazdı her şey bütün beklentiler karşılıklı.
Tek taraflı yürümüyor işte maalesef diğer cevaplarda belirttim kadın hep bencil küseyim ayağıma gelsinler kendimi geri çekeyim ama bana sarılsınlar uzak durayım ama bana yakın olsunlar gibii

Inatla devam edin. Azimli olun bir süre sonra mecbur bakiyor olacak gibi değil, size göre sekilleniyor. Ben öyle yaptım azmettim ve başardım. Suan ben izin vermedikçe yaklasamiyorlar. Kaynanam bendeyken eve misafir çağırıyordu haberim olmuyordu, ben isten gelmişim yorgunum kapi bir çalıyor misafir, yada komşuya söz vermiş yaprak saracakalarmis bizde banada hadi otur diyorlar, kusura bakmayın ben isten yorgun gelmişim saramam bisey dedim herseferinde. Misafir gelincede odada is yaptim haberim olsa başka gun yapardım dedim cikmadim. Gorumcem bisey dese duymamazlıktan geldim. Dediklerine he dedim yinede yapmadım. Simdi bile kendiyle ilgili bisey icin benimde yapmamı ister yazar yap yap diye. Saol tesekkurler yazarim. Konuyu uzatmam kendimi açıklamam, bahane sanmam. Kesin ve net. Mesafe candır. Bu asamaya zor geldik ama geldik. Simdi sana söylemeye cekiniyoruz derler. Gorumcem tavır bile yapsa görmezden geliyorum, bilerek yapmışsam bile söylerse fatketmemisim diyorum herkesin içinde niyeti kötü o oluyor.
Çirkefleşmiyorlarsa iyi benimkiler duruo durup üzerime yürüyorlar

Merhaba sevgili hanımlar doğru yere mi açtım konuyu emin değilim fakat görümce olan üyelerimize ya da görümcesiyle arası iyi olan gelin üyelerimize sormak istiyorum . Görümceler ne ister ? :) çünkü ben artık yoruldum gerçekten yoruldum . Cevaplayanlara teşekkür ederim .
Benim gorumcem var bende bir gorumceyim. Benim gorumcemle aramda hep bir mesafe var evlendigim ilk yillarda bir tartsmamiz oldu dahada mesafeliyizdir gorusurz ama birbirmize kv olmadan gelip gitmeyiz. Kendi kardeşimle aramda problem olduğu için görüşmüyoruz evlendiği günden sonra kardeşimle gorumcede sayılmam ama lafta gorumceyiz😀 gelinle alakalı bı durum değil bu arada problem smdi linç yemeyeyim😂

Görümce konusundan üzerime tanımam özel mesaj atabilirsin. Bense görümceyim ben abimle yengemin mutluluğundan başka birşey istemem ama benim görümcem 4 senelik evli kocası var eşimden yine ilgi çekmek için birsürü şey istedi. Yetişemiyorum kıza ya. Geneli ilgi bende olsun gelin hizmet etsin her dediğimizi yapsın isterler
Aynen öyle evime gelip beni saymıyor ya böyle bir şey olabilir mi muhatap alıp bir şey söylüyorum sırtını dönüyor

Görümceyim iki yengem var aramız gayet iyi inanın çok zor birşey değil belki küçük birşey ama o çay getirdiyse ikinciye hemen ben kalkarım gelin diye yapmak zorunda değil kardeşini seven iyiliğini isteyen biri zaten kötülük yapmaz.
Ben arıza çıkarıcak olsaydım bile abiler çekerdi kenara zaten hayırdır diye ağzımın payını verirlerdi kesin:)

iyi anlaşmak zorunda değil kimse ama saygı çok önemli baktım karşı taraf ben iyiyken zorluyor beni ozaman koyarım mesafemi zaten yapı olarakta mesafeli biriyim zor olmaz.

Benim annemle yenge arasında ufak bir tartışma olsa bile asla beni karıştırmaz seni ilgilendirmez der sizdekiler birbirlerini gaza getiriyor

sizin görümce fazlasıyla şımarık genç olmasına rağmen erkek ailesi olarak biz daha önemliyiz diye düşünen geri kafalı.
Görmezden gelin konuşsun dursun.

Konu 5 yıldır düzelmeyen gelin görümce ilişkisi . Yani o kadar çok sey var ki beni sevmiyor ama benim onu delice sevmemi bekliyor beni yok sayıyr ama kendisini el üstünde tutmamı istiyor. En basiti çay servis ederken beni atlıyor normal olarak alınınca burnum havada ilan ediliyorum. Ailemin olması bile problem sadece onlar varmıs hayatımda kendisi yetmiyor kv kp de dolduruyor abisiyle de küsüyor problemin benim olduğumu söylüyor... vs vs anlaşmaya gönlü yok fakat hayaleti gölgesi de hayatımdan çıkmıyor.
Ay benim görümce bu 🙃 yemek hazirlar bana tabak bardak koymaz, cay servis eder beni atlar , yuzume bakmaz benle konusmaz buraya kadar guzel konusmasin çok da tin 🤩 ama benden hep ilgi bekler , konusmuyor benle surat yapiyor der , der de der . Bu karakterle anlasama yolu sürekli poh poh o da bana ters. Ben takmiyorum artik eşim de bosver konusmasin sen de konusma sana nasil davraniyorsa sen de öyle davran diyor 👌 bu karakterler hicbir seyden memnun olmazlar poh pohlasan bile fazlasini beklerler.

Ay benim görümce bu 🙃 yemek hazirlar bana tabak bardak koymaz, cay servis eder beni atlar , yuzume bakmaz benle konusmaz buraya kadar guzel konusmasin çok da tin 🤩 ama benden hep ilgi bekler , konusmuyor benle surat yapiyor der , der de der . Bu karakterle anlasama yolu sürekli poh poh o da bana ters. Ben takmiyorum artik eşim de bosver konusmasin sen de konusma sana nasil davraniyorsa sen de öyle davran diyor 👌 bu karakterler hicbir seyden memnun olmazlar poh pohlasan bile fazlasini beklerler.
Ayyy aynısı aynısı . Bende pohpohlama sevmiyorum hayır en başından beri kötülük peşinde en güzel günlerimi mahvetti hadi onları yapmasa belki ama unutaöıyorum o zamanları

Görümceyim iki yengem var aramız gayet iyi inanın çok zor birşey değil belki küçük birşey ama o çay getirdiyse ikinciye hemen ben kalkarım gelin diye yapmak zorunda değil kardeşini seven iyiliğini isteyen biri zaten kötülük yapmaz.
Ben arıza çıkarıcak olsaydım bile abiler çekerdi kenara zaten hayırdır diye ağzımın payını verirlerdi kesin:)

iyi anlaşmak zorunda değil kimse ama saygı çok önemli baktım karşı taraf ben iyiyken zorluyor beni ozaman koyarım mesafemi zaten yapı olarakta mesafeli biriyim zor olmaz.

Benim annemle yenge arasında ufak bir tartışma olsa bile asla beni karıştırmaz seni ilgilendirmez der sizdekiler birbirlerini gaza getiriyor

sizin görümce fazlasıyla şımarık genç olmasına rağmen erkek ailesi olarak biz daha önemliyiz diye düşünen geri kafalı.
Görmezden gelin konuşsun dursun.
Çok şımarık annesi önünde köle gibi dönüyor zaten . Aman bize bir çöp alınmasın aman bize bir iyilik olmasın anında annesini dolduruyor

Ayyy aynısı aynısı . Bende pohpohlama sevmiyorum hayır en başından beri kötülük peşinde en güzel günlerimi mahvetti hadi onları yapmasa belki ama unutaöıyorum o zamanları
Ben de unutamiyorum yaptigi hicbir seyi ama fazla takmiyorum da . Eşim bu konuda anlayisli çok şukur bir araya getirmiyor bizi, nadiren mecburi durumlarda yuz yuze geliyoruz onda da idare ediyorum

Abisinin yada erkek kardeşinin cebini yemek 😆Şaka bi yana herkes aynı değil.Kimisi gelinle arası iyi olsun da ben başka bişey istemem der.Kimisi kardeşiyle eşinin arasını bozmak için elinden geleni yapar kıskanç olurlar.Kişiden kişiye değişir bu durum.Mesele olgun olabilmekte sanırım

Görümceniz ile yaş aralaginiz nasıl.
Yakın mı oturuyorsunuz
Sürekli beraberbiseyler yapıyor musunus
Eşinizle arası iyi mi kötümü
Sizle arası iyi mi yada tartışma mi oldu
Bunun gibi detayları yazsanız daha anlaşılır olurdu 🤗

Millet mi garip ,erkek kardeşlerimin de kızkardeşimin eşiyle de mesafeliyim.usulunce görüşür gider geliriz. Bu kadar.

Ne halalarım anneme görümcelik yaptı ne annem yengemlere. Ne görümcelerim bana yaptı ne de ben kardeşimin eşine. Onun için ben anlayamıyorum bu geliniyle görümcesiyle anlaşamayan insanları. Bence herkes saygı sınırını bilmeli. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes birbirine saygı duymak zorunda.

Gri taş metodu hic duydunuz mu? Onu uygulayin: Hic pas vermeyin, hic tepki vermeyin. Yani yok sayin. Cünkü dramdan beslenen insanlar icin her kipirdamaniz kavga cikartmak icin bahane olur. Cayda atladimi? Gidin kendi cayinizi kendiniz alin. Orda kavga cikartsaniz o tutulur, size laf söylerler Cünkü kimse dram prensesle ugrasmak istemiyor. Yok sayin.
Aynen bu metodla gorumcemi yok saydım. Bir odada 10 kişi vardı hepsini öptü beni öpmedi :) herkesin yanında benimle konuşurdu kimse yoksa görmezden gelirdi. Konuşursa konusurdum sonra belasını buldu ailesi de konuşmuyor onunla :)

Merhaba sevgili hanımlar doğru yere mi açtım konuyu emin değilim fakat görümce olan üyelerimize ya da görümcesiyle arası iyi olan gelin üyelerimize sormak istiyorum . Görümceler ne ister ? :) çünkü ben artık yoruldum gerçekten yoruldum . Cevaplayanlara teşekkür ederim .
Kimisi var ben görümceyim çektiririm der kimis var insandır o benim ablam/kardeşim der haksızda olsa el hissetmesin diye herkese karşı korur(ben mesela) 😂

Back
X