Görümceler, sıra sizde....:))

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Uzun zamandır ,konuları okuduğum da,görümcelerin yerden yere vurulduğunu gözlemledim..
peki,gelinler sütten çıkmış ak kaşık mı acaba?.
bende görümceyim ve görümcelere bu kadar yüklenilmesinden, dertliyim.
hadi,görümceler,sizlerde anlatın ,bakalım,gelinlerden yana dertlerinizi?
neler yaşadıklarınızı.....
bir de madalyonun, bu yüzüne bakalım.
ne dersiniz,

,

Son düzenleyen: Moderatör:
çok güzel bir konu canım,henüz ben görümce degilim,inş o günleride görürüm,
benim 3 tane görümcem var fakat beni çoook sevdiklerinden eminim bende onları çok seviyorum
kardeşim olsa bu kadar olur yaniii

ben gorumce degilim ama cok sevdigim iki kizkardesim var gorumce demeyecegim cunku kizkardes gibilerdir Allaha sukur bence konu gelin olmak gorumce olmak degil kisilik sorunudur her gorumce her gelin kotu gecimsiz olamaz elbette ne verirsen karsindakine onu alirsin sevgi saygiya karsilik sevgi saygi sonucta iki tarafta sinirini durusunu belirlemeli kimse kimseyi degistirmeye calismamali oldugu gibi kabul etmeli belki bu sekilde sorunlar cozulur

Ben görümceyim sengözlerimebaksanab
Ama hala anlamış değilim bu,görümce,gelin muhabettini
Hadi gelin,kaynana sıkça karşılaşan bi olayda
Görümcelerin biraz dışarda durması taraftarıyım.
Şahsıma bizzat bir saygısızlık olmadığı sürece,benim abimin evine müdahale hakkım olmadığını düşünüyorum.
Saygıyla gider çayımı kahvemi içerim,herzamanda saygıyla karşılanırım.
Sanırım gelin,görümce olayından çok,insan ilişkisi demek daha doğru
Almadan vermek Allaha mahsus,aynaya nasıl bakarsanız,oda size öyle bakar,
Önce kendimiz davranışlarımıza dikkat etmeliyizki,sonra karşıdan olumlu şeyler beklemeliyiz diye düşünüyorum açıkcası.

bende görümceyim...:lepi:
bir abim var ve doğal olarakta bir yengem..
11 yıldır beraberiz ben cidden söylüyebilirim ki Allaha şükür bir tartışma yada kavgamız olmadı...:Saruboceq:
Yengem sessiz sakin,kendi işinde gücünde,kimseye karışmaz...a.s
Abla gibidir bana her zaman...:1hug:
Birde unutmadan Allah kısmet ederse 3. yeğenime hamile,eylülde 3.ye hala olucam...
:CüvCüv::Saruboceq:

görümceyim ya kör kepçeyim... of of bana bu konuda bir dokunun bin ah işitin..

ben şu ara kendimi kpss ye kaptırdım.. sınava kadar tutuyorum.. sınavdan sonra gelin hanım görecek...kötükedihüsoklava:

bende görümceyim..yengemle arkadas gibiyiz,kardes gibiyiz..
ne o bana müdahele eder,nede ben onlara müdahele ederim
fikrimi sorarsa söylerim,zirt pirt,gece gündüz abimi arayip aile hayatlarina ne kuyruk nede gölge olurum(benim görümcem maalesef böyle)
kendi görümcemden gördügüm hatalari haksizliklari bende bir görümce olarak yengeme asla yapmam..
oda sagolsun her zaman bana karsi saygili ve ictendir:asigim:

okypetem harika bi konu olmuş tebrik ederim ..a.s.

evet burda hep gelinler açısından bakılıyor. hep gelinler melek görümceler şeytan..
benim bir dayım var birde teyzem. yani yengemin iki görümcesi var. yengem çok donuk bi kadındır. gittiğimizde çay bile koymaz dayım bize çay demler servis eder. ananemle altlı üstlü otururlar ananem yaşlandığı halde yemek yapar yengem çıkar yemek alır aşağı indirir yerler . ya da yukarda yerler bazen bulaşığı toparlar iner evine..
ananemin evini asla temizlemez biz burdan temizlikçi tutarız. halılarını yıkatırırz sonra gideriz evi yerleştirmeye. yorulunca çay demler yiyecek bişeyler hazırlarız zile basarız yengecim sende gel diye. o çay demleyip gelip yoruldunuz demez..
biz iki günlüğüne gideriz ama yengem o gün gideceği hiçbiyerde vazgeçmez.
ananem doğum gününde yengemin pastasını alır, şarap şampanyalarını alır , yemeklerini yapar ona sürpriz doğum günü hazırlar.üstelik dayım senelerce işsiz kaldı ama hiçbir lüxlerinden vazgeçmediler. annem ve teyzem o iki çocuğun tüm ihtiyaçlarını bizden kısarak onlara yaptılar. dedemde evlerinin bütün ihtiyaçlarını gık demeden karşıladı. ve hatta dayımın arabası vardı dayımın av hobisi vardı. tüm masrafları dedeme ait..
vallahi annemin ya da teyzemin ağzından bir kez olsun yengem için kötü bi söz duymadım. burdan hediyelere boğulurda beğenmedim ben bunu giymem diyebilir yengem. annemde olsun kendi zevkimize göre almamız hataydı der..
şayet annem ananem ve teyzem kötü olsaydı yengemde kötü olabilirdi. bütün bu boşvermişliğine rağmen yengem kötü biri değildir. biz saygımızda asla kusur etmeyiz.kötü bile olsa dayımızın hatırına iyi davranır şikayet etmezdik.
bence mesafe ve iyi niyet korunduğu sürece kimse kötü değildir. kişi kötü bile olsa iyilikle utandırılabilir.
bazen hatayı kendimizde arayalım. empati yapalım..bir kezde biz iyi niyet gösterelim biz adım atalım bakalım ne olcaksengözlerimebaksanab

Yengem saolsun, aman benden uzak mutlu olsun artik konusmuyoruz.
Yeni evliydiler onlarda oturuyorduk, bu konusuyo da konusuyo , konusdukca costu, aniden iste bizim orlarda altin cok yapilir, siz az yaptiniz biz istemedik diye, ammaaa isteseydik annen baban essek gibi yapacaklardi deyip masaya yumrugunu vurdu:1shok:
oha filan oldum, ne diyon sen dedim nerden ciktu bu , terbiyeli konussana suan kimi kime kötülüyon sen, anneme babama nasil essek dersin dedim. Ve bi özür bekledim, ama cevap dogrulari söylüyorum dedi. iyi ozaman dedim ve evini terk ettim

Aradan zaman gecti gecmise sünger cektik:1closedeyes:
Yengem her haftasonu annesini babasini ariyormus,evlerinde ozamanlari telefon olmadigi icin disaridan aricaklar, bende bilmiyorum tabi, bi cumartesi yine onlardayiz, abimle benim ex koca disari ciktilar, yengem erken gelin daha babamlari ariyacagim demis önceden abime haberim yok, bunlar gelmedi yengem deli gibi dönüyo ortalikta.
yukardaki komsu kadin geldi oturuyoz ücümüz, zaman gectikce yengem delirdi, agzina s... pic bak hala gelmedi dedi abim icin, komsu kadinla ben dumur olduk birbirimize böyle baka kaldik:1shok:, ben sokdan artik komsuda var diye bise demedim, komsu gülerek sizin evde tuvalet yokmu kizim dedi. tabi bunlar geldi abim dediki ne bekliyonki beni aricaksan gidip arasaydin, ben de dedim benim haberim yokki derdini bile bilmiyodum, söyleseydi beraber giderdik ben cocuklara bakardim oda arar konusurdu ailesiyle ve yine gittim yine uzun bi süre küslük

daha neler neler, artik görüsmüyoruz konusmuyoruz
cahil insanlarla gecinmek ne zormusmirmirmirmir:1no2:

Görümce değilim,hiç bir zaman da olmayacağım..:icecream:
Evliyken de görümcemle çok büyük sorunlarım olmamıştı.. Zaten öyle kardeş gibiydik diyemem.. Uzaktan tanışan iki arkadaş gibiydik.. Mesafemizi hiç bozmadım. Kendisi samimiyeti sever ama uzak duran hep ben oldum.. Hiç bir atışmamız dahi olmamıştır..gamyoncuiremsu
Annem görümce..
Ayy çok komiktir annecim..kaydirigubbakcemile3
Bazen dayımların eşlerinin bazı davranışlarına takılır,ben yengelerden yana çıkarım.. "Ama annecim büyük dayım da şunu böyle yapsaymış ya da küçük dayım sanki çok mu iyi oldu bunu böyle yaptı???" diye sitem ederim,kadınceğiz verecek cevap bulamaz.. Anneannemle ikisi öyle bakar bana..:1shok:
Aslında görümce-gelin-kayınvalide olayları için hep derim; herkesi olduğu gibi kabul edeceksin. İyise iyi kötüyse kötü,şeytansa şeytan melekse melek.:lepi:

ben düşünuyorum..
kardesımın eşi anneme saygısızlık yapsa ne yaparım..
sanırım hiçte ıyı nıyetlı olmazdım.
çünkü ben gelınım ve kayınvalıdeme kaynana bıle demem..
gösterdiğim saygıyı görmek ısterım..
anneme babama saygı duysun evını benımsesın..
temız olsun..
kardesıme laf getırmesın..
yeter

işte ben olsaydım o essek kelımesının anlamını öğretırdım ..
böyle saygısızlıklara asla gelemem

ben de henüz görümce değilim inş. olacağım.

kendi görümcemle de aram kötü değildir fazla görüşemiyoruz da zaten çünkü onun eşi biraz huysuz ailesiyle görüşmelerini kısıtlayan bir tip:1no2:

annem görümce benim de ama yengelerimle iyi anlaşırlar bariz bir sorunları olduğunu pek görmedim ufak tefek atışırlar arasıra şakayla karışık:jeyyar:

halalarımla ise annem arasında çok büyük bir sorun yaşanmamış ama bir amcamın hanımıyla büyük anlaşmazlıklar yaşadılar halalarım.,

yengem babannemlere gelir haftalarca kalır ama hep hizmeti halalarımdan beklerdi hiçbir şeye yardımcı olmaz,gün boyu oturur eve bir misafir gelse çıkmazdı.

üstelik babannemin komşularına gizli gizli babannemi ve halalarımın dedikodusunu yapardı.en sonunda ipleri kopardılar artık hiç konuşmuyorlar yıllardır kuzenlerimi ben,yeğenlerini ise halalarım görmedi suçun büyük kısmı da amcamda zaten.

yani öyle sütten çıkma ak kaşık olmayan gelinler de var

Ben görümce olacağım,
şu an gelinim,
ancak kötülük görümce sıfatını kazanmakla gelen bir şey değil.
Yani görümcem görümce olduğu için değil yetersiz bir maneviyatı olduğu için kötü benim için.
Aynı zamanda kötü de bir gelin,kötü bir evlat,kötü bir kardeşti.Bunları söyleyen annesi ,babası ,kardeşi,kaynanası,görümcesidir.Ben de görümcemi sevmiyorum(hatta aramızda öyle bir bağ da kalmadı).Keşke iyi olsaydı da iyiliklerini yazsaydım değil mi..
Umarım gelinlerimiz beni sever hiç bir zaman bunun garantisi yok ,başkaları ne derlerle hareket etmek yerine vicdanımızın sesini dinlesek ve millete kendimizi üstün gösterme çabasında olmasak,daha kolay olur her şey.

işte ben olsaydım o essek kelımesının anlamını öğretırdım ..
böyle saygısızlıklara asla gelemem

iste canim cok kirildim, sinirlendim, tavrimi koydum ama kötü görümce oldum sonunda

amaaan cokda tin benden uzak allaha yakin olsun, mesafemi koyali coookda rahatim

daha neler neler var sonra anlatirim yine

4 görümçem var
ve ben 2 senelik'te görümçeyim aramızda sorun yok
ama görümçeler karışmak istedilerde az buçukta karıştılar gibi ama fazlasına fırsat vermedim
gelinimizle iyi anlaşıyoruz ama aileme bir saygısızlık yaparsa işte arslanlar gibi kürklerim
ben görümçelerimin anasına babasına saygısızlığım olmadı
sanki beni doğuranlar onlarmış gibi ilğim evlatlarından fazladır
ama bi görümçem var allaha havale ettim yuvamı bozuyordu
onun için mesafeliyimdir 4.görümçelerle
gelinle iyiyiz karışmam hiç birşeyine gecende anlattım aile hususlarını
yani senin ailen benim ailem takıntısı yapanlardan hoşlaşmıyorum diye
bir kaç ay önçe annemi üzmüş gelin
devreye gireçektim annem boşver kızım o daha küçük bizi ança tanımaya başlıyor dedi enğelledi
bende şaka karışık diycemi dedim anlayana
çünkü ben yıllarca eşimle senin ailen benim ailem takıntılığından vazgeçirmek için amma savaşmadım
artık anladı ama ömrümden ömür gitti
inşallah saçsaca başbaşa girmeyiz:roflol::roflol:

bende gorumce degılım ama ınsallah olucam .beımde annem gorumceydı ve ınanın abartmıyorum gelınlerını kendı kardesınden onde tutardı ve ben hıc bılmem gelın dendıgını yenı bırılerıylemı tanısılıyo kardesımd erdı hep oyle tanıtırdı aldıkları nefes bile beraberdi diyebılırım .bencede ınsanların kısılıklerıyle alakalı

ben üç haftalık görümceyim...
gelinimizle aramız şuanda çok iyi rabbim hep iyi yapsın...
gelinlere yapılan kötülükleri yapmam gelinime, çünkü onun acısını bilirim...
kendi görümcemlerden hiç bahsetmiyeyim rabbim onları bildiği gibi yapsın....

ecinnili annen de teyzen de aynı sen gibiymiş demekki neden hiç şaşırmadım acep
bu kadar iyi niyet bu kadar vericilik sizin ailenin kadınlarına has bi özellik galiba canımın içi:))
bu arada ben de hem görümceyim hem görümcem var
gelinle de görümcemle de uzaktayız, birbirimize müdahalemiz hiçbir zaman olmadı
yakın ama yüzeysel bir arkadaşlığımız var o kadar
abim evlenirken de bişeye karışmadık, annem de ben de, öyle bir gereklilik de olmadı zaten
abimi annemi üzmediği sürece de gelinimiz başımın tacıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…