Görümceler, sıra sizde....:))

Boncuk aklina kötü seyler geliyorsa al birgün gelinini karsina ve sorki: Simdiye kadar sana GÖRÜMCELIK yaptimmi yoksa bir arkadas - abla gibimiydik bakalim ne diyecek? Egerki diyorsa kiridign zamanlar fln oldu ozmn GÖRÜMCESINDIR ama diyorsaki arkadas gibisin sagol vs ozmn kendinden gurur duy diyorum :teytey:

Son düzenleme:

ama hiç bişe olmadan böle bi soru sormam olurmu hani surat filan asar insan ozaman dersin ben naptım da filan ama öle bi durumumuz olmadı vallahi yazın bize gelirler ve 3 ay kalır abimler hiç bi sorunumuz olmadı
çok saygılıyız birbirimize ne o bana kötü bişe söledi nede ben inş.. hep böle devam eder
ben evli degilim inşallahta karşıma iyi bi görümce çıkar burdakileri okudukça korktum yanii kaydirigubbakcemile3

görümce olduğuım güne lanet ediyorum arkadaşşalar delireceğim......birderdim var konusunda paylaştım derdimi lütfen bana yardımedin....

en küçük kardeşim nişanlı ,ve nişanlısında ,nişandan sonra ,kardeşimi paylaşamama gibi durum gelişti.
işin tuaf kısmı,bu nişandan sonra yoktu,bizdede kardeşimi paylaşmak gibi bir sorun yok,zaten herkes yerini bilir...
bana bu durum biraz ilginç geldi,çünkü nişana kadar kendisiyle kardeş gibiydik.herşeyin biranda değişeceğide birşey yaşamadık...

Benim bir tane abim var ve tabii yengem.
İlk zamanlar aramızda bir takım iletişim sorunları oldu.
Uzaktaydık yılda bir kez görüşüyorduk, doğal olarak bir yakınlık
sağlayamamıştık. Ancak daha sonra gayet güzel uyum sağladık.
Biz onun neyi nasıl yaptığına alıştık o da bizlerin. Şimdi onu çok
seviyorum. Önemli olan zaten bizlerle çok iyi olmasından çok
abimle mutlu ve huzurlu olması. Biraraya geldiğimizde sohbet eder,
güler eğleniriz. Birbirimize tecrübelerimizi anlatırız. Öncelikle önyargılardan
kurtulmak gerekiyor bence. Görümce kötü, kaynana daha kötü gibi beynimize
yerleşen önyargılardan.... Belki normal hayatta .ok iyi anlaşabileceğimiz biri
sırf görümcemiz diye uzak kalınabiliyor nedense.Karşılıklı hoşgörü ile çözülemeyecek
sorunlar olmadığını düşünürüm ben.

bende bir görümceyim....ama ALLAH'a çok sükür çok ama çok iyiz bozulmaz insallah...mesela yakın zamanda olan bisey anlatim...onun doğum gününde arayamı unutmusum...sonra ardan üç dört gün geçti dediki bende seni doğum gününde aramıcam görürsün dedi bende hak ettim yenge arama dedim(evleri uzak ondan gelemiyolar)..aksama doğru baktım arıyo gülerek açtım teli hani aramıcaktın dayanamadın dimi dedim evet napim dayanamadım görümce dedi...yani bizim en büyük olayımız bu...evine gittiğimizde naapcağını sasıırır annemde banada yada diğer görüümcelerinide...öle fesatlığı kıskançlığı yok aman hatta ben nikaha yakın bayağı kıskanmıstım onu uyuz uyuz davranıyodum abim demiski farkındasın dimi oda olur haklı ama nikahtan sonra aklına bile gelmez demis öle de oldu evlenmeden öncede aram çok iyiydi abimden bile korurdu kardesi yok evin en küçüğü ondan olsa gerek kardesi gibi görür...saolsun bize gelir annem is yaptırmaz ona ben derim gelin kalk diye öle sakalasırız diyorum yya çok sükür ki alınma huyu yok ama abim herzaman dengeyi korur ne bizi atar onu tutar ne onu atar bizi tutar zaten en nefret ettiği muhabbetti bu ALLAH gönlüne göre verdi...nazarlardan saklasın RABBİM hiç bozmasın...

ben de görümceyim,ayrıca 2 tane de görümcem var...
biz kardeş gibiyiz,art niyet asla yok aramızda,
herkes olduğu gibi...
hep derim yaa,ne olursanız olsun,
aradaki o mesafeyi koruduğunuz sürece sorun yaşamazsınız...
baktınız hala sorun mu yaşıyorsunuz,mesafeyi kendi adınıza iyice açarsınız...
sevgiler...

bende görümceyim..............gelinimizlede iyi anlaşırız...........hatalar mutlaka oluyordur ....bunları kapatıp.........iyi yöne çevirmek gerekiyor...........
benim hatamıda onun hatasınıda.......
zaten uzaktalar......hiç bir şeylerine karışmam banane..........
herkes ne yaparsa yapsın arada kalıp kötü olmakta istemem...........
anlaşıyorum aramızda güzel hoş diyaloglar olur.....
birbirimize bir şeyleri sorar akıl alrız............şimdiye kadar ne benle nede ailemle sorunumuz olmadı işallah olmazda......
böyle gider ..............
evlenirsem işallah benim gibi bir görümce nasip etsin allahım.........amin den bakıyım.........

bende görümceyim ayrıca hemde gelin..
yengemi çok severim .oda beni çok sever..çok şükür hiç sorunumuz yoktur onla..
birde kıskardeşim var ama onunla önceden anlaşamazlardı.şimdi iyiler..
karşındaki insana bakıyo bu karşılıklı olucak yoksa görümceymiş ,eltiymiş,kayınvaldeymiş farketmiyo..

arkadaşlar bende görümceyim hemde çok tane benim 4 tane abim var dolayısıyla 4 tanede yengem var.şimdiye kadar herhangi bir sıkıntımız olmadı.evlerine yemelerine gezmelerine karışmadık karışmayızda.keşke mutlu olsunlar evlerinde huzur olsun bizlere yeter.gideceğimizde haberli gideriz çayımızı kahvemizi içer kalkarız.Eşlerine iyi olsunlar çocuklarına iyi olsunlar biz biköşede onların mutlu olmasıyla mutlu oluruz der anneciğim hep.ben zaten uzaktayım misafirim onlar için görümce değil.sağolsunlar onlarda biz gidince ellerinden geleni yaparlar

bende görümceyim bir tane yengem var...çok ii anlaşıyoruz..yaşlarımız yakın olduğu için bir birimizi ii anlıyoruz.. dert ortağıyız..doğrusu ben yakınım olan kişilere sorunlarımı anlatmam...belli mi olur bigün bi sorun yaşarsın..ağzına sonradan sorun yaşıcağım kelimeleri vermem asla..:içelim:

gorumce degilim su an ama olmuycakda degilim...
4 tane gorumcem var hicbirimi iyi degil tabiki iyi olanlarida var...iyi olandanda allah razi olsun olmayandanda...yuce rabbim kim ne ediyosa goruyo :1closedeyes:
ben nasil gorumce olurum allah bilir...ama su an kardesimle ailemle iyi olsunda beni sevmesin nolcak diye dusunuyorum zaten yurtdisindayim su an 3 senedir gitmiyorum yani ha gorurum ha gormem zaten gorecegimde 4 hafta olur onunda 2 haftasi tatil olur kendi evimizde var...allah mesut etsin yeter yani!!!!!!!!!!

Konuyu söyle acabilirsin mesela: Nedir su gelinlerin görümcelerden sikayeti sen benden sikayetci misin? Ama mademki aranizda simdiye kadar hic bir tartisma-küsme olmadi ozmn mutlaka iyidir araniz ins. böylede devam eder

çok güzel bi konu ama bende 2 tane yenge var valla ikiside acaip modeller hele biri var allah bi çene vermiş kapmış koyvermiş abi bizden kıskanıyorkı nasıl bıde benı ve kocamı kıskanıyor ay senın kocan çok iyi soyle boyle yok sen kotusun falan fılan ay anlatsam sok olursun ben hamıleyken benı sınır ettı hele son gunlerımde neysekı sonra saldım gitti ee abimde karının çenesinden bıkmış bana sus gülüm akşam gelince beynimi yiyor dedi şimdi küsüsüz ve aslada barışmayı düşünmüyorum çünkü gördügüm yerde parçalıcamda işte abime kıyamıyorum bende uzak olsun CEHENNEME direk olsun valla
ikiyüzlü olması yüzümüze gülüp arkamızdan konusması ve çok fesat biri olması nedeniyle Lugatımdan sildim onu

kardeşim askerde şimdi ama var birtane sevgilisi uzatmalı 4 yılllık falan. sürekli ayrılıp barışırlar. kız arkadası gelir biraz kalır gider. ama asla onu kırıp üzecek birşey yapmadım. o da çok dikkatlidir yapmadı..:)
iki insanda resmi olup seviyesini bilince yürümeyecek ilişki yoktur.

2 görümcem var biri almanyada 2 senede geliyor biri burnumusun dibindeydi.ben evlendim 2 sene kayanamla kaldım kocam okulu nedeniyle ara aara gidip geliyordu görümcem bi geldimi anasının evine 2 ay kalıyordu haliyle bizim aramısı karıstırıyordu kaynanamla.cok kıskanıyordu kaynanamla beni hep bozardı aramızı.cocuk gibi resmen darılıp kalkar gider a da surat yapar konusmaz falan filannnnnnn.kac defa kocamla aramı da bozdu.allah bilsin iyiyi kötüyü. bende görümce olucam ama kardesim henüz küçük.ama görümcemin yaptıklarını yapmayı asla düşünmüyorum kafamçokkarıştı

bende görümceyimsengözlerimebaksanab
bi tanecik abim var.9 senelik evli.yengemle ben bekarken aynı evde de oturduk.3 yaş aramız var zaten.kimi zaman arkadaş gibiydik kimi zaman düşman:1shok:
şimdi mi
şimdi bende evlendim 11 ay oldu.ve onu daha iyi anlamaya başladım.kendimi hep onun yerine koyarak bakabiliyorum olaylara.annemden şikayet edince ortayolu bulmaya çalışıyorum bazen annemle gidip konuştuğum bile oldu
genelde aralarını düzeltirim.hatta abimle bi sorunu olunca koşup bana gelir şimdi.bende abimin dilinden en iyi anlayan kişi olduğumdan genelde çözerim sorunlarını.
neyse herkes yengesini veya gelinini sevmek zorunda değil BEN HERŞEYİ ABİMİ ÇOK SEVDİĞİM İÇİN YAPIYORUM

henüz bes aylik görümceyim :)

gelinimiz 22 ben 23 yasindayim o istanbulda ben almanyadayim

ve birde 14 yasinda kiz kardesim var

gelinimiz herkeze beni cok sevdigini anlatirmis ,bende anlattigi kisilerle msnden vs gorustugumde duyarim,ama kizkardesime sinir oluyormus buda beni cok uzuyor

gelinimizin bir cok derdini kendisinden dinlerim anlatirda zaten,kiz kardesime gicik kapmasinin sebeblerinide anlatir ,bende hem kendisini hem kiz kardesimi yapmamasi gereken seylerde uyaririm ,kiz kardesim beni cok iyi dinler,bunlari en fazla üc gun aramiyim birbirilerine giriyorlar

gelinimiz ailemle oturmakta cok israrci oldu bu israrlara ragmen annemi defalarca uyararak, ayri eve gelini oturtun diyerek yollarini ayirdim,ama gelinimiz buna ragmen annemin evinden cikmaz,

kiz kardesimle anlasamama sebeblerine gelince,

kizkardesim sinava hazirlaniyor ,dersaneye gidiyor ,okula gidiyor sabah 7de evden cikiyor aksam 5 yada 6 gibi eve geliyor ,kimi zaman gelinimize yardim ediyor kimi zaan yorgunlugunu bahane ederek kizcagiza yardim etmiyor gelinimizde kiz kardesim yardim etmedigi zamanlarda onun yedigi catali ,bicagi ,tabagi ayiriyor
bu sefer noluyor annem devreye giriyor gelinimize kizim böyle yapicaksan birak ben yaparim zaten bulasigi makine yikiyor diyor ,e bu seferde gelin gidip abime yada babama agliyor ve böyle oluncada sagolsun babacigimla sevgili abicigim kizkardesime bagirip cagiriyorlar yani

gelinimiz annemin dedigine on katarak ,kizkardesimin yaptigini abaratarak abime yada babam gidiyor

off yha zor

ben nısanlıyım 2 yıldır 3 gorumcem 1 kaynım ve kayınvalıdem sayesınde berbat bı nısanlılık yasadım allaha havale edıyorum sadece onun adaletıne guvenıyorum cunku benım bıtanecık kardesım var onu cok sevıyorum canımı ıstese verırım bende gorumce olacagım gunun bırınde kardesımı sevdıgım ıcın esınıde sevecegım deger verecegım cunku kardesıme gıden yol ondan gececek onunla ıyı kotu butun ılıskım kardesımle benı etkıleyecek sonucta kardesım esının yanında olacak onun artık hayatı anası babası ablası herseyı ılk once o olacak esı benı ısterse oda benımle dıyalogunu rahatca surdurecek bende gelın olacagım keske esımın aılesıyle muhabbetım olsaydı ama ne yapagım tek taraflı olmuyo benım canım acıdı kımsenın canı acımasın herkesın hayalı var mutluluk herkesın hakkı helekı evlılık ınsanın en guzel hayalı guzel yasamakta yasatmakta ne yazıkkı ıkı kısıye aıt olamıyor kaynana gorumce eltı bu kavramlar degılmı zaten o sınırı soguklugu araya sokan kardesımın esı benım kardesım bende onun ablası olacagım ınsallah.........

Bende görümceydim.. 6 ay önce gelin de oldum. :1closedeyes:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…