Görümceler, sıra sizde....:))

ecinnili annen de teyzen de aynı sen gibiymiş demekki neden hiç şaşırmadım acep

oyy canım evet çok vericiyiz sanırım :jeyyar:

işte okyle sen iyi görümcelersiniz, herkese sizin gibi görümceler nasip etsin allahım.. aay bide benim gibi kaynana :)-tatlicadiarzu-

Son düzenleyen: Moderatör:
aha,, benimi anlattı dedim bir an.

bu kadar mı benzerlik olur...
tabii görümcem yok benim.
bir orada ayrılıyoruz.
eee tarzımız aynı şekerim naparsın:dance:
oyy canım evet çok vericiyiz sanırım :jeyyar:

işte okyle sen iyi görümcelersiniz, herkese sizin gibi görümceler nasip etsin allahım.. aay bide benim gibi kaynana :)-tatlicadiarzu-
:Saruboceq::Saruboceq: amin canım amin Şeniz

Ben de görümceyim.Nazar değmesin aramız çok iyi.Gelin-görümceden öte kardeş gibiyiz.Birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz,keyif alıyoruz beraber gezmekten,dolaşmaktan.kaydirigubbakcemile2
İkimiz de haddimizi biliyoruz.Ben kalkıp da ona ne akıl veriyorum ,ne de ailevi işlerine karışıyorum.Zaten yapı olarak kimseye karışmam,lafım,dedikodum yoktur.
Mutlulukları ile mutlu oluruz kısacası.:içelim:​

Arkadaşlar benim görümce:1closedeyes:
Valla şenlenir gelinimiz beni görüncedelikafadulden
Görümce kelimesine bile sinir olurken nasıl görümcelik yapılır,
Bilen varsa deyiversin bi an önce:1shok:
AABA şeklinde kafiyelenmiş bu dörtlüğümden de anlaşılabileceği gibi,görümcelik kavramının toplumdaki gelinler tarafından algılandığı şablona uymayan çok görümce vardır sanıyorum,
Karşılıklı çıkar çatışmasıyla ve kıskançlıkla örülmeyen bir sürü dostluk vardır,neden gelin ve görümceler bahçelerde börülcelerin arasında şakkıdı şakkıdı oynamasınlarkaydirigubbakcemile5

ayyy ne yalan söyleyeyım hiç bir lafın altında kalmam ben..
gelın hanımlardan bir tepkı hoş olmayan bir davranış görürsem etkiye karşı tepki misali hemen cevap veririm..elim maşalıdır benim.
benım gibi bir görümceyi bulmuşta öpsün başının üstüne koysun..
hiç dert etmemde .
bu arada güzel bir konuydu

benım gorumce herşeye karışır sesım sıkmasa bazende çok ıyı anşlayışlı olur yanı çıft karakterlı dıger ikisı hıç karışmaz ben daha gorumce olamadım ama ıyı gorumce olur benden kardeşımle mutlu olsun yeter benım için

Bence olay ne gelin ne görümce ne de kayınvalıde meselesi..
Tamamen nasıl bir insan oldugun meselesi.. genellemeleri oldum olası kabul edemem..
Gelinler hep soyle yada görümce, kayınvalıde vs gibi..
Güzl bır konu olmus.. KK da bızede yer olmalı değil mi.. :)

ben hem gelin hem görümceyim. iyi bir gelin miyim bilmiyorum ama bence iyi bir görümce olmaya çalışıyorum. yani gelinimizle şimdiye kadar bir kırgınlığımız olmadı. gayet seviyeli ve samimi bir ilişkimiz vaar.

gelinliğime gelince, eşimin ailesindekilerin görümcelik huyları var. yani sürekli şaka yapıyorlar bana. ben görümceyim diyolar sürekli. ben de gülüp geçiyorum ciddiye almamaya çalışsam da bazen batıyor. mesela kalabalık bir ortamdayız. kayınpederim der ki bak bu senin eli maşalı görümcen. eşimin kuzeni o da. yani onların bütün sülalesindeki kızlar kadınlar benim görümcem :) nedensen seviyolar bu muhabbeti. ben daha bi gün gelinimize ben görümceyim... ile başlayan bir cümle kurmamışımdır. işte ne biliyim. heopsi sağolsunlar çok da iyi insanlar ama öyle işte... :) görümce lafı antipatik geliyo

ahha kız ilahiii süper konu..görümce değilim olamıycamda ama gelinim...ve görümcemi çoooooook seviyorum.flört aşamasındada nişandan sonrada bana hep aynı davrandı..insan çizgisini bozmamalı....iyiki görümcem var her sorunumu anlatıyorum ablam o....
canım çok haklısın aynen katılıyorum sana...kaynana gelin görümce elti..bunlar gereksiz sıfatlar..asıl önemli olan anlaşabilmek rakip olarak görmemek arkadaş gibi yaklaşmak die düşünüyorum...ama annemin tam 10 görümcesi var kadın onlar yüzünden emekliliği dolduğu halde emekli olmuyor ahhahah yazık ona..bide konuşsa azını açmaz ahha anam anam garip anam ahahhakaydirigubbakcemile3
canım sen eminim süper bir görümce olmuşsundur.:1hug:..görümce gelinle kaynana arasında denge gibi bence...mesela ben hasta olup bir aile yemeğine katılamadığım zaman kaynanam"ay ne hastası gelmesi lazımdı"dediğinde görümcem"anne kes kız hasta işte yalan mı yapıcak" die beni koruyormuş sağolsun..kulağıma geliyor dabiiii kaydirigubbakcemile3

hem ben görümceyim hemde görümcem var ikisinide çok seviorumm gelinimiz için bana bi abla geldi diyorum çok seviyorum onuu oyy:asigim:
görümcemle de şehir olarak uzağız ama sıksık telde görüşürüs tatillerde beraberisdir beni destekler abisiyle bi problem yaşanırsa benden yana olur şimdiye kadar bi problem olmadı hiç işallah olmaasss:Saruboceq:

benım görümcelerım ıkı tane ıkısıde arkadaslarım..
benı daha yere vermedıler..
umarım bundan sorada olmaz öle bişey..

ben hem görümceyim hemde görümcem var.görümcem benden uzakta ,zaman zaman çaktırmadan müdahaleleri oluyor ama kötü olduğunu düşünmüyorum.bir araya geldiğimizdede bazen laf sokuşturuyor cevap vermiyorum konular uzamadan bitip gidiyor.gelinimizn biriylede aynı semtte oturuyoruzve maşallah daha hiç birbirimizi üzmedik .herşeyi duymaz ve görmezsen problem yaşanmadan geçinip gidiliyor

bende hem gelin hemde görümceyim
çok şükür iki taraflada iyi anlaşıyorum.bugüne kadar birbirimize asla saygısızlık yapmadık
zaten görümcelerimde gelinimizde uzaktalar.yani öyle sık görüşemiyoruz
hem gelinimizi hemde görümcelerimi severim.allah var gelinimize ilk evlendiği zamanlarda annemin yanlışı çok oldu ama gelinimiz asla saygıda kusur etmedi.bu benim için yeterli ama eğer anneme karşılıkda verseydi ona kızamazdım açıkçası.sırf annem diye yaptığı hataları görmezlikten gelemem çünkü
şimdi annemde onu çok seviyor.iyi niyetli saygılı bir insan.bende ona saygı duyuyoruma.s

ben hep iyi bir abla kardeş olalım derdim, ama o abla değil kuma oldu bana. beni kendine hep rakip gördü, eğer rakip değil kardeş olarak görseydi bence hiçbir sorun olmazdı. ben şimdi o şahıstan nefret ediyorum. tabikii hep gelinler haklı değil, ama kıskançlığı bıraksalar bence bir problem kalmaz, biz analarını babalarını ellerinden almıyoruz, ama kardeşlerinin artık canı olduğumuzu unutuyorlar..

kararımı verdim ne az ne fazla olmalıyım

görümcemin hak ettiği şekil bir gelinim gelinimin hak ettiği gibi bir görümce olacağım

bende görümceyim ama aynı zamanda görümcemden dertliyim :))))))))))) aslöındaa görümce gelin kaynana hangisi olursa olsun iyi davranırlarsa birbirlerine iyi anlaşılır. ama bir taraf kötülük yaparsa dieğr taraf bunu asla unutmaz ve zıtlaşır dururlar. biz gelinimize ailesinden çok şey yaptık daha iyi davrandık ama o kıymet bilmiyorsa bizim suçumuz değil. diğer taraftan kaynanam ve görümcem tam bir cadı benden uzak olsunlarda ne halleri varsa görsünler. kötülük bişey kazandırmaz insana ama ya iyilik güzellik o kadar çok şey kazandırırki saymakla bitmez. kötülüğe kötülükle cevap vermem kul bizmezse allah bilir.

bende görümceyim ve yengemle gayet iyi anlasiyoruz allah bozmasin:Saruboceq:
bende iki tarafta birbirine karismasa gayet güzel anlasirlar ne varki tartisacak anlamiyorum

Görümce degilim ama ikitane erkek kardesim var ve insallah birgün evlenirlerde görümce olurum diyorum
Birtane görümcem var esimin ablasi 10 Kaynanaya bedel o yüzden umarim ve sanirsam onun yaptigi hatalari yapmam gelin adayimiza ...
Üstelik daha simdiden kardeslerimin evlendigini hayal ederken-cocuk sahiplerini oldukarini düsünürken bile cok seviniyorum

bende görümceyim gelinle birbirimizi incitmiyoruz,mesafeliyiz.görümcem yok.ama keşke olsaydı oğullarımın halası olsun isterdim.ayrıca anne babasıyla ilgilenen de bir kız olsaydı keşke,çünki biz uzağız daha az aklım kalırdı böylece

noluyo bu gelinlere ya takmışlar valla görümcelere naptık biz size yahu anlamıyorum bende görümceyim ama sevilmediğimi düşünmüyorum aramızda çok iyi ama insanın aklına bi şüphe geliyo sizler böle yazdıkça benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…