Gorumcelerrim

Ne vardı da bu yaşta evlendin ki yangından mal kaçırır gibi. Ayrı eve çıkmadan çocuk falan yapma. Sanki seni evlatlık almış gibi olmuşlar, önce bi kendi evine çık da evli olduğunu hisset, çocuğu ondan sonra yap.
O görümcelerin de seni saymıyorlarsa sen de onları sayma madem. Bi şey diyeceğin zaman kayinvalidenle haber yolla.

Çok kalabalıklar yahu birbirlerine ancak yetiyorlardir.Düşünsene her bir kardeßi arayıp on dakka sohbet et sonra davet et bir sürü lafla uğraş....Zor iş..Bence kafana bile takma seninle böyle bir iletişim geliştirmişler gibi geldi bana.

Ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama acilen taşın o evden bende yurtdışındaydım k.valideyle karşılikli dairelerde oturuyoruz bana sormadan kendi evlerini kiraya verip benim eve geçmişler biz yokken bir sene kadar oturmuşlar biz geldik 1 sene kadarda beraber oturduk kadın benim evimde bana artistlik yapiyordu resmen bende hizmetçi gibi görüyordu artıo o kadar ustume geliyorduki eşim benim yerime tartışiyordu çok şükür şimdi kendi evlerindeler haftada 1 10 günde 1 gidiyorum ne kadar az gidersem o kadar mutluyum başkasıni mutlu etmek için neden kendimi mutsuz ediyimki gitme sende karnım ağrıyor de gir yatagina çıkma

Gorumce problemi her yerde var ama evin buyugu oldugu icin oyle yapilir yani senin evin ayri olsaydi bu dediklerinde haklisin

Eğer 1997 doğumluysanız oğlumla yaşıtsınız. Yani evladım yaşındasınız.
Öncelikle neden bu kadar erken evlendiniz? Hadi evlendiniz diyelim neden kayınvalide ile yaşamayı kabul ettiniz?
Eğer gelin olarak o eve gittiyseniz tabi ki kayınvalidenizin kuralları geçer. Açıkçası bende aynını yaparım. Diğer çocuklarım gelecekse tabiki size sormayacaklar.
Bu durum rahatsız edicidir. Öyleyse yapacağın tek şey ayrı eve çıkmaktır.
Başka türlü asla istediğiniz gibi olmayacak.

Güzel kızım bir hata etmişsin çocuk denecek yaşta evlenmişsin. 6 görümce ve sen o evin külkedisi misaliiii. Kendine layık görmediğin bu hayata birde çocukmu getirmeyi düşünüyorsun. Aptallık etme çocuk falan sakın yapma. O çocukta söz hakkın olacağınımı sanıyorsun. Senin 7 tane kv var işin zor.

Kocan nerde peku? Ayri eve cikmaniz mumkun degil mi?

Evlenmiş bile olsanız daha çocuksunuz, üstelik ev kayınvalidenin sizin bile değil, sizi ciddiye almamaları ondan.
İş bulup kendi evinize geçene kadar katlanacaksınız.

Onlar annelerine geliyorlar sana değil. Niye hizmet ediyorsun, çık dışarı eşinle boş boş gezin gerekirse. Ezdirme kendini böyle.

Oyyy 6 miii ben 1 taneyle zor baş ediyorum. Yaptıkları hata uzak akraba değil gorumce arıyor ve annesine gelin de gelsin çok ayıp vi davranış. Sende gitme kayinvalidene de ki gelin gelmedi desin. Ama sonucunda sana 6 gorumce birden tavır alacak bunu unutma. Hazirlikliysan tavrını koy. Esin ne diyor bu durumlara eşinin tavrı en önemlisi

Birlikte oturarak basina gelecekleri bastan kabul etmis oluyorsun bence

annelerinin evine geliyorlar, sen neden hizmetlerini görüyorsun ki? kendiler yapsınlar. ama cadılarsa sen 6sıyla birden baş edemezsin.

Ne alakası var yahuu ben bunda bir şey göremedim başkaca da hiçbir olay anlatmamışsınız ki orası kayınvalidenin evi kusura bakma ama o eve sonradan giden sensin tabi ki kaynanana diyecekler geleceğiz diye zaten kaynanan sana söyleyince haberin oluyor sanki sana söyleseler hayır gelmeyin müsait değilim deme şansın var.

Bu kadar hizmetten yakınıyorsan kayınvalidenle yaşamayacaktın eşin ayrı ev açacaktı ayrı ev açamıyorsa ve böyle kabul ettiyse yapacak bir şey yok seni doğumgününe çağırmayan da yok, niye gitmek istemiyorsun ki anlamadım boşa tatsızlık çıkar ancak.

Altı görümceyi okurken bir yutkundum :) Esinin ailesiyle birlikte yaşaman köle olmanı gerektirmez. Herkes kendi işini yapsın .sen sadece gerekirse yardım et . Çünkü verdikçe almak isterler . Doyumsuzluk artınca da memnuniyetsizlik başlar .

Kimin evine geliyorlarsa ona haber veriyorlar, burda sorun gerçekten görümcelerde mi, seni kv ile aynı evde oturtan eşinde mi? Bir gün ayrı eve çıkarsanız seni ararlar diye düşünüyorum, bence sorunun başkasının evinde yaşamak olduğunu görün, ayrı eve çıkın, istediğinizi yaparsınız o zaman.

ev senin evin değil kaynananın evi. acı ama gerçek. ama kimseye hizmet etmek zorunda değilsin.

kızlar hepinize soruyorum bu gerçekten çok mu önemli? yahu bende yengemi eve çağıracak bile olsam önce annemleri arıyorum sonra siz söylerisiniz abimlere de diyorum bide üstüne abimi yada yengemi aramıyorum hatta teyzemi de çağıracaksam onu da anneme atıyorum siz söyleyin diye. aynı şekilde yengemde beni ararsa der ki annemle teyzeme sen söyle onları da çağır, tamam diyorum yani 1 kişi ayrı ayrı 10 kişiyi aramıyor. bunun gerçekten kasıtlı mı yapıldığını düşünüyorsuınuz? tabii ki o annnesi ve annesine söylemeyi tercih eder ne varki bunda?? mesela benim kayınvalidem de oğlu ile konuşur genelde eşim bana söyler ama hiç aklım gelmedi beni adam yerine koymadıkları zaten oğluna söylemiş bide beni ekstra aramasına gerek var mı??

bazen hayatı kendinize çok zorlaştırıyorsunuz farkında mısınız? kime söylediyse söyledi, gitmek sitediğinizde gidin gitmek istemediğinizde gitmeyin. neden aranıza bu tür meseleleri sokuyorsunuz inanın anlamıyorum. biraz rahat olun ya. inanın ben bir tane arkadaşımı arıyorsam diğerini aramıyorum bile nasılsa o diğerine söyler diye. daha alınan bozulan, "beni adam yerine koymuyorsun" diyen çıkmadı.

ayrıca doğum gününe gitmemenz olmaz, hiç hoş bir şey değil, benim çocuguma dogum günü yapsam ve yengem gelmese büyük sorun ararım altında. gidin, keyfinize bakın dönün. şu görümceleri, kayınvalideleri, gelinleri el gibi düşman gibi görmeyi bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…