- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.787
- 178
Şu baba evi koca evi laflarına oldum olası uyuz olmuşumdur bu nedir ya.Sanki kız o evden adımı atar atmaz evlat değilde farklı bir kimliğe bürünüyor..Ağzına vurasım geliyor bu baba evinden çıktı artık dediklerindeaynen bencede.
oğlana araba alması yakışır ama kız evlenmişse baba yok olur. kızı olmaktan çıkar.
ona araba alması yakışık almaz. ah ah şu xx kromozomu ah. ne çektik senin yüzünden
ay abla bunun da çaresi yok ki. Valla ben de tahammül edemiyorum ne yalan söyleyeyimaynen.hatta kocalarının bile annesini almasını hazmedemezler
bizim evimiz şehir dışında kalıyor.bir yere gideceğim zaman hangisi müsaitse gelir götürür,akşamda alırlar.evlendiklerinde ne olacak bilmiyorum
neyse kalkayım,oğlum aradı beni almaya geliyor.oğluşlara şimdiden duygu sömürüsüne başlayayım,kuzucuğummm Allah razı olsun senden,evlenince ne yapacağız bilmem,diyeay abla bunun da çaresi yok ki. Valla ben de tahammül edemiyorum ne yalan söyleyeyim
Şöyle bir açıklamaya karşı zaten kimse "geline alınmasın" demez bence. Konu sahibinin bakış açısıyla, senin bu yorumunun arasında çok fark var. Ben de hem görümce hem de gelinim. İyi niyet çerçevesinde her şeye açığız ancak damat el oğlu olarak görülüp kız evlendikten sonra damada geçiyor da, oğlu evlendikten sonra kız bunlara geçiyor gözüyle bakılırsa bence üzücü olur. Bunun çok örneği var ülkede. Benim kendi arkadaşımın kvalidesi kocasından kalan evi yaptırdı müteahhit bunlara 2 daire verdi altlı üstlü. Kvalidesi birini oğluna verdi yani benim arkadaşıma birinde de kendi oturdu. Kalan 2 kızı vardı onlar kız evlat diye bir şey vermedi. Benim arkadaşım da üst kattan bir alt kata oğlunu 5dk lığına göndermez. Al sana erkek evlat.
Şu baba evi koca evi laflarına oldum olası uyuz olmuşumdur bu nedir ya.Sanki kız o evden adımı atar atmaz evlat değilde farklı bir kimliğe bürünüyor..Ağzına vurasım geliyor bu baba evinden çıktı artık dediklerinde
evet çok doğru ama malesef ki sonra tekrar kızının eline bakıyor gelini bakmıyor.el olmuş kızı bakıyor.Çok nadirdir bakan gelinler...Allah akıl fikir vesin ne denilir ki...kimi babalara göre kız evlenince EL oluyor, ne saçma bir düşünce.
benim babamda yapsa bozulurum valla önce bana almadı diye .kayınpederime bana araba al diye şakasını bile etmem zaten .alırsa fena olmaz tabi :)bence siz hiç karışmayın onlar kendi aralarında anlaşsınlarBen ehliyet e yazildigim zaman kayinbabam muteahit araba gelirse takas sana verecegim demişti. Bu arada gorumce 1 yıldır araba istio ama kayinbabam almıyor nedeni ise damatini pek sevmiyor damat alsın diyor ıstese alir yani. Neyse ben ehliyeti geçtim geçen gün Şakayla karışık baba hani arabam dedim tamam dedi bi araba var o senin olsun dedi kaynanida gezDir de kurtulayim dedi. O sıra gorumcem kalktı gitti. Bende sinirlendim tabi. Sonra bugün kayinbabami gördüm bizim kız üzülüyor bu duruma dedi
ama vercem dedi. Söz ağızdan çıktı dedi. Bugün gorumcem faceden yazı paylasmis allah kimseyi gorgusuz yapmasin amin yazmış bende mesaj attım hayırdır kim gorgusuz diye.. engellemiş beni ne olacak bilmiyorum sizce ne yapayim
Aslında hayat şartları kadını da çalışmaya mecbur bıraktığı için bence kız/oğlan arasında miras pay edilirken oğlanın ev geçindirme kriteri göz önüne alınmamalı. Günümüz şartlarında baba parasına güvenip de evleniyorsa zaten evlenmesin, aynen gelin de kocasının babasını bazı şeylere mecburmuş gibi düşünmesi çok acı.Ben evlendim ve hala ailemin eli uzerimizde, Allah razı olsun. Hiçbir zaman haklarını ödeyemem, ama yinede evli olunca beklemek doğru değil. Yaparlarsa ne ala yapmıyorlarsa da diyecek birşey yok. Kalkıp başkalarıyla kıyaslama yapmak doğru değil.
aynen. eskidendi onlar. şu an değilAslında hayat şartları kadını da çalışmaya mecbur bıraktığı için bence kız/oğlan arasında miras pay edilirken oğlanın ev geçindirme kriteri göz önüne alınmamalı. Günümüz şartlarında baba parasına güvenip de evleniyorsa zaten evlenmesin, aynen gelin de kocasının babasını bazı şeylere mecburmuş gibi düşünmesi çok acı.
Şöyle söyleyeyim benim kardeşim de eşi de mühendis ve çok iyi bir kurumda çalışıyorlar. Benden yüksek maaş aldıklarını belirtmem yeter herhalde. Şu durumda o erkek evlat ona 2 pay bana 1 pay demek ne kadar adaletli?
Aslında hayat şartları kadını da çalışmaya mecbur bıraktığı için bence kız/oğlan arasında miras pay edilirken oğlanın ev geçindirme kriteri göz önüne alınmamalı. Günümüz şartlarında baba parasına güvenip de evleniyorsa zaten evlenmesin, aynen gelin de kocasının babasını bazı şeylere mecburmuş gibi düşünmesi çok acı.
Şöyle söyleyeyim benim kardeşim de eşi de mühendis ve çok iyi bir kurumda çalışıyorlar. Benden yüksek maaş aldıklarını belirtmem yeter herhalde. Şu durumda o erkek evlat ona 2 pay bana 1 pay demek ne kadar adaletli?
sen gel o erkeğe anlat bunu. şu bdvye bak. hangi erkek uyuyor buna. kadın resmen köle gibi. babada oğlana vermiş en bü,yük payı. kocan bakacak sana diye.Gunumuz şartlarında kadın ne kadar çalışmak zorunda olsada bakmakla yukumlu olan yine erkek. Hesap ondan sorulacak evin eksikliklerinde.Kadın işi bırakabilir ams erkek bırakamaz. Her koşulda çalışmak ve nafakasını getirmek zorunda.
Duşunsenize çalışmayan bir kadınla erkek bir mi?
hayır . yine kız bakar. evlattır. anasıdır babasıdır. gelinede verse kız bakar. içi gider annesine babasına.Elden ayaktan düşünce ben bakacağım mantığıda güzel değil bence. Kim bakarsa baksın, verilenlere göre mi bakılıyor.
Gelinine verir araba ama kızı ona bakar.
Elden ayaktan düşünce şu bu bana iyi baksın diye mi davranmalı anne baba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?