gorumcem araba almamı istemiyor

burada beni taşlayacaklar biliyorum ama,yazmadan duramayacağım.
şu gelinlerin kızı gibi, damatların oğlu gibi görülme olayı bana asla samimi gelmiyor.aynı şekilde eş annesi ve babasının,kendi ebeveynlerinle bir tutulması da.ha seversiniz,saygı duyarsınız (ki bu kesin olması gereken bir durum)ama annem gibi,yok kızım gibi bana yapmacık geliyor.

2 günlük gelin ister ama kız evlenince dış kapının mandalı oluyor demek
sorma öyle insanlar var ki.bir tanıdığımın 3 kızı vardı,durumu da gayet iyiydi.bir gün densizin biri, ne çalışıp duruyorsun paranı damatlara mı yedireceksin demişti.hatırladıkça tüylerim diken diken olur

ha gelin ister ama kız evliyse isteyemez. evlenince baba baba olmuyor mu

İster elbette gelinden önce gorumce gelir denmez ya da kıyaslama yapılmaz.
Onun yeri ayrı onun yeri ayrı.
Aile yapınız böyle bizim belkide bu yüzden böyle bakıyorum. Gelinle hiç ayırt edilmedik biz. Kıyaslama yapılmadı hiç. Gelin abla gibi bizde.

ya bir kv kızınımı çok sever gelinnimi. yani kandırmayalım kendimizi. tabiki kızını. annelere soruyorum burada. kızınmı gelininmi deseler. ilerde gelini olacaklarıda katalım. kız çocuk annelerinide sorayım. gelinim derlerse şu dişimi kıracağım :)

konu sahibi de eşinin ailesini sevmiyor zaten.menfaatine geldiği gibi hareket ediyor

suçu nispet yapması. görümccenin yanında o arabayı 1 senedir istediğini bildiği halde arabam nerede demesi
evet bence kız haklı derken görümceyi haklı buldum ama durumu buraya taşıyan babanın tavrı ve baba suçlu bana göre.bir çok yerde kız çocukları mirasten bile pay alamıyor damada yarıyor diye kız evden gidince damat yapsın mantığı ile bakıp kızlarını öteliyor aileler babanın yaptığıda bu eğer adil davransa zaten bu durum oluşmayacak.gelin ,görümce çekişmesi işte gelinde fırsatı bulunca yapmış ama buna sebep olan babadır bence.

konu sahibi de eşinin ailesini sevmiyor zaten.menfaatine geldiği gibi hareket ediyor
aynen öyle. daha önceki konularında,kp ve kv sini ne kadar çok sevdiğinianlamıştım . bi de bu geline araba alıyor kayınpederi.hey allahım ya,allah akıl fikir versin..

evlenince baba babalıktan feragat mi ediyor.evlenince aile ailen olmuyor mu,babamın alacak imkanı varsa benim durumum yoksa neden istemeyeyim.hele bir de yeni gelin 2 günde araba isteyebiliyorsa

Baba baba oluyor tabiki ben kendimce uygun bulmadım.
Gelinin istemesi çok daha abes. Görümceye hak verdiğimi yazdım.

Size geçen gün yapılan jakuzili ev satışından zaten araba gelecekti takas olarak? O ne oldu?
Bu da ayrı muallak bence.

Jakuzili ev yapan müteahhit 2. El takas arabayla mı alacak verecek işlerini yapıyor. Anlamadım ki nerede nasıl daireler bunlar..

kızım yok,oğlum tek çocuk.gelinim kızım gibi olacak ama" gibi".ben doğurmadım ki,ben yetiştirmedim.terbiyesini,kültürünü ben vermedim.geceleri üstünü ben örtmedim,hastalanınca başında beklemedim.ilk adımlarını,ilk okumasını,mezuniyetini ben görmedim.nasıl kendi evladım gibi sevebilirm?ama insan olarak seviyorum.üzülmesin,kırılmasın diye gözünün içine bakıyorum ama evlat gibi olır mu?bunu anlamıyorum.

Ay abla ne gezdirecek, çocuk mu koca kadın. En çok bir iki kere giderken günlerine alır kvalideyi yanına ,3. Gün gelir konu açar “ben şoförü müyüm?” diye.
aynen.hatta kocalarının bile annesini almasını hazmedemezler
bizim evimiz şehir dışında kalıyor.bir yere gideceğim zaman hangisi müsaitse gelir götürür,akşamda alırlar.evlendiklerinde ne olacak bilmiyorum

kaynanam öne oturdu, muhabbeti de yaparlar

Bu çok doğru, gelin/damat için de durum aynı. Kimsenin öz annesi/babası gibi olması mümkün değil. Aynı şekilde kvalide/kpeder için de durum bu. Kendi çocukları gibi sevemezler.

Ancak sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet vardır iki taraf için de.

Kız evlat evlenince elin olmuyor, oğlan evlenince gelen de dış kapının dış mandalı olmuyor.

Bence bu konular tamamen iyi niyet olayı.

Aynen şu örnekteki gibi: kk da bir ton konu açılıyor evlenecek insanlarca “yok ev sözü vardı tutulmadı, yok eşya şunu istedik bunu istedik” bir ton memnuniyetsizlik. EEE aynı kadın başka konu açıyor “kavlidem bana gelecekmiş afakanlar bastı” ee kaç gün arkadaş “3 günlüğüne”. Ben bu tür bir yaklaşım ve ilişkide samimiyet bulamıyorum. Tek merkezden bakılıyor olaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…