görümcem benden 2 yaş büyük bana nasıl hitap etmeli

Yenge kelimesi bana göre mesafe koyuyor araya. Isminizle hitap etmesi daha uygun. Eşimin yeğenleride ilk başlarda bana yenge diyordu ama şimdi ablaları oldum daha sıcak daha samimi bence 😊

Madem konu hortlamis ben de yazayim :D 2 abim var, dolayısıyla da iki eşi. Biri benden 4 yaş büyük, diğeri 8. Hepimiz birbirimize isimlerimizle hitap ediyoruz. Eltisine yenge diyenler de varmis cok gereksiz geliyor bana

İsminizle hitap ederiz birbirimize.ben ona nasıl hitap etmeliyim demeniz belki daha yerinde bir soru olurdu. O sizden büyükmüş ne demesini bekliyorsunuz , isminizlr hitap edecek.

Hortlak konu:KK53:

Valla ben de yenge demiyorum, yasca buyugum ama ben genelde insanlara ismiyle hitap ederim. Genel anlamda yenge, gorumce, elti, kaynana, kayin vb. kelimelerden de nefret ediyorum diyebilirim.

Yenge demenin yaşla bi ilgisi Yok bence yenge otomatik olarak abinin eşine söylenir. İsterse 30 yaş fark olsun ama ben sorun yapmazdım
Niye hortlattin kiz konuyu? Yani saglikla falan ilgili olur anlarim.benzer cozumler istersin de yengesi 2 buyukmus kucukmus bilmem neymis ne yapacaksin?

Bukadar da laf olsun konusu açılır mı ya saçmaladınız iyice
Yakında defterimi kaybettim neyapmalıyım diye konu açanlar olacak....

Bende yenge kelimesini itici ve soğuk bulurum. Görümcem epey küçük ilk zamanlar yenge derdi bende abla de lütfen derdim. Şimdi arada yenge arada abla der.

Ne örf adeti ya Allah aşkına yenge deyince mi saygı göstermiş oluyor adınla hitap edince saygısız mı oluyor anlamadım ne güzel adını söylesin iki arkadaş gibi geçinin buradaki yorumlara göre gidip bana yenge diyeceksin falan da dersin şimdi ne boş dert..hem 2 yaş büyükse ve çok örf adet biliyorsanız önce sizin abla demeniz lazım dimi diyor musunuz?

abımın eskı esı benden 2 yas kucuktu ben ısmıyle hıtap edıyordum
eltılerım benden bırı 2 yas buyuk dıgerı 4 yas buyuk ısmıyle hıtap edıyorum
esımde ısımlerıyle hıtap edıyor yenge dese komık gelır bana yanı genc yenı nesıller olarak boyle seylere takılmak komık hanı 85 yasında buyukanne olsam torunum bana ısmımle seslense haklısınız derım de 2-3 yas ıcın abılık ablalık yengelık yapılmaz nedır kı takıldıgınız seye bakın komık bence derdınız baya baya komık

Benden küçük 2 görümcem var biri ismimle hitap ediyor çünkü 1 yaş var aramızda biri de abla diyor...

Bizimde öyle.
Bana ismimle hitap etmesinde sakınca yok ama
Beni kendi gelini gibi görüp öyle davranması ayar çekmeye çalışıp saygısızlık yapmasından dolayı birkaç defa uyardım.
Ben senin gelinin değil annenin geliniyim.

Senin yengenim. Abinin karısıyım beni sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın diye konuştum.
Çünkü haddini aşıyordu.
Isimdense yenge daha mesafeli.

Eğer haddini aşarsa benim dediğim gibi yaparsın

Back
X