• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem bizim evde bizsiz kalmalı mı??

Eğer evde yalnız kalabilecek olgunlukta ve sorumluluktaysa kalabilir.
Ancak yaşı 17, daha reşit bile değil.
Uygun olanı ailesinin yanına gitmesidir.
Bunda alınacak gücenecek birşey yok.

Fakat, görümcenizin evinizde yalnız kalmasını farklı nedenlerle istemiyor olmanız bana garip geldi.
Kendi kardeşiniz kalacak olsa, sanırım sorun olmazdı değil mi?
Sonuçta o da eşinizin kardeşi, el miş gibi davranmanıza mana veremedim.

Yine de belirttiğim gibi, uygun olan görümcenizin ailesinin yanına gitmesidir.

Eğer evde yalnız kalabilecek olgunlukta ve sorumluluktaysa kalabilir.
Ancak yaşı 17, daha reşit bile değil.
Uygun olanı ailesinin yanına gitmesidir.
Bunda alınacak gücenecek birşey yok.

Fakat, görümcenizin evinizde yalnız kalmasını farklı nedenlerle istemiyor olmanız bana garip geldi.
Kendi kardeşiniz kalacak olsa, sanırım sorun olmazdı değil mi?
Sonuçta o da eşinizin kardeşi, el miş gibi davranmanıza mana veremedim.

Yine de belirttiğim gibi, uygun olan görümcenizin ailesinin yanına gitmesidir.

Kendi kardeşim bizim evimizde kalmak zorunda olsa elbet izin veririm. Bir iki gece en fazla yalnız kalmasına müsade ederim 3 hafta çok uzun bir vakit kendi güvenliği için istemem. Aynısı görümcem için de geçerli. Ve başka sebeplerim de var bu evi eşimle ben okadar zorluklarla taşıdık yerleştirdik herşeyimizi yaptık etdik şimdi ben doğru bulmuyorum görümcemin bizim evimizde yalnız kalmasını gidecek hiç bir yeri olmasa ozaman kalsın ama babasının evi var 3 hafta orada idare edebileceğini düşünüyorum birazcık babasıda sorumluluk alsın. Yuvayı dişi kuş yapar eşim bütün gün çalışıyor evde ne oluyor ne bitiyor haberi yok adamın evin bütün düzeni işi bende evimi ona emanet etmek istemiyorum 3 hafta boyunca

Açık açık , biz dönene kadar babanda kalman hem senin için hem de bizim için en doğrusu olur aklımız sende kalmaz diye söyleyeceksiniz.Babaanne dede sevdigi bir kuzeni vs yok mu 1 hafta babada 1 hafta dedede gibi alternatifler olsa nasil olur acaba..

Kendi kardeşim bizim evimizde kalmak zorunda olsa elbet izin veririm. Bir iki gece en fazla yalnız kalmasına müsade ederim 3 hafta çok uzun bir vakit kendi güvenliği için istemem. Aynısı görümcem için de geçerli. Ve başka sebeplerim de var bu evi eşimle ben okadar zorluklarla taşıdık yerleştirdik herşeyimizi yaptık etdik şimdi ben doğru bulmuyorum görümcemin bizim evimizde yalnız kalmasını gidecek hiç bir yeri olmasa ozaman kalsın ama babasının evi var 3 hafta orada idare edebileceğini düşünüyorum birazcık babasıda sorumluluk alsın. Yuvayı dişi kuş yapar eşim bütün gün çalışıyor evde ne oluyor ne bitiyor haberi yok adamın evin bütün düzeni işi bende evimi ona emanet etmek istemiyorum 3 hafta boyunca

3 hafta 17 yaşında bir kız için tabii ki yalnız kalınacak uzun bir süre.
Gerekli olgunluktaysa bırakılabilir, bunu tekrar ediyorum.
Ancak anladığım kadarıyla siz o olgunluğu kendisinde görmüyorsunuz.

Kızın anne ve babası ile konuştunuz mu?
Onlar ne diyorlar?
Bence de doğru olan evinde kalması, ancak eğer sizin evinizde kalması zorunlu olacaksa yapacak birşey yok.
Ailesi buna müsade ettikten sonra ve eşiniz, sorumluluk tamamen kendilerinde.
O noktada sizi ilgilendirmiyor başına ne geldiği.

Diğer yandan, manevi açıdan evinizi emanet etmek istemeyişinizi anlıyorum.
Fakat kafanızda büyütmenizi gerektiren bir durum değil gerçekten.
İlla kalması gerekirse, kendinizi üzmeyin derim.

evde tek bırakmama konusunda tek savunmanız reşit olmaması olabilir. sonuçta kız sizde yaşıyor neden korkuyorsunuz evi karıştırır filan diye mi? öyle olsa zaten imkanı var istediği zaman yapabilir. reşit olmadığını öne sürerek babasına gönderin aksi taktirde çok kırıcı.

3 hafta 17 yaşında bir kız için tabii ki yalnız kalınacak uzun bir süre.
Gerekli olgunluktaysa bırakılabilir, bunu tekrar ediyorum.
Ancak anladığım kadarıyla siz o olgunluğu kendisinde görmüyorsunuz.

Kızın anne ve babası ile konuştunuz mu?
Onlar ne diyorlar?
Bence de doğru olan evinde kalması, ancak eğer sizin evinizde kalması zorunlu olacaksa yapacak birşey yok.
Ailesi buna müsade ettikten sonra ve eşiniz, sorumluluk tamamen kendilerinde.
O noktada sizi ilgilendirmiyor başına ne geldiği.

Diğer yandan, manevi açıdan evinizi emanet etmek istemeyişinizi anlıyorum.
Fakat kafanızda büyütmenizi gerektiren bir durum değil gerçekten.
İlla kalması gerekirse, kendinizi üzmeyin derim.

Yani evet kardeş eşimin kardeşi beni ilgilendirmiyor bir yere kadar ama ev de benim evim.
Anne babayla konuşmadık zaten ayrılar.

Babasının aklının ucundan geçmemiştir bile kızını yanına almak biz izindeyken çok iyi tanıyorum onları.
Görümcem olgun aslında ama genede genç bir kız onun en fazla yapabileceği şey kız arkadaş eve getirmek o kız arkadaşıda aptalsa erkek çağırır eve bunu beklerim ondan hiç yalan yok çünkü arkadaşlarını tanımıyorum ama sevgilileri varmıs kız arkadaşlarının bunu anlatdı bana. Bide evimi bıraktığım şekilde bulamamakdan korkuyorum temizlik açısından.

Merhaba herkese benim bir sorunum var.
Eski konumda belirtmiştim benim görümcem bizimle klıtor yaklaşık 2 ay oldu.

Eşim ben ve çocuklar izine gideceğiz yurtdışına 3 haftalığına bu süre içinde görümcemin bizim evde yalnız kalmasını istemiyorum cünkü görümcemin yaşı 17 daha küçük.
Eşime bugün söyledim babana gitsin kardeşin biz yokken ama nasil söyliyeceğini bilmiyor kız yalnış anlar diye. Sizlerden bu konuda tavsiye istiyorum. Yada görümcemi yalniz biraksak evde buna da icim rahat etmiyor

Görümcem 17 ama görünüş hali konuşması asla 17 gibi değil 25 gibi felan. Ve eminim babasının evine gitmek istemiyecek. ben ama, hem içim rahat etmez hem biz evde yokken başkasının kalmasını istemiyorum evimde

Bir abi olarak senin eve yalnız kalmanı istemiyorum diyecek. Bunda çekinecek bir şey yok.

Evet orası öyle de eşim de herhalde aileden yana gelen rahatlıkdan böyle düşünmedi. Oda alışık böyle başı boş olması kardeşinin. Birde görümcen yalnış düşünmesin diye belki 3 haftada uzun bir vakit.
Eski konum var orada yaziyor ama kisaca kaynanam piskolojik rahatsiz yada rahatsiz mış gibi davraniyor kizini kovdu evden. Eee babanin yaninda da rahat degil cünkü üveyanne var
Anne babaya bakar mısın ya deli olucam okurken.
Sen nasılsa bakıyorsun diye boylelerdir biraz da
Nasıl basladı bu surec. Heyyy ne oluyor ne alaka demediniz mi?
Maddi ihtiyaçlarını karsılıyorlar mı cocugun

Güvenliği için vs endişenizi anlarım.
Bence de 17 yaşında sorumluluğu bende olan bir kız 3 hafta tek başına kalmasın.

Ve başka sebeplerim de var bu evi eşimle ben okadar zorluklarla taşıdık yerleştirdik herşeyimizi yaptık etdik şimdi ben doğru bulmuyorum görümcemin bizim evimizde yalnız kalmasını gidecek hiç bir yeri olmasa ozaman kalsın ama babasının evi var 3 hafta orada idare edebileceğini düşünüyorum birazcık babasıda sorumluluk alsın. Yuvayı dişi kuş yapar eşim bütün gün çalışıyor evde ne oluyor ne bitiyor haberi yok adamın evin bütün düzeni işi bende evimi ona emanet etmek istemiyorum 3 hafta boyunca

Ama bu bakış açınız garip gerçekten. Yiyecek mi kız evinizi?
erkek kuzenim evimizde kalıyor 1.5 aydır, polis. Çocuğun geçici görev yeri evimin dibi. Ev de orada boş.
Ben teklif ettim git kal diye.
Yok falan dedi de ablasıyım ben onun.
Akşama kadar itin kopugun peşinde koş, gece nöbeti bilmem nesi, bir de üstüne 4 saat yol git.
Evimi ona emanet etmek istemiyorum gibi saçma bir düşünce olamaz..
eşya sonuçta. Gerisi de beton.
Bu kadar bağlanmayın hiç bir şeye.

Anne babaya bakar mısın ya deli olucam okurken.
Sen nasılsa bakıyorsun diye boylelerdir biraz da
Nasıl basladı bu surec. Heyyy ne oluyor ne alaka demediniz mi?
Maddi ihtiyaçlarını karsılıyorlar mı cocugun

Deli olmamak elde degil zaten. Bu olaylar birden bire gelişmedi senelerden beri var cocuklar bir annede bir babada kimse sorunluluk almak istemiyor. Son olarak da kaynanam iyice tuhaflaştı konu gerçekten çok uzun görümcem de o vakitten beri bizimle yaşıyor. Annesine desekki hey ne oluyor sen anasın bir kendine gel kaynanam bunu bile anlamaz hep kendini acındirir. Kaynanam cocuksuz olmak istiyor rahat takilmak istiyor süslenip gece diskolara gitmek istiyor evde kizi varken bunlari yapamiyor işte. Babaları da ancak lafta güya karisini kovarmis kizina laf ederse hep yalan. Madem öyle sahip cik kizina da diyemedim ne desem kizi etkiliyor sonucta daha bir cocuk. Babası maddi destek de bulunuyor tam olarak etmesi gerekdiği kadar etmesede kızına harçlık veriyor.

Güvenliği için vs endişenizi anlarım.
Bence de 17 yaşında sorumluluğu bende olan bir kız 3 hafta tek başına kalmasın.

Ama bu bakış açınız garip gerçekten. Yiyecek mi kız evinizi?
erkek kuzenim evimizde kalıyor 1.5 aydır, polis. Çocuğun geçici görev yeri evimin dibi. Ev de orada boş.
Ben teklif ettim git kal diye.
Yok falan dedi de ablasıyım ben onun.
Akşama kadar itin kopugun peşinde koş, gece nöbeti bilmem nesi, bir de üstüne 4 saat yol git.
Evimi ona emanet etmek istemiyorum gibi saçma bir düşünce olamaz..
eşya sonuçta. Gerisi de beton.
Bu kadar bağlanmayın hiç bir şeye.

Elbetde evimi yemiyecek eşya da eşya sonuçta önemli birşey değil. Bağlanmamak lazım haklısınız ama babası dururken evde tek başına durmak zorunda değil

Deli olmamak elde degil zaten. Bu olaylar birden bire gelişmedi senelerden beri var cocuklar bir annede bir babada kimse sorunluluk almak istemiyor. Son olarak da kaynanam iyice tuhaflaştı konu gerçekten çok uzun görümcem de o vakitten beri bizimle yaşıyor. Annesine desekki hey ne oluyor sen anasın bir kendine gel kaynanam bunu bile anlamaz hep kendini acındirir. Kaynanam cocuksuz olmak istiyor rahat takilmak istiyor süslenip gece diskolara gitmek istiyor evde kizi varken bunlari yapamiyor işte. Babaları da ancak lafta güya karisini kovarmis kizina laf ederse hep yalan. Madem öyle sahip cik kizina da diyemedim ne desem kizi etkiliyor sonucta daha bir cocuk. Babası maddi destek de bulunuyor tam olarak etmesi gerekdiği kadar etmesede kızına harçlık veriyor.
Nasıl olacak böyle bu cocuk hayatı hakkında yanlış kararlar alsa sorumlusu kim olacak? Eşiniz keske babasıyla ciddi bir konuşma yapsa

Elbetde evimi yemiyecek eşya da eşya sonuçta önemli birşey değil. Bağlanmamak lazım haklısınız ama babası dururken evde tek başına durmak zorunda değil

Evde tek başına zaten durmasın. Ben de sorumluluğu bende olan çocuğu bırakmam evde 3 hafta tek başına.
Güvenlik zaten geçerli bir sebep.
Babasına gitmesi gerek zaten ama mesele burada sizin diğer endişeleriniz.

Şu yazdıklarınızı kendinize yakıştırıyorsanız bir şey diyemiyorum.

Yani evet kardeş eşimin kardeşi beni ilgilendirmiyor bir yere kadar ama ev de benim evim.
Bide evimi bıraktığım şekilde bulamamakdan korkuyorum temizlik açısından.

Yuvayı dişi kuş yapar, ev Benim bilmem ne, bana göre çok çok komik kusura bakmayın.
Siz bu çocuk 21 yaşında da olsa evinizi ona emanet etmek istemeyecektiniz. Çünkü kıymetli.
O yüzden hiç eşya da şey sonuçta falan demeyin, öyle düşünmüyorsunuz.

Ayrıca ev sizin olduğu kadar eşinizin de evi.
Ev benim diye erkek söylese nasıl çirkin buluyoruz, kadın için de aynı şey geçerli. Evin temizliğini yapmanız, düzenini sağlamanız evi sadece sizin yapmıyor.

Evde tek başına zaten durmasın. Ben de sorumluluğu bende olan çocuğu bırakmam evde 3 hafta tek başına.
Güvenlik zaten geçerli bir sebep.
Babasına gitmesi gerek zaten ama mesele burada sizin diğer endişeleriniz.

Şu yazdıklarınızı kendinize yakıştırıyorsanız bir şey diyemiyorum.

Yuvayı dişi kuş yapar, ev Benim bilmem ne, bana göre çok çok komik kusura bakmayın.
Siz bu çocuk 21 yaşında da olsa evinizi ona emanet etmek istemeyecektiniz. Çünkü kıymetli.
O yüzden hiç eşya da şey sonuçta falan demeyin, öyle düşünmüyorsunuz.

Ayrıca ev sizin olduğu kadar eşinizin de evi.
Ev benim diye erkek söylese nasıl çirkin buluyoruz, kadın için de aynı şey geçerli. Evin temizliğini yapmanız, düzenini sağlamanız evi sadece sizin yapmıyor.

Kardeş eşimin kardeşi benim sorumluluğum bir yere kadar. Ben daha ne yapim ne yapabilirim? Annesi babası düşünmüyor evladını ben onlardan çok ilgileniyorum düşünüyorum. Elbetde kendi evimi de düşünüyorum burada ters olan ne varki anlamadım?

Bende yaşı büyük zannettim.. benim görümcem 10 gün kalmıştı bizim evde ama o koca kadındı.. bu küçücük kız ne işi var ayol korkmuyor mu maşallahı var yani başına bi iş gelir falan al başına belayı.. yolla babasına canım ne ayıp olacak çocuk daha yani..

Back
X