Görümcem boşanıyor ve bizim apartmana taşınıyor

Nereden biliyorsunuz? Kim bakarsa miras onun diye bir kural yok ki ayrıca. Bu kadar erkek odaklı ve ataerkil düşünmeyin bence,ileride bu durum sizin de başınıza bela olur. Neticede siz de kadınsınız.
ataerkil düşünen ben değilim toplum bunu dayatıyor malesef

Çok doğru

ataerkil düşünen ben değilim toplum bunu dayatıyor malesef
Aynı toplumda yaşıyoruz arkadaşım,bana niye dayatamıyor toplum aynı şeyi? Kendinize karşı dürüst olun. Anne babanıza bakmazsanız size miras bırakmasınlar mı yani? Bir daha düşünün isterseniz.

Öyle demiyorum elbette, ama oturduğumuz ev en azından

Öyle demiyorum elbette, ama oturduğumuz ev en azından
İşte o işler öyle olmuyor. Adalet hepimize lazım. Siz anne babanıza bakamayabilirsiniz. Sizin yerinize başka bir kardeşiniz daha çok ilgilenebilir. Bu durumda onun mirastan payı daha yüksek olmaz,olamaz. Kaç kere dedim,yukarıda Allah var. Ben olsam hak yiyemem,korkarım. Başıma iş gelir,çoluk çocuğum sefil olur derim yapamam yani. Eşinizin annesi mutlaka şu anda oturduğunuz eve katkıda bulunmuştur. Dolayısıyla o ev o kadının da evi. Tapu kimin olursa olsun. Ayrıca eşinizin annesine bakma yükümlülüğünüz de yok. Eşiniz bakmalı. Toplumun saçmalıklarını size dayatmasına izin vermeyin.

Ondan daha kötüsü özür bile dilememiş. Şimdi de salına salına gelip sizin eve yerleşecek. Bil bakalım kimin sayesinde?
Çocuklarının hatırına bir süre ev bulasıya kadar kalabilir en fazla ama benim kapıma giremez, devlet sosyal ev bulma konusunda yardımcı oluyor çok uygun kiralara, ve maddi yardımda oluyor acınacak pek bişey yok yani

E ozmn sizin babanız zamanında aldığı evi ailesi sayesinde aldı diyelim maddi veya manevi katkıları olmuştur illaki şimdi halanız çıkıp gelse o ev benimde sayılır veya babaannende gelse tuhaf değilmi bu

O kısma da adını anmaktan bile korktuğun kişi karar verecek.

Kızınada yapsın tabikide gerekeni evladı sonuçta ama onada başka ev verebilir en basiti ben buna karşı değilimki

Tuhaf değil. Niye tuhaf olsun? Babam kalkıp da ev alırken anasının evini satıyorsa gelir otururlar, hakları.

Tuhaf değil. Niye tuhaf olsun? Babam kalkıp da ev alırken anasının evini satıyorsa gelir otururlar, hakları.
Tamamda halanada bırakmıştır aynı değerde başka bişey eşit olsun diyorum zaten ama bir eve herkes çökmemeli eşit eşit dağıtılsın

Tamamda halanada bırakmıştır aynı değerde başka bişey eşit olsun diyorum zaten ama bir eve herkes çökmemeli eşit eşit dağıtılsın
Halama sorması gerekir bu durumda. Halam razı mı,hakkını helal ediyor mu o önemli. Ben helallik vermem derse o iş bitmiştir. Asla o evden bana da babama da hayır gelmez arkadaşım. Ben inançlı bir insanım ve buna inanıyorum. Doğrusu bu.

Edit: yazım yanlışı düzeltildi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…